Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Hej podjęłam próbę zrobienia nam listy, mam nadzieję że udało mi się zebrać nas wszystkie z poprzedniego wątku :
Alicja - 09.09.2016
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września
kawa o poranku - 18.09.2016
SandraS - 24.09.2016
pirelka - 25.09 i 26.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
basiula - koniec września
Ewa - koniec września
madzia 16 - 02.10.2016
justicia85 - około 03.10.2016
paaml - 13.10.2016
Majka123 - 17.10.2016
szafir - 19.10.2016

Jakbym którąś zapomniała to bardzo przepraszam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Ja o szkole rodzenia myślę przy szpitalu na klinicznej, ale to muszę zadzwonić popytać jak to wygląda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hey Dziewczyny :) Dzisiaj dopiero wpadłam na to, że pewnie już jest założony wątek ;) Poproszę o dodanie. Czy jest grupa na fb?
Ja jestem w 3 ciąży (pierwsza poronienie w 9 tyg). Mam synka, który ma 15 m-cy i jestem z nim w domu. Teraz termin na 14.10.2016. Mam nadzieje,ze juz wszystko będzie dobrze szlo :)
Wojtka rodziłam w Wojewódzkim i wszystko było ok, wiec teraz gdzie indziej się nie wybieram ;)
U mnie poranne wymioty skończyły się tydzien temu, ale mdli za dnia i zgaga męczy :( No i nieraz wieczorem jeszcze zdarza się lecieć do łazienki. Przedwczoraj mylam zęby nowa pasta i od razu bleee :/
Pozdrawiam :)

Ja mam usg co miesiąc na wizycie u prowadzącej lekarki i dodatkowo miałam test Pappa oraz za tydzień będę miała usg połówkowe. Mam nadzieję, że już na 100% potwierdzi się płeć.
Nie ma co się bać badań. Na mnie lekarka trochę krzyczała, że mam strasznie spięte powłoki brzuszne i przez to ginie jej obraz. Próbowałam jak umiałam, niestety nie da się na zawołanie w takiej sytuacji rozluźnić...
Mam nadzieję , że następnym razem już będzie lepiej :) Strasznie fajnie widzieć maluszka na ekranie :)

Zapisałyście się już na szkołę rodzenia? Ja zaczynam 26 kwietnia Gdynia Pogórze

Ja pierwsze już mam za sobą, nic strasznego ;) bardziej zestresował mnie głupi test Pappa :/

Hej,czy miałyscie robione badania prenatalne?Ja mam w piątek i boję się jak nigdy.

A ja sie zaraz zeschizuje (wiem, macie dość mojego marudzenia). Jak czułam się źle to było źle. Teraz czuję się super i sobie wkrecam, że skoro nic mnie nie boli, nie czuję zadnego rozciagania ani bulgotania to na pewno jest cos nie tak :( udalo mi sie przelozyc wizyte z piatku na jutro rano a to zawsze jeden dzien mniej niepewnosci. Zwariuje...

WItam się po przerwie!
U mnie wszystko ok, jutro wizyta! No i od tego zależy co z urlopem, bo planujemy wyjechać gdzieś na tydzień na początku czerwca, ale tylko jeśli lekarz nie będzie miał przeciwwskazań.
Co do ruchów- mi zdarzyły się pojedyncze. Ale princessa u ciebie to całkiem prawdopodobne- ja w pierwszej ciąży czułam gdzieś w okolicach 18 t.c. Na początku takie bulgotanie, jakby się "oranżadka" rozpuszczała w brzuchu, super uczucie, chociaż potem jak już maluch kopnie, lub wyciągnie nóżkę to jeszcze przyjemniejsze :)

No właśnie u Nas nad morzem zawsze pełno atrakcji i dla dzieci to jak wakacje :) jest gdzie spacerować i wdychać zdrowe powietrze :)

Ja ruchów jeszcze nie czuję, owszem czuję gdzie sie ułożą i jak uwierają czasem skubane, ale to zdecydowanie nie ruchy :D

My najprawdopodobniej też odpuszczamy wakacje w tym roku, za to w przyszłym chciałabym już gdzieś z maleństwem pojechać :)
Mieszkamy nad morzem, więc myślę, że nudzić się nie będziemy w te wakacje.
Czy czujecie już ruchy dzieci? Ja od 2 dni mam wrażenie , że tak, aczkolwiek nie wiem czy to nie siła sugestii, jestem w 19 tygodniu i w książkach piszą, że tak mniej więcej się zaczyna... Przyrównałabym to do delikatnego bulgotania...

Ja wakacje w tym roku odpuszczam :) zresztą moja ginekolog już na początku powiedziała, że podróże w bliźniaczych nie są wskazane, więc jak nie trzeba to nie jechać. Także pojechaliśmy w marcu raz do rodziny i chyba tyle :)
No pogoda nie taka ładna jak wczoraj, ale ciepło w sumie i słońce za chmurami siedzi..nie jest źle :D

Wiecie może gdzie kupić w trójmieście wanienkę onda?

Hej dziewczyny, ale dzisiaj brzydko na dworzu !
Zaczęłam się zastanawiać nad wakacjami w tym roku macie jakieś plany ? Gdzie z brzuchem myślicie można by było się wybrać tak na tydzień ?

Tak dwujajowe. Moją ciąże prowadzi dr Raniszewska

A to dwujajowe u Ciebie? :) U mnie jednojajowe, więc jak tylko jedna sie pokazała, od razu wiadomo, że druga to też dziewczynka :) jeśli nic się nie zmieni.
Gdzie prowadzisz ciąże?

Uaktualniam na razie terminy jak już większość z nas będzie wiedziała co nam tam rośnie stworzę nową listę :

Princessa 03.09.2016
Alicja - 09.09.2016
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września
kawa o poranku - 18.09.2016
pirelka - 22.09.2016
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016
amadea 27.09.2016
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - około 03.10.2016
Dorota 10.10.2016
paaml - 13.10.2016
Majka123 - 17.10.2016
szafir - 19.10.2016

Pirelka, u mnie to początek 14 tygodnia. Prawdopodobnie jeden to będzie chłopak. Kolejna wizyta za 3 tygodnie, może wtey uda sie zobaczyc plec drugiego szkraba.

Pirelka, gratuluję dziewczynek!!! Ja z kolei raczej chłopcy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wow, kolejna mama z blizniakami, witaj w klubie!

Ja dzisiaj miałam wizytę u ginekologa i wszystko jest ok, 17 tydzień, dostałam glukometr bo badanie na obciążenie glukoza nie wyszło (zwymiotowalam).
Mam takie same obawy jak Wy. Przerażenie. Strach o maleństwa. Dodatkowo ciągle mnie bolą rozciągające się wiazadla i macica. Nie uprawiał wcześniej sportu, może stąd takie bóle. Lekarka mnie uspokoiła i mówiła, że póki nie ma plamienia to wszystko jest ok.
Niestety puls dalej wysoki - 125, osłabia mnie to dodatkowo. Ciężko przezywam ciążę i myślę że to ostatnia choć pierwsza moja ciąża ;)

Pozdrawiam Was dziewczynki!

No to ja się pochwalę, byłam na krótkiej wizycie i chyba będą dziewczynki ;)

Dorota, który tydzień z bliźniakami? Do kogo chodzisz?

No to i ja sie przedstawie. Mam termin na 10.10.2016 i będę mieć bliźniaki. U mnie w końcu skończyły się mdłości i złe samopoczucie. Czuje, że zaczynam odzyskiwać energie.

Cześć dziewczyny, Madzia 16 bardzo ci współczuję też to przechodziłam, ale spokojnie poczekajcie pół roku i spróbujcie ponownie zobaczysz będzie dobrze.
Basiula witam po długiej przerwie już zaczynałam się o ciebie martwić. Mamy termin porodu na ten sam dzień :-) może spotkamy się na porodówce. Zastanawiałas się już gdzie będziesz rodzić ?
Wiesz co ja ostatnio też ciągle mam jazdy na głowie czy wszystko jest tam w środku w porządku czy żyje straszne są te myśli ale nie potrafię tego opanować, myślę też że to wszystko przez to że pierwszy raz w tej ciąży mam wizytę dopiero po 4 tygodniach od poprzedniej i to mnie przeraża do tego mam problemy z jelitami które ciągle gdzieś po lewej stronie mnie kluja. Chciałam już z trzy razy pojechać do szpitala żeby sprawdzili czy wszystko mam tam w porządku ale pomyślałam że powiedzą że przyjechała panikara i potrzebującym zajmuje miejsce, oszaleć można ale muszę wytrwać do środy w przyszłym tygodniu.

Inne tematy z forum

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

kaszubski park miniatur byl ktos? (55 odpowiedzi)

Warto?

odżywka do włosów dla trzylatki (41 odpowiedzi)

moja córka ma piękne kręcone włoski (niezbyt długie, ale coraz gęstsze) z przodu i z boków...