Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-16-t260482,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

Mangolia- o taką właśnie koszule mi chodziło! Super kupie dwie żeby mieć też w domu , że jak już będę łazić całymi dniami w piżamie to chociaż żeby jakoś ładniej wyglądać a nie jak wywłoka i jeszcze w koszuli w misie .Chyba bym się pochlastała patrząc na siebie w lustrze ! :)

image

Ja do karmienia mam koszule typu :
http://allegro.pl/koszula-do-karmienia-sweet-dreams-wiki-l-i1776245808.html

wszystkie rozpinane w dół, niektóre takie babciowe, ale co tam spełniają swoje zadanie :)

Co do szczepień, to my podobne jak za pierwszym razem, weźmiemy te zwykłe bezpłatne i tyle.

Ja też mam dwie koszule Muzzy(dokładnie te co w linku) i jestem z nich bardzo zadowolona:)

W niektórych szpitalach po porodzie musisz być w koszuli żeby był dostęp podczas obchodu itp. W Wejherowie do porodu życzą sobie rozpinaną więc mam zamiar taką dokupić. Do karmienia dostałam od koleżanki w prezencie taką niestety w okropne misie, ale przynajmniej sprawdzoną, bo ona kilka lat temu też podobną kupiła i z niej najbardziej zadowolona była (taką z zakładkami na piersiach).

fakt, wybór może jest dużo ale wszystkie prawie na jedno kopyto... misie, bociany, i inne zwierzaczki:) Mi osobiście ąż tak to nie przeszkadza.

Marta a może coś takiego???
http://moda.allegro.pl/koszula-kopertowa-do-karmienia-muzzy-kolory-roz-xl-i1773670139.html

Ja mam taką od roku, kupiłam ją do szpitala , miałam opcje być nago albo w takiego typu koszuli żeby lekarze mogli przyczepić diody na dekolt. Potem koleżanka mi powiedziała że to przecież do karmienia jest :P
ładnie podkreśla biust i dobrze leży:) ja mam fioletową i myślę że kupię jeszcze jedną i wsio:)

A co do szczepień to myślę że nie będę świrować i wezmę komplet bezpłatnych szczepień plus dopłącę za rotawirusy, nie jestem jeszcze w 100% zorientowana, pewnie zacznę myśleć o tym bliżej porodu :)

no to witajcie w klubie :) ja też sobie nie chciałam dowalać jeszcze tymi koszmarnymi koszulami i postanowilam poszukać czegoś w miarę fajnego... niechcący natrafiłam na przecenę w mothercare, za dwie koszulki na ramiączkach zapłaciłam 75 zł. W nowej kolekcji, identyczne tylko, że w kolorze szarym kosztują 169... Popatrzcię, może jeszcze będą w Klifie. Koszulki są fajne, bawełniane z lycrą.. w zadne misie czy odpinane na cyckach, czego nie znoszę :)

~ Czarna
No właśnie to jest taka koszula, jakiej ja nie chcę. Źle się czuję w takich rzeczach, a myślę, że po porodzie będzie wystarczająco dużo powodów do depresji - nie chcę sobie dokładać kolejnego. Wszędzie, gdzie szukałam, to właśnie takie koszule są, a ja byłabym skłonna zapłacić więcej, byleby mieć coś, w czym się nie będę czuła jak rasowa "mamuśka".

szczepienia raczej normalnie tak jak i u starszej córki

Dziewczyny czy myślałyście o szczepieniach? Czy bierzecie te refundowane czy 6 w 1?

A ja zwiedziłam dzisiaj trzy Lidle i po śpiworkach to nawet ślad nie został :( kupiłam tylko wieksze body z dł.rękawem. Ale materiał mnie nie zachwycił. Lepsze gatunkowo , grubsze i tańsze są w PEPCO .

Marta29 być może że gadająca na samym końcu brunetka to ja. Bo zabrałam ze soba koleżanki ze szkoły rodzenia żeby też się zapoznały z ZZO.

image

ja mam jedną koszulę do karmienia jeszcze muszę dokupic drugą i mam taką z misiami, nie inwestowałam w droższe bo mi było szkoda pieniędzy i tak będą na okrągło prane, więc wyszłam z założenia,że takie wystarczą

Ja kupiłam 2 takie
http://moda.allegro.pl/pizama-do-karmienia-rekaw-3-4-italian-fashion-i1761296322.html
na poród dostałam koszulę nocną, taką która od razu wyrzucę i do szpitala mam koszulę nocną z guzikami z przodu.

co do koszul do karmienia, to ja nic nie kupiłam, siostra dała mi 2 swoje na czas pobytu w szpitalu, bo później powiedziała, że i tak będę chciała wrócić do swoich piżam. Fakt, sama nie lubię spać z "gołym tyłkiem" :P

mi siara też wcześnie zaczęła lecieć ok 17-18tc
teraz w normalnym staniku nosze wkładki, bo to zostają plamy :( a piżamy co noc zalewam, po porodzie będą do wyrzucenia, nie chcę spać w staniku, więc poświęciłam kilka koszulek...

moje przeziębienie się pogarsza :( temp 37 i 2 kreski... oby nie urosło za dużo, bo będziemy w weekend lekarza szukać :/

Ja dziś na poprawę humoru zamówiłam sobie na allegro szlafrok:
http://allegro.pl/frotte-krotki-szlafrok-z-kapturem-dorota-38-m-i1728542236.html
Miałam dylemat co do koloru, wzięłam wrzos, a jeśli szlafrok okaże się fajny, to kupię jeszcze niebieski.
A po wypłacie muszę dokupić resztę wyprawki. Będziemy brali wózek w Akpolu, więc już u nich kupię też całą resztę rzeczy, które chcę: materac, kocyk, prześcieradła, przewijak+pokrowiec, 2 okrycia kąpielowe (jedno mam, ale sądzę, że to stanowczo za mało), pieluchy tetrowe. No i może jeszcze stanik do karmienia medeli. Jeśli będą mieli, to też termometr, szczotkę do włosów i nożyczki dla bobasów. W planie też jest sudokrem, chyba emulsję do kąpieli oilatum i przydałby się jeszcze jakiś krem na buzię, ale nie wiem jaki. Macie jakieś propozycje?
Od dłuższego czasu oglądam wszędzie koszule do karmienia i stwierdzam, że są same okropne. Wyglądają jak pidżamy dla małych dziewczynek. Nie chcę nosić czegoś takiego, nie mam ochoty też wystawiać piersi przez jakąś dziurę pod guzikami... Chyba dokupię sobie ze 2-3 zwykłe koszulki na cienkich ramiączkach, bo na pewno nie będę łazić w tych workach z wyszywanymi misiami i guzikami w poprzek :/

ten 'mój' płyn sobie radzi, ale najpierw trzeba doczyścić te stare zaschnięte krople, co wymaga trochę wysiłku :)

niestety u mnie ten płyn z Lidla z zasłoniętymi kroplami sobie nie radzi. trzeba trochę wysiłku w to włożyć

Co do siary, to mi zaczęła lecieć w 17tc czyli bardzo wcześnie czasami rano mam prześcieradło brudne od niej nie wspominając o piżamie.

Malinowa mandarynko u mnie nic z piersi nie cieknie, nawet jak delikatne scisne...

z drugiej jednak też coś jest. Mam nadzieję, że nie przestanie po porodzie :)

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...