Mamusie wrzesień-październik 2011 *16*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-15-t258649,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *16*

No wlasnie jak to jest z tym wymazem?
Ja mam miec pobierany 30 sierpnia,ale hmmm wizyta prywatna u gin.natomiast wymaz zawoze do szpitala w wejh. i komu w ogole placic jesli placic? ;p

Spotkanie z anestezjologiem w czwartek o 13:00. Jak potwierdzę to dam Wam znać.

Miałam w pn pobierany wymaz i w czwartek miałam wizytę i wynik już był, i nic nie płaciłam, może nfz to refunduje.

Malinowamandarynko ja mialam wymaz na paciorkowca w ten czwartek w luxmedzie. Niestety od sierpnia skonczyl mi sie abonament i juz musialam placic 70zl za wymaz z pochwy plus 70zl za wymaz z odbytu. Na wyniki czeka sie ok. tygodnia. Ja po tym badaniu mialam lekkie klucie i bol w szyjce.

Wiecie dziewczynki ja chce rodzic na Klinicznej ale jak nas odesla to pewnie do Wojewodzkiego, wiec moze warto wybrac sie na to spotkanie? Ja tez nie wiem czy bede potrzebowala znieczulenie bo nie wiem jaki to bol bedzie? Czwartek o 13 tak?

Czy któraś z Was miała już pobierany wymaz na paciorkowca? Jaki jest koszt tego badania?

Dżina raczej nie będę chciała znieczulenia, ale nie wiem czy mi nie odwali i będę o nie błagała. A żeby błagać, musimy odbyć spotkanie. Mnie za tydzień pasuje, fajnie byłoby się z kimś spotkać ;-)

Lipuszko ja lubie wiesz... sama bazgrac i sie bawic wiec powolutku,no,ale pozostaje jeszcze kwestia pieniedzy,a ze niedawno wzielismy kredyt na mieszkanie to tak srednio ;)

Ja jakos nie obawiam sie zrzucania kg raz ,ze w sumie niewiele przytylam bo niecale 9 kg, a dwa,ze ruch zrobi swoje ;) a ja nie mam tendencji do tycia za to do gubienia tak.

titina to umawiamy sie na troche wczesniej ;) nie czekajmy do tego 25 ;)))

czarna mnie puchly stopy i okolice kostki,reszta ok tylko cos mnie buty cisna ;p

Ja tak odkładam i odkładam to spotkanie z anestezjologiem, ale w końcu trzeba się wybrać. W sumie za tydzień można. Będę wtedy rano dzwonić do szpitala i sprawdzę, czy spotkanie się odbędzie i dam Wam znać. Przy czym, nawet jeśli potwierdzą, że będzie, to i tak coś nagłego może im wyskoczyć i jednak przyjedziemy na darmo.

A spotkanie jest koniecznie, w razie gdyby któraś z nas chciała dostać znieczulenie. Mieli za dużo przypadków, że np ściągnięty w nocy do porodu anestezjolog wyjaśnił efekty uboczne i już rodząca rezygnowała z opcji znieczulenia, bo to się okazywało nie tym, co myślała, że będzie. Więc wprowadzili te spotkania, żeby każda z dziewczyn wiedziała wcześniej, jakie ma opcje i co może z tego wyniknąć.

czarna, mi puchna kostki tylko, ale dziewczynom moga puchnac stopy cale, jest to niedobre, bo moze swaidczyc o stanie przedrzucawkowym itp, dlatego warto badac mocz na proteiny, jesli wyjdapozytywnie, to swiadczy o stanie przedrzucawkowym...no i cisnienie, aby nie bylo za wysokie, tzn, 150/200 raczej, a nie 100/150...ja stosuje kremy chlodzace na nogi i czuje po nich ulge wielka, a jakby b.spuchly to do gina...

mam wyznaczone cc na 38tc, ale ze Nell juz jest duza, to chca na ok.36tc, unikaja przed 34tc, ale dzis chcieli mi dac zastrzych i juz za 2 tyg, ale jak zobaczyli meza - bo i ja i maz wysocy , i pierwsze dziecko tez duze, wiec dlatego takie podejrzenei, to stwierdzili ze poczekaja 2 tyg i znow mam scan i konsultacje...choc nie sadze, ze dotrzymam do tego 26/09...ps,wola dziecko wczesniej wyjac i kontrolowac na swiecie, niz jak jestem w ciazy, szcz. mam teraz liczyc przez 10h w ciagu dnia ruchy dziecka, jesli bedzie mniej niz 10, czyli 8 albo 9 od razu na ktg do szpitala...

Izucha to Ty urodzisz 6 tyg przed terminem? w 34 tc?

Tradycyjne drewniane łóżeczko myślę że będzie dla dziecka wygodniejsze.

Mam pytanie do dziewczyn które puchną, czy wam puchną tylko stopy tj. kostki, czy całe nogi? Mam wrażenie że moje nogi są olbrzymie, nawet łydki które były fajne zrobiły się ogromne, ale kostki są cały czas widoczne, więc nie wiem czy to opuchlizna czy w nogi mi poszło:)

dzieki wielki za slowa pocieszenia, ja juz uspokoilam sie troszke itp...

lilo, ja radze drewniane, my u mojej mamy mamy zwykle turystyczne mothercare, z dwoma poziomami i miejscem na przebranie , przydalo sie jak Blanka miala 3 miesiace...wiecie co Blana robi w nim, wali o sciany, przeskakuje itp, wiec ja polecam drewniane takie cot bed czyli rozmiar mam 140x70cm, ale wiecie my z mezem robimy suze dzieci ;-))

Lipuszka śliczny ten pokoik,naprawdę zazdroszczę:)
my się cały czas zastanawiamy jakie łóżeczko wybrac, czy turystyczne (bo często wyjeżdzamy), czy drewniane a potem dokupic turystyczne (ale już bez bajerów:))

Fabiankowa tort bezowy mniam mniam strasznie lubie, nigdy sama nie robialam ale w Sowie jest taki pyszny tort bezowy z bakaliami, ze na sama mysl mi slinka cieknie :)
W Willi Uphagena tez jest wspanialy tort bezowy pomaranczowy... ojej ale mi smaka narobilas :)

A to strona fitnessu: http://www.bodymindclub.pl na stronie ejst grafik i opis zajec.

U mnie tez jakis dzien na jedzenie mam...

Alicja_82
Twoja mała jest tyłkiem na dół ? Ja wczoraj pisałam że mój mały w 34 tyg też jest jeszcze nie przekręcony.Od gin i od położnej z SR mam wytyczne odnośnie ćwiczeń ale widze jak mały się wypina, odpycha , próbuje i .....pupa nic z tego :(

malinowa mandarynka
Ja rodzić chce w Wojewódzkim. A TY chcesz znieczulenie dlatego masz spotkanie z anestezjologiem?

image

Ruminka - mam tak nadzieję że się na porodówce spotkamy :)

Dzisiaj na mydeal jest oferta na zestaw akcesoriów dla młodych mam za 38 zł:

http://www.mydeal.pl/trojmiasto/22d3a005069b9b42067c2b4e675cd8c1/

Kupon na zestaw dla młodej mamy: mata poporodowa, wkładka poporodowa, wkładka laktacyjna i smoczek MAM Start dla dziecka.

Kuponów jest ograniczona ilość - 150

łooo to widzę że niezłe masz zadania... :)
Pyyysznie...
ja dzis chcialam zrobić Tort bezowy... tylko nie iwem jak.. poszukam zaraz czegos w przepisach..
Chyba że Natalia przybedzie i podpowie co i jak ;)

Dzis na kolacje do tesciow.. :)

kurcze ciagle coś jem...
własnie zjadłam 2 wafle ryżowe i nektarynkę..
do tego wczesniej cukierki i loda.. ;(

roboty w domu sporo. .a siedze i nic nie robie...;/

ooooo to miło by było gdybyś mnie wdrażyła w zakamarki owego fitnessu :)

Czekam na meza i jedziemy na zakupy bo mamy gosci w niedziele z okazji moich imienin i mam w planach sernik ale musze go podzielic na 2 czesci bo jedni lubia z brzoskiwniami a drudzy z czekolada :D no i mam robic tort szwardzwaldzki... hihihi pierwszy raz w zyciu :D No sama sie wpakowalam bo pokazalam mezowi przepisy i wybral akuart ten tort... najtrudniejszy :D

Inne tematy z forum

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...