Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-16-t260482,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

No właśnie z tym znieczuleniem to chyba Wojewódzki tylko się szczyci tym że robią albo lepiej, że mogą zrobić, a w praktyce pewnie żadko się zdarza którejś z tego skorzystać .
Bo aż cisnęło mi się na usta pytanie do Pana doktorka żeby powiedział ile statystycznie kobiet w ciągu miesiąca dostaje to znieczulenie jak poprosi . Bo nie zapomniał kilka razy wspomnieć że to jest prośba do nich o ZZO, a nie koniecznośc którą oni mogą ale nie muszą spełniać . A jak określić swój próg bólowy ? Czy jak boli mnie głowa to sięgam po tabletke czy męcze się dalej i jakoś funkcjonuje ? nie kumam!

image

Malinowa to ja Ciebie też kojarze :) Ja siedziełam na przeciw Pana doktorka na samym końcu stołu w żółtej bluzce. Ale faktycznie ludu co nie miara , w dodatku odczuwałam niepokój związany z przebywaniem w szpitalu. bleeee

image

~ Eveline - dzięki :). Ale to fakt, wydaje mi się, że brzuch mam większy niż inne dziewczyny w 34 tc.

~ Malinowa - to Ciebie też kojarzę, bo w podobnym odcieniu miałaś bluzkę i generalnie miałam dobry widok na Ciebie :)

~ Izulucha - domyślam się, że CC to się nie robi na żywca. Ale lekarz na tym spotkaniu omawiał poród SN i chyba bardziej chodziło o to, że aktualnie jest jakieś rozporządzenie ministerstwa, pozwalające po kilkunastominutowej obserwacji zostawić znieczuloną i sobie pójść do np innych pacjentów, jeśli się nie dzieje nic niepokojącego. Więc zapewne robią sobie pupochron w postaci możliwości odmówienia pacjentce, która musiałaby być monitorowana cały czas (czyli np taka sercowo-niepewna). Gdyby nie to rozporządzenie, znieczuleń nie robiliby w wojewódzkim w ogóle, bo nie mogą sobie pozwolić na "przyznanie" jednej pacjentce lekarza na czas 2-3 godzin, bo mają ich za mało.

Oj jakiego dzisiaj mam lenia :( do zeszlej niedzieli mialam w sobie tyle energii a dzisiaj zupelnie mnie nic nie rusza :(

ja się właśnie boję, że moja Zosia okarze się być Antkiem. Byłabym bardzo rozczarowana, bo wszystko przygotowuje "pod dziewczynkę" Wysłałam męża do Lidla po śpiworek i kupił żółty bo powiedział, że nie będzie z córki Barbie od urodzenia robił... Dziwny jakiś :P
A jak do niego dzwonię to zawsze odpowiada, że pracuje i nasze rozmowy nie trwają dłużej niż ok 1min...

Własnie tez się wybieram do lidla po rajstopki:-) Jasiowi kupowałam, tak samo piżamki itp itd-naprawdę gatunkowo są świetne:)

ewciuś dołączam się do życzeń i również życzę wszytstkiego najlepszego i najpiękniejszego:)
ja też nie ominęłam dzisiaj lidla, wyszłam z bluzkami i rajstopkami, zamierzam jeszcze wrócic po body, ale najpierw musiałam zobaczyc w jakim rozmiarze mam najmniej body:)
czekam teraz na męża bo zabrał się za koszenie trawy na działce i wyruszamy do lidla:)
dziewczyny wczoraj zamówiliśmy łóżeczko jupiiiii:) i kupiliśmy ręczniki z kapturkiem:)

Lipuszka ja miałam robione usg w 19 tyg to mały się odwrócił siedzeniem że nie było nic widać,w 23tyg na starym sprzęcie usłyszeliśmy że "coś mu majta między nogami"-więc będzie boy,w 28 tyg miałam usg i znowu się odwrócił-co za wstydliwy mężczyzna:) mamy wszystko dla chłopca kupione,czy będzie chłopiec niedługo się okaże :)

U nas w 18tc Marysia okazała się Marysią, w 30tc potwierdzone:) Była odwrócona do nas przodem,widzieliśmy wszystko-więc mam nadzieję,że się nie rozczaruję:-) Chociaż wiadomo-najwazniejsze żeby dzidzia zdrowa była!!!

Ruminka u nas w 14 t.c. mial byc chlopiec a w 22 t.c. na usg 4D okazalo sie, ze to dziewczynka :) Ostatnie usg w 31 t.c. niestety juz nic nie potwierdzilo bo malutka I pozycja I pepowinka zakrywala swoje narzady :) W pon. mamy usg I prwnie znowu nic sie odnosnie plci nie dowiemy :D
Wszystkie rozowe ubranka leza z metkami I czekaja na pranie.

Dzisiaj snilo mi sie, ze Julenka zostala Julenka :D

Jaś zasuwa zdaniami:-)
Gada jak najęty :-)

Ja jak dzwonię do męża i pytam: co robisz? to ZAWSZE jest zajęty-ma spotkanie i pyta od razu coś pilnego?:) Faceci:P Już nie dzwoni jak kiedyś żeby powiedziec tylko,że tęskni albo kocha ;-)

błagaaaamm... tylko nic nie mówcie o piwe/winie ...
jak mi się marzy kieliszek białego wina!!!! takiego lekko schłodzonego... usiadłabym sobie na balkonie i sączyła... boszzzz..
jak dobrze pójdzie to za rok się napiję ;/

mój to się wkurza jak dzwonię z pytaniem: cooo roobiisz...???? zawsze odpowiada że pracuje i że nie może teraz rozmawiać..
do pubu na lunch..ja to bym poszła do pubu na piwko z sokiem. :D

i z blanka i Nell, na 100% wyszlo i b.ladnie nam pokazano, no i chlopa ciezko z tego wywniskowac...

patunga, moja to malo mowi, ale duzo nadrobila po pl, co mnie cieszy, bo wiem, jak latwo chwyta ang, plus np.peppy nie oglada po pll tylko po andg...

ja jeszcze prania nie zaczelam, zaczne w przyszlym tyg., a moj maz wraca o 19, ja sie nudze, idzwonie, co robisz, a on iza , jestem na spotkaniu, zadzwonie jak skoncze ;-)) i czekam...jutro z kumpelka sie spotkam, chce mnie wyciagnac do pubu na lunch...

halo halo
i ja też byłam na tym spotkaniu w wojewódzkim. Liczyłam, że marta29 to brunetka, która jechała razem ze mną autobusem i cały czas jej się przyglądałam. A tu pudło :P
ja siedziałam pod samym oknem na końcu w niebieskiej bluzce.
Też nic ciekawego/nowego stamtąd nie wyniosłam, tak jak Wy byłam by być na liście w razie czego. :)
I nie chcę rodzić w czwartek w dzień, ja pitole ile narodu :D

cześć dziewczyny,

ale zasuwacie z wpisami. :) nie mam czasu nadrabiać. Fajnie że już niektóre z was prawie gotowe do przywitania maluszków. Ja to ciągle nie mogę się zebrać. Mam teraz "faze" sprzątania, układania, przekładania.. i strasznie mnie denerwuje kiedy pilot od telewizora leży krzywo.. Zaplanowałam mężowi na weekend malowanie korytarza i przykręcenie listew w sypialni. Najchętniej to zrobiłabym to już teraz, sama bo doczekać się nie mogę.
Któraś z was pisała o bolących sutkach.. ja mam nie razi takie wrażenie jak miałam podczas karmienia.. takie "szczypanie".. nie wiem jak to określić.. no i jak przycisnę to wypływa siara.
Odebrałam wczoraj wyniki badania krwi i wszystko w normie. Także moje omdlenia najprawdopodobniej były wynikiem ucisku dzidziola na jakąś żyłę. Mam jeszcze skierowanie na EKG gdyby znów zdarzyło mi się omdleć.. poza tym czuję się zmęczona... znudzona ciążą i już chciałabym urodzić. :/ do tego brzuch twardy jak kamień i nawet schylić się ciężko.. ale za synkiem jadącym na rowerze jeszcze podbiegnę :)

Ja na mojego muszę czekać do 18... a potem pewnie będzie dalej "walczyć" z werandą u mojej mamy.

hihi Patunga niezle;)
No wyciagaj Mamusia wyciagaj :D,a tu wyjsc nie chce no...
Dziewczyny,ktore maja miec Laseczki nie obawiacie sie,ze to jednak bedzie facet?Z Dziewczynkami nigdy nie wiadomo...;) ojjj ja chyba bym juz sie zasmucila troche...;/

No ja sie zmobilizowalam sama wsio zrobic bo gosci mamy miec ;p tak to bym na Meza poczekala.ufff jak slon, jak slon ;P

Ja własnie po obiedzie, zjedliśmy sobie i jeszcze pojadłam winogron i śliwek:P

Jaś teraz robi autostradę i ok 40 samochodzików lezy mi pod nogami:)

Dobrze,że sam po sobie sprząta:) Dziękuję Bogu,że mam takiego grzecznego (póki co,tfu tfu) synka, pomaga mi a dzisiaj powiedział ze kocha Marysię:) Ale zaraz zaczął krzyczeć, "mamunia wyciągaj Marysię, wyciągaj.. i weź mu to wytłumacz,ale się udało:) do.. następnego "wyciagania"..:)

hehe ja zwykle tez bo Maz krzyczy hehe jeszcze scierajac klawiature powciskalam cos i mi klawisze poprzestawialo hehehe.

Moj Maz tey po 16 jakos bedzie to sie umowilismy pod lidlem po reszte, pojde wczesniej,wezme duzy koszyk...a On podjedzie po pracy i zabierze.

łazienka lsni,kurze poscierane,odkurzone,szafki pomyte,pranie wstawione,wanna wyszorowana,generlanie wsio zrobione tzlko mycie podlog darowalam sobie narazie bo juz mnie brzuch pobolewal jakbz mi Mala miala przez pepek wyskoczyc takze dalam spokoj...

kawa...i czekam do 16 ufff

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...