IgaIga
2018-01-04 23:34:15
@Szpileczka - super, ze dotrwalas do tego momentu - brawo! :) ja mam dziwne przeczucie, ze nie dotrwam do terminu 26.01 - dzisiaj po 2-godz spacerze nieco wyzsze cisnienie po raz pierwszy, szyjka podobno zaczela sie skracac i zalecono mi Magnellę - żeby brzuch się nie napinał (myślałam, że napina się jak mała się przeciąga:) ).
@Olala - gratulacje! Z jednej strony tez chcialabym miec juz to za soba :) ale moj chlopak nie wrocil jeszcze z rejsu i wysilam wszystkie swoje mysli zeby wytrzymac do dnia jego powrotu 19.01. Na wszelki wypadek umowilam sie wlasnie z doula, by byla w gotowosci do dnia jego powrotu, gdyby porod zdazyl sie wczesniej - zebym nie byla sama z torbami, dojazdem i na sali... :)
Dzisiaj uslyszalam, ze powinnam co tydzien robic KTG - czy robicie je gdzies na NFZ z taka czestotliwoscia? ja znalazlam na skarzynskiego prywatnie za 35 zl za badanie. W Luxed gdzie mam teraz prowadzona ciaze nie robia w ogole KTG.
@Diverta - ja rowniez musialam wlasnie zmienic lekarza, bo pracodawca przeniosl opieke medyczna od stycznia do Luxmed - i tez z tego powodu zrobilo sie u mnie zamieszanie: dzisiaj zamiast na USG zostalam umowiona (i poszlam) na zwykla konsultacje i teraz to probuje poumawiac na szybko, zeby zdazyc wszystko doniesc do nowego lekarza prowadzacego ciaze (USG wykonuje sie tam osobno, nie podczas konsutacji - to nowosc dla mnie). To faktycznie zaskakujace, ze Twoj nowy lekarz nie chcial wykonac badania - ja tez czulabym sie pewniej wiedzac, ze dokladnie wszystko sprawdzil, zwlaszcza w ostatnich tygodniach ciazy. Gratulacje dobrego wyniku GBS :)
PS. Od prasowania wyprawki zepsulo mi sie zelazko :) trwa w zwiazku z tym przestoj :) kupilam przez neta nowe i przyszlo uszkodzone :) zamawiam wlasnie kolejne... ;)
Witam, obserwuje Was mamusie i czytam na bieżąco, też miałam być styczniową, ale małemu człowiekowi się śpieszyło i 29go grudnia wypchnął się na świat poza brzuchem :D. Tak czytam, że niektóre z Was musiały zmienić lekarza, z całym sercem mogę polecić dr Matkowskiego, świetny specjalista i wspaniały człowiek, do niedawna też na zaspie dyżurował, teraz już tylko w luxmed, swissmed, medicover i na piecewskiej, ciężko się do niego dostać, ale naprawde warto.
Pozdrawiam