Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września
9. Jumelka - 24 września
10. Ru.mink@ - 25 września
11. Ewciuś - 26 września
12. pieczenienatalia - 27 wrzesień
13. @IzZzka@ - 28 września
14. cheeringup - 29 września
15. Monia Er - 4 październik
16. Patunga - październik
17. gwiazdeczka - październik
18. malinowa mandarynka - 7 październik
19. izulucha - 10 październik
20. misiabela - 14 październik
21. sowka - 18 październik
22. lilo - 22 październik
23. nusia85 - 24październik
24. lucek - 26 październik
25. roli - 26 październik
26. Basieniak - 26 październik
27. Brzoskwinka84 - 28 październik
28. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Sałatko, ja przed ciążą nosiłam rozmiar 36, a czasami 34, i w 13 tygodniu wyszedł mi lekki brzuszek i te spodnie uciskały mi brzuch, a w spodniach które miałam w rozmiarze 38 wyglądałam jak w worku- szerokie w biodrach, więc kupiłam sobie właśnie ciążowe jeansy z H&M, za 119 i są świetne, nic mnie nie uciska, na allegro też oglądam spodnie i cena jest kusząca, ale właśnie obawiam się, że nie trafię z rozmiarem i potem będę miała problem, bo kasa wydana, a spodnie w szafie. Całe szczęście że latem będziemy mogły nosić leginsy i tuniki , bo to wydatek dużo mniejszy:)

ja tam chcę być twarda i rodzić bez znieczulenia... ;-))

Na Zaspie na pewno nie robią zzo, chyba, że przy cesarce. Poprzednio rodziłam przy takim normalnym znieczuleniu i nie było aż tak krytycznie.
No wiadomo, że boli ale da się przeżyć (nie wiem może mam wysoki próg bólu ;))

ale na ten test pappa skierował cie po usg genetycznym? ja umówiłam się do innej lekarki w piatek juz sie nie moge doczekac, z invicty zrezygnuje.
natalia a w ktorych domkach? ja z pogodnego, akurat zaraz z budynku za PiP;)

A, i mam pytanie, robiłyście może test PAPP-A? Bo mi mój doktorek taki przepisał do zrobienia. Jutro z rańca idę sie kłóć :(

czarba 84, jestesmy na tym samym etapie ciąży, i ja mam +2-3 kg, dokładnie nie wiem, bo zaczęłam się ważyc dopiero w stycznu.
Nie wiem jak Ty ale ja moge pomarzyc o włożeniu normalnych jeansów. Teraz szuukam po Allegro i po lumpach jakis ciążówek. Dwa razy niestety przyszły z Allegro spodnie duzo za duże, teraz musze je sprzedać. A szkoda, bo fajne są...
Jak poszłam do H&M i zobaczyłam cenę 179 zł za spodnie to złapałam się za głowę. Juz wolę sobie kupić po ciąży moje ukochane Levis'y i nosić je kilka lat niż wydawac tyle kasy na spodnie, które ponosze kilka miesięcy.
Ja bardzo chciałabym znać płeć mojego maleństwa i nie wyobrażam sobie innej opcji. Już mam manię ogladania maluśkich rzeczy, a jak się dowiem we wtorek kto siedzi w brzuszku to popędzę w środe na zakupy!!! :D

msiabela ja na21.20 do pracy i caly weekend jeszcze buuuwiec tez busy i do tego dzis w pracy stracilam glos...

chciałam jeszcze życzyć dobrej nocy! mój synek śpi a ja muszę jeszcze zrobić pazurki i też się kładę bo jutro niestety muszę wstać rano... :( uczelnia wzywa. już mam dość..

Papapa

A czy jeszcze któraś z was myślała o zzo??? Czy tylko poród SN wchodzi w grę?? Ja za pierwszym razem chciałam sprawdzić jak to jest urodzić dziecko.. teraz nie koniecznie chciałabym to uczucie przeżywać jeszcze raz. Ale z drugiej strony... boje się że czułabym się gorsza bo mnie nie bolałoby tak inne mamy które rodziły bez pomocy środków znieczulających..

no ja też z tych rejonów :)
dokładnie mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych :)

no właśnie napisałam tam wiadomość :)

malinowa mandarynko zauważyłam, w innym wątku, że my to prawie sąsiadki :)

misiabela kliniczna właśnie oferuje zzo, przynajmniej takie słychy krążą po mieście :)

co do wagi to u mnie stoi jak zaczarowana, a nie wymiotowałam ani razu :)

Hej, hej :)

A ja dziś miałam szkolenie i tyylee ciekawych rzeczy się dowiedziałam..
Dziś czuję się o niebo lepiej. Inhalacje pomagają z zatok wszystko schodzi tylko mam strasznie opszczypany nos i kawałek górnej wargi.. wyglądam co najmniej dziwnie z takim czerwonym nochalem.

Ja nie wiem ile ważę bo się nie ważę.. mam zasadę że jak mi się w czymś robi nie wygodnie to znaczy że coś przybyło. A jak narazie niewygodnie mi tylko w koszulach.. bo biust jest większy i guziki mi się rozchodzą. :/ a tak jest ok.

Nie wiem też gdzie chcę rodzić.. ale na pewno nie w wojewódzkim. Być może Kościerzyna lub Zaspa. O klinicznej jeszcze nie myślałam..nie znam żadnych opni na jej temat.
W pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia w pobliżu mojej miejscowości. I dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego. Lubiłam tam chodzić, pogadać, posłuchać.. teraz najbradziej interesowały by mnie zajęcia oddechowe i łagodzenia bólu porodowego..
Zastanawiam się też nad zzo.. ale nie wiem który szpital oferuje :)

no to moze do zobaczenia patunga ;)

Ja będę rodzić w Wojewódzkim:)
Przy pierwszym było bardzo dobrze, opieka świetna, złego słowa nie mogę powiedzieć. Zarówno na Patologii ciąży, potem na porodówce, przy porodzie i na noworodkach:)

Też myślałam nad Kliniczną, ale nie odpowiada mi to, że odwiedziny rodziny są na sali gdzie leżą kobiety po porodzie z maluszkami, dlatego zdecyduję się na Zaspę.

Hej dziewczęta!!
ja dziś miałam maraton po galerii i jestem wykończona!
Co do porodu to chyba będzie kliniczna i też będę chciała tam chodzić do szkoły rodzenia, żeby się przyzwyczaić do szpitala.
Szpital z wyglądu niestety odpycha, ale myślę, że ze względu na inne okoliczności warto się przemóc :)
Miłego popołudnia!!

mi jakby już powoli się kończyło...a może to dlatego, że w domu jestem i dłużej sobie pośpię i tym samym prześpię te nieprzyjemności..:)

Coraz nas więcej:))) Witamy nową mamusię :)
No ja niestety znów gorzej się czuję, makabra

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...