Mamusie wrzesień-październik 2011 *18*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-17-t261913,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *18*

Witam,

ja też wole mieć wszystko przygotowane zawczasu. I wiem, że z facetami to jest problem jak mają coś gdzieś znaleźć w domu nawet jak leży im pod nosem.

Jeśli chodzi o rzeczy do szpitala to po prostu przygotowałam np. drugą koszulę, dla siebie ubranie na wyjście (lepiej też tak zróbcie bo nie wiadomo czy mąż nie przywiezie Ci zupełnie innej niż miałaś na myśli czerwonej bluzki ;)), ubranka na wyjście ze szpitala - najlepiej w foteliku, i różne inne rzeczy które uważam, że mogą się przydać. Laktator stoi na lodówce, wyparzony i czeka. Pampersów też nie biorę całej paczki, tylko te 10 szt - do następnego dnia po porodzie na pewno wystarczy. Wkładki laktacyjne też mam 12 szt. Ręcznik jak się jeden zabrudzi to mąż wie gdzie znaleźć więc też dowiezie. Dobrze, że nie muszę mieć swoich podkładów poporodowych, bo ta wielka paczka to zajmuje od razu pół torby.

Co do czopa, to on odchodzi albo cały albo częściowo. Ja to bym chciała, żeby mi wody odeszły, bo wtedy to najmniej się człowiek stresuje pytaniem czy to już czas jechać do szpitala, czy to już odpowiednie skurcze.

Od dzisiaj mam jeszcze cały miesiąc do terminu. Ciekawe jak długo to potrwa w rzeczywistości :)

Hej wam ale naskrobalyscie hehe:)
ja wlasnie wrocilam z laboratorium ostatnie badanie mam za soba :) i jutro wizyta u gina i zobaczymy jak tam moje wyniki:)
kurcze cicho jakos w domu wczoraj Sandre zawiozlam do siostry na noc i jakos mi diwnie pusto w domu chyba sie nie przyzwyczaje do tego nigdy chociaz nie pierwszy raz Sandra nocowala poza domem:)
co do upalow to ja jestem zla ze ich nie ma bo w ciazy to sie strasznie cieplolubna zorbilam i jak czasem bylo tak goraco to ja caly dzien potrafilam na dworzu na sloneczku siedziec:) a i na burze sie ciesze bo uwielbiam.... :)
hmm co ja dzisiaj bede robic?? musze sobie jakies zajecie znalesc bo zwariuje sama w domu:)

Ja dziś usłyszałam pytanie, czy przypadkiem bliźniaków nie noszę... Nie wiem, czy ten brzuch mam taki wielki, czy to chodzi o to, że on mi tak bardzo wystaje do przodu, a nie idzie na boki... Pytanie zadała babka, która w SR prowadzi zajęcia ruchowe i sama ma 11-miesięcznego bobasa. Nie wydaje mi się, żeby był aż tak ogromny, ale teraz się zastanawiam, czy przypadkiem jakiś kolos mi nie wyjdzie...
Znów zapomniałam się umówić na wizytę, chyba przypomnienie sobie ustawię, bo w piątek bym chciała iść się dowiedzieć ile to moje młode waży.

cudownie... 26 st. i burze..już nie mogę się doczekać;)

jeśli chodzi o czop to u mnie byłato taka galaretka podbarwiona krwią (z krwią dlatego że cała akcja się zaczeła po badaniu na czystość wód)czop odchodził mi od rana,wieczorem odeszły mi wody

Jeszcze mam dużo do zrobienia, garderobę jutro muszę odebrać, do ikea po jakieś dekoracje chce podjechać, bo będę się wprowadzać raczej w tym tyg, ciuchy spakować i potem rozpakować, no i posprzątać przed wprowadzką, na razie nie mam czasu na poród, hehe

czarna84 ja taki niepokoj pczulam jakis tydzien temu ale teraz na razie uspokoilam sie :D

Ja przed chwila zauwazylam, ze mi sie brzuch obnizyl, taki troche oklaply u dolu sie zrobil :) No, jak nic dziewczynki wszystko ma swoj poczatek i koniec :)

czarna
kilkunastu dni albo godzin :P

Fajnie że będzie w końcu gorąco, uwielbiam ciepło nawet w ciąży czuję się lepiej jak jest tak jak było dzisiaj, siedzę sobie na krześle i opalam buzię, dekolt i nogi

Jak przeczytałam to co napisałyście ze poród się zbliża, zestresowałam się, jakiś niepokój poczułam. Na początku długo nie mogłam uwierzyć, że jestem w ciąży, a teraz nie mogę uwierzyć, że to już kwestia kilkunastu dni:)

~Dżina
ja mam cc ze względu na problem ze stawem biodrowym. Wiedziałam od samego początku, że tak będę rodziła, więc już zdążyłam się z tą myślą oswoić

Monia
zgadza się, tylko dla Zośki to robię, bo jakby o mnie chodziło to bym latała z góry na dół, żeby tylko już urodzić i pozbyć się wszystkich dolegliwości ciążowych.

Właśnie oglądam pogodę. Też sobie upały teraz wymyślili... Bez sensu!

MoniaR
A można wiedzieć czemu masz planowaną cesarke? Bo mój brzdąc siedzi na tyłku i straszy mnie gin cesarką bo mały ma coraz mniej miejsca na fikołka i coraz "grubsze pupsko " :)

image

czarna84 wieksza ilosc sluzu tez jest zwiazana ze zblizajacym sie porodem :) Nie ma co sie oszukiwac juz coraz blizej i wszystko przygotowuje sie na ten dzien :)

czarna84 moze odchodzic powoli, stopniowo. Zwykle na 2-3 tyg. przed porodem ale moze tez wypasc przed samiutkim porodem.

Nozyczki tylko zaokraglone. My kupilismy z NUKa.

Dziewczyny jak to jest z czopem? On odpada od razu cały? Bo zauważyłam dzisiaj bardzo duże gęste upławy, może to pomału czop odchodzi?

Natalia
ale ja w domu też nic nie robię ! Bo albo mi się nie chcę (sprzątanie itp.) albo prostu nie umiem (gotowanie itp.) :-)
To taki żarcik oczywiście. Bo zawsze jednak mam taką możliwość i fakt - zawsze mogę opuścić lokal i coś porobić poza domem. Ale pomyśl, że robisz to dla Zośki a to przecież warte każdego poświęcenia !

// misiabela oj taka drozdzoweczke z zimnym mlekiem mmmmmmm :D

Lipuszka
mojej ulicy już na szczęście nie ma na czarnej liście w tym miesiącu :)

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...