Mamusie wrzesień-październik 2011 *12*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.h
tml
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=241502&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-10-t244850,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-11-t247158,1,130.html

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA- Amelka(chyba,ze okaze sie,ze Pawełek :P)
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
28.09- Dżina - Wojewódzki- SYN- Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *12*

jumelka

podstawa to właśnie dobre nastawienie :) będzie dobrze!

ja już po sesji, widziałam kilka ujęć na aparacie i muszę przyznać, że niezła ze mnie laska :D
Jeśli któraś z Was zastanawia się nad taką sesją to ja szczerze polecam :)
Jak tylko dostanę zdjęcia to chętnie się podzielę, ale pewnie nie będzie to prędko bo teraz sezon ślubny i szwagier ma sporo roboty... mam nadzieję, że dostanę nim Zośka przyjdzie na świat :)

To będzie moje 5 podejście (za pierwszym razem nie wyjechałam z placu). Zobaczymy jak będzie tym razem... bo moje nastawienie jest tragiczne.

Aaa i jeszcze jem Femibion Natal Classic...

Witam w nowym wątku :)
Ech, ja z samochodu nie mogę zrezygnować, chociaż faktycznie już coraz ciężej, a maleńka nie lubi chyba jak ją ściskam prowadząc, bo strasznie się kręci i rozpycha. A na dodatek wczoraj miałam stłuczkę - jakaś laska wjechała mi w tył. Bardzo się zdenerwowałam... ale na szczęście nie stało się nic złego, kilka rysek na zderzaku. A jeździć muszę... bo mój K. w piątek skręcił nogę w kostce i musisz człowieku radzić sobie sama :)

Koleżanka to mydełko (jest tam chyba niecałe pół litra) używała przez 4 albo 5 miesięcy no ale cena to 60 zł, tak samo ten krem też ok 60 zł ale wystarcza na długo. Chcę na początku tylko tej firmy używać produktów, a potem przejdę na nivea, albo ziaja.

Czarna84
Ja właśnie też dużo dobrego słyszałam o firmie forever-kosmetyki z aloesu.Mimo iż nie są reklamowane bezspośrednio dla dzieci to ponoć świetnie właśnie do pielęgnacji niemowlaka się nadają.Mydło w płynie i krem .Cena dośc wysoka ale ponoć strasznie wydajne.Może warto spróbować ?

Witajcie Dziewczyny, ja mam też słaba morfologię i godzinę przed śniadaniem biorę żelazo tardyferon z wit C, jem jeszcze falvit mama, kwasy omega 3 i minerały z firmy forever:) co do pielęgnacji noworodka to mam mydełko z aloesowe z tej samej firmy i krem również aloesowy i nic więcej nie będę kupować do pielęgnacji, co do odparzeń to będę sprawdzać co małemu pomoże, bo nie zawsze sudocrem pomaga.

a ja jestem zrobiona jak ta lala: włoski odpicowane, jeszcze moja szwagierka kosmetyczka postanowiła zrobić mi niespodziankę i pomalowała mi buziaka, zakrywając wszystkie niedoskonałości :) Więc teraz siedzę i pachnę i czekam na fotografa :D Małżonek szykuje obiadek, bo przecież nie będę sobie make-up psuć od oparów znad garów :D Takie życie to ja lubie hehe

co do witamin, to ja mam wyniki przepiekne jak powiedziała mi moja gin, ale i tak kazała brać witaminy, więc grzecznie łykam Centrum Materna

o i dziewczyny dziś w przychodni miałąm szybciutkie usg i dr "zasiał" w mojej głowie wątpliwośc bo powiedział , że widzi dziewczynkę, tzn. jak on to ujął nie widzi pisiora więc według niego to dziewczynka, ale dziecko potem odmówiło współpracy w odwróciło się pupą:), mąż mówi, że mam sobie nie wkręcac bo i moja ginka i prof Preis stwierdzili, że to chłopczyk więc myślę, że tak jest, ale czuję się jakbym miała w sobie kinder niespodziankę:)

ja już po teście obciążenia glukozą ciekawa jestem jak wyniki, byłam generalnie zaskoczona bo miałam 50g i nie pobrano mi krwi na czczo tylko po 1 godzinie tak ma byc?? bo już sama nie wiem o wyniku dowiem się jutro

pobranie krwi było tragiczne, nigdy mnie tak nie bolało i nigdy nie miałam takiego siniora:(

hej,

ja nie biore zadnych suplementow, bo wyniki ok, do tego dowiedzialam sie, ze jak mam cukrzyce w ciazy to powinnam brac 0.5 kwasu foliowego, a nie 0.4, a to musi lekarz przepisac, przez pierwsze 3 miesiace, ale skad mam wiedziec ze mam cukrzyce, jak badanie robi sie w 16tc, ach i badz tu zapobiegawczy...

z prawkeim , 3mam kciuki i powodzenia, ja zdawalam 4x, ale praktyka czyni z nas mistrza...
caly czas bez problemu jezdze, ale ja mam duzy samochod w srodi u jest sie wyzej to i lepiej widac i wygodniej...

bardziej zastanawiam sie nad antykoncwepcja po: tabsy odpadaja, bo zapominam, plastry rowniez, wkladka, w UK nie zalecaja, jak sie nie rodzilo naturalnie, bo sa problemy z zalozeniem i aby nie przesunela sie, zastrzyki nie de facto zostalo mi implant, albo nuvaring, bo sterylizacji nie biore pod uwage...ach i badz tu madry....

jumelka a ile razy juz podchodziłas do egzaminu? ja sie muszę w końcu zapisac, chciałabym zdac jeszcze w wakacje ;/ byleby sie przemęczyć na manualu na egzaminie a prywatnie mam automat więc komfort jazdy nieporównywalny :)

Ja biorę Prenatal Classic i dodatkowo żelazo, bo mi morfologia nieciekawa wyszła. Ale mam wrażenie, że początek brania żelaza zbiega mi się z pojawieniem bólu żołądka... Niby nie mocny, ale trochę dokucza. I zgaga mi wróciła, ale dziś kupiłam Gaviscon (syrop i tablety do sprawdzenia co lepsze).

A dziś się strasznie nie wyspałam. Jesteśmy na etapie szukania mieszkania i już mam dość, codziennie zaglądam na portale ogłoszeniowe, oglądaliśmy wczoraj kolejne mieszkania, ale delikatnie mówiąc - wszystkie są zużyte przez studentów. Pokoje można odmalować, ale kuchnia i łazienka często są po prostu tragiczne.
No i się nie wyspałam, bo mi się śniło, że byłam w szpitalu i coś się działo z dzieckiem, ale jak chciałam jakieś mieszkania oglądać i mnie tam ganiali, bo chciałam wyjść... A poza tym Z. chrapał jak stary marynarz, z drugiej strony kot się rozpychał i jeszcze jakiś komar mi pół nocy bzyczał nad uchem, a później jeszcze potomek postanowił pofikać... No i ciężki się robi i przewrócenie się na drugi bok to już skomplikowana operacja logistyczna.

Już dzisiaj jest ok, ale wczoraj miałam naprawdę ubytek mocy i przez pół dnia byłam bliska histerii z byle powodu. To nie w moim stylu zupełnie, ale Z. jakoś skumał i starał się nie wyskakiwać z głupotami, żeby mnie nie drażnić dodatkowo.

Na razie mam w planach stosować kosmetyki Nivei (przy Dominiku się sprawdziły i do tej pory używamy), no chyba, że będą wywoływały alergię.

Obojętnie na które się zdecydujesz, to od najlepiej większość tej samej firmy (ja tylko na odparzenia miałam sudokrem i używałam oliwki bambino do natłuszczania, reszta, czyli płyn do kąpieli, krem do buźki na powietrze, krem z filtrem UV miałam Nivei). Więcej kosmetyków chyba nie używałam. Właściwie z próbek to nie skorzystałam i w sobotę zrobiłam porządek w szufladzie i wszystko wywaliłam (po dwóch latach, hehe)

może ja też zacznę coś brać profilaktycznie dla świętego spokoju.
W szkole rodzenia dostaliśmy mnóstwo próbek kosmetyków do pielęgnacji niemowlaka i to z różnych firm. Czego bedziecie używały? jakie firmy są dla Was najbardziej wiarygodne ?

image

Ja biorę Elevit, ale właśnie mi się kończy i zastanawiam się nad zmianą.

Co do wyników to zrobię w przyszłym tygodniu i zobaczymy. Ostatnio były ok, ale to było 2 miesiące temu.

A prawko chcę już mieć, już mam dosyć tego stresu (tak na luzie z instruktorem to potrafię jeździć, a na egzaminie zawsze coś nie tak). Cóż to moja wina, że to się tak przeciąga. Ale potem dam już sobie spokój. Jak zdam to ewentualnie poćwiczę jazdę z mężem, a jak nie to zrobię kolejne podejście dopiero w przyszłym roku.

Ja do ok. 15 tyg. tylko kwas foliowy dobra morfologia, do 27 tyg. Prenatal Classic morfologia bez zmian. Teraz sam Prenatal DHA.

ja mam słabą morfologię, biorę Falvit Mama i dodatkowo żelazo.

no ja biorę Prenatal. Morfologia nie jest idealna, ale jest ok.

Ja też podjęłam decyzje o ograniczeniu jazdy samochodem samej mimo iż prawko mam od prawie 10 lat . Jestem taka strasznie rozkojarzona, ciężko podnosić naraz obie nogi do hamulca i sprzęgła w nagłych wypadkach , brzuchol za bardzo się spina, mały kopie a ja się nie moge skupić na drodze.Nie chce spowodować wypadku!
Także również podziwiam te które teraz chcą zdawać :) Powodzenia.

Mam dobre wyniki morfologii i ginka powiedziała że nie muszę brać ani żadnych witamin ani żelaza gdyż lepiej się wchłania takie z pokarmu a nię takie z chemii , ale na szkole rodzenia każda nawet z dobrymi wynikami się czymś faszeruje. A Wy bierzecie coś ?

image

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...