Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 3

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - synek
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
18.02 Karo_lajna - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html

Zaczynam nowy wątek, bo poprzedni zrobił się przydługi i ciężko się przewija tyle postów w telefonie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 3

A wiac zaczyna i to mocno, a jeszcze mamy sypialnie na poddaszu i pewnie bedzie baardzo podwiewac jak zawsze. To pewnie ciezka noc bedzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez polecam na zgage migdaly. W pierwszej ciazy mialam prze cale 9 m-cy i byl to moj pierwszy objaw :p i caly cas wcinalam migdaly. Teraz tez sie zdaza i tez jem migdaly, najlepiej jak w nocy mnie dopadnie i siedze na lozku i chrupie mezowi nad uchem.

A ja myslalam ze sama z tymi bolami i skurczami jestem, ale jak piszecie ze Was tez dopadlo to moze tak musi byc. W pierwszej ciazy nie wiedzialam w ogole co to znaczy. Juz sie balam ze bede niedlugo moze rodzic. W tym tyg sie baaardzo oszczedzalam, na weekend jade do mamy i mam nadzieje ze na dobre mi to wyjdzie :) dzis juz sie czuje lepiej i nawet zadnych boli nie mialam, tylko twardnienie czasem ale tez wyjatkowo malo.
Jutro fryzjer bo potem to juz w ogole z domu sie nie rusze ;)

Tak moj mały też ma takie drgawki raz na jakis czas. To chyba normalne skoro u tylu osób sie powtarza.

Zapomniałam się dopisać co też czynię

Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
10.01 keszczuk - córka
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
24.01 Dorota - synek
24.01 Tinaa7 - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - córka
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
18.02 Karo_lajna - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

Mi na zgagę pomagały migdały albo łyczek mleka (czasami kubek ;) ) ale na razie mi odpuściła i z tego co pamiętam to najgorzej ze zgagą walczyłam w 7-8 miesiącu w poprzedniej ciąży. A teraz 9 miesiąc spokój.
Co do drgawek to też mała takie ma i zupełnie nie wiem co to, ale chyba niegroźne.

Witamy nowe mamusie :) dopiszcie się dziewczyny do listy :)

Czy u Was też już mocno wieje? O zgrozo jak nam w szyby wali...coś czuję, że ta noc będzie dłuuuga...poza standardowymi pobudkami będzie mnie jeszcze wiatr wkurzać...ehhh głowa pod poduszkę i może jakoś będzie ;)

No to juz sie chesze, ze nie bede sama o ile nasze dzieciaczki zdecyduja sie terminowo przyjsc na swiat :)

Lilith - dziękuję bardzo, na pewno spróbuję :) swoją drogą brzmi to smacznie ;)

Misia nie nie, czkawka to trochę inne odczucia, to takie krótkie, gwałtowne drgania. Ale za to też się wybieram do weja, też z dziewczynką i nawet w tym samym terminie :)

Hej Dziewczyny :)
To i ja sie ujawniam :p podczytuje Was w sumie od samego poczatku ale w sumie nie mialam co pisac. Termin mam na 20 stycznia, bedzie dziewczynka (co do imienia to negocjacje twaja :p). Rodzic bede w Wejherowie bo mam najblizej i slyszalam dobre opinie :) czy ktoras z Was tez tam sie wybiera?

Co do tych drgan to mi sie wydaje ze to moze Maluszek ma czkawke?

Pozdrawiam i zycze wytrwalosci (bo mi juz troche sily opadaja :p)

Zawsze to określenie wydawało mi się jakieś takie na siłę naciągane. A teraz sama czuję się jak ciężarówka, albo nawet nadgabaryt :)
a takie"trzepotania" w brzuchu też czasem czuję, ponoć nie ma co się martwić.

Dzień dobry,

podczytuję sobie to forum od jakiegoś czasu, bo na połowę lutego mam termin porodu. Jakoś nie miałam jednak odwagi żeby się ujawnić :) Spodziewam się synka, ale z imieniem jeszcze się nie zdecydowaliśmy :)

Odnośnie zaś poprzedzającego posta to spieszę wskazać, że całkiem spory wybór i ładny design bielizny dla mam karmiących mają obecnie w Mama i Ja na Przymorzu. Rozmiarówka bardzo duża, aczkolwiek koniecznie trzeba mierzyć, bo to co ja kupiłam nijak nie odpowiada temu, co zwykle kupuję.

Pozdrawiam wszystkie forumowe ciężarówki!

To forum ratuje moją psychikę :D u mnie też zaczynają się skurcze, póki co lekkie i głównie w nocy, ale są. Kupiłam dziś koszule do szpitala, mam szlafrok i to chyba tyle. Powolutku zaczynam kompletować torbę. Swoją drogą gdzie najlepiej i we w miarę dobrej cenie kupić biustonosze dla karmiących?

PS. Dziewczyny czy Wasze maluchy też mają takie hmmm jakby to nazwać - drgawki? może to złe wyrażenie, czasem mam wrażenie jakby małą coś wstrząsnęło, taki jakby dreszczyk z zimna... Jak macie to będziecie wiedziały o co mi chodzi. Bo nie wiem czy to tak może być, czy coś jest nie tak. Wizytę mam dopiero w środę.

Tinaa - na zgagę zrobiłam sobie kandyzowany imbir. Kroi się świeży korzeń w cienkie plasterki, gotuje w syropie z cukru i otoczone w cukrze suszy przez noc. Smakuje słodko-ostro i bardzo szybko działa. Dokładny przepis można znaleźć w necie.

Cześć dziewczyny :) jak cudownie poczytać to nasze forum i poczuć, że nie jest się samemu z tymi wszystkimi "przyjemnościami" ;) u mnie też raz lepiej raz gorzej, zależy ile poszaleje za dnia. Moja ulubiona przypadłość to spuchniete stopy :(
Moja córeczka (5 lat) ostatnio do męża powiedziała "wiesz tato, ja nigdy nie chce być w ciąży" :D także ładnie musze marudzić jak już dziecko sie dziwi ;) ale jest na maksa cierpliwa i kochana, wkurza ją jedynie jak ucinam sobie drzemki za dnia :D
też myślę,że 2 ciąża biegnie innym tempem jak ma się juz dziecko w domu. Termin mam za 1,5 miesiąca a jedyne co uszykowalam to kilka pajacow dla synka i dwie koszule i szlafrok do szpitala...a gdzie reszta...teraz przecież trzeba szykowac pierniki, stroiki świąteczne itd.z córcią :)
Dziewczyny macie jakieś pomysły na zgagę (poza nie jedzeniem ;) ) bo już Rennie mi ciężko "wchodzi" ...
3majcie się :)

dzieki za rady, wybrobuje prysznic nastepnym razem (choc lepiej zeby nie bylo) we wtorek podpytam gina co mam robic i oby po wizycie wszystko okazalo sie ze jest ok.
odpoczywajmy zatem.

Ja na takie akcje też biorę nospe plus ciepły prysznic lub kąpiel. Ale nie gorący. I kubek kakao na uspokojenie :)

Mi wieczorem pomaga letni prysznic, nie moze byc zbyt cieply. Zawsze wtedy wszystko mi przechodzi jak troche postoje pod ciepla woda. Na sr tez polozna mowila ze jak sa skurcze i nospa nie pomaga to pod prysznic i powinny sie zlagodzic, no chyba ze to juz skurcze porodowe to wtedy pod wplywem ciepla sie nasilaja.

wczoraj wieczorem stwardnial mi brzuch i dostalam skurczy,wzielam nospe ale w ciagu godziny mi nie pomogla i sie wystraszylam juz chcialam dzwonic na IP ale w koncu przeszlo. co robicie zeby zlagodzic skurcze? u mnie za wczesnie na takie akcje dopiero skonczony 30 tydz.

Ja chętnie bym poczekała nawet do lutego :) Jakoś się nie zdążyłam w tej ciąży nastawić i przygotować:) Może to fakt że Święta akurat za chwilkę, a może inaczej to wszystko mija jak się ma już 3 latka w domu...
Mi usg w poprzedniej ciąży też pokazywało wcześniej, ale było zgodnie z terminem. Różnie to bywa.

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...