Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Hej :) trochę mnie tu nie było, ale praca, opieka nad dzieckiem po pracy i lekkie przygotowania w wolnej chwili :) czasu brak :P a snu potrzeba :D

Gdzie w Gdyni kupię ładne koszule ciążowe/porodowe/do karmienia? Powoli muszę kompletować swoją wyprawkę póki mam jeszcze siły :P

Tak, mają desery , koktajle bezalkoholowe itd.

A co można w contraście zamówić dla ciężarnych ? :P
Jakieś lody czy deser na przykład?

No i może zbierze Nas się większa grupa?? Może na FB zapytać :D

ziewczyny czy któraś z was planuje rodzic na Zaspie? Orjentujecie sie co trzeba zabrac dla dziecka a co daja?

Ja też jestem z Gdyni wiec nie ma problemu :) ale może ktoś jeszcze dołączy, dziewczyny? Możemy sie spotkać np. Contraście. Dzis zakończyliśmy szkole rodzenia , otrzymaliśmy nawet dyplomy ;) jutro wizyta u lekarza.

U mnie żaden syndrom wicia gniazda się nie włącza i też w to nie wierzę, choć tak na ten moment czekałam :P
W przyszłym tyg. mi też pasuje.. :) tylko, że ja wyłącznie na terenie Gdyni.

Mam taką samą fasolkę :)
My zmontowaliśmy już łóżeczko, jest super.
Po jutrze odbieramy wózek, szybciej niż planowaliśmy ale wolę jednak , żeby już był.
Wam też się już włączył syndrom wicia gniazda? Nie wierzyłam wcześniej w coś takiego a teraz widzę, że mnie ogarnęło w pełni. Cały czas sprzątam, przestawiam, poprawiam itd itp.
Coraz bardziej obawiam się też porodu...
Ja z chęcią bym się spotkała, np. w przyszłym tygodniu.

Dziewczyny co u Was? Znowu zapadła cisza na forum :)
Pewnie już nie uda Nam się umówić na spotkanie,co? :(

Ja byłam wczoraj na dodatkowym usg i dziewczynki i buziaczki pokazały :) taki prezent urodzinowy :D ważą już lekko ponad 1 kg ;)
Ogólnie wszystko dobrze, a Mamusi coraz ciężej.
Powoli wszystko kupujemy, szykujemy, by w lipcu dopiąć jak najwięcej.

Jutro jak dobrze pójdzie to ostatnia moja wizyta u dentysty w ciąży, więc kciuki trzymajcie !

Kupiłam już higieniczne rzeczy do szpitala po części dla siebie i dzieci, a dzisiaj dotarło do mnie zamówienie z MotherHood :) fasolka do karmienia i flanelki.

image

Cześć dziewczyny! trafiłam na to forum przez przypadek i okazało się, że jest tu kilka Mam spodziewających się bliźniąt. Jestem mamą 14 miesięcznych dziewczynek i mam na sprzedaż bardzo fajny wózek bliźniaczy Easy Walker Duo w bardzo dużym zestawie.
Wózek głęboki:
2 gondolki w kolorze czarnym + osłonki
folie przeciwdeszczowa na gondolki
moskitiera
Spacerówka:
1 komplet spacerówki w kolorze czerwonym (siedziska, budki, osłonka na barierkę + osłonka pod siedziskami)
1 komplet spacerówki w kolorze czarnym (siedziska, budki, osłonka na barierkę + osłonka pod siedziskami)
Folia przeciwdeszczowa
2 śpiwory na zimę w kolorze czarnym (w oryginalnych pokrowcach)
Dodatkowo w zestawie jest torba z przewijakiem.

Jakby któraś była zainteresowana to piszcie śmiało. Podaje linka na swoje konto na fb żebyście nie myślały, że to jakiś fake

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000599585047

witamy ann :) i gratuluję córeczki.

Cześć Ann :)

Hej mamusie :-) Troche pozno ale chcialam do was dolaczyc. Mieszkam w Gdansku na Jasieniu. Termin mam na 20.10 a wg. Usg 23.10. To moja druga ciaza i na dzien dzisiejszy prawdopodobnie bede miala druga coreczke :-) Moja pierwsza coreczka we wrzesniu skonczy 2 lata, bardzo sie boje jak przyjmie mala dzidzie i czy bedzie potrafila "podzielic" sie mama. Pierwszy porod byl na Zaspie i teraz tez zamierzam tam rodzic.

Witam

może któraś mamusia poszukuje wózka

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-x-lander-xa-2w1-fotelik-ogl59147759.html

Mi sam rożek zajął pół tej mniejszej, zastanawiam się , jak ja tam jeszcze szlafrok upchnę :)
Też chciałam brać tylko jedną , ale ktoś pisał gdzieś, że mu w takim wypadku kazali wyjąć tylko najpotrzebniejsze rzeczy na poród, więc lepiej od razu mieć w mniejszej. Z resztą do tej mojej mini walizuni bym się nie zmieściła z całością - wszystko jest duże: podpaski, ręczniki, pieluchy, 1 duża woda itd.
Macie już plan jak ubrać dzieci zaraz po urodzeniu? Ja chyba postawię na : pajac bawełniany+ rożek, ewentualnie + kocyk i na zmianę też same pajace, żeby było wygodnie w szpitalu. Co sądzicie? Chyba body już nie trzeba, to będzie początek września, pozatym na porodówkach podobno jest bardzo ciepło.

Princessa dzięki ;)
Ja postaram się spakować w jedną większą torbę, jak nie to rozłożę na dwie: mniejszą na poród i większą na potem.

amadea trzymam kciuki, by wszystko się unormowało u Ciebie. Faktycznie duża różnica z tymi tygodniami u Ciebie!
Co do moczu, to ja też miałam kiedyś ciemny i parametry takie sobie, ale nic nie dostałam bo infekcji nie było, staram się pić dużo wody i wcinałam żurawinkę od czasu do czasu, następne wyniki niemal idealne :) wodę trzeba w siebie wlewać na sił, bo kiedy jest za mało płynów to mocz ciemny.

Ja biorę dodatkowo: trzecią koszule , próbki kosmetyków typu szampon, krem, szczotkę i gumkę do włosów, 3 podkłady na łóżko na wszelki wypadek (takie dzieciowe z rossmana), 5 saszetek tantum rosa, balsam do ust

Moja lista: Mala torba na sale porodową: karta ciazy (z wpisem badania WR i HBS), dowód osobisty, wynik grupy krwi (najlepiej z pracowni serologicznej), wynik GBS (wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku paciorkowca) , wszystkie badania usg jakie panie maja, lewatywę (nieładu szpital wymaga), koszule do porodu, koszule na przebranie po porodzie, majtki jednorazowe niefizelinowe, klapki pod prysznic, ręcznik, duże podpaski lub pieluchy-majtki, fartuch i ochraniacze na buty dla partnera, woda niegazowana, kanapka, baton DLA DZIECKA: becik, 1 pieluszka tetrowa, 1 pampers, 1 pajacyk z długim rękawem, 1 cienka czapeczka, 1 skarpetki, 1 niedrapki Duża torba: przybory toaletowe (płyn do higieny intymnej, pakiet toaletowy, nakładki na sedes itd), ręcznik, biustonosz laktacyjny (bawełniany bez fiszbin), majtki jednorazowe niefizelinowe, szlafrok, podpaski, kubek, sztućce, talerzyk, telefon, ładowarka, kółko ratunkowe DLA DZIECKA: 20 pampersow, chusteczki nawilżane, 3 pieluszki tetrowe, czapeczka, skarpetki, niedrapki, 2-3 zmiany ubranek, cienki kocyk Co partner ma zabrać do szpitala odbierając mamę z dzieckiem: odzież (jeszcze z okresu ciazy, bieliznę osobista i buty dla mamy, okrycie wierzchnie dla noworodka : czapeczka wiązana, komplet spacerowy w zależności od pory roku: zima kombinezon, latem sweterek, nosidełko lub fotelik samochodowy, kocyk, pieluchę tetrową do osłony twarzy

ja po wizycie u polozniej. mialam badnaie moczu i znalazla jakies sladowe ilosci krwi. pytala czy ni krawie. brzuch mam duzo wiekszy tzn jestem teraz w 25 tyg a wg pomiaru 32 tydz wiec maksra. zdenerowalm sie do tego jeszcze nie mogla tetna dziecka znalesc ach. taki dzien stresowy poplakalm sie z nerow. za tydzien bede mial badnie poziomu glukozy. na skurcze nic nie dal mam jesc banany maskar normalnie. w pl sobie kupie co trzeba. a jeszcze pyta sie czy duzo pije bo suski byly ciemne dala do badania szczegolowego wiec przypuszczam ze bede maial znowu antybiotyk. ach szkoda gadac.
a co do spania sa dni ze spie tylko po 3, 4 godz maskra normalnie z tym spanie. a i maly ma glowke u gory ale corka tez tak byla ulozona dopiero pozniej sie przekrecila bo synek pierwszy od razu glowka do dolu i tak caly czas. juz nie moge sie doczekac przyjazdu do pl bo tu pogoda nie rozpieszcza niestety

Moja lekarka mówiła, że moje hemoglobina na granicy jak miałam dopiero 10,5 jak miałam powyżej 11 to była ok i nie musiałam nic brać.

Ja pewnie zapakuje większość rzeczy do bagażnika... nie wiem czy będę w szpitalu 3 dni czy więcej, bo nigdy nie wiadomo czy będą komplikacje a jak mam prosić mojego by wybrał ciuszki, przywiózł coś, co tylko ja wiem, gdzie leży to już mnie trzęsie - wolę przygotować wszystko sama i ułożyć w siatkach podpisanych, zostawić w bagażniku :)

Co do siary, jeszcze nie mam, ja w ogóle tak sobie myślę, że moje dzieci pewnie będą wcześniakami, takie przeczucie ale z drugiej strony nic się nie zapowiada, więc nie wiem skąd takie przeczucia ;) Tylko ta skracająca się szyjka, ale przecież spokojnie można leżeć z taką szyjką nawet do końca.

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...