Mamusie wrzesień-październik 2011 *9*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup
30.09 - alicja_82

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - izulucha - CÓRKA - Nell
14.10 - misiabela - SYN-Aleksander lub Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *9*

Dzięki alicja_82 za informacje:) mam zamiar rodzić na Klinicznej wiec chętnie się zapisze na sierpień.

Dziewczyny dzwoniłam do Szkoły Rodzenia przy Klinicznej, można chodzić od 28 tygodnia ciąży, najbliższy kurs zaczyna się w sierpniu, zapisy po 15-tym czerwca, trzeba mieć zaświadczenie od ginekologa, że możesz ćwiczyć. Szkoła jest bezpłatna, jeśli partner uczestniczy to 140 zł za kurs- to tak dla zainteresowanych:) Ja jutro idę na usg 4D, mam nadzieje, że w końcu moje dziecko się ujawni, bo nawet na połówkowym się zakryło - i twarz i co między nóżkami.Ja chyba od lipca idę na zwolnienie, pracuje 8 godzin przy komputerze i już jest mi coraz ciężej - czas na odpoczynek. Miłego wieczoru życzę:)

lilo mój maz to tlyko na bajki chodzi hehe:) no i polskie filmy:) ale to ze wzgledu na to ze nie potrafi sie skupic jak mu napisy leca i biedak sie gubi hehe:) a pande to bym sobie sama obejrzala:)

dziewczyny a ja dzisiaj idę z mężem do kina z okazji dnia dziecka, ale nie zgadnienie na co KUNG FU PANDA 2:) - na bajkę zostałam zaproszona przez męża, chyba zaczyna mi "dziecinniec":)

z leków p/gorączkowych to paracetamol od 1 m.ż. syrop i czopki
Ibuprofen od 3 m.ż. również syrop i czopki, dawki dowiesz się w aptece.
Jeśli chodzi o pielęgnację pępuszka to nie jestem przekonana do gazików leko, one są takie sztywne. Wolę spirytus do polewania.
Z urządzeń to termometr najlepiej chyba elektroniczny. Ja mam microlife i ten mi wystarczy. Nie widzę konieczności zaopatrywania się w jakiś do ucha czy czoła.

~ Brzoskwinka
Ja miałam USG w 20 tc. Na początku młody nie chciał się pokazać i już gin rezygnował z ganiania go moim brzuchu i mówił, że nic nie zobaczy, kiedy nagle... umilkł na chwilę i już zupełnie przekonany powiedział, że chłopak.
Chłopca łatwiej wypatrzeć wcześniej - bo masz dowód :).

My ciągle nie mamy imienia. Młody roboczo jest nazywany przez tatę Guciem.

cześć
ja właśnie dziś kończe 3-dniowy maraton pralniano-prasowniczy. przez 3 dni non stop prała pralka a ja na bieżąco prasowałam. Pogoda idealna na
takie przedsięwzięcie. Nogi mnie bolą, kręgosłup siada mam jakieś dziwne bóle w boku i pod lewą piersią ale za to mam z głowy przygotowanie całej wyprawki dla dzidzi. 5 komplety pościeli, 7 reklamówek ciuchów, 5 kocyków 50 pieluszek tetrowych i 4 cerato-pieluszki, 3 ręczniki, cała materiałowa część wózka i wszystko.....czyściutkie i uprasowane. Duża część z tych rzeczy jest nowa ale i tak podobno nawet nowe rzeczy trzeba uprać i uprasować. Dziewczyny termin mam na początek września, niby jest jeszcze trochę czasu ale powiem wam, ze jestem taka zadowolona że nie odkładałam tego na później, bo jesli teraz tak się czuje to co by było za miesiąc? A tak moja laleczka ma juz wszystko przygotowane i brakuje tylko dzidzi:) W poniedziałek zrobiłam skok na sklep baboraj czy jakoś tak. Wydałam kupę kasy, ale i tak jak porównuje ceny tych rzeczy z cenami na allegro to wychodzi taniej, i jeszcze odchodzą koszty dostawy. Mam już chyba wszystko poza podgrzewaczem do butelek i takim urządzeniem do wygotowywania butelek. Zastanawiam się tylko czy jest sens je kupować? jak myślicie? No i została jeszcze jedna ważna rzecz - apteczka dla niemowlaka , te wszystkie leki anty kolkowe, anty gorączkowe itd. ale z tym jeszcze poczekam ze względu na datę ważności. Macie jakieś doświadczenie i pomysły w jakie leki i urządzenia zaopatrzyć taka apteczkę dla niemowlaka? pozdrawiam:)

Brzoskwinka jeśli chodzi o pracę to mówią plany sobie, a życie sobie, ale planuję do końca lipca pracowac(zresztą w lipcu mam też urlop, więc lipiec szybko minie) i obawiam się, że w sierpniu już będzie mi za ciężko dojeżdzac do pracy, brzuch pewnie już będzie duży no i te upały

Ruminka ładnie Ci wyszło :-)
źle znoszę takie temperatury. Strasznie łeb mnie boli :/
dzisiaj tak długo spałam na jednym boku, że jak się obudziłam to z jednej strony brzucha miałam takiego 'guza' tak mi się dziecko przemieściło :)
w piątek na połówkowe. Ale odkąd zaczęłam czuć ruchy maleństwa już się na wizytę z usg tak nie niecierpliwie jak wcześniej :)

śliczne:) !!! ja niestety nie mam takiego talentu. Mój mąż będzie malował samochodziki na ścianie, ciekawe jak to wyjdzie:)

dla niewtajemniczonych to taki hmmm szkic nad łóżeczkiem Naszego Maleństwa,ogolnie pokoj czeka remont(malowanie scian glownie)ale chyba pozostane przywersjiszkicu i obkleje go rama co bedzie tworzylo "obraz";)
Milego Dnia Dziewczyny, to ze jestesmyMamusiami nie znaczy,ze przestajemy byc Dziecmi :P !!!

image

Natalia...no to wklejam :)

Cześć Dziewczyny :)

Ja coś kiepsko się czuje przez te upały :( ... w pracy jest bardzo gorąco ... mamy biuro na ostatnim pietrze i pomieszczenia bardzo się nagrzewają - bez wiatraczka nie ma opcji.
Wczoraj przesiedziałam w domu, dzisiaj dotarłam do pracy ale już czuje że dzień będzie się dłużył. Przy takiej pogodzie odpadam ... :(

miłego dnia

No oby lilo. Powiedz mi do którego miesiąca planujesz pracować?? Ja też na razie pracuję, bo czuję się bardzo dobrze, ale myślę, że 2 miesiące chciałabym mieć na przygotowanie.... Ciekawa jestem jak to jest u Ciebie

Brzoskwinka jeżeli nie będzie wstydliwe to na pewno się dziś dowiecie kogo nosisz pod serduszkiem:)

Ja w pracy, ale dzionek mi póki co tak fajnie leci

pozdrowionka dziewczyny

Dziękuję!!

No to oby się maluszek ładnie ustawił ;)))))

Jumelka a jakie macie propozycje imion???

My już mamy imiona dla dziewczynki i chłopaka. Śmieję się, że jeszcze małżeństwem nie byliśmy a już wiedzieliśmy. Synek będzie Borys, bo mój maż twierdzi ze to imię dla twardziela ;) a córcia będzie Nadia :)

Pozdrawiam

Oj, Natalia, Ty uważaj na siebie :)

Brzoskwinka, jeśli tylko maluszek nie będzie trzymał nóżek razem, to lekarz na pewno wszystko wypatrzy. Czekamy na wieści :)

Iza witamy w Polsce. Ja mierzę próby z Bałtyku. Badam zawiesiny na filtrach. Praca w sumie bezpieczna. Jedyny odczynnik z jakim mam do czynienia to wybielacz, ale na szczęście mało smrodliwy i nie wdycham tego paskudztwa :)

Z okazji dnia dziecka dziadek zabiera dziś Dominika do zoo. My niestety prawie cały dzień będziemy poza domem. Ale w weekend odrobimy :)

Ciągle trwają debaty nad imieniem dla drugiego synka, na razie nie możemy się dopasować, a ja już bym chciała zacząć się przyzwyczajać ;)

Brzoskwinka84
pewnie że jest możliwe :) byle tylko Maleństwo chciało pokazać :)
3mam kciuki!!

helooo :)
wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka :)

Dziękuje za troskę dziewczęta, ja wiem, że muszę uważać, ale wydaje mi się, że to jest też tak, że im bardziej uważam tym gorzej mi to wychodzi :P Z Zośką chyba wszystko ok, bo od wczoraj uprawia jakieś dzikie harce. Trochę dokucza mi ból w okolicach lewej pachwiny, ale to raczej zasługa rozciągania się macicy i wiązadeł...

Miałam słabą noc, nie mogłam się ułożyć po na lewym boku bolała mnie ręka (poobijana po upadku) a na prawym Maleństwo od razu się rozpychało, więc prawie całą noc spałam na plecach i pewnie dlatego wstałam już o 7!! Biorąc pod uwagę, że zasnęłam ok północy będę miała dziś ciężki dzień :(

Cześć dziewczyny ;) Wszystkiego naj z okazji Dnia Dziecka dla Waszych maluszków ;)

Dawno mnie tu nie było i czytam zaległości :)

Dzisiaj idziemy do lekarza i może powie nam co w tym moim brzuszku siedzi w środku. Jestem dopiero w 19 tygodniu. Napiszcie proszę czy jest możliwe by lekarz dzisiaj nam potwierdził jaka to płeć?

Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (120 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...