Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz.2

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - synek
16.02 olala82
16.02 ja_sama
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka

-Marzec-

03.03 Ewelina

Poprzedni wątek zrobił się długi, więc pora na nowe otwarcie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz.2

Ja chustę też przerabiałam, miałam elastyczną Lenny Lamb i powiem szczerze, zę akurat mi było cieżko. Synek urodził się z wagą 4 kg a plecy po drugim porodzie mnie bardzo bolały. I jakoś nie czułam tego chustowania. Dziecko się pociło bo było lato i ciężko mi było biegac za starszym tym bardziej, ze zaczył chodzic wiec ciągłe schylanie... z chustą nie da rady, za duzy cieżar z przodu.-jak dla mnie :)

No wlasnie wozek odpada bo szkoda mi kupowac nowy wlasciwie na pare miesiecy tym bardziej ze moj Mikolaj to za siedzeniem w wozku nie przepada i jak nie wsadzi sie go pod domem od razu to moge zapomniec ze do niego wsiadzie. Musze zobaczyc ta dostawke co mowicie, dzieki. Myslalam tez o chuscie dla mlodszego dzieciatka ale nie wiem czy przy moim Mikolaju ktory wszedzie lata to dobry pomysl...zobaczymy jak to wyjdzie

Ja mam dzieci rok po roku więc najpierw miałam Graco Quatrro Tour Duo-z tyłu spał noworodek z przodu siedział roczniak. Potem przeszłam na spacerówkę Maclaren Twin Techno a pozniej jak mój starszy 3 latek juz nie chcial jezdzic to na zwykla spacerówkę z Buggy Boardem.
Wszystko w swoim etapie sie sprawdziło

http://trojmiasto.miastodzieci.pl/wydarzenia/1:/86975:lady-mama-brzuszkowe-spotkanie-sopot-05102014
Hej:) BbeataA ja myślałam, żeby gdzieś się wybrać na jakieś spotkania dla mamusie, rodzicow:) ale w końcu jeszcze nie wybrałam się nigdzie. Ostatnio na niedziele znalazlam spotkanie niedzielne może, któraś z Was wybierze sie:) link powyzej:)

Próbowałam wszystkiego, bo mała płakała na spacerach i dopiero zmiana na spacerowke pomogła. Sama byłam zdziwiona :)
Przy takiej małej różnicy może się sprawdzić wózek dla dwojga, z przodu siedzisko spacerowe i gondola z tyłu- coś jak wózek bliźniaczy. Bądź sama dostawka do stania, ale to jak straszak nie śpi na spacerze. U nas będą prawie 3 lata różnicy, więc dostawka będzie na pewno. Albo sanki dla córci i niemowlak w chuście.

Polecam dostawkę Buggy Board

Lilith to strasznie krótko. Mój synek jeździł w gondoli 7 miesiecy chociaz już ostatni miesiąc to była męczarnia dla niego i dla nas bo ciągle się podnosił i przesiedliśmy się na spacerówke.
Nie wiem tylko co zrobić jak drugie sie urodzi bo będie 2 lata rożnicy i jeszcze synek będzie za mały żeby chodzic przy wózku...

Poza ciuszkami mamy wózek po małej - Mutsy Urban Rider, jako gondola w zimie będzie super. Jednak na wiosnę kupimy pewnie jakąś dobrą, składaną spacerowke, bo Mutsy zajmuje dużo miejsca w bagażniku.
Córa jeździła w gondoli tylko 2,5 miesiąca, bo bardzo chciała oglądać świat. Mam nadzieję, że zimowy synek nie będzie taki wymagający.

Wyprowadzka na koniec świata -do Świnoujścia. Miasto ma wyspie, żeby stąd wyjechać, trzeba przeprawic się promem. To nie będzie moje ulubione miejsce. Tak żyliśmy,, mąż ty, a ja sobie przyjeżdżałam, ale na długą metę już tak się nie dało.

Hej hej:) Ja mam typy dla chlopca: Filip, Kacper, Konrad, Mikołaj. Ma być chłopczyk:), ale dla dziewczynki tez mam:): Rozalka, Weronika:) Maz nie może się zdedydowac:)

Hej hej. U nas najsilniejszym typem na imię dla córy też jest Marta :) ale mamy i inne, więc ustaliliśmy że zdecydujemy że zobaczymy kto nam się urodzi.
Brzuch mnie też czasem pobolewa ale i tak twierdzę że źle i słabo to już było, jest o niebo lepiej niż w 1trym.
A wyprawkę kompletujemy bardzo nieśmiało, choć trochę ciuszków zdobycznych już poprałam, wózek używany chyba kupimy w piątek a cała reszta daleko w polu. Jest regał i komoda ale czekają na domowe przebazowania. Powoli do przodu..

Lilith a gdzie się przeprowadzacie? Nas też to czeka, obecnie mieszkamy w Gdyni, ale jak dobrze wszystko pójdzie z remontami, to na początku grudnia czeka nas przeprowadzka do Rumi...troche mnie to przeraża, bo brzuch pewnie będzie duży no ale cóż...jakoś damy radę ;-)
Odnośnie bólów i napinania brzucha to również tak mam, szczególnie pod wieczór. Trzeba po prostu więcej odpoczywać i w razie czego wziąć nospe. Swoją drogą nasza mała zaczęła nieźle doskiwerać szczególnie w nocy-spać mamie nie daje i się rozpycha heh ;-)
My wózek już kupiliśmy, znaleźliśmy używkę w bardzo dobrym stanie, więc się nie zastanawialiśmy. Wybraliśmy Jedo Fyn Memo. Prezentuje się bajecznie ;-) już się nie mogę doczekać pierwszej przejażdżki :-)
Pozdrawiam Was dziewczynki!

Olala ja mam bóle właściwie codziennie. W razie potrzeby biore nospe no i mam przepisana luteine. A jestem juz na zwolnieniu bo ciezko mi nawet 10 minut usiedziec ze wzgledu na duzy brzuch i te bole. W pierwszej ciazy bralam na bole no spe tylko i bylo ok i jakos sie za bardzo nie przejmowalam bo to w koncu normalne. Teraz jeszcze mam taki jakby ucisk i strasznie mi ten brzuch ciazy i twardnieje i ze wzgledu na to mam ta luteine.

Ja jeszcze nie mysle o wyprawce, ale tylko dlatego ze w razie cos mamy troche rzeczy po synku. Wozek mamy jedo fyn tez po synku, jest naprawde fajny i ma duza gondole wiec polecam.
A co do imienia ja chce dla dziewczynki Zuzia ale nie jest na 100% ustalone.

dziewczyny mam do Was pytanie czy miewacie bóle w podbrzuszu? od dwoch dni zle sie czuje, boli mnie podbrzusze i napina sie brzuch.
nie caly dzien tylko wieczorem, moze to dlatego ze jeszcze pracuje i siedze 8 godzin przed komputerem. mam wizyte dopiero 13 pazdz. ale martwie sie i chce isc dzis do swojego lekarza. a moze to wina lozyska bo mam nisko ulozone.ruchy czuje, nie krwawie.
jesli chodzi o wyprawke to jeszcze nic nie kupuje, chociaz uwiekszosc mamy po Zosi, jedynie jesli sie okaze ze to na pewno bedzie chlopak to z ciuchami moze byc problem, wszystko trzymam po Zosi wiec bede musiala zrobic segregacje.lozeczko, fotelik, wozek mamy.
imie dla chlopca mamy- Staś a dla dziewczynki pustka w glowie :)

Ja sama- u nas tez w pierwszej kolejnosci jest właśnie Marta :):):) po mojej prababci.
Poza tym Marta-grzechu warta heheheh

Lilith to Ty juz daleko jestes z wyprawką no ale Tobie zostały tylko 3 m-ce :)
A wózek juz macie na oku???Ja poprzednio miałam Jedo Fyn ale sprzedałam więc się zastanawiam nad jakas samą gondolą bo spacerókę mam jeszcze po synkach.

Ja_sama Marta dziewczyna uparta ;) moja mała ma tak na imię i zawsze potrafi postawić na swoim.
Ja już wszystkie ciuszki mam, powoli będę je prać i układać w komodzie -tylko jeszcze muszę tę komodę kupić.
Już na dobre wprowadziliśmy się z trójmiasta i czeka mnie teraz meblowanie, malowanie, urządzanie... Tak mi szkoda wyprowadzać się z Gdyni, ale 'jak mus to mus'.
Nie ma drugiego takiego forum, więc was nie opuszczę :)

U nas będzie Marta.

Faktycznie wjednym miesiącu bedzie cieżko i dodatkowo na wyprzedażach jest pełno ludzi... zawsze pozostaje internet :)
Ja juz mam kilka propozycji dla dziewczynki ale najpierw chcę się upewnić. Jeśli chłopak to chyba Filip :) -dzieci wybrały

i drożej jak wszystko będziesz musiała kupić w jednym miesiącu :P
My mamy już szafę zamówioną i chce już pokoik pomalować bo płeć wczoraj została potwierdzona i nie da się ukryć że to chłopiec :)
Macie już imiona dla maluszków? U nas będzie Kacperek :)

Vika...jeśli chodzi o wyprawkę, to moim zdaniem najlepiej powoli zacząć kupować, bo potem będzie Ci coraz ciężej. A jeśli nie jesteś pewna płci, to jest mnóstwo rzeczy czy kolorów, które nadają się i dla chłopca i dziewczynki ;-)
Ja mam termin na styczeń i powoli już zaczęłam kompletować :-)

Inne tematy z forum

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (69 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (50 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...