Mamusie wrzesień-październik 2011 *9*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup
30.09 - alicja_82

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - izulucha - CÓRKA - Nell
14.10 - misiabela - SYN-Aleksander lub Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *9*

ostatnio miałam przygodę w pociągu: młoda mama z dzieckiem chciała mi ustąpić miejsca, ja broniłam się rękami i nogami, aż w końcu któryś z młodzieńców zwolnił miejsce i suma sumarum siedziałyśmy obie ;)

ja tez ostatnio się często spotykam z dobrocią :)
ostatnio mnie kierownik pociągu wpuścił do przedziału służbowego, żebym sobie usiadła :)
czasem w autobusie lub pociągu ktoś ustępuje miejsca, ale zdecydowanie częściej są to kobiety... Panowie często się gapią na mój niemały już brzusio, robią głupią minę i siedzą dalej :] Ale jest to naprawdę bardzo miłe, jak ktoś jednak zechce pomóc :)

Za to w kolejkach w sklepach czy na poczcie zawsze muszę swoje odstać.

pieczenienatalia:)
Ja też tak mam :) ostatnio nawet mój promotor zapytał Czy to nie ciąża mnoga skoro już taki brzuszek mam.

Tydzień temu wracałam ze spaceru z koleżanką i była godzina przed 22. Przypomniało mi się że przecież nie mam pieczywa w domu a jutro sobota i pośpię trochę. Wchodzę do sklepu w moim bolku który jest do 22, a tu 12 osób w kolejce:) nio i co?:) Bardzo miła Pani mnie przepuściła przez całą kolejkę.
Szczerze mówiąc to jestem ciekawa czy w skmkach i atuobusach to jest dużo takich Panów życzliwych... bo czasami mi się wydaje że właśnie to kobiety dla kobiet w ciąży są milsze niż faceci

ufff jak gorąco! :)
dzisiaj normalnie chyba dzień dobroci dla cieżarnych :P
W Tesco Pani przepuściłam mnie w kasie!! A w Biedronce udała mi moneta i schyliłam się zeby podnieść a Pan z ochrony z wyrzutem "no przecież bym Pani podniósł" hehe Doszłam do wniosku, że chyba jestem już dość duża, że nagle takie zainteresowanie społeczeństwa :)

Ale i tak najlepiej było, jak ostatnio poszłam do McDonalda (wiem wiem zło) i stanełam sobie w kolejce, tak niepozornie żeby mnie nikt nie zauważył, aż tu nagle Pani w kasie do mnie krzyczy: "zapraszam Panią do mnie" Ja tu chciałam się ukryć, że ciężarna takie świństwa je a Pani mnie zdemaskowała, aż się zaczerwieniłam hehehe

witam się z pracy- dziś do 15, ale najgorsze, że jeszcze Polibuda, ale nic tam najwyżej jak synek da znać, że mu się nudzi to wyjdziemy wcześniej z zajęć, tym bardziej, że to podyplomówka, więc egzaminu z zajęć nie mamy

ale piękna dziś pogoda, weekend też ma być ładny, tylko ponoć burzowy

a my zmykamy na weekend nad jeziorko, w końcu nieco wypocznę, nie będę robić NIC :))
po wczorajszej pierwszej jeździe autem bardzo przyda się mi i Maluszkowi trochę relaksu ;/

Cos rzadko ostatnio bywam;p, to wszystko wina samotnego siedzenia w domuktorego staram sie unikac.
Dzieki dziewczyny,cos tam lubie pobazgrac,kombinuje z osiolkiem jeszcze,ale najpierw sciane trzeba pomalowac :)
Zapowiada sie upalny dzien,ufff...

Ostatnio mialam "jazde"na truskawki...wlasciwie nadal mam ;)
Weekend na Lednicy,mam nadzieje,ze przetrwamy ;)
Milego,usmiechnietego dnia !!!

Myślę, że dla pierwiastek SR to dobry pomysł. Jakos tak przybliża do tego wszytskiego co ma sie wydarzyc ;) Ja jako wieloródka raczej nie zdecydowałabym sie na kolejna SR, tym bardziej, że co nie co pamietam z zajęć z przed 3 lat :)

Od tygodnia moja Stokrotka spi w nocy bez pampersa, ja za to jestem wiecznie zmeczona, bo w nocy musze nastawiac budzik, aby ja wysadzic na nocnik. Jedyny plus to taki, że przyzwyczajam sie do nocnego wstawania :/

Dzien dobrek
mialam dzis intensywny dzien :) teraz normalnie padlam na twarz :) jutro cały dzień się lenie, już dość tego latania, trzeba jakos normalnie w koncu odpoczac.

co do szkoły rodzenia, to ja chyba zrezygnuje z tej klinicznej, chcialam zaczac chodzic od lipca, wiec może wybiore sie z Wami dziewczyny do Wojewódzkiego.
Ide do ginki w srode wiec tez jej podpytam co i jak. W ogole nie biore pod uwage ze mialabym nie chodzic do SR!

~ mandarynka
Ja do Fiutowskiego chodzę.

A co do tego bólu głowy, to myślę, że nie powinnaś się męczyć.
Ja zawsze na wszystkie bóle brałam dwa ibupromy, ale że nie mogę teraz to się zaopatrzyłam w apap. Biorę jeden i o dziwo też pomaga. Też miałam takie wkurzające bóle głowy przez kilka dni pod rząd, ale po tabletkach mijało, aż w końcu przestało wracać.

Upewniałam się u dwóch farmaceutów i dwóch lekarzy (z czego jeden to kumpela, a ona nie pozwoliłaby mi wziąć niczego, gdyby nie była pewna)- spokojnie można go brać, bo zawiera tylko paracetamol i nie przenika przez barierę łożyskową, więc do bobasa nic nie dotrze nawet.

polapola ja też kupiłam sobie pas ale taki tylko na brzuch. NA piersi go nie naciągnę. Ja chyba zamówię taki kocyk http://allegro.pl/kocyk-koc-z-mikrofibry-bobas-urocza-nowosc-i1612948340.html. Nie wiem tylko jak cenowo w sklepach kocyki stoją. Teraz czekam na butelki
tommee tippee i sukienkę.
Oglądam jeszcze łóżeczko z szufladą.. ale nie mogę się zdecydować.

ja jestem na etapie zamawiania ubrań allegro, mam nadzieję że trafię z rozmiarem. a to
http://moda.allegro.pl/pentelka-pas-ciazowy-top-jesien-tanio-i1642481867.html
znalazłam przed chwilą i zamierzam też nabyć.

ewwaa42 - no ja tez sie tym pocieszam ze finansowo lepiej na tym wyjdziemy jeszcze rok po roku to wogole super bo nie zniszczone =]

marta29 to czekam na wieści, ja idę do mojego gina pod koniec czerwca i też już zapytam o pozwolenie na ćw.
do którego lekarza chodzisz? wiem, że moja pracowała w wojewódzkim, ale to już chyba nieaktualne.

jezu, ja przez tą pogodę mam takie tępe bóle głowy 24h/dobę. Kładę się z nim spać i z nim budzę :((( a nawet jak mi lekarz pozwoli brać coś przeciwbólowego to i tak nie wezmę bo się boję ;/

witam również nową mamusię:)

my wczoraj wróciliśmy z bajkowego seansu przed 23, wstałam do pracy o 5.40 więc dziś cały dzień jakaś padnięta jestem, może jeszcze przez tą pogodę

ja też chciałąbym chodzic do szkoły rodzenia tylko nie wiem jeszcze gdzie bo nie zdecydowałam w ktorym szpitalu bym chciała rodzic

Uaktualnie liste o nową date porodu, imię i szpital

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup
30.09 - alicja_82

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN-Aleksander
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA

No to już jesteśmy we dwie. Ja na najbliższej wizycie u gina zapytam o to "pozwolenie" na ćwiczenia w SR i podpytam ogólnie na ten temat. W końcu pracuje w wojewódzkim, to powinien coś wiedzieć. Idę do niego za jakieś 1,5 tygodnia, dam Ci wtedy znać.

no Marta ja się wybieram, a kiedy chcesz zacząć? jeszcze nie wiem ile wcześniej trzeba się zapisać i jak z kosztami.

A któraś się wybiera na SR w wojewódzkim? Bo mi się samej nie chce...

Rybka ja właśnie jak synka to chciałam mieć Szymka :) Ale nic będzie druga dziewczynka nawet sie ciesze bo trzymam ciuszki po starszej tyle lat i w końcu sie przydarzą :)

na szkołę rodzenia sie nie wybieram mam nadzieję że w trakcie porodu pamięć sprzed sześciu lat mi wróci hehe

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?