Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-21-t267219,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Ewciuś
może lepiej jedź do szpitala zanim mąż wybędzie z domu. Bo co zrobisz jak Ci się bardziej rozkręci?

Cały dzień boli mnie brzuch, prawie cały czas jest napięty, ale mała się rusza... bo czuję... Bardziej to boli jakby żołądek, ale od czasu do czasu przychodzi taki mega kłujący ból w dole brzucha... tak boli, że aż mdli. Nie wiem czy panikować, czy po prostu poczekać i ewentualnie w nocy jechać do szpitala... A mąż dziś jedzie na nocną awarie i pewnie wróci po północy...

My się z Jasiem lepiej czujemy, odpukać przeziębienie nas opuszcza;)

Ja jestem ostatnio bardzo nerwowa, na szczęście wyładowuję to na mężu-płacząc :P

Jasiek od rana ma jakiś napad szaleństwa,biega, krzyczy i zrobił sobie właśnie zjeżdżalnie na tacie i szaleje z tatusiem od poł godzinki :-)

no mnie ostatnie dni mocno dają w kość.. ciągle myślę o porodzie o tym co będzie później.. a teraz jeszcze ja przeziębiona, Mati coraz bardziej kaszle a podać mu jakiekolwiek lekarstwo to nie lada wyczyn i ja sama nie dam rady bo ktoś musi mi go przytrzymać. na szczęście zostaje inhalator.

Do tego mieliśmy przeboje z łóżeczkiem. Moja intuicja mnie nie zawiodła i łóżeczko na żywo nam się nie spodobało.. miało braki w wyglądacie że tak to ujmę.. Odesłaliśmy je i wczoraj pojechaliśmy do sklepu kupić. I takim oto sposobem łóżeczko już stoi i się wietrzy.. Teściowa uszyje mi poszewki na kołderkę i podusie i gotowe.

oj mnie tez wszystko wykancza, zapomnialam wam napisac, ze wczoraj pojechalam po odbior, materaca, lozeczka plus kosz mojzesza...w sklepie okazalo sie, ze jest tylko materac, w tym tyg, ma byc lozeczko, a kosz mojzesza 30 swrzesnia , bo nie maja w stocku. myslalam, ze palne tej babce i mowie, ze nie mam 100% gwarancji na ten kosz, wiec co oni proponuja.porozm.z menagerka i zaproponowali mi, ze mam wybrac inny w tej samej cenie, ze nic nie bede doplacac, pow., ze na lozeczko moge poczekac te kilka dni, ale kosz chce juz teraz. wiec wybralam ten, ktory mi podobal sie 2x drozszy...maz stw., ze kobiet w ciazy nie wolno denrewowac itp...i dobrze, ze pojechalam z nim.

chyba wszystkim nerwy powoli puszczaja , bo chcemy byc juz po...

Odgrzewam sobie zamrożoną buraczkową, bo nie chce mi się gotować. Miałam dziś robić gołąbki, ale coś mi się nie wydaje, żebym je zrobiła...
Nie chce mi się nawet opiłować paznokci, a są mega długie i pewnie zaraz któryś mi się złamie...
Poza tym Z. pojechał rano do pracy a zostawił telefon w domu. Ma w nim dwie karty sim - więc i służbowe i prywatne telefony co moment... Drzemkę miałam przerywaną non stop. Wyłączyć go nie można, a jak wyciszyć to nie wiem...
Ło matko, jak mi się dzisiaj nic nie chce...

mnie już wszystkim łatwo wyprowadzić z równowagi... ten ostatni miesiąc jest najgorszy z całej ciąży. :(

Witajcie,

ja dziś uwięziona w domu - czekam na transport lodówki - co już zdążyło się odbić niekorzystnie na moim nastroju. Czy Was teraz też jest tak łatwo wyprowadzić z równowagi dobrymi radami, super pomysłami i w ogóle ?? Wrrr ... Mimo najszczerszych chęci każda moja rozmowa tel. z mamą sprowadza się do tego, że ja się wściekam i potem mam za to do siebie żal. Nie wiem czy to mój charakter, za długie siedzenie w domu czy po prostu hormony ? Osobiście mam nadzieję, że to trzecie, bo wtedy jest dla mnie jeszcze jakaś nadzieja ;)

Jeśli chodzi o termin porodu to z USG mam na 27.09 i zasadniczo to wolałabym w dwupaku doczekać kolejnej wizyty 22.09, na której dostanę skierowanie na CC. Jakoś tak lepiej się czuję z myślą, że pojadę przygotowana i na spokojnie, ale jak będzie to zobaczymy. U mnie skurcze pojawiają się czasami ale są nieregularne i niezbyt bolesne, więc nie zwracam na nie uwagi. Poza tym fryzjera mam dopiero jutro, więc dzisiejszy dzień absolutnie nie wchodzi w grę ;)

Ja też się witam poniedziałkowo i znikam:)

Mam dzisiaj trochę spraw do załatwienia wiec przynajmniej nuda mnie nie dopadnie.

Mi coś z piłką nie idzie , kupiłam niestety za małą i mi niewygodnie na niej...

Marta co do tej firmy rodzyneczki.pl to są też na allegro.

Dziewczyny terminowo idziecie łeb w łeb wiec każdej życzę szybkiego finału :)trzymam kciuki bo mój Piotruś czeka w kolejce a na dodatek dzisiaj wyjątkowo od rana kotłuje się w brzuchu:)

Dzięki Izulucha za radę, ja normalnie chyba tego wszystkiego nie ogarniam :)))))

hejka,

mi tez juz jet ciezko juz na spacer 2h nie wybiore sie, bo rzuch boli itp, generalnie mam nizej niz z Blanka itp...
w sobote bylam na ktg i Nell czje sie b.dobrze w brzuszku, zadnych skurczy nie ma, ale to bylo dopiero koniec 35tc, wiec pielegniary pow., ze zadnych skurczy ma nie byc hihi i jeszcze 2 tyg. lepiej aby Nell byla w srodku...
wczoraj znow czop mi ochodzil itp, ale jeszcze 2 tyg, i bedzie Nell.z jednej strony fajnie, ze wiem date itp, ale z drugiej strony pamietam jak bylo i sie boje...
ze skurczami to mi porod rozp.sie od odejscia wod, i na ktg byly skurcze ale ja ich nie czulam...dopiero za jakis czas, i najpierw byly co 20min itp, przez 24h po odejsciu nic sie nie ruszyla, a rozwarcie mialam na 3cz, wiec podano oxy, dopiero po 6h na oxy zacelam miec skurcze ok. 30sek, przez 1 minute, natomiast rozwarcia brak bylo...dano mi epidural po 10h, bo juz ledwo co z bolu wytrzymywalam, do tego masaz szyjki na rozwarcie, ale po nast 6h juz bylo cc, bo ja slablam, i wszystko trwalo juz za dlugo...
w sob. na ktg przyszla dziewczyna ze skurczami co 15-20min, podlczono ja pod ktg i skurcze za slabe , kazali wrocic jak bede skurcze 3-4 na 10min, a tak ma brac paracetamol, ale sie smialam itp...

Dobra... to ja też idę trochę poskakać :)))

Ewciuś
no u mnie nic nie wskazuje na to, że może coś się wydarzyć... skurcze mam tak jak Ty, jak się zmęczę, albo po jeździe samochodem. Wygląda na to, że jednak moja gin się nie myliła i zobaczę się z nią tego 21 na wizycie :( no ale w sumie jeszcze 9 dni...

skaczę na piłce!!!! :D

hej..

witam się i znikam. Ja i synek jesteśmy przeziębieni.. nie mam na nic siły dziś.

Ruminka będę zaglądać i sprawdzać czy u Ciebie już :)
Marta ja byłam w tej hurtowni ale nic specjalnego.. cenowo jak wszędzie. miejsca dziwnie mało.. jakoś nie przypadło mi do gustu.

Miłego dnia!

Ru.mink@ najlepszego z okazji rocznicy :)
Ja już mam zestaw pobraniowy i mogę rodzić :P Tak sobie myślę, już 38 tc a u mnie jeszcze cisza, tzn. skurcze są ale baaardzo nieregularne i tylko jak się zmęczę, hihi... a termin mam 2 dni po Rumince... A jak u Ciebie Natalia?

Dzi♥eki ;)
Tak zesmy wczoraj mowili o tej niespodziance, ktoz to wie... ;) chociaz nic nowego, ostatnio skurcze co 10 ja oszaleje :P
choc skoro teraz mnie budza skurcze, pozniej Maluszek co za roznica...;)

Glupieje juz, ide zaraz na dlugi spacer...po pilke... :P:P:P do pepco.

oo jest i nasza Ruminka ze skurczami :)
najlepszego z okazji rocznicy ślubu!! :D i niech Wam córka prezencik dziś zrobi :)

a ja mam ochotę dziś zrobić zupę cukinia-pomidor ale brak cukinii w domu, mysle o tym zeby isc do warzywniaka ale to jednak ladny kawalek jest, a dzis znowu jakoś tak duszno..

nie no co Ty :) na dniach będziesz już po ;-)

malinowa mandarynko Ty mnie nie denerwuj ...;)
Przeciez ja nie spie, moj Maz mowi,ze ja odtygodnia przynajmniej mam takie i to fakt, z tym,ze teraz to juz 24h/dobe wcvzesniej jakies przerwy kurcze byly, no nic zobaczymy. Najwyzej bede chodzic jeszcze 2 tyg. ;]

Hej poniedziałkowo .
Marta29 jeśli chodzi o tą hurtownie "Od niemowlaka do przedszkolaka " w Żukowie to ja tam byłam i nie polecam. Ceny jak u nas zresztą wydaje się to duże a w środku hmmm jakoś tak dziwnie mało miejsca. Jedyne co może przykuć uwagę to taki mały "lumpeks" z dziecięcymi ciuszkami ale takimi dla starszaka. Ja tam nic nie kupiłam .

image

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....