Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-21-t267219,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Natalia Ty mi pusc strzalke bo ja chyba nie mam zapisane :(

Mam nadz.ze wroce przynajmniej jutro,a juz na pewno w tym tyg. no bo ile mozna chodzic ze skurczami, nawetjesli sa przepowiadajace i trwaja caly dzien tylko sie nie chca zrobic regilarne...;/

oooo Ruminka!
to ja trzymam kciuki, zeby tam jednak wrocila
masz moj numer telefonu, wiec jak cos to napiszesz mi?? plizzzz :D

IzZzka i jak tam u Ciebie?
u mnie skurcze od wczoraj... w ocy sie budzilam bo dokuczaly, a dzis od rana znow,caly dzien...wkoncu byly juz co 3-5 min., Msze Sw. przesiedzielismy jak na szpilkach, wkoncu zdecydowalismy pojechac do szpitala, a co tam niech sprawdza...
A tu skurcze co 7-8 min. wrrr

jak weszlam do poloznej to w ogole...

no dobra, przyszedl lekarz zbadal,obejrzal...hmmm szyjka jakies 1,5 cm dł♦.wiec luz,waga Anielki 3300. Mowi,ze spokojnie,myslal pewnie,zesciemniam czy cus,no to pod ktg,a tam skurcze jak nic, tyle ze jeszcze stosunkowo slabe...
Mowi Pan doktor,ze niewykluczone,ze jeszcze dzis wroce...poki co nie wrocilam...ale skurcze nadal mam co 6 min.
Pewnie zaraz sie wydluza... nie bola za specjalnie , troche tak,ale tak jakos... sama nie wiem,ale siedzimy jak na szpilkach nadal...skurcze mam non stop, znaczy caly dzien...ladna pogode przesiedzialam glownie w szpitalu;p

Lipuszko widzisz mnie tez jakos specjalnie ni bola, no tak troche "dziwne"uczucie,ale zeby od razu BOL...

No właśnie, ja nie wiem po co się denerwować..

Ale faceta nie zrozumiesz ;-) A tamten koleś był popieprzony po prostu-wyglądał na jakiegoś bandziora- zaczełam wrzeszczeć,narobiłam hałasu i pojechał-numery spisałam i na Komisariat z mężem.

Ale mówię do mojego męża: po co było trąbić, jak już to własciwie nic nie dało? Ehh..

Patunga,
to nie zazdroszczę takich atrakcji. Ja nie wiem co niektórzy mają w głowie, Kobieta w zyciu by nie wpadla na pomysl, żeby takie akcje robic, a faceci to wszystko od razi siłowo by rozwiązywali!! Jak ja tego nie lubie!

natalia-mój mężulek jest strasznie dumny psia krew i na drodze go czasami ponosi jak jakiś wariat go wkurzy ale zaczynam wtedy na niego wrzeszczeć i się uspokaja..

Od czasu kiedy trąbił na jakiegoś kolesia co nam zajechał drogę,a ten koleś zrobił kółko i się do nas wrócił(my parkowaliśmy),zaczął nam grozić nożem to mój mąż jakby troszkę spokojniejszy.. Ale przeżyłam wtedy dramat ja w ciaży z tyłu w foteliku synek.. Masakra... Centrum Gdańska, Niedziela po południu, dookoła mnóstwo ludzi..

allle intensywny dzień :)
byliśmy na obiedzie u jednej siostry a później umówiliśmy się na spacer na Skwerze w Gdyni z drugą siostrą i dopiero wróciliśmy do domku. Tak mi się piwa chciało i siostrzyczka kochana przypomniała mi o czymś takim jak piwo bezalkoholowe!! i własnie popijam zimnego Lecha Free :D a małżonek robi kolacyjkę :)

Trochę się zdenerwowałam na drodze, bo jakiś osioł jechał na motorze i robił jakieś dziwne rzeczy a mój mąż jakoś też dziwnie jechał za nim , trabił i tak dalej. Musiałam normalnie na niego nakrzyczeć aż. Nie lubię jak tak robi, ja rozumiem, że tamten stwarza niebezpieczeństwo ale dlaczego mój musi jeszcze to pogarszac? Męskie ambicje cholera jasna!

:-) ja dzisiaj upiekłam kurczaczka z ziemniaczkami + fasolka szparagowa :)

Fajnie mieć ogródek-zawsze to człowiek posiedzi na powietrzu i grilla można rozpalić :-)

A my dopiero teraz rozpalamy na ogródku grilla :) Mąż kiełbaskę a ja bagietkę tą z biedronki ziołową i sałatkę z pomidorkami i ogórem .Wszytsko mocno zakrapiane oliwą i zimny Lech :) Oczywiście bezalkoholowy - chociaż jakaś namiastka :)

image

My już po obiadku :) Dziś była pierś z kurczaka z surówką z marchewki, selera i jabłka - nic więcej nie chciało mi się pichcić.

ja zaraz mam w planie makaron z pesto , pomidorkami cherry i rucolą:) prosta i lekka potrawa "jednogarkowa " mi się super sprawdza właśnie w letnie dni

Nie chciało mi się iść do w-z, zadowalam się pierniczkami i m&m-sami :)

Na dworzu jest strasznie gorąco,parno i duszno..
A ja jeszcze chora, to leje się ze mnie-wszystko na raz...

jak tak ciepło co dziewczyny robicie dobrego na obiadek? :-)

Patunga :) nic nie pisz o pączkach bo mi smaka narobiłaś :)

i ja się dołączam do tych które miały ciężką noc:(
Wczoraj spotkaliśmy się ze znajomymi u nas, i trochę przesadziłam z tym wcześniejszym sprzątaniem, potem jeszcze postałam w kuchni przy garach:P i opuchlizna na zawołanie - mówisz i masz:) pełen pakiet ręce, nogi masakra:(

Było miło, ale to już nie dla mnie teraz- wymęczyłam się do pierwszej, a potem nie mogłam zasnąć bo sąsiedzie urodziny robili i ich imprezka skończyła się o 3!! wiec noc mam do tyłu...

a dzisiaj taka ładna pogoda... a ja w domu. P. wybył i zalegam przed telewizorem

Cześć dziewczyny :-)

A ja vhora, katar, gorączkę miałam, w ogóle nie do życia, Jaś lepiej ale to pewnie dlatego, że może brać leki-normalnie..;-)

Poza tym dzisiaj w nocy słabo spałam,wczoraj też-ale to chyba prez to,że meża nie ma-nie przyzwyczajona jestem do jego wyjazd,ów-tak rzadko wyjeżdża..

Muszę isć do sklepu-zabrakło paru rzeczy,dobrze że Biedronka blisko,ale mam ochotę na pączki z w-z..:P

Widze, że wczoraj każda z nas miała ciężką noc . Ja też zasnąć do 2 nie mogłam, myślałam żeby usiąć do kompa, ale myślałam że Wy już słodko śpicie :) A tu widze pełna konwersacja do późnych godzin.
ładna pogoda dzisiaj ,jak się mąż po nocce obudzi to go wyciągne na plaże . Pomocze chociaż te spuchnięte stopy :(
Powinnyśmy się spotkać po porodach i oddać cześć Matce Naturze że nas tak oszczędziła w to lato :)

image

A my mieliśmy iść dziś na spacer, a małż pojechał na awarię i nie wiem kiedy wróci :(((

Siedzę i przeglądam allegro i wózki... normalnie trzeba było już dawno kupić, bo teraz to myślę i myślę i się zastanawiam i już nic nie wiem :((

Oj Natalia, jak ja cię rozumiem... mój też zasypia w salonie i nie mogę go wygonić do sypialni często...

Witam się niedzielnie :)
ja też mam obawy, że nie zorientuję się, że to już. Teraz mam jakieś takie skurcze, ale trwają chwilę i zdarzają się sporadycznie.
Mój kot od wczoraj łazi za mną i miauczy, a miski ma pełne. Czy może czuje, że coś się zbliża? Ale nie chciałabym dziś urodzić... 11 września :P

A wczoraj z nudów liczyłam sobie termin porodu na kilku stronach internetowych, gdzie są te kalkulatory. I chyba na 5 stronach wyszło mi 5 innych dat, podając te same dane...

Małżonek wrócił o 6 rano z pracy i teraz śpi w salonie, nie chce iść do sypialni, więc teraz będę siedzieć tyle czasu na krzesełku!!

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/co-czuje-rodzaca-kobieta_35828.html

nie ma się co martwić :)

bladykot - gratulacje !!!

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....