Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Hej Dziewczyny, coś nam wątek umilkł ;)

Chyba czas na nowy bo tamten już jest przydługi.

Lista (jak któraś ma ochotę to zapraszam do dopisania płci ;)

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

link do części 1:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=613563&c=1&k=160#post10927082
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Magggie dziekuje za slowa otuchy niestety jestesmy w szpitaluvmala do tego stopnia spadla z wagi ze podejrzewali ze ma jakas infekcje .Na szczescie posiew moczu negatywny ale ogolne badanie moczu i krwi zaniepokoily lekarza:-:-(ogolnie jestem zalamana kompletnie wykonczona psychicznie i fizycznie czy ktoras z Was tez ma takie marudne i absorbujace dziecko?

Wyremontowany jest oddział poporodowy nie porodowka. Przynajmniej jak tak to rozumiem i tak słyszałam. Nie wiem czy wybrać Zaspe czy Wojewódzki :-( pomóżcie

Jestem z marcowo kwietniowych, ale też podczutuje Was. Wiola zobacz tu - Redłowo już po remoncie http://zdrowie.trojmiasto.pl/Oddzial-polozniczy-w-Gdyni-po-remoncie-za-1-mln-zl-n98634.html

Słyszałam to od innych i w tv mówili że mają dopiero robić remont porodówki. To dobrze ze nie jest źle, teraz to już wgl nie wiem gdzie jechać :-/

Hej!
Wczoraj byłam zwiedzać porodówkę w Redłowie i zdziwiona jestem Twoją opinią? Świeżo po remoncie jest oddział poporodowy ale porodówka też bardzo fajnie wygląda. Są 3 sale do porodu rodzinnego, widziałam jedną (niebieską - z wanną i prysznicem) i nie wiem do czego mogłabym się przyczepić... może tylko i wyłącznie do toalety na korytarzu a nie na sali?
Czyściutko, na wyposażeniu drabinka, piłki różnego kształtu, materac, worek sako ... no płakać mi się nie chciało ;)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to pewnie. Moje to pierwsze i już sama chwilami nie wiem gdzie jechać. Waham się już między Zaspa a Wojewódzkim. Myślałam jeszcze o Redlowie ale tam porodowka jest w opłakanym stanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bliżej mam Puck ale nie poszlabym tam. Pierwsze dziecko urodziłam w Wejherowie i dobrze wspominam więc teraz też tylko ten szpital. :)

Tam aż tak dobrze czy blisko? :-P dla mnie to kawał drogi z Gdańska

Oczywiście tylko do Wejherowa. :)

Hej Inka:)
tez mam Julkę , a na świat przyszła 24.01. Ważyła 3020 , w 2 dobie waga spadła do 2800 , Malutka nie za bardzo chciała przybrać , a przez to , ze miałam CC karmiłam ją mieszanka. Neonatolog wypuścił mnie juz w 3 dobie do domu ze względu na mój dobry stan z zaleceniem zeby Julcie karmić co 2 godziny.Jak mi sie rozkręciła laktacja to powoli odstawiałam mieszankę i pózniej była cały czas tylko na piersi. Jednak na ostatniej wizycie kontrolnej u pediatry zalecono mi podawać mieszankę po piersi , jeśli oczywiście Mała ma ochotę po kilku minutach dojeść (a rzadko kiedy ma) waga u pediatry podawała mniej o 300 g niż moja w domu:/ (która specjalnie kupiłam ).Ja tez widzę , ze Mała z głodu nie umiera , jest pogodna i bardziej pulchna niż po wyjściu ze szpitala. Czasem jeszcze dopije 10 ml mieszanki. Ty sama wiesz najlepiej co jest dobre dla Twojego dziecka i jeśli czujesz , ze Córcia jest najedzona i zasypia po jedzeniu z piersi i karmisz ja na żądanie , to może jest na cos uczulona. Przyczyn może być wiele, zasiegnij porady pediatry . Moja położna środowiskowa powiedziała zeby nie szaleć i sie za bardzo sie nie przejmować. Córka przybiera w swoim tempie i nie mozna dać sie zwariować . Uspokoiła mnie , ze mam wystarczającą ilośc pokarmu i ze wszystko jest ok . Czasem warto zgłosić sie o pomoc , mi to bardzo pomogło.Pozdrowienia i powodzenia!!

A gdzie jedziesz rodzić Asiulka?

Zostałam i ja termin na 14 lutego więc czekam i mega się denerwuje. :)

No to gratulacje! Chyba zostałam jeszcze tylko ja bo nikt inny się już nie odzywa :P

Witam się również rozpakowana, Julka przyszła na świat 26.01.2016 w Wejherowie, ważyła 3890 i 57 cm. Piszę dopiero teraz bo mała jest bardzo absorbująca co chwilę płaczę , niestety nie przybiera na wadze i mamy duże zmartwienie co jej jest może którejś w Was maluszek też nie przybiera, ja karmię piersią . CO do wejherowa jestem mega zadowolona byłam na każdym oddziale.Leżałam 3 doby więc wwszytskie pielęgniarki poznałam naprawdę sympatyczne i bardzo pomocne zwłaszcza pielegnrka laktacyjna super kobieta:)Gratuluję rozpakowanym!!:)

Właśnie ja też nie wiem skąd wzielas ten tydzień :-P trzeba być dobrej żeby nie zwariować ;-) pozdrowionka

Wiola nie wiem skad ja wzielam ten 30 tydzień. ..w kazdym razie jak zarazisz maluszka to nic sie nie stanie dostanie antybiotyk pare dni i tyle...ale niekoniecznie tak sie stanie wiec sie nie przejmuj teraz taki sezon ze co druga osoba ma infekcje...

ola15 jestem w 40 tygodniu także czasu mam niewiele. Będzie co ma być już się tym tak nie przejmuje myślę że nie jestem jedyna. Póki co w ktg cisza i na nic się nie zapowiada.

Wiola jak jestes w 30 tygodniu ciazy to jeszcze masz czas na leczenie. ..moze antybiotyk pomoze ja w 36 mialam zapalenie zatok i tez antybiotyk i sie wyleczylam i malemu nic nie bylo i tak po porodzie robia badania tobie i malemu jak będzie podwyzszone crp to beda leczyc ciebie albo malucha i zostaniesz dluzej w szpitalu. ...moj maly zarazil sie jednak po porodzie paciorkowcem ode mnie i mial antybiotyk 6 dni takze roznie to bywa zalezy od infekcji

Również mam termin na Walentynki i siedzę w domu jak na szpilkach.

Hej dziewczyny dajcie znać czy miałyście problemy z leukocytami i bakteriami w moczu ja jakiś miesiąc temu brałam na to antybiotyk i teraz zrobiłam wyniki i mam powtórkę z rozrywki. Idę jutro do lekarza ale czy mam się czym martwić ? Może to zaszkodzić maluchowi? Nie wiem czy nie wyląduje z antybiotykiem na porodówce. Pocieszcie mnie proszę.

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...