Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-6-t508718,1,130.html

STYCZEŃ:
02.01.2014 Kammcia; córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes; córeczka, Wejherowo/Kliniczna
02.01.2014 Lolkakarolka; córeczka, Kliniczna
05.01.2014 Dzula; córeczka Pola
06.01.2014 Bubelka; synek, Zaspa
09.01.2014 Rauma7; córeczka, Liliannka
13.01.2014 Nalla; córeczka Sara
13.01.2014 Justi; synek, kliniczna
14.01.2014 Aanulkaa; córeczka, Kliniczna
17.01.2014 Karmelek; córeczka
17.01.2014 Jarzebina; synek
18.01.2014 Asikk; córeczka Maja, Wojewódzki
19.01.2014 Malgos.1985; córeczka Marika, Kliniczna
19.01.2014 Antonina; synek Kajko
20.01.2014 Wilczyca246; córeczka Malina, Kliniczna
22.01.2014 Nbk-zuzia; córeczka Zuzia, Wojewódzki
27.01.2014 Aniaa; córeczka Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89; córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca; synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85; córka Łucja, Zaspa
05.02.2014 Sylwia781122
07.02.2014 Madziemz; synek Emil; Zaspa
07.02.2014 Agasolid; synek, Kliniczna
07.02.2014 Kamczik; synek, Kliniczna/Zaspa
10.02.2014 Magda; córeczka
12.02.2014 Nitka; córeczka
13.02.2014 Zetka
18.02.2014 Kobietka; córeczka, Wojewódzki
18.02.2014 Babelkowa; córeczka
19.02.2014 Patrycja89; córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 Mamazosi, córeczka, Kliniczna
20.02.2014 Niezapominajka, synek
21.02.2014 Rdomi
24.02.2014 Aga M.; córeczka Maja, Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

to dopiero niezla akcja...

http://www.tvn24.pl/pozytywne-testy-ciazowe-na-sprzedaz,380566,s.html

Mi już dziś chyba ostatnie prezenty przyjdą kurierem i będę miała z głowy.
Byłam dziś na wizycie, z małą wszystko ok, waży 1900g i cały czas jest tydzień do przodu z wymiarami z usg (jak na 33tydz). Oby wyszła jak najszybciej, tzn. od 37 tyg, bo już długo nie wytrzymam z wiecznym bólem żeber i spojenia łonowego :|

Moja cora chora w domu i kiblujemy, przez to nie mam prezentow kupionych, zadnych zakupow zrobionych, nic...

Kammcia 2 razy na porodówce i nic...to Cię wymęczyli ale waga 3600 mnie zaskoczyła myślałam, że twoja malutka wiecej wazy na ta chwile.To moze dlatego jej tak dobrze w brzuszku się siedzi:) chce jeszcze dobrac. Tak do 4kg.

Poczekam chyba z tym kołem poporodowym aż do rozwiązania bo rzeczywiście może nie byc potrzebne. Święta tuż tuż nie mogę sie doczekac. prezenty musze kupic. Dzsiaj obudziłam się z bólem głowy.

Łyknij sobie olejek rycynowy, może coś da. Mi z synkiem wywołał poród. :) No i powodzenia, choć masz rację, zgłupieć można z tymi lekarzami czasem.

Ja nadal nierozpakowana. Dziś na obchodzie została podjęta decyzja ze nie będą mi wywołac porodu... I bądź tu mądrym... W ogóle wg ich obliczeń to dopiero 37 tydzień... Ale im przetłumaczylam, ze rozpoczęłam dziś 39 tydzień i już było ok. Leze na patologii z powodu nadciśnienia... Muszą też monitorowac tetno małej.także póki codziennie inne decyzje... Ciekawe co jutro przyniesie dzień. Także wcale nie musze być pierwsza ;) dziś przechodziłam zalamanie bo w końcu zglupiec można... I jeszcze te święta za tydzień... No nic musze to wziąć na klate :) a tak w ogóle to moja mała od jakiś 2 tygodni nie przybrała. Waży 3600 co mnie cieszy bo taka wagę chciałam ;) trzymajcie się. Będę odzywala się co jakiś czas ;)

Ja nic nie uzywam bo i tak bede miala rozstepy i tak:) W pierwszej ciazy smarowalam sie drogimi kremami musteli, dwoma roznymi i nic to nie dalo... teraz nowych rozstepow nie mam, tylko niektore z tych starych "poszly dalej".

Ja używam na rozzstępy Bepanthen Mammy i PALMERS COCOA BUTTER FORMULA MAMA ale nie co dzień bo zapominam. 2 tygodnie temu wyszły pierwsze roztępy na boczkach małe plamki wiec smaruje teraz co dzien ale ja juz mam taka skóre skłonną do rozstępów

Ja też byłam wczoraj u lekarza. Mala waży 2700 kg, łożysko jeszcze niedojrzałe wiec jeszcze się pokulam. Nie mógł małej zmierzyc tak się wierciła. Pobrał mi ten posiew z pochwy.

Kammcia trzymaj się i nie daj się złamać. Niestety musisz byc cierpliwa... Widocznie małej jest dobrze w brzuszku

ja dziś też po wizycie...36 tc i 1 dzień i waga podobno 3100 - zachwycona tym faktem nie jestem ale cóż..lekarz cos mi wspominał o dzieciach z wagą urodzeniową 5 kg - to dopiero 'giganci' ech..
u mnie dziś na balkonie powiewają śpioszki i kaftaniki -od 5.30 hehe-chyba już się wysuszyły :)

Ja kupiłam 135, ale pewnie i tak od początku nie będę jej używać, dopiero trochę później.

Kamcia ja też trzymam kciuki!

Ja po wizycie wczoraj i wszystko w porządku, szyjka długa, wód płodowych sporo i łożysko 2 stopnia :) wiec u mnie jeszcze trzeba pewnie czekać do terminu na 17.01.

A mam pytanie odnośnie kołderki jeszcze, kupilyscie 90 czy 135?

Martyna.89, nie wybrałam jeszcze szpitala. Chyba potrzebuję jeszcze jednej rozmowy z lekarzem, a to nastąpi pewnie na samym początku stycznia. Jak wybiorę, napiszę:)

Kammcia, jak już tyle to trwa, to może już większość za Tobą i lada moment będziesz miała córkę. Pełnia podobno wywołuje dzieci i wtedy pchają się na świat:)

Ja też spałam beznadziejnie, ciągle budziłam się z bólem brzucha i bałam się, że za bardzo przechyliłam się na brzuch i uszkodziłam Maleństwo:/

Boze Jaagnes co Ty bierzesz?:)))))))
Ja spalam fatalnie, ale przez to ze corka chora i kaszlala non stop w nocy, biegalam z syropkami, inhalacjami, wykonczona jestem... spala z nami, obudzilam sie z bolem krzyza, pewnie jakos slabo sie ulozylam. Masakra, nie wiem jak to ogarne jak mi sie dwojka rozchoruje:/

Dzula mi się też strasznie źle spało, śniło mi się że rodziłam przez cc w jakimś domu a do tego nie zobaczyłam dziecka po porodzie, a jak już wstałam to usłyszałam że urodziło się martwe i je zakopali na polu... normalnie mam już jakieś schizmy;))))))))

A noc to tragedia... do toalety wstaję co ok 2-2,5 h a puki wstanę i dojdę to też trwa ok 15 min, później nie mogę zasnąć...

Kammcia trzymam kciuki, żeby w końcu się ruszyło i żeby Cię za bardzo już nie męczyli.

Dziewczyny, a jak Wam się spało dzisiejszej nocy? Mi fatalnie... :( Obudziłam się przed 3 do toalety i już nie mogłam zasnąć. Udało mi się dopiero koło 6, masakra. Może to ta pełnia. Ostatnio zauważyłam, że nie mam już zgagi, więc mała chyba schodzi niżej. :)

Kammciu a ja myślałam że się Mają zajmujesz i nie masz czasu aby napisać... Biedna jesteś z tym leżeniem w szpitalu, ale dobrze że jesteś pod opieką i malutka jest obserwowana... Będzie dobrze jeszcze troszkę musisz wytrzymać;) może w środę do ciebie dołączę, mam wizytę i zobaczymy co będzie;)

Biedna :( trzymamy kciuki dalej. Ważne że mała jest pod kontrolą i nic złego jej się nie dzieje. Przykro że tak się męczysz. Już niedługo przytulisz malutką i miejmy nadzieję ze to ci wszystko zrekompensuje :) bądź dzielna

Oj Kammcia to rzeczywiście męczą Cie tam :( Malutka widocznie jeszcze nie chce wyjść skoro nic na wywołanie nie działa. Trzymaj się ciepło!

Hej mamuski. Pewnie już myślicie rozpakowana... Niestety nie :(. Miałam przez ponad 24 h skurcze przepowiadajace, wczoraj.odpadł czop i tak powoli jeszcze schodzi. Podali mi kroplówkę na porodowce, na której byłam już 2 razy... Ale nic się nie zaczęło... Myślałam ,ze może w nocy się ruszy,ale dalej nic... Dziś prawdopodobnie założą mi cewnik na szyjke ... I co? 3 raz na porodowce? Nie wiem już sama. Jestem zmęczona szpitalem. Psycha mi siada... Mogłoby się już zacząć. Boję się ,ze wyprobuja wszystkie metody wywołania porodu i odesla. A później pojawie się po terminie i znów te same metody....powoli się załamuje :(

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...