Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYN Pawełek
4. aga_6663 - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień - SYN - Dominik
6. bladykot - 9 września (nie chcę znać płci przed narodzeniem)
7. Kamczik - 9 wrzesień
8. mamasandry - 9 wrzesień - SYN - Wiktor
9. Fabiankowa - 9 wrzesień- CÓRKA
10. ligia - 10 wrzesień - CÓRKA
11. Leokadia2101 - 17 wrzesień - SYN
12. Dżina - 23 września
13. Jumelka - 24 września - SYN
14. Ru.mink@ - 25 września
15. Ewciuś - 26 września - CÓRKA
16. pieczenienatalia - 27 wrzesień - CÓRKA - ZOFIA
17. @IzZzka@ - 28 września
18. cheeringup - 29 września
19. alicja_82 - 30 września
20. marta29 - 1 października - SYN
21.rybcia6 - 3 pazdziernik
22. Monia Er - 4 październik - SYN - CYPRIAN
23. gwiazdeczka - październik
24. polapola- 7 października - SYN
25. malinowa mandarynka - 7 październik- CÓRKA - MARTA
26. sowka - 9 październik - SYN
27. izulucha - 10 październik - CORKA - NELL
28. misiabela - 14 październik - SYN
29. Mangolia - 14 październik
30. ewaaa42 - 17 październik
31. Patunga - 20 październik
32. lilo - 22 październik - SYN
33. nusia85 - 24październik
34. lucek - 26 październik
35. Basieniak - 26 październik
36. Brzoskwinka84 - 28 październik
37. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

i ja się witam już z domu i po obiedzie, niestety do późna jestem dziś sama bo mąż w pracy:(, no z drugiej strony nie ma tego złego (komp. dla siebie, telewizor dla siebie:), a tak poważnie to mam co robic czeka mnie zmywanie garów i prasowanie więc nudzic się nie będę

hej, hej :)

Ja już w domku, po obiedzie. Teraz muszę trochę ogarnąć.. wczoraj porządkowałam szafy i pozbyłam się sporo rzeczy które tylko zabierały miejsce.
Mi też widać jak brzuch podskakuje jak się kulki zamachnie. :) a czkawkę to ma w nocy.. mam wtedy wrażanie że cała się trzęse w środku ;)

eee Jumelka, ja to dopiero na brzuchu mam sadło, a dziś to mi brzuch tak podskakiwał, że szok, aż się śmiałam sama do siebie ;-)

To może mój mały nie jest aż takim rozbójnikiem ;) Albo dopiero później pokaże co potrafi, a teraz to tylko rozgrzewka :)

Mój mały wczoraj skakał jak wariat i cały brzuch mi podskakiwał. A mnie na pewno szczuplutką to nazwać nie można. Raczej jestem "normalna" z tendencjami do zaokrąglania się.

u mnie jak się Zośka zamachnie to też widać :)

No niestety w ciąży odczuwamy więcej dolegliwości. Ale co tam, potem wszystko minie :)

Mój maluszek też często daje o sobie znać, co chwila czuje jakieś pukanie, najgorsze to skakanie po pęcherzu ;)

Dżina Ty chyba musisz być bardzo szczuplutka skoro już u Ciebie tak dokładnie widać ruchy maluszka. Ja mam trochę sadełka i mały musi konkretnie puknąć, żeby było widać ruch brzucha :)

hej :)
u mnie niestety ból brzucha pozostał :( od rana już na no-spie. Mam nadzieję że w koncu mi przejdzie, jak nie to jutro pójdę do lekarza. Już miałam takie dni że brzuch bolał ale później samo przeszło, jak mówiłam o tym swojej gin to jakoś nie skomentowała, więc chyba tak powinno byc. Pewnie się rozciaga znowu wszystko. Bedę leżeć cały dzień.. A dziś będą u mnie moje siostrzenice, będą zawiedzione, że się z nimi nie pobawię :(

Witam!

izulucha a masz jakąś konkretną dietę? czy są rzeczy które powinnaś wyeliminować? Bo słyszałam że niekiedy dziewczyny muszą liczyć jakieś wymienniki węglowodanowe czy coś..
Ja do lekarza za tydzień a w pn badania i ta nieszczęsna glukoza.. a fe..

Miłego dzionka!

witam się środowo:)

nusia gratuluję synusia, nie dość, że możemy się spotkać na porodówce to jeszcze trzeba pilnować własnych dzieci bo ja też mam synka(żeby nam nie podmienili:))

ja czułam dzisiaj takie bulgotanie w brzuchu więc pewnie u synka w środku jakaś impreza była:)

no to mamy synka, Bartusia :) Mój mąż wymęczył lekarkę, że aż trzy razy sprawdzała :)
super w końcu wiedzieć, z drugiej strony nie było aż takiej niespodzianki, bo mi wszyscy gadali od początku, że chłopiec i chłopiec ;) mój mąż też był pewien, tylko ja nie wiedzialam ;)

Jak tak Was czytam to się dziwię bo moje dziecię zaczęło w pon 22 tydzień a kopie od dobrych 4 tygodni . Na początku to było "przelewanie i burczenie " ale od ponad 2 tygodni mały kopie jak najęty .Rozciąga się i wtedy brzych robi sie taki podłużny , twardnieje, albo dzidziuś jak to miało miejsce na ostatnim usg zwinął się w kłębek i wystawia pupe i wygląda to tak jakbym miała guza na brzuchu!!! Śmiesznie to wygląda !! także ja czuje małego bardzo mocno i bardzo często , prawie cały dzień jest czujny, sypia po kilkanaście minut dziennie w różnych odstępach czasowych.Pani gin powiedziałą ze straszny wiercipięta i ze takiego pacjenta kręcącego się przez całe usg jeszcze nie miała :) Aż się boje jak mi da popalić jak wyjdzie !

Nusia85 podaje link do informacji o SR na Klinicznej, też się tam wybieram od lipca:)
http://strefamamy.pl/miejsca/szkola-rodzenia-przy-szpitalu-klinicznym-nr-2/20950/

witam,

ja tez powoli wieloriba, ale ciesze sie, ze nie tyje jeszcze, z dieta ok, generalnie tylko raz przkroczylam cukir po dserze frappe mocha, wiec to wyeliminowalam...

z imionami to my patrzymy, aby bylo miedzynarodowe tzn i po polsku i po and brzmialo tak samo...

na problemy moczowe zawsze zurawinka mi pomagala...

ja pracuje i planuje na urlop na poczatek wrzesnia pojsc, teraz negocjuje zmiane warunkow pracy, ale szef mi nie pomaga itp...

i do tego lece do \gda w sobote i mam nadzieje, ze pyl z wulkanu mi nie przeszkodzi w tym, ale zobaczymy...

milego wieczoru, ja siedze nad mailami z pracy....

Ja ciągle planowałam pracowanie najdłużej jak się da, ale już w ubiegłym tygodniu, przy jednodniowym mini-upale stwierdziłam, że to nie będzie takie proste.
Samo dojście do tramwaju było niełatwą sprawą.
Ciężko mi było oddychać, zaczęły mnie boleć plecy i nogi (brzuch na szczęście nie). Na co dzień nie mam takich problemów, o ile się nie wysilam nadmiernie. Jak zacznie się prawdziwe lato, bo takie akcje już pewnie będą na porządku dziennym.
Kumpela z pracy jeszcze mnie straszy, że później puchną nogi i chodzenie jest prawie niemożliwe i jedyne co chociaż trochę pomaga, to leżenie z nogami do góry.
Ta końcówka ciąży to nam będzie przypadać w dużej mierze na te najgorsze dni.

Malinowa mandarynka bardzo ładne imię wybrałaś :):) mówiąc skromnie :P ja też Marta:)

Jeny dziewczyny... jak mi się nie chce chodzić do pracy :) ale jeszcze się dobrze trzymam i posiedzę z 2 miesiące. Jutro idziemy prześwietlić kruszynkę, zawsze mam jakiś stres przed wizytą czy wszystko okej...

Miłego wieczoru

Dobry wieczór ;)

ależ rosnę w siłę... czuję się lekko wielorybowato...;/
ciekawe co waga pokaże w czwartek... uszz...

Córcia w brzuszku harce urządza.

Synuś śpi..
seriale seriale...
ukochany w Łodzi...

zastanawiam się co przekąsić... chociaż całkiem niedawno była kolacja...

tylko bez kłótni proszę :)

Świetnie, że się z nami tym podzieliłaś.

wasze imona wam sie podobaja a mi nie. to byly pierwsze jakie odrzucilam z propozycji mojego meza.

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...