Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Pierwsza :)
Wstępnie 2 luty 2016 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

ja przy córci duzo rzeczy kupowałam na allegro typu proszki, kosmetyki, jakieś pierdoły bo było najtaniej ale nie znałam wtedy gemini wiec teraz tez pewnie tam kupie to co potrzeba. Jakby ktos chciał mam spisaną wyprawkę w word dla dziecka i siebie przygotowaną w pierwszej ciązy i super się sprawdziła. jak ktoś chętny to moge podesłać na maila.
Ja z wiekszych rzeczy poszukuję wózka bo chcemy nowy i ubranka bo będzie chłopiec a tak to rzeczy po córci będziemy użytkować. Ale mimo to troche wszystkiego do kupienia jest. Ja zamierzam kupić wszytko do listopada a w grudniu tylko prezenty gwiazdkowe, pranie i prasowanie ubranek.
Eliza jesli chodzi o ubrania ciązowe to jest sklep we wrzeszczu koło skm z ubraniami ciązowymi i napewno coś będą mieli chociąż w jakimś normalnym pewnie też coś znajdziesz lużniejszego i napewno taniej bo za ciązowe rzeczy nieżle się cenią :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może ktoś wie gdzie można kupić kurtkę ciążową?zrobiło się zimno i o trochę się zdziwiłam, że w żadnej się nie dopiełam.
Muszę mieć S lub M ale z miejscem na brzuchol.

Ja się cieszę bo sporo rzeczy mam po córci.Akcesoria kosmetyczne tez bede zamawiać z gemini.Muszę kupić łóżeczko i fotelik z takich większych rzeczy, a reszta to pierdołki.Kombinezon udało mi się w dobrej cenie kupić z f&f i dzisiaj ma przyjsć przesyłka.Nie mogę się doczekać ;-)

Ja cała niedzielę poprawialam sobie humor robieniem szczegółowej listy wyprawkowej dla maluszka i dla mnie razem z orientacyjnymi cenami, marki też mam już wybrane. Porównywalam gemini, akpol, kilka sklepów internetowych i allegro. No i w cenach wygrywa gemini, praktycznie wszystkie akcesoria , kosmetyki i nawet plyny do prania sa tansze. Może znacie jakieś sklepy tanie godne polecenia?
Najdroższe zakupy mam z głowy, bo wozek, łóżeczko, wanienka ze stelazem i wiele innych rzeczy dostaje w spadku po bratanicy, cała piwnica na mnie czeka, nawet do konca nie wiem co tam jest:). W poniedziałek mam polowkowe i jak wszystko bedzie dobrze to zabieram się kompletowanie wyprawki. Cel do świąt chcę mieć już wszystko:)

Dziewczyny, na cito potrzebuję fachowca, który wyremontuje mi pokój ok 12m2. W grę wchodzi gładź, malowanie i ogarniecie kilku gniazdek elektrycznych. Jeśli znacie kogoś godnego polecenia to proszę o namiar. Nie ukrywam, że termin odgrywa tu dużą rolę bo nie chciałabym czekać np do grudnia. Październik do deadline. Poratujcie nas :)

Jestem w pierwszej ciąży i szczerze mowiąc planowałam zacząć cokolwiek planować, kupować od listopada ale widzę, że Wy już zaczynacie tak sobie myślę, że trzeba się wziąć za siebie:)dzisiaj mam połówkowe więc jak się dowiem kto tam w brzuszku mieszka to zacznę się rozglądać:) p.s mTusia kupiłam sobie ten syrop wydaję mi się, że jest trochę lepiej

to jak nie bedzie w Bobo wózkach w gdańsku to sie tam przejade poogladać :)

W Bobo-wózki na Karwinach. Mieli dwa rodzaje. Naprawde są bardzo ładne, mi poprostu od samego początku zależało na Riko:)

Eliza624 a gdzie ogladałaś te Camarelo? w akpolu ich nie maja a koniecznie chciałam je zobaczyć. Ja ogldałam jeszcze wózki adamex ale jak poczytałam opinie to juz mi się przestały podobać. Mi regulacja budki w riko nie pasowała ale wiadomo kazdy szuka czegoś innego.

Cześć.
Przez dwa dni jeżdziłam oglądać wózki. Najpierw pani mnie namówiła na Jedo, ale po powrocie poczytałam opnie i nie są pozytywne. Potem myślałam o camerelo ale też jakoś mi przeszło i Bebeto a tu z koleji pisali że kółka odpadają. Na samym końcu w Akpolu obejżałam Riko który był moim pierwszym wyborem i to jest to co chcę. Spacerówka nie wydaje mi się mała, wózek jest piękny i sprzedawca mówił że nie mają na niego praktycznie reklamacji.

Tak więc mój typ to Riko Brano Ecco w kolorze stone:)
Teraz też czekam na jakąś promocję, w Akpolu mają teraz 10% na wszystkie wózki ale to trochę za szybko na kupno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inka to spróbuj to wodę z cytryna ciepła na czczo a syrop mi moj ginekolog sam kazał brać wlasnie 3x1 łyżka stołowa a czopek tez raz na jakiś czas mozna ale generalnie ten syrop. W poprzedniej ciazy brałam jakies tabletki nie pamietam jakie ale nie działały a syrop mozna dawać nawet niemowlakom.
A na połówkowe też idę do drugiego gina do dr Brzóski jak w pierwszej ciazy bo tez moj lekarz uważa ze warto by ktoś mimo wszystko zerknął.

Ja tez ostatnio mało sie udzielam. W sierpniu bylam na urlopie i trochę sie odstresowalam, ale co z tego, w zeszlym tygodniu mialam polowkowe i dzidzia jest o 6 dni mlodsza, niby zawsze byla o kilka dni mniejsza ale troszke się stresuje tym bardziej że nie czuje jeszcze ruchów a 20tydzien juz za mna:(. Lekarz nie mogl wszystkiego skontrolować ze względu na to ze jest mniejsze i mam kolejne usg za dwa tygodnie. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze..

Agnieszka strasznie mi przykro, mam nadziję, że wszytko jakos się ułoży.
Ja tez ostatnio długo się nie odzywałam bo jakoś czasu nie miałam, ciągłe wyjazdy wakacyjne, goście itp ale regularnie was czytałam. W środę byłam na USG połówkowym u dr. Szulca. Super lekarz, byłam pierwszy raz, bardzo dokładnie ogladał dzidzię, sprawdzał wszytko i opowiadał co robi. Moj lekarz prowadzący dr. Matkowski sam każe iść na USG w 13 i połówkowe do innego lekarza. Jak to mowi co dwóch lekarzy to nie jeden a każdy może być omylny. U nas juz potwierdzone że bedzie chłopak, bardzo się cieszę bo mamy 1,5 roczna córeczkę wiec bedzie parka. w sumie na poczatku liczyłam na drugą córeczkę ale najważniejsze że zdrowe. Przynajmniej moge zakupy jakieś robić typu ubranka itp bo tak to wszytko bym po córci miałam.
Powoli tez rozgladam sie za wózkiem bo córcia miała po dzieciach mojej siostry i bez skrętnych kół wiec teraz chce nowy. Myślałam nad Camarelo, jedo albo tako bo o Rico czytałam, że maja małe spacerówki. Dziś jedziemy do akpolu i to przy okazji sobię popatrze na wózki i pooglada, Planuję jeszcze bobo wózki odwiedzić i potem czekać na jakieś promocje :)

mTusia dziękuję Ci bardzo za rady ale niestety ja z tych wymiotujących i jak tylko widzę śliwki to już mi się na wymioty zbiera a po jabłku to mam mdłości ale staram się jeść chociaż jedno a rozmawiałaś z lekarzem na ten temat ?? bo mi lekarka powiedziała, że tego syropu ani czopków nie powinno się stosować a ja się tak boję, że coś zrobię dzidzi uduszę zgniotę albo Bóg wie co innego...:( ehh ja po tym wszystkich co przeszłam planuję jedno dziecko:P

Agnieszka bardzo mi przykro :(
Inka ja mam :( rano ciepła woda z cytryna na czczo, na czczo śliwki suszone i na czczo syrop laktuloza, syrop biorę 3x1 łyżka, do tego wcinać mnóstwo jabłek i śliwek surowych ;) i jakos idzie ale lekko noe jest :( w tej drugiej ciazy jest gorzej niz w pierwszej :(

Agnieszka tak bardzo mi przykro. Dużo siły dla ciebie w tym trudnym czasie.

Witajcie,
Agnieszka bardzo Ci współczuję,nie poddawaj się!!!! Dawno się nie odzywałam bo jakoś nie miałam weny, u mnie już dużo lepiej jeszcze czasem mdłości trzymają cały dzień ale już wszystko jem, wymioty bardzo sporadycznie ale ciąża daje się we znaki cały czas teraz straszne zaparcia mam nie mogę się wypróżnić, normalnie mam wrażenie że zaraz dziecko urodzę czy któraś z Was mamusie też się tak męczy?boję się żeby dzidzi to nie zaszkodziło,i od razu uprzedzam wszelkie domowe sposoby nie pomagają:( jestem w końcówce 19 tyg. i czuję jakieś bąbelki, delikatne muśnięcia nie mogę się doczekać aż zacznie kopać. A co do kupowania wyprawki to cały czas się boję, że za wcześnie mimo że nie wierzę w przesądy i zabobony. Teraz jak przeczytałam o Agnieszce to jeszcze bardziej się lękam i wsłuchuję w swój brzuch. Wiem że nie ma na to rady oby do końca wytrzymać:) Pozdrawiam Was serdecznie

strasznie to przykre,Agnieszka trzymaj sie

Bardzo mi przykro:( Mam nadzieję że jak już wiadomo co było przyczyną, to jak już będziesz gotowa, wszystko się uda.

Agnieszka, bardzo współczuję i trzymam za Ciebie mocno kciuki!

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...