Mamusie wrzesień-październik 2011 *21*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2760g - 51cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *21*

dobrze, ze przypomniałyście o aparacie. na torbie mam przyklejona kartkę z tym co włożyć w ostatniej chwili czyli: japonki (caly czas w nich chodzę), suszarkę i grzebień.

Dzięki za odpowiedź. W Wejherowie jednak robią lewatywy w szpitalu i nie trzeba mieć, stąd pytam :) Wolę mieć zrobioną bo to zawsze dodatkowy stres ;) Nie chciałbym dziecku na główkę narobić ;)
Gdyby dianatal nie był taki drogi to bym sobie kupiła, ale opinie są tak różne, a mój budżet kompletnie na wykończeniu więc już sama nie wiem....
Dodatkowo doszedł stres związany z tym że nie wiem gdzie w końcu przyjdzie mi urodzić :( Od kilku dni mam kompletnego doła i nastrój "bez kija nie podchodź" :)

Hejka,
ja też dziś sobie pospałam. O 7 wypiłam Inkę, wyprawiłam K. do pracy i jeszcze się położyłam. Teraz jem śniadanko i doczytuję :)
Ja w ogóle nie pomyślałam o suszarce, ba, nawet o szamponie żeby zapakować... bo ja bym chciała szybko do domu wrócić, nie cierpię szpitali :)

Natalia prostownica to chyba nie przesada. Grunt to się dobrze czuć. A wiem, że jak jest się 'zrobionym' to jest lepsze samopoczucie :D

titina
lewatywy już nie robią w szpitalach, jeśli chcesz, możesz przywieźć swoją i wtedy poprosić o zrobienie położnej, albo zwyczajnie załatwić to w domu przed przyjazdem do szpitala.
Jeśli chodzi o odwiedziny to na Klinicznej odwiedzający mogą normalnie wchodzić na sale gdzie leża mamy z maluchami, a na Zaspie i Wojewódzkim, są specjalne pokoje do odwiedzin, na sale nikt nie może wejść.
Jeśli chodzi o jakieś "specjalne" rzeczy to ja to takich nie słyszałam....

mamasandry
to Ty z tym pęcherzem płodowym jeszcze chodzisz? weź może na jakieś szpilki usiądź :P wiem, wiem, mądre rady są najlpsze :P Wybacz :)

Będę musiała wyjechać do Gdańska na kilka dni. Z tego co się zdążyłam na wątku zorientować to większość z Was, jakby co, chce rodzić na Klinicznej. Możecie mi powiedzieć jak jest z odwiedzinami na Klinicznej i ewentualnie na Zaspie? Czy np. oprócz standardowych rzeczy dla siebie i dla dziecka te szpitale życzą sobie coś ekstra np. własną lewatywę itp.? Dzięki za odpowiedzi.

dzień dobry!
ale deszcz, fuj :P
malinowa mandarynko - suszarka!! wląsnie!! muszę spakować, mam taką małą na wyjazdy, myślicie, że prostownica do włosów to już będzie przesada? W sumie, czy będziemy miały czas na taką pielęgnację własnej osoby? :)

Lipuszko
a jak tam Ci brzuszek schodzi? Jeśli to zbyt osobiste pytanie to przepraszam i nie odpowiadaj ale dla mnie to ważne...

malinowa ja sie strasznie boje ze aparatu zapomne tak jak przy pierwszym porodzie o aparacie przypomnial nam lekarz jak mala sie urodzila:)

hej dziewczyny no ja troszke dluzej dzisiaj pospalam teraz sobie jem sniadanko i pije herbatke :)
kurcze zla jestem na maksa bo znowu w nocy mialam skurcze i to takie naprawde porzadne i znowu cholery przeszly wkurza juz mnie to bo mogloby sie raz a porzadnie rozpoczac a nie ze poboli i przestanie ja tu zajarana ze cos sie zaczyna dziac i wogole a tu za chwile cisza :/

cześć,

Ja sobie wczoraj torbę spakowałam do szpitala. Już z nudów chyba.
Zajęło mi to jakieś 5 minut...Nie kumam tego ciśnienia...No ale może faktycznie, jakby się zaczęło coś dziać to w panice można połowy rzeczy nie wziąć.
Bardzo się boję, że zapomnę o suszarce do włosów, która oczywiście jeszcze w użyciu w łazience! hah :D

Dzien dobry!

Za mna taka sobie noc, mala w srodku nocy marudzila ale na szczescie obudzila sie p 3 godzinach i jestem juz na nogach...
Nastawilam zmywarke, zjadlam jogurt, uprasuje ubranka Julci i moze uda mi sie doczytac rozzial "Jezyka niemowlat" przydatne wskazowki, polecam.
Spijcie dziewczynki ile mozecie bo pozniej to z zegarkiem w reku male glodomory beda Was budzic :)

Izzka wspolczuje Ci tego zdarzenia :O no jak tak w ogole mozna?:O jestem w szoku...

Musiałaś mu chyba czymś zaleźć za skórę. Może zajechałaś mu drogę? Nie piszę tego do ciebie ale dość sporo kobiet jeździ samochodami po prostu fatalnie. Nie chodzi mi o samą jazdę (bo jak już kobieta wsiądzie to jedzie), ale o to że nie zwracają uwagi na to co się dzieje dookoła. Nie zrobią miejsca dla motocyklisty czy rowerzysty. Nie przepuszczą samochodu wyjeżdżającego z parkingu czy podporządkowanej. Nawet w korku nie puszczą gdy wypadało by puścić "na zamek". Gdy widzę za kierownicą kobietę a potrzebuję żeby mnie ktoś samochodem wpuścił to na 99,9% przypadków kobieta tego nie zrobi, często nawet po złości. Sama nie wiem z czego to wynika..

o myślałam, że nie dodało mi posta więc go napisałam jeszcze raz i teraz są dwa:)

ja też zasnęłam, ale budziły mnie krzyki męża więc co najważniejsze to widziałam czyli bramki, szkoda tylko, że straciliśmy prowadzenie w ostatnich sekundach i nie ma historycznego zwycięstwa:(

ja też zasnęłam,ale budziły mnie krzyki męża, więc co najważniejsze widziałam czyli bramki, ale szkoda, że w ostatnich sekundach straciliśmy bramkę no i cóż nie ma histortycznego zwycięstwa

ZASNĘŁAM na drugiej połowie meczu ;/

Mój mąż na meczu , dzwonił przed chwilą i gardło ma nieźle zdarte ....żałuje że nie poszłam bo meczyk rewelka ,pierwsza klasa. Mamy bilety na Euro to sobie odbije (już bez brzucha jupiiii)
Lubie piłke nożną :)

image

~ Iza - mam nadzieję, że temu burakowi na motorze ktoś tak pięścią po ryju walnie - nie trawię czegoś czegoś takiego, jakieś popisy cholera wie po co.
~ Natalia - rozumiem o co chodzi, mi wczoraj jacyś kolesie przeszli w poprzek ogródka. Wprawdzie sądzę, że przyszli ze spółdzielni, żeby sprawdzić jak robotnicy naprawili podmyte płytki chodnikowe, ale do cholery, to ja płacę za ten teren i mógłby baran jeden z drugim nie łazić jak po swoim. Normalnie taka agresja mnie napadła, że aż się zdziwiłam. Więc jakby mi ktoś coś jeszcze zepsuł, albo ukradł, to chyba bym celowała w oko z wiatrówki.
Ogólnie to bywam czasami trochę agresywna, ale ostatnio instynkt terytorialny mi się zintensyfikował i każdego, kto przekracza jakieś moje granice bym trochę poobijała. I hormony hormonami, ale niektórym się wybitnie należy.

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...