Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Hej podjęłam próbę zrobienia nam listy, mam nadzieję że udało mi się zebrać nas wszystkie z poprzedniego wątku :
Alicja - 09.09.2016
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września
kawa o poranku - 18.09.2016
SandraS - 24.09.2016
pirelka - 25.09 i 26.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
basiula - koniec września
Ewa - koniec września
madzia 16 - 02.10.2016
justicia85 - około 03.10.2016
paaml - 13.10.2016
Majka123 - 17.10.2016
szafir - 19.10.2016

Jakbym którąś zapomniała to bardzo przepraszam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Ja o szkole rodzenia myślę przy szpitalu na klinicznej, ale to muszę zadzwonić popytać jak to wygląda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hey Dziewczyny :) Dzisiaj dopiero wpadłam na to, że pewnie już jest założony wątek ;) Poproszę o dodanie. Czy jest grupa na fb?
Ja jestem w 3 ciąży (pierwsza poronienie w 9 tyg). Mam synka, który ma 15 m-cy i jestem z nim w domu. Teraz termin na 14.10.2016. Mam nadzieje,ze juz wszystko będzie dobrze szlo :)
Wojtka rodziłam w Wojewódzkim i wszystko było ok, wiec teraz gdzie indziej się nie wybieram ;)
U mnie poranne wymioty skończyły się tydzien temu, ale mdli za dnia i zgaga męczy :( No i nieraz wieczorem jeszcze zdarza się lecieć do łazienki. Przedwczoraj mylam zęby nowa pasta i od razu bleee :/
Pozdrawiam :)

Ja mam usg co miesiąc na wizycie u prowadzącej lekarki i dodatkowo miałam test Pappa oraz za tydzień będę miała usg połówkowe. Mam nadzieję, że już na 100% potwierdzi się płeć.
Nie ma co się bać badań. Na mnie lekarka trochę krzyczała, że mam strasznie spięte powłoki brzuszne i przez to ginie jej obraz. Próbowałam jak umiałam, niestety nie da się na zawołanie w takiej sytuacji rozluźnić...
Mam nadzieję , że następnym razem już będzie lepiej :) Strasznie fajnie widzieć maluszka na ekranie :)

Zapisałyście się już na szkołę rodzenia? Ja zaczynam 26 kwietnia Gdynia Pogórze

Ja pierwsze już mam za sobą, nic strasznego ;) bardziej zestresował mnie głupi test Pappa :/

Hej,czy miałyscie robione badania prenatalne?Ja mam w piątek i boję się jak nigdy.

A ja sie zaraz zeschizuje (wiem, macie dość mojego marudzenia). Jak czułam się źle to było źle. Teraz czuję się super i sobie wkrecam, że skoro nic mnie nie boli, nie czuję zadnego rozciagania ani bulgotania to na pewno jest cos nie tak :( udalo mi sie przelozyc wizyte z piatku na jutro rano a to zawsze jeden dzien mniej niepewnosci. Zwariuje...

WItam się po przerwie!
U mnie wszystko ok, jutro wizyta! No i od tego zależy co z urlopem, bo planujemy wyjechać gdzieś na tydzień na początku czerwca, ale tylko jeśli lekarz nie będzie miał przeciwwskazań.
Co do ruchów- mi zdarzyły się pojedyncze. Ale princessa u ciebie to całkiem prawdopodobne- ja w pierwszej ciąży czułam gdzieś w okolicach 18 t.c. Na początku takie bulgotanie, jakby się "oranżadka" rozpuszczała w brzuchu, super uczucie, chociaż potem jak już maluch kopnie, lub wyciągnie nóżkę to jeszcze przyjemniejsze :)

No właśnie u Nas nad morzem zawsze pełno atrakcji i dla dzieci to jak wakacje :) jest gdzie spacerować i wdychać zdrowe powietrze :)

Ja ruchów jeszcze nie czuję, owszem czuję gdzie sie ułożą i jak uwierają czasem skubane, ale to zdecydowanie nie ruchy :D

My najprawdopodobniej też odpuszczamy wakacje w tym roku, za to w przyszłym chciałabym już gdzieś z maleństwem pojechać :)
Mieszkamy nad morzem, więc myślę, że nudzić się nie będziemy w te wakacje.
Czy czujecie już ruchy dzieci? Ja od 2 dni mam wrażenie , że tak, aczkolwiek nie wiem czy to nie siła sugestii, jestem w 19 tygodniu i w książkach piszą, że tak mniej więcej się zaczyna... Przyrównałabym to do delikatnego bulgotania...

Ja wakacje w tym roku odpuszczam :) zresztą moja ginekolog już na początku powiedziała, że podróże w bliźniaczych nie są wskazane, więc jak nie trzeba to nie jechać. Także pojechaliśmy w marcu raz do rodziny i chyba tyle :)
No pogoda nie taka ładna jak wczoraj, ale ciepło w sumie i słońce za chmurami siedzi..nie jest źle :D

Wiecie może gdzie kupić w trójmieście wanienkę onda?

Hej dziewczyny, ale dzisiaj brzydko na dworzu !
Zaczęłam się zastanawiać nad wakacjami w tym roku macie jakieś plany ? Gdzie z brzuchem myślicie można by było się wybrać tak na tydzień ?

Tak dwujajowe. Moją ciąże prowadzi dr Raniszewska

A to dwujajowe u Ciebie? :) U mnie jednojajowe, więc jak tylko jedna sie pokazała, od razu wiadomo, że druga to też dziewczynka :) jeśli nic się nie zmieni.
Gdzie prowadzisz ciąże?

Uaktualniam na razie terminy jak już większość z nas będzie wiedziała co nam tam rośnie stworzę nową listę :

Princessa 03.09.2016
Alicja - 09.09.2016
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września
kawa o poranku - 18.09.2016
pirelka - 22.09.2016
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016
amadea 27.09.2016
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - około 03.10.2016
Dorota 10.10.2016
paaml - 13.10.2016
Majka123 - 17.10.2016
szafir - 19.10.2016

Pirelka, u mnie to początek 14 tygodnia. Prawdopodobnie jeden to będzie chłopak. Kolejna wizyta za 3 tygodnie, może wtey uda sie zobaczyc plec drugiego szkraba.

Pirelka, gratuluję dziewczynek!!! Ja z kolei raczej chłopcy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wow, kolejna mama z blizniakami, witaj w klubie!

Ja dzisiaj miałam wizytę u ginekologa i wszystko jest ok, 17 tydzień, dostałam glukometr bo badanie na obciążenie glukoza nie wyszło (zwymiotowalam).
Mam takie same obawy jak Wy. Przerażenie. Strach o maleństwa. Dodatkowo ciągle mnie bolą rozciągające się wiazadla i macica. Nie uprawiał wcześniej sportu, może stąd takie bóle. Lekarka mnie uspokoiła i mówiła, że póki nie ma plamienia to wszystko jest ok.
Niestety puls dalej wysoki - 125, osłabia mnie to dodatkowo. Ciężko przezywam ciążę i myślę że to ostatnia choć pierwsza moja ciąża ;)

Pozdrawiam Was dziewczynki!

No to ja się pochwalę, byłam na krótkiej wizycie i chyba będą dziewczynki ;)

Dorota, który tydzień z bliźniakami? Do kogo chodzisz?

No to i ja sie przedstawie. Mam termin na 10.10.2016 i będę mieć bliźniaki. U mnie w końcu skończyły się mdłości i złe samopoczucie. Czuje, że zaczynam odzyskiwać energie.

Cześć dziewczyny, Madzia 16 bardzo ci współczuję też to przechodziłam, ale spokojnie poczekajcie pół roku i spróbujcie ponownie zobaczysz będzie dobrze.
Basiula witam po długiej przerwie już zaczynałam się o ciebie martwić. Mamy termin porodu na ten sam dzień :-) może spotkamy się na porodówce. Zastanawiałas się już gdzie będziesz rodzić ?
Wiesz co ja ostatnio też ciągle mam jazdy na głowie czy wszystko jest tam w środku w porządku czy żyje straszne są te myśli ale nie potrafię tego opanować, myślę też że to wszystko przez to że pierwszy raz w tej ciąży mam wizytę dopiero po 4 tygodniach od poprzedniej i to mnie przeraża do tego mam problemy z jelitami które ciągle gdzieś po lewej stronie mnie kluja. Chciałam już z trzy razy pojechać do szpitala żeby sprawdzili czy wszystko mam tam w porządku ale pomyślałam że powiedzą że przyjechała panikara i potrzebującym zajmuje miejsce, oszaleć można ale muszę wytrwać do środy w przyszłym tygodniu.

Inne tematy z forum

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (70 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...