Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Hej Dziewczyny, coś nam wątek umilkł ;)

Chyba czas na nowy bo tamten już jest przydługi.

Lista (jak któraś ma ochotę to zapraszam do dopisania płci ;)

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

link do części 1:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=613563&c=1&k=160#post10927082
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

cisza przed burzą? Czekamy na wieści :)

Są już jakieś pierwsze wątkowe dzieciaczki?U mnie 5 dni do terminu, ale zadnych konkretnych objawow.Czekamy :-).

Szczęśliwego Nowego Roku:)

WinnieThepooh powodzenia, szybkiego i nie bolesnego porodu:)
Trzymam kciuki

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny! !!! Winnie trzymam kciuki i powodzenia: -)

Wszystkiego dobrego dziewczyny!Zeby ten Nowy Rok był dla was szczęśliwy i wyjątkowy.Zebyscie miały szybkie porody i cieszyly się z bycia mamą.
Winnie to trzymam kciuki :-).

WinnieThepooh a miałyśmy się w szpitalu spotkać ;) a poważnie to powodzenia kochana!

hej kochane,
najpierw życzę wszystkim udanego sylwestra, lekkich porodów i cudownych, zdrowych dzieciaczków! :)

Ja dzisiaj po wizycie - rozwarcie na 3cm, więc najprawdopodobniej jutro albo pojutrze przywitamy Przema. Dzisiaj mój mąż ma urodziny i cały dzień biedactwo pytał, czy może jednak zrobię mu prezent... ech niedobra ze mnie żona ;)

Jeszcze jestem ja ;-) 16.01.2016 Córcia Julcia

Limonka 28.12.2015 (może styczeń;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
NiuniaAdasiowa SYN 06.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania 10 .01.2015
MILCIA 13.01.2016
ola15 SYN 20.01.2016
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Maggie CÓRKA 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.2016
mTusia 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

Lista zaktualizowana ;)
A ja po kolejnej wizycie + ktg właśnie, młody na ktg dość grzeczny (jak na siebie), czekamy na godzinę zero... Moja dr się śmieje, żeśmy z nim pertraktowały żeby święta przeczekał to teraz dobrze mu się siedzi w mamusi ;) szyjka króciutka i mięciutka, mam nadzieję, że nie przenoszę - teraz się tego zaczęłam obawiać dla odmiany - bo chodzę już jak zombie, dzisiejszej nocy spałam w sumie 4 godzinki :( do tego siara wyleciała, fontanny się odpalają od najmniejszego dotyku także wesoło :D nie wiem, czy się jutro uaktywnię więc już dziś życzę Wam kochane udanego sylwestra w towarzystwie brzuszków i samych szczęśliwych ekspresowych i bezbolesnych rozwiązań! ;) wszystkiego co najlepsze w nowym roczku!

Hej Dziewczyny!

Dopisuje do listy moja Córeczkę - pierwszy termin szacowany na 30.01 ,teraz juz 22.01:)

do 8 miesiąca czułam sie wyśmienicie ,może dwa razy miałam mdłości, normalnie biegałam do pracy i jak wiele z Was zapewne " wiłam gniazdo " . Teraz strasznie sie mecze i mam wrażenie ,ze zaraz urodzę! Pozdrawiam noworocznie!

Będę musiała działać, a nie chciałabym rezygnować z karmienia. Jestem dobrej myśli, wielkie dzięki i Ty też się trzymaj mor-ela ;-)

Ja w I ciazy ladowalam w szpitalu, bo mialam paraliz i noga ruszyc nie moglam i okropnie plakalam... Po ciazy chyba trzeba bedzie pojsc do dobrego fizjoterapeuty i ustawic kregoslup do pionu. Trzymaj sie Wiolu :-)

mor-ela dzięki że się odezwałaś, ja chcę rodzić na Zaspie i tylko z gazem ale już sama zaczynam mieć metlik w głowie. Problem z tą noga miałam jeszcze przed ciąża a jak chciałam brać na to leki dowiedziałam się że jestem w ciąży i niestety nie zdążyłam nic z tym zrobić. II trymestr miałam spokojny ale teraz znów to mam gdzieś od miesiąca i wymiekam. Ból nie do zniesienia a najgorsze jest to, że nic nie mogę na to poradzić. Tobie od razu po porodzie ból minął? Chciałabym mieć podobnie ale nie wiem czy to możliwe skoro zaczęło się przed ciąża a nie w trakcie. Jednym słowem MASAKRA :-)

Wiola - ja z mamusiek marcowych, ale czytam Was takze, bo nie wiem, czy jednak o luty nie zahacze ;-). Wydaje mi sie, ze mozesz miec ucisk na nerw i rwe udowa od tego. Da rade rodzic naturalnie - ja z rwa rodzilam pierwszego synka, tylko niestety mialam ogromne bole krzyzowe - ale urodzilam SN i bol jak reka odjal ;-) Teraz w II ciazy mam to samo - boli jak diabli, noga powlocze, obawiam sie boli krzyzowych w trakcie porodu, ale wiem, ze dam rade ;-) Duzo sil Ci zycze. Oczywiscie skonsultuj sie z ginekologiem a w razie ogromnego bolu popros o znieczulenie zewnatrzoponowe - na Klinicznej chyba robia jak maja anestezjologa pod reka. Pozdrowaski.

Hejka,
Dawno sie nie odzywalam. U mnie nawet ok...
Mam chyba wszystkie mozliwe choroby w ciazy: trombofilie, co wiedzialam od poczatku, ale doszla rowniez cukrzyca z insulinka i oststnio bylam z cholestaza w szpitalu, ktorej do konca nie wyleczyli.
Wiem ze ktoras z was rowniez ma cukrzyce, czy masz sie zglosic szybciej do szpitala przed porodem?
Ja wczoraj jak bylam na IP to wlasnie dowiedzialam się ze od 39 tyg mam byc juz na oddziale, to az 2tyg przed terminem i dzisiaj sobie uświadomiłam, ze to juz niedługo.
Ja bede rodzic na klinicznej, bedac na patologii troche poznalam szpital i jestem za porodem tam poza tym nie wiem czy z tyloma obciazeniami w innym szpitalu by mnie chcieli.
Ogolnie fizycznie czuje sie dobrze, gdyby nie te chorobska to byloby wspaniale, moglabym noc sylwestrowa przetanczyc:), a tak siedzimy w domu przed telewizorem.
No i wszystko juz czeka na naszego slodziaka malutkiego, ale z synkiem mam ustalone, ze ma sie nie spieszyć na swiat:)

Assegai byłam dzisiaj u ortopedy to jest uszkodzenie nerwu i żadnych leków nie dostanę do końca karmienia a jestem teraz w 34 tyg także trochę przede mną. Ćwiczyłam jak dawałam radę teraz chwilami też ból jest taki że nic tylko płakać. Ogólnie już bardziej się tocze jak chodzę. Gina mam spytać czy chce zaświadczenie do cesarskiego cięcia, dziwi mnie ze ortopeda sam nie podjął decyzji ale ja się nie znam. Boję się że jak będę rodzić SN to coś się stanie i wolałabym uniknąć cesarki, ale nie wiem jak to się potoczy. Nic tylko muszę być wytrwala :-)

no i ja mam już 2 tyg do terminu więc tuż tuż ;-)

Wiola- najprawdopodobniej masz rwe kulszową, ale najlepiej powiedz twojemu lekarzowi niech pokieruje cie do specjalisty. Pomaga basen, nawet bardzo. Polecam aquareobik dla ciężarnych (np. w Posejdonie). Po ciąży moja kumpela miała robioną jakąś blokadę czy coś, w każdym razie w zastrzyku i rehabilitację, bo ta rwa ma tendencję do nawracania.
Mi pomagały jeszcze na kręgosłub ćwiczenia z youtube na "zdrowy kręgołup w ciąży" czy jakoś tak ;-)

Ja znowu goscinnie u Was...ale po wizycie u ginekologa no i szacuje u mnie jednak koncowke lutego :) wiec jedna noga naleze do was;)
Coz...widzimy sie w Wejherowie ;)))

Ja też mam jedną torbę do szpitala. W razie czego mąż będzie dowozil potrzebne rzeczy jak coś zabraknie. To może dziewczyny spotkamy się w Wejherowie: -)

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (39 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...