Mamusie wrzesień-październik 2011 *9*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup
30.09 - alicja_82

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - izulucha - CÓRKA - Nell
14.10 - misiabela - SYN-Aleksander lub Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *9*

u mnie ten kalkulator się na szczęście nie sprawdza, wg niego powinnam być już 5 kg na plusie. wow, nie jestem ;-) i tak zdecydowanie za dużo ważyłam przed ciążą. taki hipopotam ze mnie heh, ale po porodzie wezmę się do pracy ;-)

Natalia ja nie mam co liczyć na schudnięcie przy karmieniu piersią bo po zeszłej ciąży zamiast chudnąć to po porodzie jeszcze tyłam ;/ ale miałam problemy.. córka urodziła mi sie z wadą serca i zajadałam stresa aż dziw że po tym jak wszystko pochłaniałam moja mała nie miala żadnych kolek ani alergii pokarmowych

witam się w sobotę

my wróciliśmy z zakupów, trzeba zrobic pranie, jakiś obiadek i na 18 jedziemy na urodzinowego grila:)

ja o diecie po porodzie jeszcze nie mysle, mam nadzieję że przy karmieniu piersią szybko wszystko zejdzie :) a jak przybierac tak powoli jak do tej pory to jeszcze lepiej.
faktycznie pogoda paskudna, ale mam meża w domu na weekend i to jest radosc :) on nie jest taki zachwycony bo od rana wygonilam go do odkurzania mieszkania itp :P no ale w koncu kiedys trzeba posprzątac. Ja wyczyscilam nasza mala lazieneczke i zmachalam sie jak smok :)
robię pranie, mam nadzieje ze sie nie rozpada, bo nie cierpie suszyc w domu latem! wszystko schnie 3razy dluzej niz przy zimowym ogrzewaniu!

A według kalkulatora przybieram prawidłowo.

BRY :D

EWA ya również Dukana w planie nan. ;)
Tyle że ya zaraz po połogu... bo nie będę karmiła piersią..
Oczywiście trochę modyfikując dietę Dukana.. ale taką na yey podstawie ;)

ja w pierwszej ciąży przytyłam 15kg
w tej raczej będzie więcej bo już mam chyba z 6kg do przodu mam mega apetyt jak tylko otworzę oczy muszę zjeśc szybko śniadanie potem jej drugie z mężem i córką a potem nawet zdarza sie że przed obiadem nawet i trzecie śniadanie
ale tragedii nie będzie przejdę na dukana po karmieniu i jakoś zrzucę przed drugą ciążą byłam na dukanie i schudłam jakies 17kg z w 4mce

hej :)
ale pogoda paskudna u nas festyn jest dla dzieciakow a moja mala chora caly wczorajszy dzien wymiotowala w nocy i rano goraczke miala wiec siedzimy w domku mam nadzieje ze jej przejdzie
no kalkulator super chociaz ja tez wg niego troszke za malo waze hehe:) ale z Sandra tez bardzo powoli przybieralam i przytyloam 12 kilo co zgubilam zaraz przy porodzie hehe:)

dzien dobry!
fajny kalkulator ;) wg niego waże za mało :P

Fajny ten kalkulator, konkretny w końcu jakiś. No i dobra motywacja przy okazji:).
Będzie można kontrolować się na bieżąco. Widzę, że się mieszczę w normie. Chciałabym nie przekroczyć 13 kg.

Witajcie, moja waga wyjściowa to 53 kg a teraz 59 kg. Wg kalkulatora jest ok
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/
chciałabym przytyć 12 kg, może się uda

fabiankowa ty bardziej dowiadczona jestes, ale powiem ci ze ja mam takie bole (tzn tak sie ciagnie) po bokach ku dolowi. I to podobno normalne. W ogóle to bardzo mnie kłuje brzuch za każdym razem jak spaceruję. No ale tym nie mam się martwić podobno...

kurcze.. brzuch nnie coś boli.. no-spa coś nie pomaga...
boli tak po bokach brzucha.. ku dołowi... ;/

a ya pozarłan kolacje razowca żeby nie było że nie zdrowo.. ale co z tego.. kiedy zaś chce ni sie cos?? ;D

moja waga wyjściowa to 55 kg, jak do tej pory na plusie mam ok 4 kg, marzy mi się zamknącw granicy ok 15 kg, jak odstawię słodyczę to może się uda:)

ja to w pasie mam grubo ponad 100cm, wage wyjsciowa b.wysoka w porzedniej ciazy przytylam ok.10kg, nie napisze bo wstyd ze tak zapuscilam sie wiec tyle co dzidzia, teraz plan jest tylko 5kg, na razie brakije mi 2kg do wagi wyjsciowej, wiec jest oki, ale ja slodkiego to malutko jem, tzn. zjem ciasto z galaretka, ale juz bez kremu hihi...

Natalia no właśnie chyba się wezmę za zrobienie..
do głównego na ten ryneczek podjadę.. autobusem.. wczoraj nawet z Fabianem odbyłam podróż :)

Patunga,
ya w z Fabianem przytyłam łącznie 25 kg!!
Zaczynałam od 50 kg...
Tylko że 10 zostało... ( lenistwo ;/ )

No a teraz są skutki..ale obiecałam sobie że po porodzie na pewno się wezmę za siebie co by na przyszłe wakacje nie wyglądać yak krowa rozpłodowa ;)

A ja przytyłam 3,5 kg,a brzuch mam duży jak na ten czas:) porównianie mam tylko zpierwszą ciążą;-)

W pierwszej ciąży przytyłam w sumie 22kg;) Ale przed ważyłam 50 kg:) wróbelek taki chudziutki;-) Po ciąży zostało mi + 5kg, spadło jakoś samo 17 kg;-)
Objadam się,ale nie rpzesadzam, rozpieszczam się a co mi tam:)

Fabiankowa
to czas zrobić ogórki :) tylko gdzie tu chrzan i koper dostac??

Tfuuu... od razu poprawiam że córcia nie na 20 cm długości tylko to obwód brzuszka.. poknociłam. A Ona długa na coś koło 30 cm .. ;)

~ marta29
też muszę chyba słodkie ograniczyć... chociaż wcale tak dużo nie pochłaniam.
Chcę ogórka małosolnego ;)

Inne tematy z forum

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...