Mamusie wrzesień-październik 2011 *18*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-17-t261913,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *18*

Witam sie burzowo :)
właśnie leje i grzmi jak nie wiem co :)
Chyba już mi pada na mózg, bo po wczorajszych dyskusjach o paznokciach śniło mi się że urodziłam.... ale kota z bardzo długimi pazurami... tak wiem, jestem nienormalna :P

Mąż właśnie pojechał po książki dla mnie żebym się nie nudziła w domu jak jego nie ma, więc będę miała co czytać :)

O kurcze, nie wiem czemu wyszło mi podwójnie, sorki :-)

Ja czekam aż pranie mi się skończy, wywieszę i trzeba do tego diabetologa się zbierać.

Mi mama wciąż powtarza, że urodzę wcześniej, ale jakoś się nie łudzę (bo to drugie dziecko to niby idzie szybciej). Oczywiście nie chciałabym chodzić z brzucholem do października, no ale wiadomo nic nie poradzę, jeśli Jasiowi nie będzie się spieszyło.

U nas zaczyna grzmieć, więc chyba znowu będzie krótki deszczyk (mam nadzieję, bo trzeba z domu wychodzić).

Witam,

właśnie wróciłam ze spacerku, zdążyłam drzwi zamknąć i jak nie lunęło ! Burza w Gdyni na całego, leje okrutnie, szczęśliwie udało mi się z rana na bulwarze trochę słoneczka złapać, więc nie jest źle.

Plan na dziś to czystka w kolejnej szafie, na godz. 17.00 wizyta w nowym mieszkaniu - mam nadzieję, że tym razem dojdzie do skutku, potem Ikea i ... kolejny dzień z głowy :-)

Witam,

właśnie wróciłam ze spacerku, zdążyłam drzwi zamknąć i jak nie lunęło ! Burza w Gdyni na całego, leje okrutnie, szczęśliwie udało mi się z rana na bulwarze trochę słoneczka złapać, więc nie jest źle.

Plan na dziś to czystka w kolejnej szafie, na godz. 17.00 wizyta w nowym mieszkaniu - mam nadzieję, że tym razem dojdzie do skutku, potem Ikea i ... kolejny dzień z głowy :-)

A ja mam znowu kłopoty ze spaniem :( a rano to mi niedobrze i czasem brzuch jak na okres pobolewa :(
zajęłam się w końcu praniem, domówiłam jeszcze trochę rzeczy z allegro, zostanie mi tylko do zamówienia koszula i stanik i zacznę pakowanie torby. Zamówiłam też naklejki na ścianę, jak już poprzyklejam to wstawię zdjęcie.
W Gdyni burza i leje :(

cheeringup, jak będziesz już miała listę wyprawkową na Kliniczną w domu, to wrzuć skana albo fotkę :) Z góry dzięki :)

W Weju też grzmi i przeszedl łagondy deszczyk

A możecie polecić jakieś termometry bezdotykowe?

no niestety w Gdyni już grzmi i zaraz pewnie lunie...

hello,

no mi odeszly wody o polnocy w lozku, juz lezalam do snu, czop odszedl mi z 3 tyg. wczesniej...wrocilismy z impry, u kobitki, ktora wlasnie urodzila w domu, bo prysznic tak przyspieszyl... dobrze, ze maz nic nie pil, bo powiedz.mu, ze ciezko mi prowadzic fure juz...ale bylo to drugie jej dziecko...no jest zaskoczenie, no i chlustu wielkiego nie bylo, od razu do lazienki po podpaski, i do spitala, gdzie kazali do domu wracac i czekac na skurcze, ktore nigdy nie przyszly i po 21h wrocilam, bo powiedzialam, ze dziecka nie czuje itp...i wtedy zaczelo sie wywolywanie na oxy, bo mialam rozwarcie juz 3 cm, i na tej oxy meczylam sie az do 14tej nast dnia...kiedy mi pow., ze musi byc cc...fakt jak wody odejda to wiesz, ze juz to jest to...
dziewczyny z planowana cc, nie jest zle, ale boli dolny brzuch, choc ja po 5h wstalam i funkcjonowalam...popatrzcie w ten sposob, ze nie bedziecie wymeczone tak itp, a pokarm jak na poczatku nie bedzie, to przyjdzie, a jak nie to trudno, najwazniejsze, aby dzidzia zdrowa, no i matka...tez...a naprawde jak sie karmi i czy rodzilas SN nie ma to znaczenia...dla dalszego rozwoju dziecka...

no to mamo Sandry, czekamy na info po wizycie u gina.ps. nigdy sie nie przyzwyczaimy jak dziecka na noc nie ma, ja tak mecze sie od czerwca i tesknimy bardzo za Blanka, ale wiem, ze dobrze , ze podjelismy taka decyzje, aby na lato do Gda poleciala, bo ta ciaza inna i wiem,ze ma superopieke, plus mowi duzo po pl, z czego b.ciesze sie, bo martwilo mnie to, ze po ang woli...

Dzien dobry!

W koncu wyszlo slonce bo juz balam sie, ze Julci ubranka beda kwitly caly dzien :D

Jak mi wyschna to biore sie za pranie poscieli :)

Ewciuś ja przy pierwszym porodzie mialam zwykla koszule nocna i jak juz urodzilam mala to mi polozna koszule poprostu podwineła do gory i wtedy polozyła Sandre na brzuchu:)

no wlasnie ja ciekawa jestem jakie to uczucie kiedy tak wody odejda np w miejscu publicznym hehe mi przy pierwszym porodzie musieli przebic pecherz bo akcja porodowa nie chciala posuwac sie na przod i wtedy lezalam i wszystko lecialo do pojemnika:)
co do wagi to ja w tej ciazy moge słuchac o moim brzusiu bo przytylam tlyko 5 kilo a z Sandra 12 i brzuch to mialam az na plecach ze tak powiem:) mialam go wszedzie
ruminka ja tez jakbym schudła w sobie bo twarz mi z lekka wyszczuplała i moje przedramiona so o polowe mniejsze hehe
a ja ostatnio mam wrazenie jak by moje dziecko sie przekrecilo w poprzek:( mam nadzieje ze to mi sie tak tlyko wydaje:)

Ja jakoś nie mogę się zebrać do pakowania torby... tzn. muszę jeszcze kupić mnóstwo rzeczy, a sama nie wiem jakie, które lepsze, gdzie jest tanio, itd. :((( Poza tym wydaje mi się, że moja torba do szpitala będzie mega wielka i to mnie strasznie zniechęca :(( A jak to jest z tymi koszulkami do rodzenia... bo jak wyciągną maleństwo to kładą na brzuchu i położna mówiła żeby od razu karmić... czyli jak... nago??

wróciłam ze spaceru z psiakiem i z zakupów i chyba zaczęły się u mnie te skurcze ćwiczebne. Brzuch staje się twardy i jakby dziecko się wypinało, ale do tego jest takie lekkie mrowienie więc jestem pewna, że to macica. Tylko, że to uczucie mrowienia mam miejscowe. Dziwne.
No nic, poleżę trochę w łóżku jeszcze.

bladykot dzieki:)
Dobre i to, mam nadz.ze szybko Nam pojdzie ;) i rownie szybko Nas wypisza...
Nie cierpie szpitali ;/

W Wejherowie odwiedziny są 12-20 i w tych godzinach mąż może przebywać. Jeśli przewiozą z porodówki na położnictwo w innych godzinach niestety mąż będzie musiał opuścić oddział.

Jumelko miesiac do terminu,a jak przechodzimy... :P wole nie myslec...

Dziewczyny moze nie bedzie tak zle...:P Damy rade.
Mi sie cos nie chce konczyc ostatnich przygotowan, lenia mam i wole na spacer ;p

Ło matko! Jak to w domu rodzily bo poslzy wziac prysznic;/ to przeciez tak szybko nie postepuje...chyba... :P

Dziewczyny a jak to jest po porodzie , w Wejherowie np.? Maz moze byc w sali czy jak to wyglada???

Ja rozek tezmam, taki usztywniony, podobno warto.

Natalia moj Maz tez narzeka ze sie ze mna pozartowac nie da inni moga mowic co chca na tematmojego wygladu, Maz ani slowka zartem bo wrrr...przechlapane ;]

Co do tycia ogolnie od innych moge slyszec, wkoncu jestem w ciazy,a uwazam,ze i tak nie jest ze mna najgprzej wiec trzeba sie 3mac ;)

14 kg to duzo? eee bez przesady, kobitki tyja po 30 a moja kuzynka chyba ze 40 w ciazy przytyla ;p bez przesady. Ja co prawda mam kolo 9 na plusie,ale...

Fabiankowa...taaa i to czarna ta kawe ;))) na kazdego dziala co innego :P
Zlote rady musza byc ;]

Mnie najbardziej wkurza jak Maz na moje ,ze schudlam "w sobie" z czasu sprzed ciaza(przed ciaza bralam hormony i nie zrzucilam wszystkiego) sie nabija co Ty gadasz etc. No kurde chyba wiem po ciuchach nosze spodnie "sprzed"ktore wtedy na udach ledwo miescilam a dzis...wisza...no...,ale nic faceci sa madrzejsi i ZAWSZE wiedza lepiej :P

Ciekawe jak szybko po porodzie jeszcze sie udxzielimy na tym forum heheh

Przy paciorkowcu podaja po prostu antybiotyk dla bezpieczenstwa, podobno wiele kobiet go ma.

W tych upalach to sie zaczniemy dopiero rozpakowywac... ;)

A te wody to roznie odchodza prawda? W roznych momentach znaczyiektorym to trzebaprzebijac...a ja jak w autobusie np. zaczne chlapac :D ło matko

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...