Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-16-t260482,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

a ja mam wizytę w poniedziałek i możliwe, że wtedy będę miała pobierany ten wymaz.

Muszę się ruszyć i zabrać za te jabłka....

rybcia6 ja bede miala pobierany wymaz 30.08 czyli na poczatku 37 tygodnia.

Witam koleżanki z ranka :)
Ale mam dzisiaj robotę, dostałam wielką siatkę jabłek papierówek od kuzyna i dziś muszę to przetworzyć na musy jabłkowe. Zobaczymy jak mi pójdzie :)
Aronię też już udało mi się namierzyć i w sobotę jadę ją odebrać :)

Ja już nie mogę na siebie patrzeć w lustrze, wysypało mnie jak nastolatkę :(

co do skórczy, to ja czasem czuję jakieś takie dziwne coś, ale czy to jest to? Trudno stwierdzić...

Miałam pobierany wymaz i jestem zdrowa, ale i tak przed porodem jest pobierany ponownie, tak bynajmniej miały moje koleżanki

ginekolog brał juz wam wymaz na paciorkowca?????

Witajcie, jestem przerażona moim suwaczkiem, ciąża donoszona i mogę rodzić! Hehe, a pokoiku małego jak nie było tak nie ma, myślę że w przyszłym tygodniu zacznę się wprowadzać

Ja ostatnio mialam myte...,ale to Mamy zasluga, byl handel wyumienny ja robilam Mamie p[asemka a Ona w zamian umyla okna ;p Ja mam zakaz.

No u mnie też były myte na święta :)

Na zgagę polecam rzodkiewki (ostatnio normalnie się nimi zajadam - a może to taka ciążowa zachcianka ;P). I póki co jeszcze mnie żaden skurcz nie złapał, chociaż czasem przy odpowiednim ułożeniu nóg czuję, że jest blisko.

hehe przepraszam Was, ale mam dzis marudne ;)
Dzis zajme sie soba,wazne jest samopoczucie wkoncu ;p, wyrusze do Rumi,przeczekam pol dnia na Meza :)

Oj nic mi nie mow o oknach u mnie ostatnio byly myte na na swieta w kwietniu :D

Ruminka mnie na poczatku ciazy tez 8-mka probowala przebic sie ale jej sie nie udalo. Nawet nie chce myslec, ze znowu bedzie probowac a ja bez tabletek przeciwbolowych :O
U mnie tez Julcia mocno napina sie i czasami jest twarda jak skala :) I wtedy smiesznie to wyglada bo po prawej stronie mam wielkie wzniesienie a po lewej wzglednie plasko :P Ja malucha to, jak sie wyprostuje to prawie pod piersiami czuje :D
Zgaga mnie meczy od 2 moze 3 tygodni a od kilku dni latam non stop do lazienki na siku co godzinke niemalze...
Zastanawiam sie nad praniem dzisiaj poscieli dla malutkiej tylko bede musiala ja schowac zeby sie nie nakurzylo, wiec sama nie wiem czy czekac czy lepiej byc przygotowanym bo to juz prawie 37 tydzien.

mnie sie w ogole nie chce brac za moj balagan...ciagle mi niedobrze. Ja juz chce byc pooo :P :(

Mój brzucho coraz częściej się napina i twardnieje - to są skurcze przepowiadające lub inaczej braxtona-hicksa. Przygotowania do porodu więc już trwają, hehe. Czasem te bóle są praktycznie ledwo zauważalne, a czasem to aż się zwijam w pół.

Kurczę jakie ja mam brudne okna, chyba w piątek się za nie zabiorę, bo już patrzeć na nie i przez nie nie mogę :)

I ja sie witam :)))

Dziewczyny co Wy mowicie ?:P
W tych spodniach wygladalam jak "otwarty parasol :D" wiec celowo na siedzaco wstawilam ;))) :P

Moze sie dzis na Gdynie wybierzemy to jakies fotki porobimy, mam fajna bluzke z dzidzia na brzuchu,a zadnego w niej zdjecia ;) a podobno dla takich bluzek warto chodzic w ciazy ;)

Zgaga dalej meczy, wymioty przez to ,siusianie co godzina ewentualnie poltorej wiec nocki...eee. No i na koniec mojejósemce sie zachcialo znow kawalek wyzynac i ...mam nadz.ze nie bedzie bardziej bolec;/...jakby nie mogla poczekac az leki bede mogla brac silniejsze ;)

A skurczy nie czuje,albo przegapiam...;p sama juz nie wiem:P albo myle z napinaniem sie Małej...
jest tak duza,ze jak sie wypnie to caly brzucho stoi wiec...;p

Natalka ja juz tez licze...;p zacznie sie,zacznie,ale skoncza moze ten katar chroniczny okrrropny i cala reszta ;)

Ostatnio mnie "cos " chwycilo,ale myslalam,ze to raczej kop porzadny niz skurcz,ale teraz to mam watpliwosci bo zgial mnie w pol,a Mala chyba nie ma az tyle miejsca zeby takiego kopniaka zasadzic;)

Co do zarysu cialka to wyraznie widze hehe jak po jednej lub drugiej stronie pepka sie cale plecki wypinaja ;)

Hehe bliznieta? Kolega mojego Meza mowi,ze gdyby mieli jedno to chyba w ogole nie czulby,ze ma dziecko hihi tak sa wymeczeni dwojka.

Moj brat smieje sie,ze chodze jak pingwin,phi bo mi tak latwiej sie poruszac do przodu :D ciagle niedobrze,zgaga i nudnosci no kurcze... a moja Mama miala tak rozowo...za to porody masakryczne...wole nie myslec.

Podobno z paciorkowcem jest tak,ze wiele kobitek go ma,ale w roznym stezeniu... niby tak mowila gin.kolezance.

Ja biustonosz kupilam tez 80C i on jest dobry teraz,a co bedzie pozniej?jak przyjdzie nawal pokarmu?:P

Bede chodzic bez! ;)))

Ja tez w tym roku koncze 27 lat, natomiast 12.09 to 2 rocznica.

Ja butelke i smoka tez zabiore...wrazie "w"

Kolezanka rodzila w czerwcu i kazala koniecznie hartowac brodawki!!! prysznicem, recznikiem brrr straszne...

Kurde boli mnie ta ósemka no normalnie pech jakis...;/

Witam się porannie :)

Właśnie wyprałam budkę od wózka, a w pralce piorę śpiworek do wózka. Potem czeka mnie jeszcze prasowanie wypranej kołderki i poduszki i to właściwie wsio.

Jutro w Lidlu mają być bodziaki dla niemowląt, ja nic już nie kupuję. Poczekam do następnego rzutu, jak będą mi potrzebne większe rozmiary.
Ja metek raczej nie wycinam, chyba że to są te takie długie, albo maja kilka warstw. Wolę wiedzieć jaki jest rozmiar i jak prać ciuszek.

Iza, mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży i Nell urodzi się choć trochę wcześnie to jednak zdrowa. Nie stresuj się bo to tylko szkodzi maleństwu.

oki :) jak będą mówili coś mądrego to na pewno napiszę :)

witam się rano :)

I od razu uderzam z ogromną prośbą do dziewczyn, które dziś zaczynają szkołę rodzenia na Klinicznej: ja baaardzo chciałam chodzić, ale przez pracę mojego męża nie mam tej możliwości - w związku z tym mam prośbę, abyście chociaż podzieliły się co ważniejszymi informacjami, jakie Wam tam przekażą - byłabym ogromnie wdzięczna nawet za skany notatek ;)
Gdyby ktoś chciał mnie wesprzeć, to podaję maila - anusia@romantyczka.pl
Nie mogę odżałować tej szkoły rodzenia :( Jestem zielona w temacie niemowląt, porodów itp, dlatego każda informacja jest dla mnie cenna :)

hejka,

ja dzis porzadkowalam moje sprawy i generalnie robilam miejsce dla Nell w komodzie, a teraz meza musze namowic na przeprowadzke hehe...

jesli chodzi o szpital to ja moge pisac tylko z perspektywy jak jest w londynie i to de facto w jednym z gorszych szpitali, choc nie moge powiedziec nic zlego, bo i opieka nade mna i neonatalna byla w na 110%,maja dobry sprzet i doswiadczeni sa w ciezszych przypadkach, teraz znow to potwierdzaja...jedyne na co narzekalam, to za malo pielegniar na nocnych zmianach, lekarzy bylo wystarczajaco...nie so skore do pomocy i szybko butle dajai czasami dlugo sie czekalo na to az przyjda jak zawolasz alarmem...na neonatalnym duza pomos psychologiczna dla rodzicow i mialam laktacyjna pielegniare dla siebie tylko i moglam byc 24h, dzwonic kiedy chce itp...teraz boje sie, zze znow czeka nas pobyt tam...

ja smokow nie uzywalam, nawet nie mam zadnego, bo Blanka nie smoczkowa i ja jestem z tych co moze mi marudzic a smoka nie dam, pewnie jak zauwazylabym kciuka w buzce itp, to lepiej smok, ale pamietajcie, ze dzieci wkladaja palce do buzi nie po to aby je ssac, ale jak zabkuja, oraz jak poznaja wlasne cialo, czyli jak maja 2 miesiace...Blance zeby wyszly jak miala 3 miesiace, tzn.1 dolne, wiec b.szybko...

do spzitala butli nie biore,smoka tez nie, bo dostane od nich, a pozniej maz kupi mi mleczko...jestem za tym co Blance dawalam bylo to SMA, ktorego w Pl nie ma, jakby co to aptamil, czyli bebilon...

jutro rano na zastrzyk ide z B12, a pozniej bede atakowac urzad podatkowy, bo wychodzi, ze zrobilam nadplate ponad 1000£ podatku, wiec maja mi oddac, rok temu na swieta dostalam ok.2500£ zwrotu itp za 2 lata i w tym roku podobna historia...mam nadzieje, ze w ciagu 3 miesiecy uwina sie...i uporzadkuje rzeczy blankowe, aby na jasien rzeczy byly hihi i robie remanent w swoich ciuchach, ktorych nie nosze i nie sprzedam...

W Wojewódzkim dostałam buteleczkę szklaną maleńką dla Jasia z mleczkiem:)

Butelki nie biorę, smoczek tak, laktator jakby co mąż mi dowiezie-w szpitalu mają:)

No właśnie widziałam ten pas belly bandit, trochę drogi, ale zobaczymy.

Wynik wymazu odebrany, na szczęście jest ok.

Na Zaspie pielęgniarki zawsze kąpały, ja dostawałam synka do wytarcia i nasmarowania parafiną. Ja w szpitalu nie używałam butelki, dokarmiałam małego przez taki mini cewnik przyczepiony do piersi. Mały ssał pierś, żeby pobudzić laktację i pił mleczko ze słoiczka przez tą rurkę. Po trzech dniach użyłam też smoczek, bo mały miał silny odruch ssania. Teraz też biorę smoczek na wszelki wypadek. Laktator będzie czekał w domu, najwyżej mąż mi przywiezie. Butelki też nie biorę.

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...