Mamusie wrzesień-październik 2011 *16*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-15-t258649,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *16*

Dziewczyny,
nie wiem czy wiecie, ale teraz po CC wstaje się już po 8h a nie po dobie jak było jeszcze do niedawna

A co do personelu, to na SR położna nasz uczulała, że na oddziałach poporodowych są same położne, rzadko zdarzają się pielęgniarki a to nie to samo :)

Jumelka - dziękuję :) jak patrze na te zdjęcia to też się sobie podobam, ale to było 5tyg temu :(

Nie wiem jak w innych szpitalach, ale na Zaspie było tak, że to mama cały czas zajmowała się dzieckiem (czy w dzień czy w nocy). Tylko po cc pierwszą dobę pomagają pielęgniarki. Ogólnie jest tak, że w razie potrzeby (o ile trafisz na odpowiednią zmianę) możesz poprosić pielęgniarkę o to żeby spojrzała na dziecko (bo np. jesteś sama w pokoju a musisz wyjść do ubikacji czy pod prysznic) lub jeśli z dzieckiem coś się dzieje niedobrego. Pielęgniarki pojawiają się tylko żeby zabrać maluszka na badania, pobranie krwi, czy do porannego mycia albo podania leku.

Natalia zdjęcie jest naprawdę super, a Ty zupełnie nie wyglądasz na ciężarną. Ja to wyglądam jak wieloryb, nie zdecydowałabym się na coś takiego, hehehe.

Lewcia
Dziękuję za miłe słowa :) Na sesji byłam w 29tc
Zdjęcia robił mi mój szwagier, więc za nie nie płaciłam. On raczej robi zdjęcia ślubne, ale myślę że możesz się zgłosić na sesję brzuszkową :)
to jego strona jako dj http://www.djmarecki.pl/kontakt.html

Wcięło mi "Witam" i "miłego poniedziałku", co niniejszym naprawiam :))))

Ja z sąsiedniego wątku, listopadowych mam, ale nie wytrzymałam, tak mi spodobało to zdjęcie. Czy Ty w ogóle przytyłaś w ciąży, bo na tym zdjęciu to spokojnie mogłabyś pozować do Vogue'a, tylko brzuszek przykryć gazetą i nikt by się nie domyślił, że jesteś w ciąży :)
Naprawdę super, czy mogłabyś podać namiary na to studio i cenę sesji?

ja pierwszą córke rodziłam na zaspie w nocy o pierwszej w sumie na oddział zawieźli mnie między 2-3cią raczej pielęgniarki nie przychodziły w nocy jak nie ma potrzeby

Dziewczyny mam pytanko odnosnie pomocy pielegniarek po porodzie a moanowicie: Czy w nocy absolutnie samemu trzeba sobie radzic z maluszkiem? Czy w ciagu dnia pielegniarki czesto zagladaja?
Pytam bo zdalam sobie sprawe, ze termin porodu juz tuz tuz no i zaczelo mnie wszystko przerazac :O

pieczenienatalia swietny pomysl z ta sesja zwlaszcza, ze jestes bardzo zgrabniutka :) Super zdjecie! Sexy mama :)

Hello :)
dziś dostałam zdjęcia z sesji brzuszkowej :)
Obiecałam że się podzielę, więc wstawiam jedno:

image

u nas tez b.leniwieniedziela, ja jakos dochodze do sieie po tym, ze dziecko bedziejednak wczesniej itp.nawet kupilam 1 opakowaniepieluch pampersnew baby rozmiar 1,od 2 do 5kg, na wszelki wypadek...i przeszukalam rzeczy po Blance i zaczne je prac itp, dokupie jeszcze troszke...bodziakow, z dlugim rekawem, bo mam malo...milego dnia,

A mój mąż na diecie jest, chce chyba ładnie wygladac dla synka, bo przez porodem córeczki też się odchudzał i ćwiczył. Teraz tylko ja mam zagwostkę, bo nie mam pomysłów na normalne obiady dla naszej trójeczki, bo wszytsko co je mąż jest takie fit, że hej! :)

Dzis bylismy na Wystawie Psów Rasowych w Sopocie, polecam wszytskim miłośnikom:) Fajna zabawa dla całej rodziny, w tym roku zrobili to wszytsko z pompą, choc niestety za bilet wstepu trzeba było juz słono zapłacić (10 zł/osobę). Ale i tak warto, bo były super pokazy psów różnistych.

A tymczasem... miłej niedzieli :)

bladykocie, outlet Triupha jest na Szadółkach w cntrum outletowym :)

Witam niedzielnie :)
Ja za chwile biore sie za ciacho z jablkami,a pozniej za obiad: zapiekanka z mielonym,serem i ziemniakami.

Slonce wyszlo :)))

Witajcie,

trochę mgliście dzisiaj. Mąż zaraz wybywa z domu i zostajemy sami z synkiem. Nudno będzie...

outlet Triumpha gdzie on jest?

ja kupiłam w outlecie w Triumphie. Były też duże rozmiarówki... a cena bajka... 29.90 zł. bo akurat wszystko było przecenione o 90%. Zobacz tam...
Zresztą koleżanka mówiła mi, że niekoniecznie trzeba mieć stanik do karmienia ale można kupić taki zwykły gładki i bez fiszbin. Staniki do karmienia są niestety 2x droższe...

Lingeria nareszcie ma staniki do karmienia http://www.lingeria.com.pl/karmienia-c-31_80.html tylko te ich ceny...

Witajcie,

aż się przeraziłam taaaaką ilością postów :) nadrobię później. Ja dziś mam leniwy dzień. Ze względu na to że synek został wczoraj na noc u dziadków(chata była wolna na wieczór ;)) i że późno położyliśmy sie spać wstałam dziś o 11!!! No zanim się ogarnęłam, zjadłam śniadanie to już musiałam robić obiad. Mąż wybył z domu a ja zabrałam się za porządki.. i jakóś do tej pory się nie uporałam bo robię sobie przerwy.. strasznie mnie dziś nogi bolą i mały podchodzi tak wysoko że oddychać nie mogę więc co chwilę odpoczywam.

Nie pochwaliłam Lipuszki za piękuny pokoik dla maleństwa. :) Bardzo, bardzo ładne łóżeczko. Ja też chce białe i z szufladą. mam już nawet wypatrzone tylko trzeba kupić.. no i kolorek ścian super.. Mati też miał zielony.. eh... kiedy to było jak mój synek był takim maleństwem. Czas mógłby zdecydowanie wolniej mijać jak już się dziecko urodzi.

No dziewczyny ja też byłabym chętna na fitness po porodzie ale do GD dojeżdżać to nie za bardzo.. Będę musiała się zadowolić spacerkami, rowerkiem stacjonarnym, hula-hop i skakanką. :) no i może początkowo karmienie wyciągnie ze mnie co nie co ;)
Ale nie narzekam, póki co 5 kg na plusie. Tylko że nawet jak zgubię to co przybrałam teraz to chciałabym jeszcze to co przybyło mi poza ciążą. Ale wszystko się da!

Miłego dnia!!! :*

do medikonu chodziłam na siłownie - bieżnia i rolki oraz platforma wibrująca :)
Raz poszłam na pilates to myślałam, że tam zasnę :) tak było nudno hehe
Ja mam z pracy kartę Multisport więc nic nie płacę, narazie do końca roku, zobaczymy jak będzie dalej :)

pieczenienatalia medikon tez jest kolo mnie - mam na niego widok z okna :D

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?