Mamusie wrzesień-październik 2011 *13*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.h
tml
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=241502&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-10-t244850,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-11-t247158,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-12-t251127,1,130.html

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA- Daniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@-Wejherowo-CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki- SYN- Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *13*

P.S. Sałatko co do chlopca tez myslelismy o Pawełku :)
No,ale poki co jest Dziewczynka ;)

oj też mamy sypialnie w kolorze lawendy :-) może troche jaśniejsze. do tego granatowe zasłonki i niebieski dywan z nutą fioletu. Nawet ładnie mi to wyszło ;)

hehe jak najbardziej;)
No wiec...stanelo na Anielce...cos pomiedzy Danielka i Amelka ;p
Anielskie imie ;p do tego o ile Amelka bardzo popularne ostatnioo tyle Anielki w zadnych rankingach nie widzielismy;)
Do wyboru byla jeszcze Laura, Jagoda, Anna i Maria. podoba mi sie tez Monika ,ale ostatnio kolezanka dala tak na imie swojej coruni :P
Stanelo na Anielce i niech juz tak zostanie ;p
hehe mam nadz.ze juz Nam nie odbije,ale na 100% to tak jak mowisz...po porodzie ;)

Ja sie wzielam za dalszy ciag prasowania :), a pozniej wpada przyjaciolka, jakis film obejrzymy,lodo sie najemy, napijemy belgijskiej czekolady...;)
Tak to jest z samotnymi niedzielami.(w sensie bez Meza:()

Rumink@, ale nam chyba możesz powiedzieć ;)
Fajne sa te sposoby wybierania imion. My dla córci tak naprawde wybraliśmy 5 minut po porodzie, ale mieliśmy dwa, które nam sie podobały: Agatka i Natalka. I zostało Natalka :)
No, ale żeby wybrac te dwa spośród wszytskich to musielismy dwa razy debatowac z książka imion żeńskich i tez tak samo przydzielalismy punkty.

Z kolei z synkiem wiedzieliśmy juz przed narodzinami córeczki, że jeżeli bedzie synek to bedzie Pawełek. Mój ukochany braciszek ma tak na imie, dlatego taki sentyment mam do tego imienia :D

A z takich spraw codziennych... trzeci dzień robię konfiturę z wiśni, tzn. moja mama mi pomaga. Bo kupiłysmy aż 15 kg wiśni, więc troszke roboty było, aby to wszytsko wydrylować, odparować, powkładac do słoików... Ale za to ten nieziemski smak wiśni w pleśniaku/rogalikach lub w zimę do herbaty mam nadzieje, że zrekompensuje mi to stanie przy garkach :)

Miłej niedzieli życzę :)

My wybralismy "lawendowe pole";)
Wyszlo fajnie chociaz myslalam,ze bedzie jasniejszy,ale wyglada mimo wszystko naprawde dobrze, moim zdaniem, teraz tylko moje bazgroly pokoncze na scianach ;) i do przodu, dotego koloru fajnie wygladaja biale meble. Szafe mam do przemalowania.

Torba prawie spakowana wkoncu jutro zaczynamy 32 tydzien ;)a ze mna nie wiadomo ;) Nad laktatorem sie zastanawiam, mam nadzieje,ze bede mogla karmic i w ogole, ehhh...

Co do imienia to tak sie wkurzylam wczoraj hehe gadaiem ,ze postanowilismy z Mezem ,ze sami ybieramy i zrobilismy sobie glosowanie... ehe wypisalismy 7 imion ,ktore moglyby byc;),po czym kazde osobno ponumerowalo od 1 do 7 i zliczylismy glosy im mniej tym lepiej ;)
Ale tym razem zostawiamy dla siebie i Rodzina dowie sie po zarejestrowaniu :P

Dzień dobry!
no to miałam zaległości :) od piątku byłam taka zajęta, że do komputera w ogóle nie zaglądałam :)
U mnie łożeczko będzie stało w sypialni, która z czasem zmieni się w pokój dziecięcy, jak nadejdzie odpowiedni moment to się z tego pokoju wyniesiemy na stałe i mała zostanie sama :)
Szykuje mi się intensywny weekend, w poniedziałek jadę zrobić badania, we wtorek USG a pewnie w okolicach czwartku pojadę do Ikei zakupić rzeczy, które jeszcze sobie tam upatrzyłam. Mąż ma 2 dni wolnego w tygodniu to będę go męczyć, żeby pomalował pokój, ale jeszcze nie wiem na jaki kolor :(

HEJ DZIEWCZYNY nareszcie jestem w domku po tygodniu siedzenia na tylku u mamy:) ale mialam do czytania:) no ale czego sie spodziewac po tygodniu bez komputera:)

hej
a ja tak wymyślałam i co chwilę zmieniałam zdanie co do wózka, aż w końcu przed chwilą kupiłam na allegro Espiro GTX 3w1 w kolorze citron.
`lilo, Ty chyba wcześniej coś o nim wspominałaś? W tygodniu pewnie przyjdzie. Zobaczymy co to za cudo.
Wczoraj będąc w ikei, kupiłam przy okazji tę wanienkę
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388
fajniutka jest, taka mała.
Od AgusiGda kupię łóżeczko z materacem.
No i koniec, pozostanie sprzątanie i czekanie, sprzątanie i czekanie...heh
Pozdrawiam

Dzień dobry :)

Dziś sobie z synkiem pospaliśmy aż do 8.30, normalnie święto lasu :) Zjedliśmy śniadanko i zaraz wyszykujemy się na spacerek, póki jeszcze jest fajnie rześko.

Luzik blusik, nie przejmujcie sie dziewczyny. Ile osób tyle opinii, a najwazniejsze i tak jest to co myślisz TY :)

Alicja, my mielismy X-Landera XA i rzeczywiście te minusy o których któs powyżej pisał rzeczywiście istnieją, no może poza tym hamulcem, który jes całkowicie OK. Poza tym za ta cenę uwazam, że wózio jest dobry, solidny i wytrzymały.
Mimo tego my mamy inny wózio dla drugiej dzidzi - Mutsy 4Rider. To taka moja zachcianka, X-Lander bedzie na przejażdżki w odwiedzinach u dziadków.

Co do laktatorów... Ja jak byłam taka zielona, niedoświadczona króciutko po SR to kupiłam Tommee Tippee laktator reczny. Jednak w pierwszej dobie po urodzeniu okazało sie, że w Smyku sprzedali mi jakiś felerny. Załamka była, bo nie mogłam pobudzic laktacji, a córeczka chciała pić.
Wtedy od razu wysłałam męża po laktator najlepszy na rynku. Kupił mi Aventa elektryczny. I powiem Wam, że "jechałam" na nim do 10. miesiąca, bo w tamtym czasie studiowałam i musiałam rano i do południa ściagać. Bez tego elektrycznego moja córcia nie miałaby na bank tak długo mojego mleczka. Także jesli któras ma środki i sie zastanawia to radze ELEKTYCZNY. Super jest ten z Avent'a ISIS czy jakos tak, który zapamietuje ruchy Twojej reki, nastawiasz sobie tak, jakbys sama naciskała za raczkę - REWELACJA :)

cześć dziewczyny
my dziś wpadliśmy do mama i ja po wkładki lakatacyjne i wszystkie reszte dupereli np patyczki do uszu,gacie poporodowe,poźniej rodzinny wypad do multikina na harrego pottera,my młodemu damy na pierwsze imie Dominik na drugie Amadeusz też słyszałam co to za imie itd tak nie dawaj,a najbardziej wkurzają mnie np komentarze mojej siostry /(bezdzietnej)normalnie ekspertem jest do spraw ciąży,dzieci,wszystko wie,na wszystko ma odp wrrrrrr

nooo,zawzielam sie bo to wkurzajace,wszystkim sie nie dogodzi to raz,a dwa,ze wkloncu to Nasz Maluch i Nasz wybor wrrr

Uciekam sie relaksowac. Cmoki,slodkich snow.

Rumink@ dobra decyzja! POwiedzcie na sam koniec, i tyle. To w koncu Wasz wybor.

malinowa mandarynko mi powiedzieli,ze nie wplynelo zwolnienie,ale od razu zalozylam,ze to raczej pracodawca zawinil bo chyba poczta by miesiac nie szlo...;/tym bardziej,ze pozniej wplynely oba,jak juz mieli kolejne to prawdop.po prostu oba dostarczyli,takl mysle i tez bylam bez tych pieniedzy. Troche to niezbyt biorac pod uwage,ze wydatkow sporo,a oni maja w nosie czy dostaniemy kase czy nie...szkoda gadac.

Ostatnio mnie wkurza wyglaszanie opinii na temat wyboru imion,kto nam kurde bedzie mowil jak ma miec na imie Nasze Dziecko?wrrr
Moja Mama np."tak nie dawajcie bo cos tam...dajcie inaczej"wrrr wkurza mnie to strasznie.
Postanowilam,ze jakkolwiek nie damy na imie MAlutkiej to nikt sie nie dowie do samego konca;]

my zdecydowalismy sie na xlandera xq ( mniejsze przednie kola).
Na in minus dla xlandera xa byl min spsob regulacji poziomu spacerowki (na pasku),

wagowo troszke ciezszy xa niz xq

brak mozliwosci zmiany kierunku montazu spacerowki

wygodniejszy hamulec

Ogolnie rzecz biorac jesli nie przeszkadzaja Ci powyzsze mankamenty xa to smialo kupuj. Poodbno jest to najczesciej wybierana firma i solidna.
Najlepiej podjechac do sklepu i porownac oba wozki :)

Dziewczyny czy któraś z Was posiada bądź posiadała wózek X-lander XA, ciekawa jestem opinii? A może polecicie jakiś sprawdzony wózek...

hej,

misiabelu, kontroluj to cisnienie, choc akurat niskie nie jest niebezpieczne, bo ja mam caly czas niskie i mam nie martwic sie, puls wysoki, bo mamy osobnika pod serduszkiem ;-)

u nas Nell w lozeczku bedzie spala z nami bo wygdniej na nocne karmienia itp, ale jak najszybciej wyprowadzka do osobnego pomieszczenia, tak byol z Blanka ,i nie chcemy zmieniac tego, choci tak Blanka pewnie bedzie zazdrosna o Nell, ze spi z nami w pokoju...

ja pracuje w ten weekend itp...ale sroda ostatni dzien i urlop na tydzien...

Malinowa M, wiesz jesli twoje dziecie jest nie za duze, to fakt nie musisz byc tak restrykcyjna...generalnie bylas u dietetyka ktory opiekuje sie tylko ciezarowkami cukrzycowymi, bo mam wrazenie ze w PL kazdy mowi co innego, tutaj jestem pod opieka dietetyka dylko od ciezarowek cukrzycowych plus ginek ale ciaza jest prowadzona w szpitalu , nie w przychodni itp...i chyba czuje, ze maja troszke wieksza wiedze na temat cukrzycy w ciazy itp...i wiedza co robia...u mnie minusem jest to, ze dosc szybko wykryto i wlasnie wkaraczam w te 2 ostatnie miesiace , ktore sa najtrudniejsze...

ja ide na Harrego Pottera, pa

Witajcie słonecznie i ciepło!!!

Co za lato... :( przed chwilą usiadłam. Posprzątałam, poprałam, poprasowałam, zrobiłam małemu jego ulubione danie obiadowe(ziemniaki) :), zawekowałam wiśnie które mąż przywiózł od mojej babci... i już mam dość. Pod wieczór jedziemy do teściowej na urodzinki także miło spędzimy resztę dnia i wieczoru..

Nasze dzieciątko będzie spało narazie w naszej sypialni w swoim łóżeczku. Mateusz przez 2 miesiące też spał u nas- chciałam go mieć na oku. Nie wiem jak będzie teraz z przeniesieniem maluszka do pokoju dziecięcego(chłopcy będą mieć wspólny) zależy od tego jak będzie w nocy spać. Nie chciałabym żeby budził Mateusza..

Tak jak myślałam wczoraj wyszłam z pracy szybciej. Pojechałam od razu do ośrodka zdrowia.. niestety nie dostałam się na wizytę ale złapałam moją Panią doktor na korytarzu, opowiedziałam co się ze mną dzieje i umówiłyśmy się na poniedziałek.. ale powiedziała że gdyby przez weekend zdarzył mi się taki nagły spadek ciśnienia połączony z mocnym pulsem, szum w uszach to mam jechać do szpitala. Póki co czuję się dobrze. Ciśnienie mam w normie a puls nadal wysoki.

Miłego dnia dziewczyny!

Malinowa mandarynko, nie pamiętam ja to u Ciebie było, ale u mnie póki co nie stwierdzono cukrzycy ciążowej i nie jestem na diecie. Za pierwszym razie po glukozie 50 wyszedł mi wysoki wynik 186, więc miałam powtórkę z 75 i wyszło 135, dlatego teraz mam jeszcze raz to badanie i mam nadzieję, że wyjdzie dobrze (chociaż to już ostatnie 2 miechy, więc nawet dietę wytrzymam jeśli będzie trzeba :)).

U mnie po wypiciu glukozy też pozwolono się napić wody ale nie za dużo, i tak ciągle czułam smak tego cukru pudru...

Ja pamietam, ze po pierwszym pobraniu krwi moglam do godziny wypic kubek wody a kolejna godzine juz bez wody.

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...