Mamusie wrzesień-październik 2011 *14*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA- Daniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@-Wejherowo-CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki- SYN- Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-13-t254462,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *14*

Cześć dziewczyny, jak ten czas leci-jeszcze troszkę i będziemy już tulić swoje maleństwa..:)
Ja wróciłam wczoraj z tygodniowego urlopu z mężem i synkiem-było super-świeże powietrze,w końcu sami na spokojnie bez pośpiechu:) Odpoczęliśmy sobie w lesie:)

Nie wiem od czego zacząć żeby nadrobić zaległości czytania ;-)

Mój pępek troszkę wyskoczył do przodu ale niewiele:) Z Jasiem miałam tak samo, poza tym pigment(pasek na brzuszku mam lekko widoczny)-tak samo jak z synusiem:) Przytyłam już troszkę, kręgosłup mnie bardzo boli,skurcze łydek nie dają spokoju, za tydzień na USG,dowiemy się co z moim łożyskiem czy się podniosło czy nie..:) mała jest tak ruchliwa,że mam czasami wrażenie ze zaraz wyskoczy:-)

Jaś był spokojniejszy,ah:) Wózek mamy(delti emu z 2009 roku gondolka+spacerówka), spacerówkę dodatkową- dodatkową chicco simplicity:)
Ubranek dostaję mnóstwo dla dziewczynki,oprócz tego mam wszystko po Jasiu:) uniwersalne śpioszki, body, pieluszki tetrowe, bawełniane:) Rozek,ręcznik ,butelki kupiliśmy:) resztę dokupimy:)

~ Leokadia

Cześć nowa Mamo :)
dopisz się do listy :)

Mangolia, ja przed ciążami zawsze miałam rozmiar stanika własnie B. W obydwóch ciążach usrósł mi do C, a w pierwszych tygodniach laktacji (ok.3 miesięcy) miałam rozmiar C/D. Właśnie rozstępy pojawiły mi sie zaraz w nawale pokarmu na 3-cią dobę po porodzie. Wtedy tez przestałam sie mieścić w staniki z czasu ciąży :/

Ale po skończeniu laktacji znowu wrócił mi mój sportowy rozmiar B ;)

Dziewczyny, macie namiary na fajne rożki. Chodzi mi o takie usztywniane z wkładka z kokosa w środku. Cena może być wyższa, byleby był fajny.

polecam wpis bloga stanikowego o karmnikach http://stanikomania.blox.pl/2009/01/Biust-karmiacy-biust-wymagajacy.html

Dzień dobry :)

A ja dzisiaj mam wenę na sprzątanie :) Wczoraj wybraliśmy blaty, zlew i oświetlenie do kuchni wiec już jestem spokojna :) W końcu się zdecydowałam. Potem działamy w pokoju małego i mam nadzieje że we wrześniu koniec.

Mam takie pytanie odnośnie staników do karmienia- przed ciążą nosiłam b teraz robi się c. Ale chyba kupienie stanika D do karmienia to będzie przesada:)?

Co do pępka to mój chyba nie wyjdzie wcale bo z natury mam głęboko osadzony i teraz nawet ani drgnął do przodu:)

Hej dziewczyny!
Co za dzień dziś? okropieństwo jakieś! Byłam już dziś na wycieczce w laboratorium, niezapomniane przeżycie :P
Jestem wkurzona, bo w piątek czekałam cały dzień na kuriera bo miał moją przesyłkę, dziś zaglądam na str kuriera a tam, że przesyłka doręczona, tyle że nikt tutaj kuriera nie widział a tym bardziej mojej przesyłki. Dzwoniłam do BOK (co za ludzie tam pracują, jakby za karę) i mam czekać do 16, sprawa ma być wyjaśniona.

Co do pępka, to troszeczkę wystaje, ale nie jest to taki guzik jak u niektórych ciężarnych. Kreseczka pojawiła się w ostatnich 2 tygodniach i jest zarówno poniżej jak i powyżej pępka :)

Nie było mnie kilka dni i dzisiaj mega wielkie czytanie.
Odnośnie sklepu Lingeria (staniki D+) w Gdańsku i Gdyni niestety nie mają karmników.
Pieluchy tetrowe polecane są również do wycierania dziecka po kąpieli, zwłaszcza na początku.
Ta ciemna krecha pojawiła się u mnie jakoś na początku II trymestru, a nie mam ciemnych włosów. Pępek jak na mnie to on odstaje, a w porównaniu do innych jest na równi ze skórą brzucha.

Ja właśnie oddałam synka drugiej babci :) Wróciłam z zakupów i zajadam się jagodzianką, mniam.

Potem zabieram się za prasowanie, może uda mi się dziś skończyć. Pogoda faktycznie nieciekawa...

Witajcie dziewczyny. U mnie pępek wklęsły i raczej taki pozostanie bo jeszcze spora dziurka została, ogólnie mój brzuch wygląda na 6 miesiąc, jest na prawdę malutki, co do kreski to mam bardzo jasną i od pępka w dół. Sobotni dzień spędziłam w Jastrzębiej Górze a wczorajszy we Włądysławowie, tak się wczoraj objadłam (pierwszy raz w ciąży) że jeszcze dzisiaj jestem najedzona i mnie mdli, fuj, nigdy więcej!!

Rozumiem. Czyli zastosowanie tetry mają takie ... pomocnicze i bardzo szerokie. Dzięki dziewczyny

a ja wlasnie wrocilam z podworka z sandra kurcze mokro to nie ma co robic tym bardziej ze znowu cos zaczyna mnie brzuch bolec i do tego dochodza plecy chyba sie poloze

Witam !!!!!

Nowy wątek to okazja do tego żeby w końcu zacząć się udzielać, bo czytam was od początku tylko jakoś weny do pisania mi brak.
Ja wczoraj wykorzystałam te trochę słoneczka żeby wyprać ciuszki dla maluszka, bo nie ma to jak pranie wysuszone na powietrzu. Wszystko już wyprasowane i dzisiaj będę sprzątać w szafach i robić miejsce na ciuszki dla dzidzi.
Co do wózka to ja jestem fanką klasyków i mam starą ogromną gondole silver coros tak na szpanerskie spacerki po mieśćie :) i wygodnego emmaljung gondole i spacerówkę. Emmaljunga używałam przy starszej dwujce i byłam bardzo zadowolona dla mnie nie ma lepszego wózka, chciałam sie przemódz do czekoś nowocześniejszego ale jakoś nie wyszło.
Pogoda nie fajna a ja musze wyjść z moją psiunią na spacer tak nie lubie chodzić z nia na spacery w deszcz.

Ja chyba pigmentu nie mam za wiele - jestem blond i mam raczej taką średniojasną karnacją, a krecha jest konkretna, skóra na piersiach też mi ciemnieje.

Ja też dziś źle spałam. Budziłam się ciągle i cholernie bolała mnie prawa noga, jakbym miała ołów w żyłach, żadna pozycja nie była dobra. Dopiero jak się położyłam na lewym boku i użyłam poduchy-rogala do położenia pomiędzy nogami, to jakoś trochę pomogło i już spałam do rana. Ale coś jest na rzeczy z tym snem - rano Z. mówił, że się budził w nocy ciągle i jakiś niepokój go napadał - jakby miało się coś stać. A on raczej nie miewa takich problemów.

Ja też kreski nie mam, pępek mam widoczny ale nie wystający i jakiś taki brązowy... I teraz widać, że przy ostatniej laparoskopii kiepsko (krzywo) mi go zszyli :)

Monia te pieluchy dobre sa do wycierania buzi lub do podkladania pod malucha na wizycie u lekarza no mozna tez je uzywac jako wielorazowki zamiast pampersow ja przy Sandrze jeszcze ich uzywalam do zakladania miedzy nogi bo mala z bioderkami miala cos nie tak:)

Tetry przydają się przy karmieniu , ulewaniu, u nas wkładaliśmy do wanienki przy kąpieli, żeby maluch się tak nie ślizgał. I w ogóle na początku podkładałam małemu do spania.

Ja też nie miałam tek kreski ani w pierwszej ciąży ani teraz. Pępka też już nie mam pozostała tylko duża dziura :)

Mam pytanie do mam doświadczonych (lub bardziej niż ja uświadomionych :-)) - do czego mają służyć wskazywane w każdej wyprawce pieluchy tetrowe w liczbie minimum 10 ??

Ja mam już właściwie wszystko i dla siebie i dla malucha, brakuje mi tylko 2 staników do karmienia, wanienki oraz kosmetyków do kąpieli i pielęgnacji, ale nie mogę się zdecydować na markę i chyba wstrzymam się z wyborem do czasu zajęć w SR na ten temat.
Wczoraj zakupiłam właśnie te 10 pieluch tetrowych, wydają mi się takie nieprzyjemne w dotyku w porównaniu z flanelowymi, które też posiadam, oprócz tego mam jakieś podkłady do przewijania (w dotyku jak pampers) oraz małe ręczniczki z miękkiego materiału frotte i ... nurtuje mnie pytanie po co ta tetra ?

U mnie dziś początek 31 tyg., pępek płaski, kreski, siary, rozstępów oraz dobrego nastroju - brak. Albo to hormony albo pogoda albo jedno i drugie, bo wszystko mnie dziś wkurza poczynając od radia na współpracownikach kończąc. Uff ... to będzie trudny dzień

Ewciuś ja mam taka wlasnie miekka gondole takie nosidlo nakladane na spacerowke wozek Sandry tez mial taka gondole i bylam bardzo z tego zadowolona wygodne to bylo:) i wcale nie takie miekkie wiec jest ok:)
a my chyba imie zmienimy Wiktor jakos mi sie przestalo podobac mial byc Gabriel ale mezowi zbytnio sie nie podoba wiec teraz debatujemy:)

Witam sie w ten deszczowy ranek
Jumelka to witaj w klubie ja to dzisiaj mialam wogole kiepska nocke:(
brzuch mnie bolal mialam skurcze co jakis czas i wogole sie czulam jak bym miala jeszcze dzisiaj urodzic:(
ja kreski nie mam w pierwszej ciazy tez nie mialam czytalam ze kreska ta pojawia sie przewaznie u kobiet z ciemnymi wlosami bo maja wiecej pigmentu czy jakos tak:)
a w miejscu pepka mam wielka dzure:) gdzies mi sie tam zgubil w drodze hehe

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...