Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYN Pawełek
4. aga_6663 - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień - SYN - Dominik
6. bladykot - 9 września (nie chcę znać płci przed narodzeniem)
7. Kamczik - 9 wrzesień
8. mamasandry - 9 wrzesień - SYN - Wiktor
9. Fabiankowa - 9 wrzesień- CÓRKA
10. ligia - 10 wrzesień - CÓRKA
11. Leokadia2101 - 17 wrzesień - SYN
12. Dżina - 23 września
13. Jumelka - 24 września - SYN
14. Ru.mink@ - 25 września
15. Ewciuś - 26 września - CÓRKA
16. pieczenienatalia - 27 wrzesień - CÓRKA - ZOFIA
17. @IzZzka@ - 28 września
18. cheeringup - 29 września
19. alicja_82 - 30 września
20. marta29 - 1 października - SYN
21.rybcia6 - 3 pazdziernik
22. Monia Er - 4 październik - SYN - CYPRIAN
23. gwiazdeczka - październik
24. polapola- 7 października - SYN
25. malinowa mandarynka - 7 październik- CÓRKA - MARTA
26. sowka - 9 październik - SYN
27. izulucha - 10 październik - CORKA - NELL
28. misiabela - 14 październik - SYN
29. Mangolia - 14 październik
30. ewaaa42 - 17 październik
31. Patunga - 20 październik
32. lilo - 22 październik - SYN
33. nusia85 - 24październik
34. lucek - 26 październik
35. Basieniak - 26 październik
36. Brzoskwinka84 - 28 październik
37. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

ja również witam w ten cudny dzień, na który mogę sobie tylko popatrzeć przez okno z pracy;)

Dzisiaj idziemy na kolejne usg, trzymajcie kciuki, żeby się dzidzia dała popodglądąć nieco :) jestem nieziemsko ciekawa, kto u mnie mieszka :))

dużo ludzi mi mówi, że ładnie wyglądam i pewnie będzie chłopiec - ciekawe, czy się potwierdzi :) z kolei ja nie mam żadnych przeczuć, zupełnie... Dlatego mnie tak zżera ciekawość :)

witam się wtorkowo z pracy:)

oj dziewczyny jak ja już się nie mogę doczekać tej czkawki i kopniaków:)

u mnie ostatnio troszke mniej z ta czkawka, ale sa dni ze normalnie co chwile :) smieszne uczucie :P

oj moj maly to ma takie napady czkawki ze godzinami mi skacze w brzuchu hehe:)

Albo to co ma Natalia i ja - maleństwo ma czkawkę :)

Od kiedy Natalia się podzieliła swoim spostrzeżeniem, od razu zauważyłam, że niektóre akcje w moim brzuchu znacząco różnią się od innych. Ciężko to opisać skąd wiem, że to czkawka, ale po prostu wiem.
A fikołki to zupełnie inna bajka :)

no właśnie, albo chlupot wody :P w każdym razie dziwne uczucie. dziś idę na wizytę, mam nadzieję, że pani dr potwierdzi dziewczynę. Bo ja już się tak przyzwyczaiłam do Marty ;-)

~mamasandry

Ja czekam na to, aż mnie olśni i wpadnie mi do głowy jakieś imię, które będzie idealne. A póki co, zostajemy przy dotychczasowych wymysłach :)

Co do żurawiny - potwierdzam, co mówią dziewczyny. Po pierwsze naprawdę pomaga, a po drugie - zawsze to witaminy. W biedronce jest dobra żurawina (nazywa się "Canditi"), jest taka fajna, soczysta, mimo że suszona. Jak się przyssałam do paczki, to nie mogłam się powstrzymać i zeżarłam całą:)

malinowa mandarynko a to ciekawe bo ja takiego wahadelka nie mialam i nie mam:( ale calkiem mozliwe ze to dzidzia no chyba ze wody tak ci chlupocza hehye:)

dziewczyny ja mam takie głupie pytanie do doświadczonych :P odkąd wyczuwam pierwsze mocniejsze ruchy.
chodzi o to, że jak spaceruje to czuję jak mi się 'coś' przewraca w brzuchu. Takie istne kołysanie, czuję to dość mocno. I tak wczoraj wpadłam na to, że może to 'wahadełko', które mi się obija o boki to dziecko jest? ;-)

Ja mam Urosept i zawsze go używam przy zapaleniach dróg moczowych, czasem też używam profilaktycznie, jeśli mam podejrzenie, że mnie przewiało/przemarzłam i może być nieciekawie. Ostatnio też brałam sobie przez 3 dni po jednej tabletce rano.

Moja ex współlokatorka, która jest lekarzem przyjrzała się składowi i uznała, że spokojnie mogę go brać. A że nikt nie prowadzi badań na kobietach w ciąży, to producent się zabezpiecza takim właśnie tekstem w ulotkach.

Moim zdaniem, spokojnie sobie możesz brać i się nie martwić. A aptekarz niech Ci doradzi co będzie lepsze, Urosept czy Urinal (2 razy w ciąży mi się zdarzyło, że aptekarz zabronił mi brać coś, co miałam zalecone od lekarza). Używałam obu i uważam, że Urosept jest lepszy. Kumpeli z pracy, która miewa podobne problemy też go poleciłam i tak samo jej pomaga jak mi.

marta ja na poczatku chcialam nazwac chlopca Gabriel to tez slyszalam teksty typu nie krzywdz dzieka a mnie to imie sie strasznie podoba ale pozniej uslyszalam imie Wiktor i polki co tak tez zostalo chociaz kto wie czy nie zmienie jednak na Gabriela:) jeszcze mam czas:)
ja tez brałam urinal prawie na samym poczatku ciazy bo mialam bakterie ale dodatkowo upilam sobie suszona zurawine i herbatke zurawinowa i podjadam i popijam od czasu do czasu tak zapobiegawczo bo macica uciska mi na nerke i musze uwazac zeby nie wylegly sie jakies bakterie

Ja biorę urinal, lekarz mi zalecił gdyż tez miałam jakieś bakterie i teraz jest już ok. Główny składnik to żurawina, bezpieczna w ciąży, niektórzy proponują podjadanie samej żurawiny przy problemach moczowych.

Ewciuś skoro dr kazała brać to brać :) Zawsze można się z innym lekarzem skonsultować.

A ja dziś byłam u pani dr. Wszystko z maleńką ok. Na 4D jakoś nic nie było widać, bo zasłaniała buziulkę rączkami i się ruszała bardzo. Ale na tych zwykłych widać wszystko pięknie. Jeśli można proszę o dopisanie imienia: Klara :)
Martwi mnie tylko to, że mam jakieś bakterie w moczu, pani dr kazała kupić Urosept albo Urinal... kupiłam ale na ulotce jest napisane, że nie ma badań co do bezpieczeństwa w ciąży i że nie wskazane jest. I co myślicie, brać??

ewa dobrze wiem(aż za dobrze) że poród to nie taka szybka sprawa.. ale przeraża mnie wizja stania w korku ze skurczami. :) plus mój zdenerwowany mąż ;)

hej ja się własnie wybieram na zakupy w weekend i przeglądajac towary na allegro znalazłam ten całkiem tani sklep : http://www.boboraj.pl, moze wam sie przyda:)

co do porodu w Kartuzach to zastanawiam się właśnie nad tym szpitalem. Zaspa albo Kartuzy. W Kartuzach jest bardzo miły personel, leżałam tam kilka dni i byłam bardzo mile zaskoczona, zresztą rozmawiałam z kilkoma koleżankami które tam rodziły i podzielają moją opinię, były bardzo zadowolone, no ale niestety wygląd nie jest najfajniejszy i to mnie odstrasza, a z kolei Zaspa jest odnowiona, ale na temat personelu nie słyszałam dobrych opinii.

pisałam w zeszycie więc nie wrzucę, bardzo dużo rzeczy na szczęście dostanę, ale i tak trzeba coś nowego mieć dla maleństwa

~czarna

Dobry link, już sobie zapisałam w zakładkach, bo widzę, że sporo bym tu zamówiła.
Dzięki Wam mam przynajmniej jakieś pojęcie o tych wszystkich rzeczach, które mi będą potrzebne, a o których bym sama nie pomyślała...

czarna84 masz ta listę w formie elektronicznej może wrzucisz taki spis do naszego wątku
też zamierzam sie zabrac za taką liste i zobaczyć co mi po starszej córce zostało a co musze jeszcze mieć ale chciałam zaczekać do wizyty u gina może płeć poznam i będzie wiadomo :)

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...