Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-21-t267219,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

właśnie tak rozmawiałam o Twoim przypadku z moją mamą i powiedziała że ona 2 tygodnie chodziła z takimi skurczami jakie opisujesz. No ale Ty masz termin wcześniej to nie będzie tak źle ;-)
już prawie połowa września. jeszcze trochę ehh

Ja cala noc chodzilam, rano troche odespalam, skurczeciagle byly, oczywisci nieregularne...teraz tez co jakis czas... ja juz jestem glupia calkiem :p

Jumelko ja rozumiem skurcze,ale ni caly dzien z przerwami maks.30 min. a taka to chyba ze dwa razy mialam...generalnie to 7-8 czasem mniej, czasem troche wiecej...

Dzis Rocznice Slubu mamy ktoz to wie... dziwnie mi teskurcze wygladaja, nie spodziewalabym sie,ze bedzie to trwac cala dobre,ale luzik kazdy kolejny rusza chociaz troche te glupia szyjke wiec moze wkoncu... nie zapowiada sie... :P

Gratulacje dla kolejnej mamusi :)

Dzisiaj pełnia więc może się więcej mamusiek rozpakować.

Myśmy z mężem przemeblowali salon, jakoś tak miałam ochotę na małe zmiany. Łóżeczko nadal nie wystawione, coś się nie możemy za to zabrać a właściwie mąż :) Torby wciąż do końca nie spakowałam ale już wszystko mam kupione na szczęście.
Mnie też pobolewają kości, w nocy się wiercę, ciągle z boku na bok i ogólnie jakoś powoli zaczynam się bać że to już niedługo. Czuję się jak w reklamie Danio, że ściga mnie głód :)

Zgaga od rana... Masakra.
Mi ani mojemu kotu burza nie przeszkadza w niczym, chyba nawet działa nasennie... Całą noc miałam otwarte okno, bo fajne powietrze było. Za to żołądek mnie w nocy bolał i teraz też boli, chyba młody naprawdę mi go gniecie.

W poszukiwaniu info o tej hurtowni w Żukowie, znalazłam ciekawą stronę:
rodzyneczki.pl
Dobre opinie i ceny całkiem sensowne.

do mnie Ruminka nic nie pisała, więc pewnie zaraz nam się tu na forum pokarze :)

Hejka,
ja nie znam więc nie pomogę :(
Kolejna koszmarna noc, a teraz wstałam i wszystko mnie boli :( Brzuch najbardziej, słabo mi, generalnie jakaś poddenerwowana jestem...
Czekamy na wieści od Ru.minki :)

Dzieńdoberek

ja niestety o Żukowie nie wiem nic, więc nie pomogę.

Uff, dziś była paskudna noc, strasznie parno a ja musiałam pozamykać okna, bo cały czas działała ta paskudna maszyneria na wiadukcie, a potem przyszła burza i dawało nam po oknach.

Ruminka te skurcze to mogą nas męczyć długi czas zanim zacznie się na dobre, ale to czekanie jest najgorsze.

Ewciuś, skurcze liczy się od początku pierwszego do początku następnego. Najpierw trwają po kilka-kilkanaście sekund, a potem powinny się wydłużać. Narasta a potem odpuszcza i za jakiś czas od nowa. Z tego co pamiętam to najlepsze dla rozwierania są te trwające powyżej minuty :)

Dziś mąż wybiera się na mecz Lechii, mam nadzieję, że uda mu się go obejrzeć, hehe.

Dzień dobry

marta29 - niestety nie pomogę w temacie tej hurtowni :(

noc faktycznie była masakryczna! raz, w sensie pogodowym (kot znowu się bał burzy) a dwa w sensie ciążowym, wszystko mnie bolało :( to chyba przez te wczorajsze spacery. Chyba mam jakieś skurcze, albo to mała się tak układa, ja już nie wiem :(

Dzień dobry
Dziewczyny, ponawiam pytanie. Czy któraś z Was zna ten sklep z artykułami dziecięcymi w Żukowie na Kościerskiej? Zdaje się, że to taka w sumie spora hurtownia. Zastanawiam się, czy się tam wybrać, ale że w ciągu tygodnia to będzie skomplikowana akcja, to najpierw bym chciała wiedzieć czy rzeczywiście warto...

A ja nie mogę spać.. Duchota straszna.. Ani ułożyć-masakra:(

skoro to trwa wlasciwie juz 2 dzien,dzis czesciej i wiecej,ale i wczoraj byly to ja juz nie wiem jak to ma wygladac i ile jeszcze.Pozostajeczekac..spac sie nie chce a Was wywialo;)
To "se"ide...;)

nooo np.mialam co 7 min.ostatnio kilka a teraz np.po 4 min.kurcze a za chwile pewnie znow po 10;) ehhh

malinowa mandarynko ktoras z Was wklejala ten artykul tam piosza ze jak z godzine sa co 5 min.;p a ja mialam juz nawet co 2 ale skurcze slabe i co do czestotliwosci nieregularne,ale ciagle sa...

spac cos nie moge...

czy przepowiadajace moga meczyc caly dzien ;/?

do rana to sie nie spodziewam,ale oby chociaz na diach ;) ilez mozna lazic z tymi skurczami,a mysle,ze dr i polozna to chyba mysleli,ze sciemniam,ale na ktg jak byk...co z tego ze jeszcze slabe ;pale sa caly dzien,wiec oby sie rozkrecilo,chociaz znajac swoje szczescie...;)

Mialyscie widziec mine mojego Meza jak w Kosciele juz co 3 min. ...ale to trwalo jakies 20min.i z powrotem co 5-7 wrrr

Patunga dzieki;) nadal mam iskierke nadziei,najbardziej mnie Maz leczy nie bedzie ze mna cwiczyl bo nie jest zwolennikiem przyspieszania ;/jak bym Go palnela...
Sama se poradze:P za rada Natalii.
Rzezcywiscie jakby co to nap. sms Natalii wiec pewnie Was powiadomi chociaz nie sadze ze to tak predko...
W sumie...nie znamy dnia ani godziny,dobrze ze dowiedzialam sie dzis cchociaz ile wazy Mala ;)

Jak czop Ci odsze3dl do mozesz wyladowac na porodowce przede mna...mnie tam nic...chociaz z relacji kol.ktorej wypowiedz wklejalam wczoraj...to moze byc zaskok ;)

A my dziś byliśmy na długim spacerku w Parku Oliwskim... było bardzo fajnie, K. zrobił mi mnóstwo zdjęć... ale po powrocie już byłam spuchnięta masakrycznie, nie mówiąc, że chyba zaczęły się jakieś "skurczybyki", bo brzuch się napinał, a dodatkowo bardzo bolało tam na dole... No cóż... zobaczymy...
A jak się liczy te skurcze? Od początku jednego do początku drugiego, czy od końca jednego do początku drugiego?

Ruminka-trzymam kciuki żebyś prędko urodziła:-)

Ja miałam skurcze co 1 minutę, potem co 30 sekund i były nie do wytrzymania- to znaczy do wytrzymania ale wtedy bolałoo;) Ale to już byłam w szpitalu:)

Po oidejściu wód rozkręciły się po ok 10-15 minutach i z taką regularnością poszło:) A za 1h i 45 minut był Jaś:)

Dziewczyny a mi dzisiaj zaczął odchodzić czop płodowy-wiem że to ON :P bo z Jaśkiem też tak miałam.. Ciekawe teraz ile czasu do porodu-bo moze to potrwać nawet do 2 tyg.. Ale odchodzi kawałkami-ble, nieprzyjemny to widok :)

Ja dziś też cały dzień jakieś skurcze odczuwam, raz co 10 min, potem co 15. Mały przy tym się wierci i rozpiera. Rano co chwilę biegałam do łazienki, ale potem przeszło.

No ale kiedyś to musi wreszcie ruszyć :) Jutro pełnia, może się tu u nas ruszy ;)

jeśli Ruminka urodzi to obiecała, że da mi znać a ja oczywiście dam znać Wam :)

idę poskakać na piłce :D

no to ja już nie wiem kiedy jechać do szpitala, skoro Ruminko miałaś skurcze co pięć minut i byłaś w domu.
Ja już sama zgłupiałam czy jakieś skurcze odczuwam przepowiadające. Raz mi się wydaje, że tak. Teraz jak sobie pomyśle, to chyba jednak nie :D
No i właśnie co jak skurcze wcale nie będą jakieś bolesne...
Ale pewnie nie mam się co martwić, sieknie mnie na pewno porządnie ;P

No i obyś nam rano napisała, że już po wszystkim ;-)

Cześć dziewczyny :)
Widzę, że dzień nieobecności i dobre pół godziny czytania, co się wydarzyło u Was.

Bladykot - gratulacje :)

My mieliśmy pracowity weekend, trochę remontowo (w końcu zostałam dopuszczona do wałka i trochę mogłam pomalować kawałek ściany), a trochę imprezowo. Byliśmy na noc u znajomych, impreza do 5:30 rano...
Lech bezalkoholowy zaspokaja mi w dużej mierze potrzebę napicia się piwa. Samo trzymanie butelki już pomaga :)

Teraz już po każdej nocy budzę się obolała. Najgorsze jest to, że ból w stawach biodrowych zaczął mi promieniować na nogi - podniesienie się z łóżka to masakra: spuchnięte stopy bolą, zgiąć się nie można, podeprzeć opuchniętą dłonią też nie i jeszcze ogólny niedowład nóg... Mały szaleje w ciągu dnia bardzo, napina się, chyba gniecie mi resztę niezgniecionych jeszcze flaków.
I czasem mam takie dziwne odczucia. Nie wiem, czy to skurcze, czy nie, bo atakują w różnych miejscach, czasem bolą, czasem nie, trwają kilka sekund, albo kilka minut, dziecko czasem się przy tym rusza, a czasem nie... Brzuch niby nieco opadł, ale i tak jest strasznie wysoko nadal. Powoli zaczynam mieć dość.

Mam do Was pytanie. Czy któraś robiła zakupy w tej hurtowni dziecięcej w Żukowie na ul. Kościerskiej? Mamy jeszcze trochę rzeczy do dokupienia i zastanawiam się, czy poza Gdańskiem nie będzie taniej niż w Gdańsku. A co weekend niemal przejeżdżam tamtędy i nigdy nie pamiętam, żeby Was o ten sklep podpytać.

albo napisz mi na gg bo Mysmy mms wysylaly i jakos ...go nie mam ;/

Mam wrocic do szpitala gdy:
a) odejda wody
b) skurcze beda mocna i czeste...(a skoro jak mowi Lipuszka nie musza byc mega mocna ...;/ bezsens)
c) bede krwawic jakas ciemna krwia ;/

teraz jest wsio ok, wiec...czekamy.

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...