Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Hej Dziewczyny, coś nam wątek umilkł ;)

Chyba czas na nowy bo tamten już jest przydługi.

Lista (jak któraś ma ochotę to zapraszam do dopisania płci ;)

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

link do części 1:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=613563&c=1&k=160#post10927082
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Magggie dziekuje za slowa otuchy niestety jestesmy w szpitaluvmala do tego stopnia spadla z wagi ze podejrzewali ze ma jakas infekcje .Na szczescie posiew moczu negatywny ale ogolne badanie moczu i krwi zaniepokoily lekarza:-:-(ogolnie jestem zalamana kompletnie wykonczona psychicznie i fizycznie czy ktoras z Was tez ma takie marudne i absorbujace dziecko?

Wyremontowany jest oddział poporodowy nie porodowka. Przynajmniej jak tak to rozumiem i tak słyszałam. Nie wiem czy wybrać Zaspe czy Wojewódzki :-( pomóżcie

Jestem z marcowo kwietniowych, ale też podczutuje Was. Wiola zobacz tu - Redłowo już po remoncie http://zdrowie.trojmiasto.pl/Oddzial-polozniczy-w-Gdyni-po-remoncie-za-1-mln-zl-n98634.html

Słyszałam to od innych i w tv mówili że mają dopiero robić remont porodówki. To dobrze ze nie jest źle, teraz to już wgl nie wiem gdzie jechać :-/

Hej!
Wczoraj byłam zwiedzać porodówkę w Redłowie i zdziwiona jestem Twoją opinią? Świeżo po remoncie jest oddział poporodowy ale porodówka też bardzo fajnie wygląda. Są 3 sale do porodu rodzinnego, widziałam jedną (niebieską - z wanną i prysznicem) i nie wiem do czego mogłabym się przyczepić... może tylko i wyłącznie do toalety na korytarzu a nie na sali?
Czyściutko, na wyposażeniu drabinka, piłki różnego kształtu, materac, worek sako ... no płakać mi się nie chciało ;)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to pewnie. Moje to pierwsze i już sama chwilami nie wiem gdzie jechać. Waham się już między Zaspa a Wojewódzkim. Myślałam jeszcze o Redlowie ale tam porodowka jest w opłakanym stanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bliżej mam Puck ale nie poszlabym tam. Pierwsze dziecko urodziłam w Wejherowie i dobrze wspominam więc teraz też tylko ten szpital. :)

Tam aż tak dobrze czy blisko? :-P dla mnie to kawał drogi z Gdańska

Oczywiście tylko do Wejherowa. :)

Hej Inka:)
tez mam Julkę , a na świat przyszła 24.01. Ważyła 3020 , w 2 dobie waga spadła do 2800 , Malutka nie za bardzo chciała przybrać , a przez to , ze miałam CC karmiłam ją mieszanka. Neonatolog wypuścił mnie juz w 3 dobie do domu ze względu na mój dobry stan z zaleceniem zeby Julcie karmić co 2 godziny.Jak mi sie rozkręciła laktacja to powoli odstawiałam mieszankę i pózniej była cały czas tylko na piersi. Jednak na ostatniej wizycie kontrolnej u pediatry zalecono mi podawać mieszankę po piersi , jeśli oczywiście Mała ma ochotę po kilku minutach dojeść (a rzadko kiedy ma) waga u pediatry podawała mniej o 300 g niż moja w domu:/ (która specjalnie kupiłam ).Ja tez widzę , ze Mała z głodu nie umiera , jest pogodna i bardziej pulchna niż po wyjściu ze szpitala. Czasem jeszcze dopije 10 ml mieszanki. Ty sama wiesz najlepiej co jest dobre dla Twojego dziecka i jeśli czujesz , ze Córcia jest najedzona i zasypia po jedzeniu z piersi i karmisz ja na żądanie , to może jest na cos uczulona. Przyczyn może być wiele, zasiegnij porady pediatry . Moja położna środowiskowa powiedziała zeby nie szaleć i sie za bardzo sie nie przejmować. Córka przybiera w swoim tempie i nie mozna dać sie zwariować . Uspokoiła mnie , ze mam wystarczającą ilośc pokarmu i ze wszystko jest ok . Czasem warto zgłosić sie o pomoc , mi to bardzo pomogło.Pozdrowienia i powodzenia!!

A gdzie jedziesz rodzić Asiulka?

Zostałam i ja termin na 14 lutego więc czekam i mega się denerwuje. :)

No to gratulacje! Chyba zostałam jeszcze tylko ja bo nikt inny się już nie odzywa :P

Witam się również rozpakowana, Julka przyszła na świat 26.01.2016 w Wejherowie, ważyła 3890 i 57 cm. Piszę dopiero teraz bo mała jest bardzo absorbująca co chwilę płaczę , niestety nie przybiera na wadze i mamy duże zmartwienie co jej jest może którejś w Was maluszek też nie przybiera, ja karmię piersią . CO do wejherowa jestem mega zadowolona byłam na każdym oddziale.Leżałam 3 doby więc wwszytskie pielęgniarki poznałam naprawdę sympatyczne i bardzo pomocne zwłaszcza pielegnrka laktacyjna super kobieta:)Gratuluję rozpakowanym!!:)

Właśnie ja też nie wiem skąd wzielas ten tydzień :-P trzeba być dobrej żeby nie zwariować ;-) pozdrowionka

Wiola nie wiem skad ja wzielam ten 30 tydzień. ..w kazdym razie jak zarazisz maluszka to nic sie nie stanie dostanie antybiotyk pare dni i tyle...ale niekoniecznie tak sie stanie wiec sie nie przejmuj teraz taki sezon ze co druga osoba ma infekcje...

ola15 jestem w 40 tygodniu także czasu mam niewiele. Będzie co ma być już się tym tak nie przejmuje myślę że nie jestem jedyna. Póki co w ktg cisza i na nic się nie zapowiada.

Wiola jak jestes w 30 tygodniu ciazy to jeszcze masz czas na leczenie. ..moze antybiotyk pomoze ja w 36 mialam zapalenie zatok i tez antybiotyk i sie wyleczylam i malemu nic nie bylo i tak po porodzie robia badania tobie i malemu jak będzie podwyzszone crp to beda leczyc ciebie albo malucha i zostaniesz dluzej w szpitalu. ...moj maly zarazil sie jednak po porodzie paciorkowcem ode mnie i mial antybiotyk 6 dni takze roznie to bywa zalezy od infekcji

Również mam termin na Walentynki i siedzę w domu jak na szpilkach.

Hej dziewczyny dajcie znać czy miałyście problemy z leukocytami i bakteriami w moczu ja jakiś miesiąc temu brałam na to antybiotyk i teraz zrobiłam wyniki i mam powtórkę z rozrywki. Idę jutro do lekarza ale czy mam się czym martwić ? Może to zaszkodzić maluchowi? Nie wiem czy nie wyląduje z antybiotykiem na porodówce. Pocieszcie mnie proszę.

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...