Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-22-t268045,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

pytanie do Natalii: rozumiem z przepisu że ciasto piec 60 min w temp 180 stopni.. ale czy ma grzać spód piekarnika, wierzch, spód i wierzch czy termoobieg.. ?? nigdy nie wiem co wybrać.

polapola ja do wózka mam taki wąski i długi kocyk w poszewce. nie kupowałam specjalnie pościeli do wózka.. ani prześcieradła. MOżna położyć pieluchę flanelową.

witajcie,

u mnie kataru ciąg dalszy.. gardło nie boli, kaszlu nie mam ale gil po pas.
Byłam dziś przedostatni dzień w pracy.. na piątek upiekę ciacho. Jabłecznika z linka Natalii :) oby wyszedł bo jeszcze nigdy nie robiłam.

Synek pochrząkuje ale kaszel zdecydowanie się osłabił. Wygrzewanie w domku jednak daje dobre rezultaty.

Moja mama wczoraj stwierdziła że na jej oko do terminu nie dotrzymam :) bardzo mnie ta wiadomość uradowała.. oby miała rację. A dziś znowu moja szefowa mi powiedziała że jej znajoma pod koniec ciąży też się przeziębiła i urodziła szybciej.. więc kto wie :)

A właśnie, dziewczyny kupujecie prześcieradło do wózka? Czy po prostu bezpośrednio na materacu będziecie kładły dzieciaczka? A może jakiś kocyk?

Izulucha też mam krótkowzroczność. Lewe -5 a prawe -4. Soczewki noszę już 10 lat i nie wyobrażam sobie bez nich życia, a okulary zawsze jakieś mam w razie czego, czy jakiś wyjazd czy w nocy żeby założyć.
Muszę się w ogóle zapytać tej okulistki czy mogę rodzić w soczewkach.
Co do operacji to też bym się na to zdecydowała ale jeszcze trochę za drogie to dla mnie jest.

polapola, ja nie robilam itp, a przysluguje, bo mm jeszcze cukrzyce ta. poczekam po pologu , moze po Nowym Roku, bo beda sale w UK.
a duza masz wade, bo ja mam krotkowzrocznosc plus astygmatyzm, nosze soczewki i mam okulary, prawe oko- -3.75, lewe -4.25. astygmatyzm nie musze korygowac na szczescie...cis.mam ok.

a jak wroce do pracy i nie bede musiala tak placic za opieke, to robie sobie operacje laserowa,jest to b.popularne...tutaj, i powoli wada wzroku stabilizuje sie.

opieke dentystyczna mam za darmo az do pazdz.2012, wiec na czyszczenie chodze tutaj i jestem zadowolona, w porzednim pologu robilam koronke, tez za darmo, wiec ok...choc maz leczy zabki w PL.ja tez, choc zaprzestalam teraz.

`Kamczik, również trzymam kciuki i życzę powodzenia :)

`Monia, ja się znowu 'ukrywałam' za akwarium, chciałam do Ciebie podejść na koniec ale poszłam jeszcze obejrzeć te produkty z Medeli i Ciebie już nie było. Nie wiem czy słyszałaś ale podczas ćwiczenia oddechów pani Iwona się mnie zapytała na kiedy mam termin i ja mówiłam, że w sumie nie cały miesiąc został na co mój mąż, że za tydzień będziemy zwiedzać porodówkę i wtedy odejdą mi wody i już tam zostanę :)

Dentysta 'zaliczony' , mam spokój na długo. Trochę się mój synuś dzisiaj z mamą na fotelu podenerwował ale mu powiedziałam, że teraz mama ma zdrową paszczę i będzie miała więcej czasu dla niego :)

Jutro dodatkowo do wizyty u ginekologa doszła mi wizyta u okulisty - badanie ciśnienia w oku, też robiłyście to badanie żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań do porodu SN?
Przy okazji zamawiam sobie okulary, na co dzień noszę soczewki ale jak będę małego karmić w nocy to okulary szybko na nos i już widzę swoje dziecko :)

A teraz będę 'maglować' allegro w celu zakupu laktatora i osłonek na brodawki.

ja taką galaretę mam od czerwca raz na jakiś czas....
lekarka mówi, że to może jakaś infekcja, chociaż ona tam nic nie widzi, no więc o co chodzi?
a może mi czop odchodzi już od ponad 3 m-cy?:)
mam nadzieję, że lekarka by to jakoś zauważyła?

aaa i marta29 to nie było żadne pęknięcie krocza, tylko właśnie śluz.
Ło matko :P

zapomnialam ze na forum to cenzura jakas jest,ale ja nie klelam oj nie ;p

to jak wyglada ten czop...?

napisalam pier....ami a wyszlo jakies pier... cos tam brzydko to wyglada,zdecydowanie.

Cos jest z tymi autami i chorymi Mezami, u Nas podobnie ;p

Tez sie moge pochwalic Mezem, oni z reguly "dzialaja" inaczej niz my,ale poza pier....ami,ktorych sie czepiam nie moge nic zlego powiedziec. Wesprze.przytuli, cierpliwie wyslucha marudzenia i nie wypomina(to nasza specjalnosc) do tego wlasnie sklada hustawke dla Anielki :)
Co do zakupow zawsze chodzimy razem, no chyba ze takie tam pier....y z osiedlowego... i wtedy nigdy nie nosze siatek,ani najmniejszej :)

Lodowke tez wymienilismy,ale tenwydatek Nas ominal bo Mama chciala Nasza mala,Jej sie zepsula i stwierdzxila,ze bez sensu kupowac druga mala jak sie Nam przyda duza,zwlaszcza zamrazalnik... a ze Nasza stosunkowo nowa jeszczxe to faktycznie i tak mamy prawie 2 m kolosa,wlasnie przyuwiezli 20 min. temu.

Co do pracy to ja narazie nie mysle, moze byc tak ze po macierzynskim bede musiala szukac bo nie mam z kim Malej zostawic,a ze soba do przedszkola Jej nie wezme bo u nas od 2,5 roku maluchy,ale narazie staram sie nie myslec za duzo.

ja wyniki podobno mam wzorcowe i w ogole w super kondycji jestem...jasne ;p,poza tym ze cos tam podwyzszone,ze wzgl.na przerwanie leczenia zebow,a ja sie meczyc bez znieczulen nie bede wiec...;p

IzZzka no toc czekam :P od niedzieli Ci trabie ze zwijamy zagle a Ty nic mi tu nie mowisz ;)))
A propos do mnie wczoraj gin. dzwonila jak sie czuje etc.milo :)
w nocy ciezko bylo bo skurcze dosc czesto mialam i to takie juz dosc... zawsze w nocy takie bolesne kurcze...;/
Dzis jednak wyjatkowo dostalam po kosciach bo miednica rwala i kregoslup tez, obawiam sie ze bede miec bole z krzyza :(((,ale trudno i tak musze to przezyc :)
Takze IzZzka powoli zawijamy.
Ostatnio zauwazylam przezroczysta galaretke ;/ konsystencja jak...hmmm... klej taki sciagniety nie wiem jak to opisac, jesli to cos z czopu to tylko pierwszy malutki kawalek ;) bo ani zabarwiony nie byl ani duzy...
Ja jak IzZzka mam hipp-a.

Moj Maz tez czasem pyta co tam na forum,albo co dziewczyny o tym czy tamtym mysla, czy tez tak maja... hehe

IzZzka nikt by nie odwiedzal,ale to tylko teraz okolo 2 doby:P,ale mnie bys wystawila do wiatru:P:P:P

malinowa...ja tez ostatnio tyaka mega zmeczona bylam i jak pomyslalam o porodzie to mi sie slabo zrobilo, mam nadz.ze chociaz wyspana bede co by miec sily troche :P

izulucha nooo...teraz zwlaszcza mnie irytuja zapachy rozne wrrr...nerwowka czasem takie jakies wewn.rozdraznienie a zapachy to wtedy uuu...

Kamczik powodzenia :)))

Kamczik trzymamy kciuki, oby poród był łatwy, lekki i przyjemny:)(o ile to w ogóle możliwe:))

Kamczik - powodzenia! jesteśmy z Tobą :)

mnie coś też brzuch pobolewa, ale nie wiem od czego... do tego coś mnie boli przy siusianiu :/ Dziś mąż ma odebrać wyniki wczorajszych badań, więc muszę sprawdzić czy się jakaś bakteria nie przyplątała na koniec...

tak, to ja wrzuciłam linka z torbą, cieszę się, że Wam się też podoba :)

no to trzymamy kciuki za Kamczik i Oliwie żeby jak najszybciej znalazła się po drugiej stronie brzucha:)

Dzień dobry :)
zdążyłam was " podczytać " przed południem. Dzisiaj spałam do 10.15 wiec noc po okresie bezsenności wreszcie udana :)!!!

Dzisiaj miałam sen że moja koleżanka ( ma termin na 6.10) urodziła. Może dlatego że wczoraj przyjęli ją na patologię ciąży na Kliniczną i tak w czasie całego dnia ciągle o niej myślałam.

Co do staników do karmienia to ja tak jak Natalia polecam te z H&M. Ostatnio kupiłam na Matarni i trafiłam na przecenę - 30 zł. biało czarny z lekką koronką. Nawet P. powiedział że sexy:)

Ojjj ciasto:) nie kuście dziewczyny bo dzisiaj mam duże rzeczy do zrobienia, a P. już rano wysłał mi smsa że może bym ciasto zrobiła.
Ostatnio chodzą za mną takie wypasione czekoladowe muffiny z kolorowymi ozdobami :) tylko muszę kupić te sylikonowe foremki.

Co do kosmetyków to u nas w końcu padło na : olejek do kąpieli emolium, oliwkę hipp( gdyby była potrzebna) , linomag do pupci, do pępka octenisept. Jeszcze na kremik do buźki się nie zdecydowałam?
pieluchy i chusteczki dostaliśmy pampresa wiec już problem z głowy:)

No to trzymamy kciuki za Kamczik :) I czekamy na wieści :)

Hey dziewczyny wiadomość z ostatnie chwili Kamczik pojechała do szpitala..... wczoraj zaczął ją boleć brzuch..... noi dzwoniłąm do niej mówi że jedzie do szpitala więc może dzisiaj na świecie pojawi się Oliwcia;)

W ogóle zgapiłam po Was tą torbę na wózek !! Jest świetna zakupiłam ją i czekam na wysyłkę. To chyba Natalia podsuneła ten pomysł??

Natalia, dzięki za przepis.

Ja też współczuję wszystkim, którzy mają problemy z pracą. To takie niesprawiedliwe. Ostatnio u K. w firmie były roszady, nowe kierownictwo namawiało do samodzielnego odejścia i było troszkę nerwówki. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, bo na razie spokój. Ja nie muszę się martwić, bo mam umowę na czas nieokreślony, szkoła jest duża i nowa więc likwidować też nie będą... ale utrzymać rodzinę z pensji nauczyciela byłoby ciężko :) szkoda mi tylko, bo w tym roku chciałam zacząć staż na mianowanego, a tu masz... ciąża ;)

hej,

ja nocka taka sobie, bo Blanka zbudzila sie z placzem, bo mokro miala, a ona nie lubi juz jak jest mokro...i jeczala przez sen, ale szybko zasnela spowrotem i maz przenosil ja do lozeczka, bo my w 3 nie lubimy razem spac niestety...

u mnie jest wiekszy problem, bo opieka nad 2 dzieci w zlobku/przedszkolu jest b.droga i w sumie moja wyplata szlaby na to, wiec nie widze sensu poworotu, jeszcze szef pod gore robi i to porzadnie...ale moge wziac tzw.break na 2 lata, wiec jest miejsce dla mnie itp.

ten laktator nie jest wcale glosny itp, mam go i dzwiek mi nie przeszkadzal hihi
ja do pielegnacji mam oilatum, ale w Uk jest lepszy, bo w Pl wydaje mi sie b.rozcienczony...plyn, a potem krem i bepanthem na tylek przed pieluszka...to wsio...

moja mama wyszla z mloda na rowerek itp, a ja odpoczywam i lenie sie tylko czym...

dziewczyny, czy wy jetecie wrazliwe na zapachy, ja cala ciaze strasznie, a pod koniec jeszcze gorzej...

mo maz nie czyta forum i uwaza, ze bez sensu to, bo to jest nakecajace sie kolo itp, ale maz jest b.pragmatycznym czlowiekiem...

ps.bladykot czekamy na relacje i zdjecia i mam nadzieje, ze 1 noc w domu minela ok.

Ja do kąpieli mam Ziajkę. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....