Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-16-t260482,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *17*

Dziewczyny napiszcie jeśli dowiedziecie się czegoś ciekawego w Wojewódzkim :)

Witam!!!

ja już prawie wszystko mam gotowe, tylko jeszcze nie mogę sie zabrać za spakowanie torby do szpitala. Wczoraj skorzystałam ze słonecznego dnia i wyprałam wózek i już się nie mogę doczekać mojej dzidzi.
Jeżeli chodzi o staż to u nas 12 lipca mineło 14 lat od ślubu cywilnego a 04 sierpnia 4 od kościelnego.
Fajnie jak dziewczyny które chodzą do SR na klinicznej będą się z nam dzielić swoją wiedzą z góry dziekuję. Ja sobie nie wyobrażam rodzić w innym szpitalu, przez cała ciążę chodzę do pani dr z klinicznej i chyba sie wścieknę jak mnie tam nie przyjmą z powodu braku miejsc. W pon idę na wizytę i jeszcze z nią porozmawiam o moich obawach.

ja też będę

Też będę :)

image

no to do zobaczenia :)

Dziewczyny - spotkanie z anestezjologiem będzie.
Godz. 13:00 (proponuję być chwilę wcześniej, to się pooglądamy :))
Miejsce - biblioteka, I piętro, przy oddziale ginekologii.

Ewciuś
najlepszego w dniu rocznicy :)
Cieszę się, że ruszyło u Ciebie z remontami i to pewnie dlatego lepiej Ci się śpi, bo nie stresujesz się :)

Moja malutka również okropnie się wypina i kopie silnie, ma charakterek chyba po mamusi, bo jakby było po tatusiu to by cały czas spała i tylko się leniwie wyciągała :)

Dziś w Lidl są ubranka dla dzieci, mam zamiar się wybrać i kupić spiworek. Do tego w planie na dziś jeszcze szarlotka z kruszonką i sprzątanie łazienki. Muszę tez wykąbinować jakiś obiad ale weny brak.
A właśnie! Wczoraj napadło mnie, żeby jechać do KFC i to był największy mój błąd! Czułam się po tym okropnie, nie wspomnę już o zgadze, na która nie działało nic! Ani mleko ani Gaviscon! Tak więc uroczyście obiecuje, że w tej ciąży moja noga już tam nie postanie! :D

Ewciuś, 100 lat ;)

my w lipcu mieliśmy 2 rocznicę ślubu, a w czerwcu skończyłam lat 26 ;)

dzień dobry

Zapowiada się dziś ładny dzionek, więc pewnie wybierzemy się z synkiem na spacerek.

Ewciuś gratulacje i wszystkiego najlepszego.

U nas 3 rocznica była w lipcu, pierwsze dziecko też udało mi się urodzić przed 30-stką (bo urodziny mam pod koniec listopada), no a w tym roku kończę 32.

ewcius wszystkiego najlepszego! dużo miłości!

A my jutro mamy rocznicę... 4... czyżbym miała najdłuższy staż?? Ale jeszcze przed 30 załapałam się na ciążę, bo mam do grudnia 29 lat :)) Pewnie wieczorkiem pójdziemy na jakiś spacerek i ciacho :) Jestem tak umęczona ciążą i remontem, że chyba na nic innego mnie mąż nie namówi :)) Ok, zmykam... Dobranoc.

Ooo, a ja dziś doczytałam poprzedni wątek i skończyłam ten. Dawno nie zaglądałam bo K. odłączył mi komputer jak malował pokój. A z resztą w mieszkaniu wciąż bałagan, ale coraz lepiej nam idzie. W końcu pozbyliśmy się wersalki :) i okleiliśmy meble :) Wczoraj K. skręcił łóżeczko i przewijak. Teraz pozostaje tylko umyć okna i generalnie sprzątnąć. Może do końca tygodnia się wyrobimy :)
Moja malutka też się wypycha w różnych miejscach, też kiepsko mi się śpi... ale ostatnio znalazłam całkiem wygodną pozycję. Najgorsze jest to, że zauważyłam, że zrobiły mi się rozstępy :((( na pośladkach... jedynym miejscu, którego nie smarowałam kremem Pharmaceris... A miałam nadzieję, że może nie zrobią się :(((

dziewczyny od kilku dni strasznie bolą mnie sutki,normalnie jakbym je wrzątkiem oblała,tez tak macie?

Cheeringup wielkie dziękuję za informacje!

alicja_82
byłam na szkole ale dziś to było tylko takie informacyjne spotkanie;)
ogólnie spotkań jest 10, w poniedziałek i środę. Podzieliła nas na dwie grupy więc dobrze by było żebyś zadzwoniła i dowiedziała się na którą godzinę powinnaś chodzić (17 lub 18.30).
Ogólnie nic ciekawego nie było ..
Zaczyna się wszystko w następny poniedziałek wykładem.

ja będę podglądać rano wątek,będę na pewno,do wojewódzkiego mam min piechotą,jestem mocno rzucająca się w oczy więc mnie napewno poznacie :) Spotkania są w IP czy gdzie? no i czy z córką mogę przyjść bo nie bede miała jej z kim raczej zostawic

Co do tego spotkania z anestezjologiem w Wojewódzkim - przypominam, żeby sprawdzić wątek jutro rano, koło 10-10.30. Napiszę Wam co i jak. Zaznaczam tylko, że nawet jak potwierdzą, że spotkanie będzie, to i tak nie ma 100% pewności, bo w ostatniej chwili może się coś zmienić.

ciekawa jestem czy jutro się zobaczymy w wojewódzkim. :-)
zajrzę tu jutro sprawdzić, czy spotkanie się odbędzie.
moja mała miała dziś wyjątkowo mocną czkawkę. Brzuch mi tak rytmicznie podskakiwał heheh

Dziewczyny czy któraś z Was była dzisiaj na zajęciach SR o 17:00 na klinicznej?Mi wypadł pilny wyjazd, a też miałam być...Cheeringup z tego co pamiętam to chyba miałaś chodzić? Napiszcie co ciekawego było, kiedy następne zajęcia i jak ogólnie wrażenia - z góry dziękuję!

A ja dzisiaj byłam na usg i na wizycie. Mały ma 1,8 kg i wszystko z nim okej więc jestem spokojna.
Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach SR na Klinicznej, wdrapałam się na pierwsze piętro po tych strasznych starych schodach i poczułam że przecież jeszcze 2 mies i mały będzie z nami... chyba ten mój stresik mu się udzielił bo kopał przez 2h zajęć straszliwie, aż się skupić nie mogłam . Generalnie Pani położna bardzo sympatyczna, radziła codziennie na noc smarować kroczę parafiną. Niby ma to poprawić kondycje krocza, jego elastyczność w czasie porodu. Dzisiaj rozmawiałam z moja gin w Klinicznej na temat znieczulenia, bo myślę o zastosowaniu takiego specyfiku. Powiedziałam mi że mam nadzieje że jak przyjadę w październiku to jeszcze będzie..., NFZ nie chce finansować znieczulenia, ani też nie pozwala kobietą płacić za nie . Czyli reguła: że jak kobieta się nacierpi porządnie to będzie widziała że zostanie matka.... Generalnie po prostu poinformowała mnie że taka możliwość może być...

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...