Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-16-t260482,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

ale na razie tylko z jednej piersi ;/
In to porządnie muszę ścisnąć by kropla poszła heh śmieszne to to ;]

No skarpetki koniecznie ;)))

Wczoraj Mezowi mowilam o tym,ze Tatus powinien po 3 mies. zycia Dziecka wstawac do w nocy i dawac mu wody co by mu sie nie oplacalo budzic, w ten sposob ma sie uczyc przesypiac 6 h w nocy;)a gdyby to Mama wstawala to lipa bo pachnie mlekiem.

Na co Moj Slubny"jak to?bedziesz mlekiem pachniec?"haha sie usmialismy. Jego kuzyn na to"kazdemu czym innym,Malej mlekiem ":P

Faceci :P

No za te torby to sietrza brac, a mnie pobolewa juz troche co jakis czas,ale Lipuszko przeciez Ty 2 tyg. do przodu, a niedawno marudzilam,ze w ogole nie czuje tych boli co Wy ;p

`malinowa mandarynko z ciekawości też ścisnęłam :P ale nic nie leci :) na szczęście :)

Witajcie Mamuśki
jestem po kilkudniowym pobycie nad jeziorkiem. Pooddychaliśmy świeżym powietrzem, pospacerowaliśmy troszkę i zostałam porządnie dokarmiona warzywami z ogródka pani gospodyni :)
Zaliczyłam też między czasie dwie wizyty u dentysty, leczenie kanałowe :( na szczęście pozostałe zęby mam w dobrym stanie.
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa. Jasiek waży 2100. Główką do dołu. Ja załapałam znowu jakiegoś grzybka, a do tego tak jak część z Was dopadają mnie skurcze. Mam brać magnez i no spe forte. Następna wizyta za miesiąc.
Muszę w przyszłym tygodniu zamówić jeszcze parę rzeczy z allegro. Zacząć prać ubranka. I pochodzić za wózkiem. We wrześniu pakowanie torby i wyczekiwanie :)
Wczoraj na youtube oglądałam sobie filmiki z dzieciaczkami zaraz po porodzie. Spłakałam się jak bóbr. Są takie malutkie i bezbronne :( musi to być dla nich ogromny szok jak się wydostają z ciepłego i ciasnego brzuszka mamy na ten nasz świat. I jeszcze pielęgniarki tyle muszą przy nich robić, powycierać, poprzetykać nosek, umyć, zważyć... ah.
Co do prysznica, z osadem sobie radzę ale większy problem mam z szybą, nigdy nie mogę do końca zmyć zaschniętych kropli wody :( Czy ten płyn z Lidla sobie z tym radzi?

co za jaja, już mi siara leci :) oczywiście jak ścisnę (wiem, wiem, że nie można ale nie mogłam się powstrzymać heh) ale jest później ból...

Ja właśnie zakończyłam ostatnią partię prasowania i cóż ... wygląda na to, że wszystko mam zrobione. Czyli od poniedziałku będę musiała szukać sobie jakiś innych konstruktywnych rozrywek i zajęć :-)

Odnośnie pakowania torby do szpitala - do dziewczyn stosujących specyfiki na biust - nie zapomnijcie zabrać ze sobą tego specyfiku, bo smarowanie dobrze jest kontynuować. Moja koleżanka po porodzie odstawiła, w drugiej dobie pojawił się nawał pokarmu i przez jedną noc zrobiły się jej rozstępy, których udało jej się uniknąć przez całą ciążę. Oczywiście nie wiadomo czy gdyby wtedy po porodzie smarowała to rozstępy by nie powstały, ale cóż ... zawsze lepiej nie mieć powodów do takich rozważań

Za chwilę jadę po raz pierwszy zobaczyć "od środka" nasze nowe mieszkanie, które odbieramy w listopadzie. Nie mogę się doczekać, mam nadzieję że nie będę rozczarowana, zwłaszcza pokojem, który ma być dla juniora. Trochę szkoda mi porzucać Gdynię na rzecz Wrzeszcza, ale cóż ... może Gdańsk wcale nie jest taki zły ;)
Potem jedziemy do rodzinki poza 3miasto więc po powrocie w sobotę wieczorem będę miała mnóstwo do czytania

Życzę wszystkim miłego weekendu

Hej dziewczyny ale sie rozpisalyscie:) a ja znowu korzystam z neta kolezanki kurcze juz mnie wkurza to ze nie mam tego internetu:( oby byl juz wrzesien:)
ja od 3 dni mam coraz silniejsze skurcze i coraz wiecej ich jest wiec moze niedlugo cos sie zacznie dziac:)
niestety nie mam szans doczytac tego co napisalyscie ale mam nadzieje ze niedlugo to sie zmieni:)

Dzień dobry dziewczyny, pędzicie jak wiatr:-)
My dzisiaj z jaśkiem jak M poszedł do pracy jeszcze pospaliśmy od ok 8-11:30 ;-) Ta burza i deszcz jakoś nie zmobilizowąły nas do wstania wcześniej:-)

Widze że u Was mnóstwo różnych dolegliwości. Mnie jak na razie bardzo boli kręgosłup, mam uciski,że ledwo oddycham do wc w nocy nie biegam na szczęście-zdarzy się może z raz:-)
Tylko bardzo słaba jestem chwilę postoję,już mam wrażenie że zaraz zemdleję..

My kupiliśmy taki leżaczek dla małej: http://allegro.pl/lezaczek-fotelik-dla-dziewczynki-stan-bdb-i1747872559.html#gallery

Jaś miał taki sam,ale innego koloru ;-)
Byliśmy bardzo zadowoleni, karmiłam go w nim, cały czas był ze mną, bawił się,oglądał bajeczki itp itd :-)

Marta29 ja mam tak od 2-3 dni podobne odczucia, ze wszystko monotonne, ze ciagle to samo ehhh...

A mnie coś dzisiaj dopadło... Nic mi się nie chce, jest mi wszystko obojętne.
Z. ciągle poza domem, ma jakieś wyjazdy dłuższe co moment, wpada wieczorem, je, bierze prysznic, siada do kompa, a później idzie spać. Jak się nie upomnę, to dla mnie czasu nie znajduje. Wiem, że jest zapracowany, ale czuję się ze wszystkim pozostawiona sama sobie. I jeszcze zapowiedział, że jutro wieczorem imprezuje.
Gdyby nie ten brzuch, to bym się spakowała i pojechała gdzieś na weekend, a tak to kompletnie nie czuję się na siłach. A na gości w domu nie mam ochoty. Ja nie wiem, kto to wymyślił, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety. Chyba facet i to średnio rozgarnięty.

ja tez masowanie szyjki na rozwarcie pamietam z porodu najgorzej, az lzy mi polecialy...choc pielegniarka byla ok, ale maz byl w szoku hihi i tylko 3mal za reke...

Mnie też brzuch pobolewa, ale piekę tartę z budyniem śliwkami i kruszonką i wybieram się na spacer z malutka siostrzenicą. Teraz już spokojnie mogę rodzić, więc nie ma sie co oszczędzać, a a jutro woskowanie podłóg i ponowne mycie okien, a co tam jakoś trzeba ten poród przyspieszyć:p

jumelko ja tez najgorzej wspominam z porodu na zaspie to badanie rozwarcia to było to słynne masowanie szyjki strasznie nieprzyjemne a znieczulenie to chyba dolargan dają tez mi wystarczyło ;]

Mangolia - to właśnie taka huśtawka, leżaczkiem się staje po zdjęciu ze stelaża. Mój był zamawiany przez Internet i bez oglądania, ale mam go po córeczce kuzynki, która właśnie z niego wyrosła. Na youtube jest fajny filmik pokazowy, tam widać wszystkie jego możliwości i ustawienia

hej dziewczyny!
malinowa mandarynko - to ja myłam wczoraj piekarnik to własnie tym sprejem co polecasz z LIDLa jest na prawdę super ekstra :)

niestety dopadło mnie przeziębienie :( musiało mnie przewiac w nocy, bo oczywiście wiecznie mi gorąco, okno otwarte, i spie z golymi plecami... głowa ćmi i gardło, muszę się jakoś teraz doprowadzić do porządku.

o widzisz ja zapomnialam o tych skarpetach ide dorzucic do torby chociaz brzuch mnie pobolewa, jak na okres :(

dzien dobry, ja zaraz ide prysznic brac i nie uwierzycie w londynie bezchmurne slonce itp i cieplo , juz piore swoje ciuchy itp, moze na dworzu wyschna hihi...
ja torbe spakuje po 26.08 aby nie kusic losu...a zycze nam porodow bez komplikacji plus aby zaczely sie w 38-39tc...

ach ja tez chce winka...ale jeszcze kilka tyg, czuje, ze chyba karmienie cycem nie wyjdzie i tym razem, choc maz mowi, oj czuje, ze bedziesz karmic, ja na niego jak osa, ze zobacze, bo nie bede meczyc sie jak z blanka, bo zaplace to juz na pewno depresja...ale to jest facet, do tego wiele rzeczy musial sie nauczyc itp...
do tego powiedzial,ze bedzie chodzil do pracy non stop, bo ma wlasny biznes i musi, powiedziala, ze jest nieodpowiedzialny, ale rozumiem, bo firma musi sie krecic, szcz.czasy nielatwe...

jeny dziewczyny wy już o torbach piszecie bo u was to już blisko:)
jak ja będę rodzić albo czekać na poród to wy już będziecie o kupkach pisały :)

Monia tak właśnie przeglądam te bujaczki graco na allegro, ale z tej serii co mówisz są tylko huśtawki, widziałaś je na żywo w 3mieście czy kupiliście przez internet bez oglądania?

Torbę do szpitala mam spakowaną tylko dla siebie, dla malucha rzeczy leżą obok i czekają na wizytę u gin by się dowiedzieć jakie dziecko będzie duże. Niby mam przygotowane ubranka 56-62, ale ciągle mam ochotę coś pozmieniać. Za radą położnej z SR wezmę ubranka niezakładane przez głowę.

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy