Mamusie wrzesień-październik 2011 *18*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-17-t261913,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *18*

Dziewczyny puchną mi dłonie , to podobno normalne , ale poza tym strasznie mnie przy tym bolą - czy któraś z Was ma coś takiego? W nocy się budzę z bólu i strasznie mi drętwieją:(

Ruminka, my byliśmy w Matemblewie dwa tygodnie temu - też się załapaliśmy na błogosławieństwo - piękne przeżycie :)

natalia to nieciekawie ze lezec musisz dobrze ze to tlyko 2 tygodnie chociaz wiem ze i 2 moga sie dluuuzyc strasznie
ale rozkoszuj sie tym dyrygowaniem hehe ja moim mezem przez 2 miesiace prawie dyrygowalam a co tam troche polatal w kuchni hehe a jakie pyszne obiadki mi robil:) bo on to w sumie do kuchni to nie zabardzo i teraz bylo trzeba no i pokazal swoj talent kulinarny hehe

Na placki ziemniaczane to ja miałam ochotę ciągle jakoś w 6 miesiącu, ale przytyłam wtedy znacznie i odpuściłam sobie. Za to wczoraj się wybraliśmy właśnie na placki - ja nie wiem jak to mi się stało, bo generalnie nigdy nie przepadałam za nimi, a teraz jak tylko usłyszę, poczuję albo zobaczę, to bym usiadła i jadła aż do pęknięcia...

A ja po wizycie i niestety mam nakaz leżenia przez najbliższe 2 tygodnie i no spa 3 razy dziennie. Wychodzi moje sprzątanie... Szyjka się skróciła znacznie i lekarz powiedziała, że dla bezpieczeństwa dziecka mam jeszcze przez 2 tyg nie rodzić :) Chociaż moja klopsica waży już 2955! Niby nie miała być duża, a jednak jej się odmieniło :P
To leżenie to dla mnie kara. Nawet nie mogę w kuchni gotować, mąż będzie miał takie zadanie. Teraz już siedzę i mówię co ma zrobić i gdzie co położyć, powiedział, że na szczęście idzie już do pracy ;) A ja będę umierać z nudów...

Kurczę wy o pysznościach piszecie a ja muszę trzymać się głupiej diety, buuuu.

No nic dalej mam chcicę na rzodkiewki, więc idę wreszcie do tego sklepu :)

Ruminko skoro nie wiesz czy te pobolewania są ok to sprawdź jak to ma się w czasie. Czy jesteś w stanie stwierdzić co ile minut się pojawiają i jak długo trwają? Bo pobolewanie to może być też zwykły ucisk dziecka. W razie czego zawsze możesz zadzwonić do położnej lub swojego lekarza i się zapytać. Ewentualnie podjechać do szpitala na KTG.

Ewa śliczny brzusio:)
a nam o 9 wyłaczylo prad i sie wzielam za gruntowne porzadki u maluchów w pokoju i niedawno skonczyłam:) tez mam okna do umycia bo sa tragiczne i sie tak zastanawiam czy sie dzisiaj za nie niw wziasc ale u nas tak zachmurzone co chwila jak by mialo padac wiec nie wiem czy mi sie dzisiaj uda za nie zabrac
oj placki pycha ja mialam ostatnio wiec dzisiaj na obiad mam frytki z kotletami z piersi z kurczaka:) frytki za mna chodza juz od daaaawna wiec sie za nie wkoncu wezme:)

Przez tą głupią pogode codziennie po wstaniu mam kołatanie serca, nogi jak z waty i puls ponad 110 !!! Musze strzelić sobie kawke i podnieść cukier czyli jakieś ciasteczko :)
Widze że każda z nas ma już tzw. syndrom wicia gniazda- szorowanie piekarników, mycie okien, wietrzenie, prasowanie, pranie i przekładanie sto razy rzeczy maluszka :) Czyli jest tylko jeden wniosek PORODY CZAS ZACZĄĆ :)

A mój łobuz jak był tyłkiem do wyjścia tak się nic nie zmieniło , a ja tak nie chce cc!!

image

aaa ja wczoraj mialam zly humor ;p wymyslilam,zebysmy na Msze pojechali do Matemblewa, z wiadomych powodow:)Trafilismy na Błogosławieństwo dla Rodzicow oczekujacych dziecka :)))

uwielbiam papryke :D,ale niestety Moj Maz nie lubi ;/ plackow zreszta tez nie, a ja przepadam. Wiecie jak ciezko robic obiadki komus kto ma zupelnie inny gust kulinarny :P

Ruminka ja juz dawno pulepcikow nie robilam i chyba trzeba bedzie w koncu zrobic :) Myslalam tez ostatnio o faszerowanej papryce bo szybko sie robi ;)

Mangolia najwazniejszy zdrowy dzidzius :)
A ja tez mialam w planach placki ziemniaczane dzis lub jutro :D W sobote na zielonym rynku kupilam kurki i myslalam, zeby zdrobic wlasnie taki sos do placuszkow :)
Czesc kurek poszlo do dzisiejszej jajecznicy mniam mniam :)

Ja przed komp. obieram ziemniaki, pieczarki etc. ;) Dzis pulpety w sosie pieczarkowym :);p

Kurde,a mnie ciagle pobolewa ;/ przeciez ja nie mam pojecia jak to moze bolec,a jak juz nie :P

Witam w nowym wątku :)
Lipuszka to dobrze że z małą wszystko okej:) i że ona to ona. Ja już przyzwyczaiłam się że będziemy mieli chłopczyka i nie liczę na niespodziankę :) ale najważniejsze żeby było zdrowe.

Ewciuś ładny brzuszek :)

Ja tylko na chwilę) dzisiaj na obiad robię placki ziemniaczane z sosem koperkowym :) ale mam ochotę...:)
i jeszcze porządki w szafach w sypialni ..... :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe no ciekawe,ciekawe, taklsobie gdybamy,ale wlasciwie tro co my mamy do powiedzenia. Do 30 tydzien,ale wiesz Lipuszko,jak mnie tak bedzie bolalo ciagle to jajuz nie wiem...;) w sumie gdyby to byly sklurcze to bym nie wiedziala bo po kazdym kolejnym te brzuch jakby obolaly, tak sobie mysle a te pierwsze sa tak slabe ze chyba az tak sie nasilac nie beda...sama nie wiem. Wiem tylko,ze bpobolewa... coraz czesciej...

Jumelka ja tez mam w planach mycie okien w tym tygodniu, tylko musze najpierw pranie zrobic.
Oj dziewczeta juz coraz blizej... :)

o wlasnie Jumelko, nie znasz dnia ani godz., choc ja mam zaplanowane cc, a teraz znow wszystko zmiania sie, wiec jest stres, wizyte mam w piatek, mam nadzieje, ze dowiem sie co i jak...

a okien mam zakaz myc, i jeszcze deszcze wlondku, wiec czekam do przyszlego tyg.

No okna w końcu przejrzyste :) ale muszę powiedzieć, że czuje się teraz bez sił.

Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie, 5 września. Sądzę, że do tego czasu raczej nic się u mnie nie ruszy. Chyba, że będzie jakaś niespodzianka, jak to mówią nie znasz dnia ani godziny (no chyba, że masz zaplanowane cc, hihihi).

Ewa bardzo ładnie wyszłaś na zdjęciu :)

Muszę się jakoś ogarnąć i pójść do sklepu, bo w lodówce tylko światło.

Ruminka do 30 tylko tydzien, szybko zleci :)

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...