Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Pierwsza :)
Wstępnie 2 luty 2016 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2016 :)

Ja połówkowe robię u Preisa

Agnieszka, Karoliny to spoko dziewczyny ;) Ja mam tak na imię ;)

My mamy w domu Borysa i jeśli będzie drugi synek to będzie Bruno, a dziewczynka Natasza albo Zoja

U mnie kilo na plusie, ale w pierwszej ciązy tez się długo rozkręcałam z wagą. Startową miałam 44kg i do 16tc waga stała i lekarz kazał mi się tuczyć - no i poszło 16kg ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My wstępnie ustaliliśmy Karolina i Mateusz ( nie znamy jeszcze płci ) ale coś czuję, że to jeszcze może się zmienić :)

Ha, wiem o co miałam Was zapytać :) Macie jakieś swoje pomysł na imiona? Ja wiem, że to jeszcze wcześnie, ale tyle lat na to czekałam, że już nie mogę się doczekać aż poznam płeć :)

Hej :) No ja póki co 14 tydzień i pół kilo na +. Myślę, że tylko tyle bo muszę pilnować diety ze względu na cukrzycę a poza tym jestem grubasem, więc może to też dlatego :P Nie ukrywam, że boję się, że przytyję strasznie... Przed ciążą schudłam 10kg i planowałam więcej, ale cóż teraz są inne priorytety. Na usg połówkowe wybiorę się chyba do dr Ewy Mężyk bo ona robiła mi 2 tygodnie temu prenatalne i jestem zadowolona.

Hej dziewczyny.
Jak samopoczucie? Mnie często ciągnie i kłuje w brzuchu, ciekawe jak długo będę się tak rozciągać.
Niedługo USG połówkowe. Idziecie do innego lekarza czy u swojego robicie?
A jak apetyty? Ile przytyłyście? Ja w 17 tygodniu jestem już 3kg na plusie i się zastanawiam na ilu stanę...

Ja się budze co chwile, bo chce mi się siusiu. Co do spanie dużo ułatwia poducha rogal, ma niej można się w miare wygodnie ułożyć.
Ja śpię na brzuchu i ostatnio jak tylko się ułoże wygodnie to dostaję kopniaka, więc cgyba to przeszkadza maluchawi i wogóle nie mogę się w nocy ułożyć:(

Bóle głowy też mi czasem dokuczały, a bóle brzucha się zdarzają bo macica się rozciąga. Ja mialam takie kłucia i brałam wtedy nospę.
Co do spania to u mnie też ciężko. Najwygodniej mi na prawym boku, często też się budzę na siusiu.Przez te upały to zasnąć nie mogę.

obudziłam się po raz pierwszy w nocy, przerażona że coś złego się dzieje. było mi duszno, ale podejrzewam, że to ze względu na upały. No i byłam strasznie głodna... ;)
wy też czujecie czasami ucisk w brzuchu? od wczoraj w pozycji stojącej mam takie uczucie po lewej stronie. Nie wiem czy się tym martwić czy nie... i coś głowa mnie boli... myślicie, że to normalne?

Ja też w zasadzie codziennie budzę się koło 4-5, ale od razu wstaję bo nienawidzę się tak przewalać z boku na bok. Jak czuję potrzebę to idę spać w ciągu dnia. A z pozycjami nie mam na szczęście jeszcze problemu bo nawet zdarza mi się spać na brzuchu :P

Dziewczyny jak u was jest ze snem. Ja oatatnio budze sie kolo 4 i godzinę się męczę żeby ponownie zasnąć. No i mam problemy z ulozeniem się do snu, zawsze wygodnie mi było spać na lewym boku, a teraz szybko mi wszystko dretwieje. Czytałam jakiś artykuł, że na prawym boku i na płasko jest niewskazane ale ile w tym prawdy to nie wiem. Tylko jak tak nie można to jak ja mam spać i jeszcze te upały:(

Ja nie mam detektora, ale już mi nie jest potrzebny bo czuję codziennie coraz mocniejsze kopniaczki.Dzięki temu jestem spokojniejsza.Wy też już za chwilę poczujecie jak wasze dzidzie szaleją w brzuchu.

Chciałam się tylko pochwalić, że mi się udało :) W zasadzie od razu :) Ależ się cieszę :D

Ja ostatnio szukałam pół godziny i w końcu się udało, ale słychać było bardzo cicho. Ułożył się maluch jakoś dziwnie. Na szczęście coraz bardziej czuje jak się rusza, więc caraz mniej używam detektora.
A co do upałów, to dziś cały dzień w Rewie na plaży, dryfowałam na materacu:)
Pozdrawiam

Her Dziewczyny, troche mnie tu nie bylo;) musze nadrobic wczesniejsze posty:) znam juz od jakiegos czasu plec, bedzie drugi chlopiec;) Za tydzien polowkowe. Jak sobie radzi ile w te upaly?

Aha I tez jestem z Ujesciska.

Pozdrawiam

Musi być żel na wodzie - żel do usg jest większy i tańszy. U mnie w aptece chwilowo nie było i wzięłam lubrykant na wodzie.
Nie szukaj serducha po jedzeniu bo wtedy maluch szaleje i Twoje jelita też ;)
z czasem nabierzesz wprawy w szukaniu. Ne poddawaj się ;)

Chwilowo używam żelu aloesowego, ale jutro kupię taki do usg... Nie wiem, mam wrażenie że słyszałam dziś jak się rusza i pływa, ale serducha nie :(

Są pory dnia kiedy łatwiej złapać bicie serca, ale czasem tez musze próbować w rożnych miejscach żeby znaleźć tętno

No i żel do usg, jak nie będzie w aptece to lubrykant :)

A masz do niego kupiony żel do usg? Bez tego nie da rady. Na początku trzeba też bardzo głośno go włączać.

Kurczę dziewczyny, tak się napaliłam na ten detektor a tu lipa :( Nic nie słychać tylko szum :( Może źle go używam? Macie jakieś pomysły?

Maua_mama a ile bierzesz syropu ? Bo ja brałam 3 razy dziennie po łyżce, dodatkowo piję na czczo szklankę letniej wody z cytryną i miodem a teraz wsuwam śliwki ;)
Ja mam ruchliwą 2-latkę, wieczorem nie wiem jak się nazywam :(
Ja jestem z Wiszących Ogrodów obok Auchan w Gdańsku.
Jutro mam wizytę ale ostatnio wyglądał ludek na chłopca :)

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...