Mamusie wrzesień-październik 2011 *9*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup
30.09 - alicja_82

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - izulucha - CÓRKA - Nell
14.10 - misiabela - SYN-Aleksander lub Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *9*

IzZzka wyslalam Ci wiad. na priv
Ehhh mi tez nogi strasznie puchna ;/

Co to bedzie przez te 4 mies. ...
Milego dnia Mamuski :)

Witajcie,

ja tylko na moment bo mam dzień wolny i mase do zrobienia. Czy u was też była burza wczoraj?? Bo u mnie tak nagle przyszła z takim wiatrem porywistym ze mój synek się przeraził i nie mogłam go uspokoić. :/ trząsł się jak galareta. A mnie aż brzuch rozbolał. Trwało to może 10 minut a potem było słychać karetki i straż pożarną.. masakra.
Ciąża to taki czas że się przejmujemy.. ale potem nie będzie nic lepiej.

Miłego dnia!

Witajcie,

strasznie gorąco, wczoraj to myślałam, że się rozpłynę.
W sobotę byliśmy na działce i troszkę się spiekłam, teraz cierpię ;) W niedzielę byliśmy u rodziców na imieninach, a wczoraj miałam kupę roboty. Uff już mi się marzy kilka dni odpoczynku.

Tak się zastanawiam czy za miesiąc nie pójść już na zwolnienie, bo jak będą takie upały to nie wyrobię.

Ja cały czas się zastanawiam czy iść do SR czy nie. Wykłady mnie nie interesują, ale na ćwiczenia to bym pochodziła. Zapytam lekarki w poniedziałek.

Jutro wybieram się na glukozę, a potem po pracy do fryzjera.

Mały jest bardzo leniwy, w ciągu dnia niewiele się rusza. Czasem gdzieś puknie albo się przekręci. Dopiero pod wieczór zaczyna być aktywny i trenuje boks :) Też mam w ciągu dnia takie myśli czy wszystko w porządku, tym bardziej że przy tym gorącu człowiek bardziej się poci i bieliznę często mam wilgotną i nachodzą mnie myśli czy mi wody się nie sączą...

A ja się wczoraj poddałam :( W tych upałach normalnie ledwo żyję i poprosiłam o zwolnienie do końca roku szkolnego. W sumie oceny wystawione, zostało 2,5 tygodnia do wakacji... A miałam taki ambitny plan pracować do samego końca... :((( Wczoraj obejrzeliśmy z K. wózki w Akpolu, ale nie było tego, który wybrałam. Masakra jakaś te ceny... Ech, nawet nie chce mi się myśleć o tym ile trzeba wydać...
Acha, moja położna wczoraj powiedziała, że jeśli mam termin na wrzesień, to najprawdopodobniej babki na Klinicznej mnie nie zapiszą na sierpniowy kurs :( bo za późno. Sama już nie wiem co myśleć. Które z was "wrześnióweczki" już się gdzieś zapisały do SR?

ja nic nie słyszałam na którym boku należy spac, ale najwygodniej mi na lewym boku i na plecach, na prawym wytrzymuje kilka minut i muszę się przekręcic na lewy

pieczenienatalia, chodzi podobno o to, że jest ucisk na jakąś tętnice. Ja jak śpię na prawym boku to mi noga drętwieje. ale jak leże na plecach to jest to samo.
ale nie jestem w stanie spać tylko na lewym...

Zgadzam się lilo, jak czuję ruchy córeczki to aż sama się do siebie śmieję :) wczoraj był dzień lenia, a dziś ma dzień szaleństw. Normalnie nie wiem co w nią wstąpiło :) Cały dzień fika jak nie wiem co!
A jak się wkurza, jak położę się na boku, który jej nie pasuje, kopie tak długo aż się przekręce na drugi...

A czy słyszałyście o tym, że ciężarne nie powinny spać na prawym boku? Bo coś tam się uciska itp?

ja ostatnio stwierdziłam, że ciąża to ogromna radośc i troska, jak się synek rusza to wspaniale się czuję, jak jest dzień, że się "leni" to zaczynam się martwic, każde usg to szczęście, że widzę synka, ale i obawa czy wszystko będzie w porządku

W Invicie USG 4D kosztuje 280 zł, a zwykłe połówkowe 200 zł.

hej,

ja odpoczywam u mamy, maz wrocil juz do londyn, a ja jeszcze do niedzieli, ja ciesze sie , ze pogoda super, bo z Blanka juz o 8 rano jestesmy na plazy, pozniej drzemka poludniowa i popoludniu, ja jestem tez strasznie opalona a smaruje sie Blanki 50SPF...i nadrabiam zaleglosci z moimi kolezankami...

mi tez juz troszke ciezko niestety i brzuch olbrzymi ciezko mi Blanke nosic i wyciagac z lozka i kapac itp, ale mysle ze to juz niedlugo...

ja tez mam spr.tarczyce i ok, no i dietka, ale jem wszystko oze nie jem czekolady....a tak to w zeszlym tyg z mezem zrobilismy 1000km w 2 dni, i najlepiej zniosla to Blanka, ale odbebnilam i na ok rok mam spokoj z meza rodzinka...ale Blanka dostala prezent i musze cos kupi dla niej...

ja dzisiaj padnięta jestem:(, w pracy ciepło, powrót do domu przez Grunwaldzką, a więc z przesiadkami, przyszłam do domu zmęczona:(, ale trochę odpoczęłam i już jest lepiej

nusia ja też się zastanawiam czy iśc na usg 4d, wiem, że fajna pamiątka, tylko ta kasa..., ale jeszcze przemyśłimy sprawę

A mi dziś spuchły nogi...
Tak się cieszyłam, że minęły wszystkie dolegliwości (no może poza zgagą, ale też nie jest taka straszna), a tu dupa. Mam wrażenie, że mam ołów w żyłach, bolą uda, łydki, stopy. No i już w kostkach mam opuchnięcia.

Już dzisiaj szefowi powiedziałam, że pod biurkiem sobie postawię miskę z zimną wodą do moczenia nóg. Trochę się pośmialiśmy z tego, ale z każdą godziną jest gorzej i niewykluczone, że jednak na żartowaniu się nie skończy...

no to faktycznie podejrzana sprawa, zapytaj endokrynologa jak to jest i juz

wszystko fajnie. Tylko po co w takim razie na wynikach badań są podane również normy dla poszczególnych trymestrów ciąży, skoro moje wyniki są złe, mimo że się w tych normach spokojnie mieszczą?

Jak robię wyniki u mojej endo to mam normy podane dla ciężarnych, one różnią się w poszczególnych trymestrach.

niusia85
mi moja gin powiedziała, że nie patrzymy na "normy" w ciąży bo dla ciężąrnych są one inne...

Rozpoczęłam już zajęcia w SR w Wejherowie. Koszt 300zł za parę. Zajęcia raz w tygodniu, ćwiczenia i wykład, dlatego trzeba mieć zaświadczenie od lekarza o możliwości ćwiczeń.

malinowa mandarynko, moje wyniki tarczycy były niby w "normie", tej laboratoryjnych podawanej razem z wynikami badań, a się okazało, że wcale nie są dobre...
Bez sensu dla mnie te normy, skoro i tak i tak muszę brać euthyrox :/ co to w takim razie za "norma"?!

ja też się boję, że będę skazana na pomoc endokrynologa. Ostatnio moje wyniki hormonów były na krawędzi norm i jestem ciekawa jak teraz to będzie wyglądało. W związku z tym, że również za wszystko płacę zrezygnowałam z usg 4d i byłam na 'zwykłym' połówkowym :(

ja płacę za wszystko, opórcz podstawowych badań, na które dostaję skierowania od lekarza pierwszego kontaktu.Oprócz tego doszedł mi prywatny endokrynolog i regularne badania tarczycy więc kasy mi idzie jak lodu...:(

wiecie, jakie ceny są w Invikcie - usg połówkowego "zwykłego" i tego 4d?

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...