Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-22-t268045,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Nam z mężem kończyła się umowa w Erze(jeszcze wtedy nie w t-mobile;P) i w związku z tym MĄŻ podjął decyzję o zmianie również telefonów:) Mi to tam było obojętnie :) Ale teraz się cieszę ;P

Z tym cc to masakra..naprawdę..

Ja obecnie mam nokie e72 i jestem bardzo zadowolona:) mogę zawsze sprawdzić maila i połazić w internecie:) Przeszła mi era dotykowych, chociaż ostatnio kupiłam na abonament właśnie ten htc desire i chciałam zostawić ale jednak sprzedałam i kupiliśmy fajne łóżko do sypialni:) - coś za coś :)

Co do Dr. Legan to ja nie znam ale jej mąż jest chyba ordynatorem na laryngologi w szpitalu na polanki, super lekarz:)

Co do porodu to wspominałam że moja koleżanka dzisiaj rano urodziła, nastawiona na Kliniczną trafiła do Wojewódzkiego i niestety wody odeszły ale skurczy brak... dziewczyna się namęczyła straszliwie i dopiero nad ranem zdecydowali się na cc.

malinowa
mój ma obiekcje, bo mu kiedyś powiedziałam, że zakup telefonu to bezsensowny wydatek :P
ale powiedział, że się zastanowi... w sumie jakbym sprzedala ten co teraz mam to aż tak strasznie dużo bym za niego nie zapłaciła..

ja teraz mam samsung chat i tez nie jest zle, ale aparat ma slaby... wzielam w orange 2 miesiace temu i troche zaluje, ale nie przyznam się małżonkowi bo bedzie mial frajde, że miał racje, żeby tego nie brać
Też ma Wifi ale niestety nie moge np wejsc na forum bo wyswietla mi "brak pamieci" i nawet zakup karty pamieci nie pomogl... bez sensu...

mnie by było też szkoda kasy. Ale jakbym tylko rzuciła hasło mojemu mężowi, że chcę nowy telefon następnego dnia by mi kupił hahah :D
cały czas się mnie wypytuje, który mi się podoba....
tylko czeka na znak :D

Legan fajna babka :)

natalia-ja mam htc desire hd-jestem mega zadowolona :) W abonamencie w Orange za 99 zł:) Minut nie przegadan, neta nie wykorzystam, bo on ma wifi dodatkowo ale fajny jest :P

a mnie coś strzeliło, że chcę nowy telefon :P
podoba mi się ten HTC ChaCha i normalnie bym go kupiła... ale szkoda kasy troszkę no nie? :)

ooo Legan, byłam raz u niej prywatnie, wydała się całkiem fajna. Nawet z nią trochę pogadałam o pierdołach.
Brzuch mnie cały czas pobolewa jak na okres, nie jest dokuczliwe. Ale ewidentnie coś jest.

Bardzo dobrym lekarzem z woj jest też Jankowski, Ordynator tak samo-Zygmuntowicz, Pani Dr Rybicka-naprawdę im ufałam i się nie zawiodłam :) Ale wiadomo różne sytuacje,różne porody,różne przypadki :)

Wiesz co, w pierwszej ciąży chodziłam do Salwacha, przyjmował również u mnie w Przychodni.
Chodziłam też na USG prywatnie do Dr Legan:)

Teraz tylko do Legan:) Salwacha gdzieś wywiało chyba do Swissmedu :)

Ale to był swietny lekarz, oprócz tego badana byłam przez chyba wszystkich tamtejszych ginekologów w Wojewódzkim i każdy był naprawdę profesjonalny i miły-złego słowa nie powiem :)

Patunga, a do którego lekarza z woj. chodzisz?
ja to w ogóle nie wiem nic o lekarzach stamtąd :)

A właśnie miałam napisać najświeższą relację koleżanki ze szpitala na Zaspie-załamałam się troszkę po niej..
Ale już piszę:)

Mówi,ze chyba przejęli strategię Wojewódzkiego(czyli jak najdłużej odwlekać cc)-w nd ok 19 przyjęli ją na odzdział,podjęli próbę naturalnego porodu,całą noc leżała ze skurczami,w poniedziałek o 11 pojawiło się rozwarcie na 10cm,ale szyjka się nie skróciła-przez 5 godzin miała bóle parte bez żadnego postępu. w końcu się nad nią zlitowali i zrobili cięcie-mały był już niedotleniony,ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło.. Są już w domku.

Kurcze widzicie jak to różnie.. Przepraszam jeśli którąś nastraszyłam ale musiałam się podzielić :)

ewaa,mi nic nie pomagało a w sumie niewiele się da zrobić. Najlepiej dużo się ruszać rozchodzić i wygrzewać-zebyś nie przewiała.. :-) Będzie dobrze:)

Widzisz,można :)

Mój ginekolog-zresztą z Wojewódzkiego na bieżąco od 40tc mnie monitorował, kazał przyjść w pt-koniec 42tc, ale że nic się nie ruszyło to na pon miałam skierowanie do szpitala-zaczął się 43tc :) Urodziłam w środę:) Wody miałam czyste-sprawdzali, tętno małego ok, wszystko pod kontrolą. Ale podobno mówił że 43 tc to maks-ale jak widać co lekarz to inaczej..

matko można coś wziąć na tą rwę bo nie wyrobię!?
boje sie że mi to do porodu zostanie
a dwóch niepełnosprawnych w domu to za dużo..

Patunga a to tak pozwalają 3 tygodnie przenosić?
Ostatnio rozmawiałam z moją gin i mówiła że jak mam termin na 14.10 to maksymalnie 10 dni. Liczę że jak się nic nie ruszy przez tydzień to pojadę do niej 21 na dyżur bo akurat ma:) i jak mały się przestraszy to sam będzie na świat wychodził :P migusiem:)

Wczoraj moja koleżanka zaczęła rodzić i mimo iż był to czwartek około południa już odesłali ją z klinicznej. Miejmy nadzieje że ta psychoza się skończy i każda z nas urodzi w wybranym przez siebie szpitalu:)

PS. Naleśniki pyszne wyszły :) ach koleżanki może codziennie będziemy zarzucały jakieś propozycje na obiad bo ja ostatnio weny nie ma :)

Ja miałam rwę kulszową przy ciąży z Jasiem trwała ok 3 tyg, masakra-mąż mnie do łazienki nosił na rękach..:( Ale samo odeszło..

Jumelka-oby 3 tyg, Jasia urodziłam 3 tyg po terminie ;-)

Ja dziś załapałam się na naleśniki u teściowej. Mimo, że słodkie to cukier wyszedł ok.

Fryzjer odhaczony, więc mogę już rodzić. Szkoda tylko, że nic się nie zapowiada. Ja też mam lekarza w poniedziałek - Ewciuś chodzimy do tej samej pani? Mały jakiś spokojniejszy się zrobił (a może dziś ma taki dzień).

Już przestałam się łudzić, że to będzie szybciej. Chyba, że mnie coś chwyci znienacka. Ale co tam, jeszcze max 3 tygodnie i będzie po wszystkim...

ewaaa42
tzw rwa kulszowa, w ciąży często się zdarza :(
u mnie czasem jak się mała jakoś ułoży to też tak coś rwie, ciągnie od pośladka w dół nogi...

a ja sie dziś normalnie popłakałam z bólu coś mi weszło w pośladek mam takie dziwne rwanie przy wstawaniu siadaniu przekręcaniu sie i co najdziwniejsze jak coś podnoszę, co ma podnoszenie czegos w ręku do bólu 4 liter?!?! dwa dni temu to sie wywaliłam na schodku przed domem bo chciałam zrobic kroka i noga mi została taki dziwny rwący ból.. :(

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...