Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-14-t256339,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

witajcie wieczorowo :)

dziś po pracy zaniemogłam, jak przyjechałam do domu to skorzystałam z tego że synek zasnął i ja też pospałam do 17. Potem obiado- kolacja, spacerek..
Moją torbę spakuje we wrześniu. Mam wszystko oprócz podpasek, podkładów i majtasów. wczoraj chodząc po stronkach dla ciężarnych natknęłam sie na film z porodu..na obu kobiety rodziły w domu ale jedna w wodzie.. poczułam strach przed tym co mnie czeka. Ale mam nadzieję że będzie lepiej niż za 1 razem.

A wy zdecydowałybyście się na poród w domu??? Ja bałabym się że coś może pójść nie tak.. że coś z dzidziusiem będzie sie działo.. a wtedy wiadomo że najważniejsza szybka reakcja..
Poza tym co na ten czas z domownikami?? chyba czułabym skrępowanie gdyby ktoś inny niż mąż słyszał moje wrzaski i jęki..

Ale z drugiej strony.. fakt że nie leżałoby się w szpitalu tylko od razu w domku.. na spokojnie.. to miłe.

Dobra pranie wstawione to mogłam dokładnie poczytać wstecz :)

Ja torbę spakuję w przyszłym tygodniu, na razie zrobiłam listę tego co muszę wziąć ze sobą. T-shirt do rodzenia mam z poprzedniego porodu, po dużym bracie :) Koszule do karmienia i staniki również mam. Muszę zamówić jeszcze te podkłady poporodowe, ale to pewnie zrobię jutro. Dla Jaśka na początek mam kupione opakowanie 27 szt Pampersów 1. W razie konieczności mąż dokupi. Zresztą zobaczymy jaki duży urodzi się synek, bo te rozmiary nie zawsze odpowiadają kilogramom dziecka. Wszystko inne już mam, może zostało kilka drobiazgów i tyle. Teraz to już tylko czekanie na nowego domownika :)

Hej, hej

my niedawno wróciliśmy z Kaszub, fajnie było te dwa dni spędzić poza miastem. Dominik wyszalał się ile tylko mógł.

Byłam u diabetologa, dostałam glukometr i mam się mierzyć na czczo i po głównych posiłkach. Poza tym dieta i w środę kolejna wizyta. W Poniedziałek mam też wizytę u gina, zobaczymy czy Jaś przybrał na wadze.

A koszulę do porodu-ja założyłam tshirt mojego męża, biały:) Mój mąż ma 195cm:) jest duży(czyt. nie gruby:P) a ja mała bo 175 i wtedy waga 72kg:) Koszulka wyglądała jak koszula,a położne powiedziały że tak najlepiej bo była krótka ledwo co pupę zakrywała:) A i tak wiadomo że do prodou niczego więcej nie potrzeba, koszulka po porodzie do śmieci i tyle:) a i pamiętajcie o skarpetkach:) bo mi przed porodem koleżanka mówiła zebym wzięła i założyła:) i tak zrobiłam, było mi cieplutko w nogi:) i lepiej się zapierac mogłam:P

Ja ciesze sie, ze kupilam bluzke do karmienia bo obawiam sie, ze po porodzie bede miala problem z ubraniami a w domu lubie chodzic wygodnie ubrana :)

My na poczatek kupujemy Pampersy 1x opakowanie rozmiaru 1 i 1x opakowanie rozmiar 2 ( tam jest niewielka roznica w kg ). Pozniej bedziemy probowac innych chyba, ze akurat bedziemy trafiac na dobre promocje :)

Dżina, w pierwszej ciąży Jaś przewrócił się dopiero ok 36-37 tygodnia:) Nie poczułam tego w ogóle:) Żadnej biegunki itp.. Także moze nie będzie tak źle:)

Teraz mała moja też leży pośladkowo ale to nic-mam nadzieję że się przewróci, ma jeszcze sporo czasu:)

Koszule do karmienia mam po pierwszym porodzie, kupiłam wtedy na Allegro+ staniki do karmienia i byłam bardzo zadowolona:)

pieczenienatalia ja dzis odebralam przesylke z Allegro z bluzka i koszula do karmienia w dobrej cenie. Musze jeszcze dokupic jakas do porodu jczyt. mega tania zeby nie bylo zal... :) Myslalam zeby w przyszlym tygodniu spakowac torbe bo to roznie bywa :)

A my po wizycie ......33 tyd i mały waży 2,200 kg :) i narazie jest pośladkowo. Ma teraz 4 tygodnie żeby się przekręcić co nie będzie łatwe bo jest coraz wiekszą kluską a ma coraz mniej miejsca. Gin mówiła że przekręcanie malucha głową w dół może wywoływać dyskomfort, biegunke a nawet wymiaty bo mały sie zapiera o wątrobe i o pęcherz ! O zgrozo ! :) A jak sie nie przekręci to będzie cesarka :( Oby nie!

image

Dzięki za odpowiedź, ale Inteligo już Z. ma i dlatego też odpada. Chcemy zupełnie coś innego, ale coś, co już ktoś sprawdził i naprawdę jest zadowolony.

Cześć dziewczyny,kurcze ledwo za Wami nadążam:)
Nic mi się nie chce, wysprzątałam mieszkanie-odkurzanie,pranie itp:) Z małym pomocnikiem zajęło mi to więcej czasu-Jaś wisiał na odkurzaczu:)

Teraz odpoczywam troszeczkę, dzisiaj zupka i naleśniki mniam:)
Ja z Jasiem kupiłam pampersy PAMPERS newborny, teraz tez takie kupię.
Próbowałam huggiesów i masakra-bardzo niezadowolona byłam.. przeciekają, są sztywne i nieprzyjemne dla pupy malucha-przynajmniej u nas tak było:) DADA-słyszałam że sa dobre, korzystałam ale z rozmiaru 4.Do dzisiaj mam jeszcze pół paczki, bo za mały rozmiar teściowa kupiła;P

już chciałam polecić Alior, ale inteligo bardzo poprawiło swoja ofertę http://inteligo.pl/przydatne-informacje/oplaty-prowizje-i-oprocentowanie/

Ewciuś
a ja dziś tarte z borówkami amerykańskimi robię :) i gotuję gulasz wołowy (takie typowo piątkowe danie :P)

kurcze, już niedługo rocznica ślubu, trzeba by coś wymyślić fajnego... tylko co z takim brzucholem?

Marta spróbuj poczytać na temat konta inteligo. Ja osobiście nie mam ale słyszałam że jest ekonomiczne w utrzymaniu i korzystaniu :)

Dzień dobry :)
Pędzicie dziś od rana z tymi postami... Chyba Was energia rozpiera.
Ja dziś jestem straszliwie zmielona, nic mi się nie chce. Wyprałam tylko jedną zasłonę i więcej chyba prania nie będzie. Wracam do łóżka, coś sobie pooglądam.
Mam do Was pytanko z innej beczki: czy macie jakieś godne polecenia konto bankowe używane jako wspólne? Konto będzie jako dodatkowe i żadna wypłata nie będzie na nie trafiać. Szukam i jakoś nie mogę się zdecydować. W zasadzie potrzebne mi do codziennych zakupów, więc muszą być dwie karty, bezpłatne przelewy i wszystkie bankomaty za darmo (albo jak w mbanku za 5 zł miesięcznie). mBank już mam, bym chciała jakieś inne. Fajerwerków nie oczekuję, tylko wygody. Czy któraś z Was może coś polecić?

Witajcie,

ja dziś w pracy ale kończę o 14 :) u mnie niby ciepło ale wiatr jest duży.
No brzucho rośnie ale dobrze że tylko on. ;)
Ja ostatnio znalazłam stronkę
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
ciekawe filmiki jak któraś nie chodzi do SR albo chce sobie przypomnieć troszkę.
Ewciuś dobrze że wyszło pycha bo ja na jutro chcę zrobić :)

Miłego dnia!

A ja tylko na chwilę i nie na temat: wczorajsze ciasto z jagodami wyszło pycha!! Już pół blachy zeszło :)) A robiłam 20 minut :))) Pa

no te 1 sa chyba tlyko małe paczki i jest w nich 28 sztuk:)

u nas te 1 leżały osobno, w innym dziale niż reszta pieluch.

no właśnie, te 1, nigdzie nie widziałam.

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...