Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Hej Dziewczyny, coś nam wątek umilkł ;)

Chyba czas na nowy bo tamten już jest przydługi.

Lista (jak któraś ma ochotę to zapraszam do dopisania płci ;)

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

link do części 1:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=613563&c=1&k=160#post10927082
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Maua_mama - w pierwszej ciąży przechodziłam dwa tyg. z rozwarciem i na kolejnej wizycie miałam masażyk szyjki i poród w ciągu 5 godz :) oby teraz też szybko poszło. Ja już jestem w 38tc, więc torba w pogotowiu czeka, chociaż dopiero dzisiaj spakowana do końca.
Też najbardziej boję się powrotu do domu. Mąż nie dostanie urlopu przez pierwszy miesiąc i jeszcze pewnie będzie robić nadgodziny przez audyt. Starszego energia roznosi, a do przedszkola nie chcę posyłać, bo ostatnio co pójdzie, to dzień dwa i wraca chory :(
a z drugiej strony to jak sobie pomyślę, że 3 dni poleżę w spokoju szpitalnym, z obiadkiem do łóżka i położną karzącą odpoczywać, to aż chce mi się rodzić :D

Hej ja zaczynam 36 tydzien...tez juz mi ciezko tymbardziej ze mam synka 3,5 roku. Ja w 22 tygodniu ciazy mialam zakladany szew okrezny ze wzgledu na niewydolnosc szyjki na szczęście dotrwalam i zaraz po świętach 29 grudnia mam zdejmowany :-) teraz juz robie wszystko sprzatam i jezdze na zakupy chociaz juz ciezko to wszystko z brzuchem ogarnac... dodatkowo ja z synkiem przeziebieni ale juz jest lepiej :-) ja juz cala wyprawke dla malego mam wszystko poprane i gotowe kolyska kupiona większość rzeczy mialam po synku wiec za duzo nie musialam kupowac :-) zastanawiam się dalej na imieniem dla drugiego synusia i mam dylemat pomiędzy Bartkiem i Jakubem :-):-):-)

Hej Dziewczyny,
Czasem podczytuje, ale jakoś nie miałam weny do pisania.
Dopiero skończyłam remont. Zostało jeszcze kilka drobiazgów i montaż garderoby.

Z wyprawki mam dwa smoczki wubbaNub (w rivierze otworzyli stoisko) i gadżety do sesji noworodkowej - matki fotografki tak mają ;) W przyszłym tyg. po porządkach usiądę i większość wyprawki zamówię. Wózek planuję dopiero na styczeń bez pośpiechu.

Pierwszą ciążę znosiłam rewelacyjnie, a w tej jest już ciężko. Do trzeciej ciąży chyba nie dojdzie ;)

Skórcze mam mega bolesne - brzuch stawia się w piramidę. W pierwszej też tak miałam.
Młody już chyba ma mało miejsca bo ruchy są już coraz wolniejsze - tylko ta głowa wwiercająca się w szyjkę...

winnieThepooh - w pierwszej ciąży z rozwarciem chodziłam 7 tyg... od 37 tc lekarz kazał być w pogotowiu bo to kwestia godzin. Urodziłam 15 dni po terminie ;)

Poród póki co mnie nie przeraża. Jutro jadę obejrzeć szpital i podpisać umowę i może wtedy to do mnie dotrze ;) Bardziej mnie przeraża to co będzie po powrocie do domu - z dwójką dzieci ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie, ja jak sobie pomyśle, że jeszcze 5 tygodni to aż mi słabo. Ogólnie czuję się dobrze, czasem coś zakuję, co rano skurcze ale bezbolesne, męczę się szybko, w nocy 5 , 6 razy wstaję do toalety ehh ale to wszystko dla mojej małej dzidzi więc staram się nie narzekać bo wszyscy w okół uważają, że marudzę:p

Hej.
Ja jakoś nie tryskam optymizmem. Jest mi ciężko, brzuch jest gigantyczny, żeby się podnieść z łóżka potrzebuje trzech podejść, na dodatek mam wrażenie że ten szalony pasażer próbuje mi żebra połamać:) , a żeby życie było jeszcze lepsze rozchorowałam się:(
termin 29.01 mnie przeraża, mam nadzieję że jakoś wyjdzie to wszystko szybciej, ale na razie wszystko pozamykane na trzy spusty:)

Niunia - u mnie podobnie - szyjki już prawie nie mam i rozwarcie na palucha. Łudziłam się, że dotrwam do stycznia, ale chyba marne szanse. OD dwóch dni jest mi tak ciężko, że ledwo daję radę. Święta olewam - babcie wszystko przygotują, ja tylko upiekłam pierniczki i może zrobię jakąś rybkę na szybko. Kurcze zaczęłam się bać ;)

A ja 33 tc. w poniedziałek mam wizytę i zobaczymy jak sytuacja :) Z racji cukrzycy najpóźniej za 5-6 tygodni wyląduję na oddziale. Wyniki książkowe, samopoczucie też ok :) Czasem dopada mnie bezsenność. Skurcze niebolesne od czasu do czasu. Generalnie ciągle jestem w ruchu, zakupy, spacery, świąteczna krzątanina :) Ciąża nie daje mi się we znaki :) Tryskam optymizmem :) Nie mogę się doczekać świąt - to dla mnie taki graniczny okres, po którym planuję zwolnić tempo :)

Limonka 28.12.2015 (może styczeń;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
NiuniaAdasiowa SYN 06.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania 10 .01.2015
ola15 SYN 20.01.2016
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
mTusia 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

Pozwoliłam sobie listę poszerzyć o olę15 i siebie ;) jak się czujecie dziewczyny na ostatniej prostej? ja się turlać zaczynam, skurcze coraz częściej - na szczęście nie bolą jeszcze. Przedwczoraj moja gin powiedziała mi, że Kubuś już tak nisko, że za włoski prawie go można pociągnąć ;) mam się oszczędzać żeby dotrwać do końca miesiąca :) styczeń jakoś do mnie bardziej przemawia :D

Oj faktycznie cichutko u nas.Ja caly czas uczylam się do egzaminu, ale dzisiaj go zdałam, więc teraz mozna zabrac sie za ostatnie przygotowania do porodu i Świąt.Ostatnio usg pokazało mi termin na 25 grudnia bo maluch juz podobno wazy 3200...22 grudnia mam wizytę u lekarza i jestem ciekawa czego się dowiem.Mam nadzieję ze jednak dzieć wytrzyma do stycznia :-)

Co tak umilkłyście dziewczyny? :) Nie roznosi Was świąteczny duch?? :)

Ja używałam i planuję używać Hippa plus bepanthen baby do pupy plus emolium na mróz do buzi na wyjścia, emolium do kąpieli użyłam ze dwa razy jak Mała miała potówki. Torbę chcę spakować po świętach, teraz piorę, zamawiam i kupuję, robię listy braków, z dużych zakupów to tylko łóżeczko dla Starszej :)
A co do laktatora to ja karmiłam bez problemow a laktatora i to elektryczny uzywalam czesto, bo ja to ta wyrodna matka co zostawiała dziecko z ojcem i wychodziła :)

Ja też się zastanawiam nad laktatorem, ale szczerze to żal mi wydać 100zł na coś co może mi się w ogóle nie przydać. Przy pierwszy nie miałam problemów z karmieniem. Koleżanka kupiła za 150zł i użyła 2 razy i teraz się wkurza. Ustaliliśmy że jak okaże się potrzebny to mąż poprostu pojedzie i kupi. Już mu pokazałam jaki:)

A mnie dziś coś opętało i spakowałam torbę. Na razie na porodówkę :) Brakuje mi w niej tylko fartucha i okrycia na buty dla taty. Jutro planuje przygotować rzeczy do torby na oddział, żeby ocenić ich ilość i dobrać odpowiednią torbę :D Niby jeszcze 7 tygodni, ale wolę być przygotowana :)

A tak z innej beczki- czy któraś z Was używała laktatora ręcznego Tommee Tippee? http://akpolbaby.pl/pl/laktatory/32-laktator-reczny-tommee-tippee-5010415234148.html?search_query=tommee&results=114
Zastanawiam się czy go kupić...

Ja też przy pierwszym używałam Oliatum albo Emulion i przy drugim też będę. Pierwszy syn ma już ponad 5 lat a dalej musimy go smarować emulionami i używać do kąpieli białego jelenia, bo potrafi go coś uczulić. Jestem ciekawa czy drugie też tak będzie mieć.
Dziś zamówiłam wózek!!! To jedna z ostatnich rzeczy które musimy kupić, wyprawka jest już gotowa. Zostało mi tylko prasowanie:)

Miollciaa - u nas do kąpieli na początku była parafina, ale niestety powodowała ciemieniuchę. Wtedy zaczęliśmy używać Oliatum i bardzo je polecam :)
a generalnie za sroką używamy babydreama albo hippa :)

Niunia.Adasiowa - witaj :D może spotkamy się na porodówce :D

jak tam u was dziewczyny? Ja myślałam, że w piątek urodzę, ale dół minął.

ja do d*pci stosuję bepanthen- nie jest tani ale duża tubka starcza na jakieś 3 miesiące i w gemini aż tak drogo nie jest. Do kompania na poczatek polecam Emolium albo Oilatum emulsje do kompieli, ale to na poczatek jak sucha skórka a potem używałam przy córci mydełka babmbino lub żelu babydream. Szampon bambino. Do smarowania ciałka polecam parafinę- 4-5 zł w aptece, u nas super sie sprawdziła bo oliwka uczulała córcie. Dla Synka kupiłam ten sam zestaw kosmetyków i mam nadzieję, że tez się sprawdzi.

Ja w oparciu o tą analizę kupiłam serię rossmanowską http://www.srokao.pl/2015/10/analiza-babydream.html

Hej dziewczyny. Chcę się zabrać za kupno kosmetyków dla małej. Macie może jakieś sprawdzone?? Chodzi i żele do kąpieli, krem na zimę, krem na odparzenia. Bo co osoba to inna opinia :) Co jeszcze kupujecie z kosmetyków ??

Witam serdecznie, też bym się chciała do Was podpiąć ;) termin mam na 06.01, czekamy na synka - Kubusia. Narodzi się w Wejherowie (choć chciałam jechać do Redłowa) - niedawno (koniec listopada) byłam w Redłowie w szpitalu na badaniach, tam pani dr mnie oświeciła, żebym zastanowiła się czy chcę tam rodzić bo dopiero co rozpoczął się remont, który potrwa co najmniej pół roku i w zw. z tym ginekologia została połączona z o. położniczym, sale są 12-osobowe i na każdą z sal JEDNA łazienka, do tego brak możliwości odwiedzin. Dr mi powiedziała, że między nami kobietami zdaje sobie sprawę z tego, że ani dla rodzącej ani dla świeżo upieczonej mamy hałasy i ścisk to nie są wymarzone warunki... :(

Witam Ja sie chcialam do was dołączyć :-) Termin mam na 20 styczeń - synek :-) Bede rodzila w Redowie :-) To będzie moj drugi synek. Mam juz 3 letniego urwisa :-) Pozdrawiam

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Co na piknik? (45 odpowiedzi)

W weekend wybieramy się ze znajomymi na piknik, taki 'z prawdziwego zdarzenia'. Nie mam...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....