Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-21-t267219,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *22*

Mama sandry gratuluję:)
Ja dziś byłam u swojej ginki jak do 23 września nie urodzę to mam do niej przyjść.
Przy okazji położna wygoniła mnie do internisty więc złapał naszą całą rodzinę wirus
Patunga mi lekarka kazała pić wapno brać rutinoscorbin,tymianek i podbiał brać i smarować się maścią rozgrzeającą Pulmex Baby

Patunga
herbata z lipy z miodem
mleko z miodem i czosnkiem
rutinoscorbin albo witamina C
Więcej nic nie zrobisz :(

Kurcze....coś mnie gardło zaczyna boleć i nos zatkany... MASAKRA- co mam wziąźć żeby jeszcze zdązyć się nie rozłożyć? ;-)

Wrześnióweczki rozpakowywać się szybko bo Październikowe czekają !!!!:)

ale mnie zgaga dopadła popołudniu.. :/ o zgrozo...

Wózek już w domu, P. już wszystko złożył i fura czeka na małego :) jeszcze dwa prania , małe zakupy dla mnie i mogę rodzić od 1 października :D

mamasandry GRATULUJE!!!!! No to rozpakowanie ruszylo sie...
bladykot, kamczik, ligia?? :)

pieczenienatalia ja Julcie urodzilam rowne 2 tyg przed terminem. W ksiazece wpisany 38 t.c :)
Jak bylam w 36 t.c. doktor mowila, ze nie musze sie spieszyc z pakowaniem torby, ze wszystko pozamykane.

Ewciuś
w sumie mi w dwóch USG wyszła data 19 :) więc jak dla mnie może być!! :) Biorąc pod uwagę, że Ty niby masz lepsze "warunki" do startu akcji porodowej to ja już z ta piłką się zaprzyjaźnię :)

No ja myślę Natalia, że urodzimy coś koło 19-tego :) Może być? Bo jutro mąż jedzie na żagle, w niedzielę wybieramy się na spacer, a w poniedziałek mam spotkanie z panią od krwi pępowinowej... więc trzeba czekać... ale następny weekend już może być nasz :)))) Od wtorku skaczemy na piłkach :)

wow! MamoSandry gratulacje... się dzieje...

te się nastawiam psychicznie na poród we wrześniu, w czwartek mam wizytę u ginekologa i dowiem się jak tam ze mną w środku jest a że to już będzie 37 tydzień to nie będę się oszczędzać. muszę jeszcze odwiedzić okulistę, żeby zbadał ciśnienie w oku i powiedział czy mogę rodzić naturalnie.

`Patunga, ja zauważyłam, że jak wychodzę na dwór, na nierówną powierzchnię to zaczynają boleć mnie kości, na pośladkach i uda przy pachwinach. i tak bardziej człapać zaczynam niż chodzić ale to jak się trochę już zmęczę.

trzymam kciuki za kolejne dziewczynki :)

Dziewczyny,zazdroszczę Wam tego września;-) Ja tam w polu na październik :)

Mąż wyjechał, w połowie drogi do Wrocławia, synuś śpi-siostra przyjechała i poleciała po kebaby, chipsy i będziemy oglądac filmy:) Jak małolaty :D Najem się, poleniuchuję w babskim towarzystwie :)

Sernik na zimno-pychotka!! Moze jutro zrobię :-)

Też macie tak,ze jak dłużej pochodzicie/postoicie to ledwo co się ruszacie-wszystko obolałe?

Ewciuś
przecież Ty miałaś rodzic razem ze mną? Pamiętasz???? Nie zostawiaj mnie... :(

Ru.mink@ to może tak ok 15?? No dobra 20 najpóźniej :D. Też bym chciała żeby poród nastąpił szybciej, ale możemy sobie chcieć niestety...Brzdące i tak wyjdą wtedy kiedy będą chciały:)

Ja mam kolejną wizytę na 19.09 chociaż pani dr powiedziała, że do tego czasu mogę urodzić :) Z jednej strony już bym chciała... ale z drugiej kosmicznie się boję. Ja jestem osobą, która działa zawsze wg planu, lubi mieć wszystko poukładane i strasznie męczę się psychicznie, że NIE WIEM kiedy będę rodzić!!! A najbardziej mnie wkurza, jak ktoś (teściowa i mama i siostra) mi mówi "nie spiesz się, niech lepiej mała jak najdłużej tam sobie w ciepełku siedzi".

Natalia glowa do gory, mi tez przeciez bo skracajacej sie szyjce, nagadaniu nastresowaniu teraz mowila,ze spokojnie z tym porodem, nastepna wizyte mam 22 , mowila,ze gdyyybym urodzila przed tem to mam jej nap. sms,ale ogolnie mam spokojnie sobie chodzic ;/
Pytalam czy szyjka cos sie syzykuje czy cus... nic. Takze... no i tak jak mowi Jumelka nie znasz dnia ani godziny, ja tez nie chce rodzic w pazdzierniku!!! ;p

Dziewczyny nie marudzic mi tam. Kurcze ja sie zastanawiam czy nie wolalabym jednak cesarki ;p raz ze wiedzialabym mniej wiecej kiedy urodze, dwa ,ze boje sie tego porodu,ale trudno damy rade!!!

Izzzka co racja toracja to te 3 dni moge poczekac ;)(tyle mamy roznicy miedzy datami ;)),ale to wiesz ja mam zamiar urodzic przed czasem wiec sie tam zepnij ;))) to na ktorego sie umawiamy?;)

Ja tez tocze sie coraz bardziej, coraz slabiej spie i coraz bardziej dokuczaja "klucha" i inne takie ;) ,ale co zrobic ? :P byle do przodu...:)

Nooo zaczyna mi sie to podobac, co wchodze to ktoras rozpakowana juppi!!!

Pomidorowa za mna chodzi...;/

No dzis sie biore za porzadki jeszcze i moze tobedzie maly krok do przodu bo narazie skurcze sporadycznie, a wnocy kurcze bolace byly i...d... ;)

mamosandry gratulacje :)
Jestem ciekawa relacji z wojewódzkiego.
teraz to poleci :)

a ja właśnie mężowi opowiadałam o przygodach mamysandry, że lekarz już chyba 3tyg temu jej szybki poród wróżył a tu taka niespodzianka na forum :)

SERDECZNE GRATULACJE MAMOSANDRY I KRYSTIANA :D

aaa nie pisałam Wam, że w końcu zakupiłam stanik do karmienia. Bardzo ładny, delikatnie różowy z ozdobami w H&M za 60zł. Tylko, że w sumie miałam problem ze znalezieniem rozmiaru, bo ja w małobiuściasta jestem a tam jakies miseczki E?!?!?!
Szkoda, że nie widziałyście miny mojego męża, jak odpiełam osłonkę, tak jak się robi przy karmieniu. On nie wiedział, że to są takie "skrytki". Kurcze, dobrze, że go nie wysłałam po ten stanik (taki był pierwotny plan) bo by mi normalny kupił heheh

Humor mi się trochę poprawił, ale ciągle coś robię, obiad, sprzątanie po obiedzie, a teraz sernik na zimno sobie robię. W sumie, nawet mi się nie chciało sprzątać, ale jeśli będę leżeć to na pewno szybciej nie urodzę :) Więc pracuję dzielnie :D Od jutra jeszcze zaczynam wycieczki po schodach :P No i patrzałam, że okna jakieś takie brudne znowu...

MAMOSANDRY gratulacje!

mamosandry-cudownie:) Gratulacje:)
Ale idzie,tempa nabrało :D

Ja mam w przyszłym tyg wizytę u ginka,zobaczymy-co tam w trawie piszczy,mam nadzieję że mała się odwróciła...

Zjadłam właśnie pyszny żurek-teściowa zrobiła,mniam :)

Gratki dla Mamy sandry,
Bladykot, teraz twoja kolej ...

nie wiem czy skurcze macicy pomagaja podczas cc, mam nadzieje, ze szybko was potna i bedziecie mialy baby przy sobie...dziewczyny, trudno , czasami natura wie lepiej, a w finale i tak najwazniejsza jestes Ty i dziecko...moja mama uzo wsparcia mi daje itp, maz tez, choc za pierwszym razem bardzo namawial mnie na karmienie piersia i tylko nie 'butla, to myslalam, ze go p...w szpitalu, bo dziecko cyca nie chwytalo, z cyca nic nie lecialo, a ja obolala i jeszcze ze dziecka nie dzwigac, bo za duzo wazy...teraz widzialam, ze wyciagnal notatki swojej kuzynki - poloznej i p.laktacyjnej itp, ktore nam przeslala mailem, jak mielismy problemy itp...i juz mu delikatnie zwrocilam uwage po co...ale wiecie, tylko mu cos powiem i juz ok, choc ostatnio tesciowka mnie wkur..., bo pow. ze zostawilismy dziecko na 3 miesiace i eraz sie buntuje, wrrr....myslalam, ze palne jej wiazanke, ale nie rozmawiam z nia, tylko mezowi mowie, ze ona wiedzy duzej nie ma na temat rozwou dzieci itp...

Mamosandry, gratuluję :))) W końcu się udało i to dokładnie w wyznaczonym terminie.

Super, miejmy nadzieję, że teraz porody pójdą już lawinowo ;)

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....