Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

Hej Dziewczyny, coś nam wątek umilkł ;)

Chyba czas na nowy bo tamten już jest przydługi.

Lista (jak któraś ma ochotę to zapraszam do dopisania płci ;)

Limonka 28.12.2015 (może styczen;) )

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

link do części 1:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=613563&c=1&k=160#post10927082
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 cz.2

gosiara gratulacje:) A ja mam termin na 23.01 już mam skurcze przepowiadające(oczywiście ja panikara czyli wizyta w szpitalu w Redłowie), krocze mnie cholernie boli do tego drętwieją biodra i pytam jak żyć:D ja chcę już urodzić:) a do winnieThepooh jeśli chodzi o szpital to jeśli można zapytać jak ogólnie oceniasz opiekę i położne jesteś zadowolona z porodu w tym szpitalu i czy jak już kobieta nie ma sił to mają jakąkolwiek formę zneczulenia, czy dziecko po porodzie ubierają w swoje szpitalne ciuszki czy moje ??Z góry dzięki za odp:)

hej dziewczyny:-) ja mam termin na 20 stycznia...29 grudnia zdjeli mi szew okrezny myslalam ze wcześniej urodze a tu nic się nie dzieje :-) jutri mam wizyte u ginekologa wiec zobaczymy :-) a teraz moj synek przechodzi albo szkarlatyne albo wirus bostonski :-( w zeszlym tygodniu mial zapalenie gardla i goraczke dodatkowo czerwone plamy na dloniach po wewnętrznej stronie. ..lekarz powiedzial ze jak zacznie schodzic skora to szkarlatyna dostal juz antybiotyk wiec wszysko przeszlo oprocz tych plam na dloniach, mnie tez bolalo gardlo 3 dni i przeszlo goraczki nie mialam teraz zrobilo mi sie pare kropek na dloniach i nie wiem czy to samo co mlody ma...w kazdym razie taka lekka odmiana tych wirusow...jutro zapytam ginekologa co jesli sie zarazilam bo pediatra jednoznacznie nie stwierdził ani jednego ani drugiego...na szkarlatyne daje sie antybiotyk a na bostonskiego nic wiec nie wiem

Aktualizuję.Pytają czy kąpać.Dzisiaj mojego synka wykąpano :-)

Na Zaspie też nie kąpią.Poźniej obmyją tylko główkę dziecka i ubierają.Mnie pytali czy mam swoje ubranka. Gdy dostałam małeho i czekaliśmy na przydzielenie do sali to był w samym pampersie.Tego pierwszego dalu a potem pieluszki miałam już swoje.Podkladow jest pod dostatkiem.Pod prysznic mozna isc jezeli czujesz się na siłach po 2 godz.od porodu.

gosiaro w wolnej chwili jak będziesz mogła dać znać jak na Zaspie wygląda opieka nad maluchem mam tu na myśli kąpanie bo mam spakowany ręcznik i nie wiem czy sens go brać i druga sprawa czy po urodzeniu w szpitalu ubierają w jakieś szpitalne ciuchy malucha czy od samego początku wszystko muszę mieć swoje? Jest w ogóle coś co oni dają od siebie? Odnośnie pieluch ubranek itd. I jaka jest możliwość wzięcia prysznica po porodzie? Pewnie po dwóch godzinach skóra do skóry ale na porodowce czy już na.oddziale? Może pytam o bzdety ale jakoś chciałabym to wiedzieć :-) A odnośnie pudełka to myślałam że to coś lepszego bo na stronie familyservice tak to zachwalają.

a my siedzimy w domku i przyzwyczajamy się do siebie :) Kazik (starszy) jest super bratem - pomaga przewijać, karmić, całuje malucha. Tylko na dobranoc domaga się mocnego przytulania.

a dla kobitek, które chcą rodzić w Wejherowie:
- nie kąpią i nie odśluzowują już dzieci, więc kosmetyki i ręcznik można wyjąć z torby
- mi nie dali ani jednego pampersa (przy pierwszym porodzie dali pół paczki), ale jeszcze niedawno dawali, więc może miałam pecha i trafiłam na braki ;)
- dają podkłady, ale takie podstawowe nieprzyklejane;
-wypisują w 3 dobie, bo pobraniu krwi ze stópek;
- jedzenie paskudne :D (moim hitem był rozgotowany ryż polany kompotem truskawkowym), tak więc niech Wam dowiozą jakieś serki do kanapek, bo dają 5 kawałków chleba i dwa plastry czegoś podobnego kolorem do szynki ;) i polecam wziąć swoje sztućce, bo ja dwa razy dostałam niedomyte

Gosiaro gratulacjce!!!, ale się dziewczyno wstrzeliłaś w wyznaczony termin :D Fajnie, że kolejne dzieciaczki na świecie :)

Mogę nieśmiało zaproponować zmianę?

Styczeń

WinnieThePooh 05.01.2016; poród: 31.12.2015; Wejherowo; synek Przemek; (wagi i długości chyba nie ma sensu podawać?)
Aldona 09.01.2016
Gosiaro 9.01.2016
AniaHania - 10 .01.2015
Lacerta 17.01.2016
Desperadoska_13 22.01.2016
Agnieszka_Agnieszka 23.01.2016
Mufina 24.01.2016
Inka 26.01.2016
eliza824 29.01.216
-mTusia- 30.01.2016

Luty

Tanzania 2.02.2016
Maua_mama SYN 2.02.2016
Jadźka 9.02.2016
Marcy 19.02.2016
eni_a 26.02.2016

Dziewczyny, w tym niebieskim pudełku są głównie śmieci, czyli ulotki, opakowania po próbkach, itp. Samych produktów tyle, co kot napłakał - 1 pampers, podpaska, 1 próbka emolium, płyn loveli na 1 pranie, mini woda mineralna, jakaś próbka kremu nivea i tyle. Nie ma się co nastawiać na prezenty... :(

Gosiaro gratulacje! !!! Mnie wypuścili wczoraj do domu. Jutro idę na wizytę do ginekologa i zobaczymy co powie. Jak narazie siedzę i czekam. Już by mogła wyjść. A jak sobie pomyślę ze będzie trzeba jeszcze raz jechać do szpitala. ... Oby już wtedy wszystkim się zaczęło.

Każdy mówi że te na izbie jakby za karę siedziały. Jak ja tam wparuje i coś będą mówić albo się krzywić to ich rozsadze. Gosiaro upomnij się o pudełko bo myślę że warto. Ciekawa jestem jak to będzie ze mną.

Pudełka na razie nie dostałam, a co do ekipy na porodowce i poloznych po porodzie to jestem bardzo zadowolona. Trochę gorzej było przy przyjmowaniu na oddział, bo pielegniarki daly odczuc ze sa zmeczone i maja ogolnie pacjentow gdzieś :-)

Gratulacje gosiaro!!!!
Kolejny maluch, a mój nie chce wyjść:(
Za to straszy całą noc wymiotował, więc dobrze że mały nie postanowił wyjść w tym samym czasie.

gosiaro gratulacje, jak tam na Zaspie wszystko Oki? Nie robili z niczym żadnych problemów położne nie były z nosem na kwinte? Ogólnie wiecie o niebieskim pudełku które po porodzie każda z nas powinna dostać? Na Zaspie powinien być, gosiaro dostałaś takie pudełko? Powodzenia i wszystkiego dobrego!

gosiaro Gratulacje :) Trzymajcie się ciepło :)

Melduję się już z synkiem, 3420 i 55 cm, urodzony wczoraj o 18.20 na Zaspie :-)

magus ja mam termin na 14 lutego i mój maluch leży prawidłowo główką do dołu. Wiem że są sposoby żeby pomóc dziecku się obrócić a czasem potrzebuje chwilkę czasu więcej. Bądź dobrej myśli :-)

Dziewczyny trochę Was podczytuje nieśmiało jestem lutowa mama mam do Was pytanie czy u Was u wszystkich juz maluchy ustawione głową w dół? Ja mam termin na 11 lutego ale mój mały cały czas albo poprzecznie albo posladkowo i zastanawiam sie czy w ogóle się obróci ....

Ja dostałam w nocy bolesnych, regularnych skurczy krzyżowych, odszedł czop zabarwiony krwią, a rozwarcie zerowe i teraz siedzę w domu bo skurcze też się uspokoiły.
NiuniaAdasiowa mamy ten sam termin i u mnie tez jak samo nie ruszy do 13 to patologia ciazy...

MILCIAAA głowa do góry! :) ...ja się zaczynam oswajać z myślą o patologii i wywoływanym porodzie, młody się zasiedział i ani myśli wychodzić mimo wszelkich oznak :( jak do 13.01 nie urodzę (tydz.po terminie) idziemy leżeć, heh...

Milciaaa trzymaj się ciepło!

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (109 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...