Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - CÓRKA - Kaja - 3820 g - 54 cm

Dwupaki:

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-18-t263232,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *19*

co do snow to mi dzisiaj sie snilo ze wymyslalam imiona i w glowie utkwiło mi ime Krystian i stwierdzilismy razem z mezem i Sandra ze tak bedzie miala na imie nasza dzidzia:)
juz zmieniam imie na liscie:)

Fabiankowa ogromne gratulacje:)
ja włścnie wróciłam z pracy, dzisiaj trochę wcześniej i zaraz zabieram się za obiad, ale idę na łatwiznę, będzie jajko sadzone, a co niech się mąż cieszy, że w ogóle jest jakoś nie mam siły dziś
nie wiem co było z dzisiejszą nocą, ale jakoś nie mogłam spac:(

Izulucha Twój klopsik to nie będzie jak wcześniak:) Da sobie rade .
Czasem dziewczyny rodza 3 mc przed terminem .Z tego się cieszmy że każda dotrwała do 30 tyg gdzie teoretycznie dzieciątko urodzone po 30 tyg ma prawie 100 % szans na przeżycie :)

Odnośnie kropli do nosa !
W ich używaniu nie chodzi o szkodliwość dla dziecka tylko chodzi o to że wszystkie preparaty zawierające oksymetazolinę lub ksylometazolinę ( m.in. Otrivin ) mają wpływ na obkurczanie się naczyń. Dawkowane z umiarem w minimalnych skutecznych dawkach miejscowo do nosa nie powinny osiągać stężeń grożnych dla krążenia łożyskowego. Najgrożniejsze są we wczesnej ciąży.

image

Dzina, no u mnie szykuje sie wczesniak...ale spokojnie, czekam do jutra hihi

natalia najlepiej zadzwoń do gin swojego czy pozwoli Ci jakieś krople bez recepty brać na ten katar. Dziecko nie jest już takie małe, więc mniejsze szanse, że zaszkodza.

A mój Mąż przywiózł mi przed chwilą od teściowej gołąbki z sosikiem!!!! Właśnie podgrzewam:) Kochana kobieta o synowej pomyślała !!!
Ale sie ciesze że nasz wątek zaczął się rozpakowywać :) I w ogóle z drugiej strony to dziewczyny cieszmy się że nie ma u nas wcześniaków ,że każda rodzić będzie według planu:)

image

ja czosnku w plasterkach nie ruszę, taki wyciśnięty jest ok, nie wiem jak to sie dzieje że on pomaga i z nosa tak nie cieknie?

co do przygotowanego pokoju, to ja się trochę denerwuje, bo muszę niby leżeć a jeszcze parę rzeczy muszę zrobić, jak np wyprać pokrowce na przewijak, prześcieradla itp W nastepnym tyg mąż rozłoży łożeczko żeby się wietrzyło a ja powoli będę kończyć przygotowania, bo teraz to leżeć muszę i pupa :)

ja już mam ubranka poprane i poprasowane, chyba też już wszystko kupione. Zostało mi jeszcze do wyprania prześcieradła, pokrowce na przewijak i kocyki. Ale to 1 pranie.
No i jeszcze poczekam z wypraniem zasłon tam gdzie będzie mała spała i dywan trzeba byłoby wytrzepać i wszystko :)

Dziewczyny macie już wszystko przygotowane na przyjście maluszków? Poprane,prasowane,itp itd? :) ja jestem w rozsypce;P Z jasiem wszystko przygotowywałam jakoś w 35 tc:) Ale moze teraz czas już zacząć? :) Sama nie wiem ;-)

yyyy ja też jadam czosnek w plasterkach na kanapkach :)

:) natalia-zdrówka:) Mój teść je czosnek w całości-jak jabłko-aż mną teraz zatrzęsło na samą myśl,ale nie choruje:)

Najlepiej herbata mocna+ miód + duużo cytryny i czosnku!! :)

ja tak jadłam czosnek, pokrojony w kawałeczki na kanapce

jejuu! jaki mam nerw!
katar mnie męczy, wcinam czosnek bo nic innego mi nie pozostało :(
Mąż mnie wyprowadza z równowagi, mówię żeby odkurzył, bo brudno, to odkurzyl, ale do sypialni już nie zajechał.
Mówię zrób mi kanapkę z czosnkiem to mi czosnek pokroił w plasterki bo mu się tarki nie chciało wyciagać ze zmywarki. Jak mam zjesc czosnek w kawałku?????

u mnie tez kurier juz byl, hurraaa

dziewczyny jak będzie następna aktualizacja listy przy kolejnym rozpakowaniu :) dodajcie też szpital

fabiankowa gratulacje! niech sie Kaja zdrowo chowa!

Ja już kuriera dziś miałam - dowiózł zapas specyfiku antyrozstępowego, wystarczy mi do końca października na pewno.
Waga mi się nie zmienia od chyba 3 tygodni, ale piersi rosną i cholera swędzą... Ale póki co, siary niet.
Dzisiaj wieczorem gin - szczerze mówiąc to się trochę boję tego, że Gucio będzie duży. Wydaje mi się, że tak do 3,5 kg to jest spoko, nie chcę, żeby ważył więcej.

Mi też się coś z dzieckiem śniło i wiem, że się obudziłam w nocy i zawzięcie opowiadałam Z. o moim śnie, ale teraz nic z niego nie pamiętam. Wiem tylko, że był jakiś nielogiczny.

Wczoraj dostaliśmy kolejny karton ciuszków, ale Z. zapomniał go wypakować z samochodu i pojechał z nim do pracy. Grrrr... Myślałam, że będę miała zajęcie na dzisiaj - wypakowanie, obejrzenie i posegregowanie, a tu d*pa. Z nudów gary umyłam.

no ja jutro sie dowiem blizsze info , ale ja nie chce sie wpychac, bo jednak u mnie jeszcze troszke powinna Nell posiedziec, ale jak bedzie trzeba to trudno, bo zdrowie dziecka najwazniejsze...
ja czekam na kuriera od 9 do 17, niezle nie , maz przyjezdza na lunch do domu to przynajmniej fajnie bedzie, ale u nas leje caly czas i deprecha normalnie...

Gratulacje dla Fabiankowej:) Ale ma szczęście,że już po :-)
Tez się nie mogę doczekać a tu jeszcze troszeczkę ;-)

U mnie od rana wiercą na przeciwko, chodniki robią-masakra!! Spac się nie dało, mały niewiele spał...

Zabieram się za odkurzanie i sprzątanie,jutro wyjeżdżamy więc dzisiaj trochę ogarnę :)

Ale radość z samego rana!! :)

Fabiankowa gratuluję :)Która następna?:) Ale fajnie, że już na naszym forum zaczyna się "rozpakowywanie"...

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy