Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Cześć,
bardzo dawno mnie tu nie było, zawirowania rodzinne, na szczęście już (na razie) wszystko ok...
Przejrzałam wątek i widzę, że przygotowania wyprawkowe u większości w pełni:) ja w zasadzie większość rzeczy mam po starszym synku, na razie jakoś głowy nie miałam, żeby coś dokupywać.
Byłam na konsultacjach u ortopedy odnośnie porodu i podtrzymałam swoje zdanie z poprzedniej ciąży, że wg niego poród drogami natury jest ryzykowny. Czeka mnie więc teraz wizyta w szpitalu i omówienie tego - czy któraś z Was szykuje się na planowane cc? Nie zdecydowałam się jeszcze czy rodzić będę na Zaspie czy na Klinicznej. pozdrawiam

a przepraszam...:)
Dziś przyszły moje staniczki - bardzo mi się podobają. Wiadomo, że nie jest to takie podtrzymanie jak z fiszbinami, ale są lekko usztywniane miseczki i przez to jest zdecydowanie lepiej niż w takim typowym szmaciaku.
Polecam, naprawdę porządnie wykonane. Jakby ktoś kupował i myślał nad rozmiarem, to ciut zawyżony, ale ja tak zamówilam, że trafiłam ok.

Princessa, a ja pisałam coś o pływaniu w morzu czy jeziorze? :) chyba pomyliłaś mnie z Dorotą ;)

Ja torby spakowanej jeszcze nie mam, wiele mi brakuje, ale lipiec-sierpień już chyba trzeba, by czekała gotowa na wszelki wypadek.

My na razie złożyliśmy łóżeczka i okazało się, że nie da się ustawić tak jak chciałam, komoda z przewijakiem też odpada :/ ah ten metraż :(

Ja po kolejnej wizycie u dentysty :/

myslam ze pomylilam watek.
Kika trzymajcie sie

Kika, Kochana, aż się popłakałam z emocji, mocno trzymam za Was kciuki, Maluszek szybko przybiera na wadze, to bardzo dobrze, na pewno wszystko będzie dobrze, ucałuj go od e-cioć z Trójmiasta :)

Ja mam jakiś pogrom hormonalny - płaczę, wkurzam się, płaczę... Dziś byliśmy w Urzędzie Miasta by mój partner mógł uznać ojcostwo i tym samym dostaliśmy zaświadczenie, które zapewni nam spokój w szpitalu (że niby ma nie wchodzić bo nie jest rodziną czy coś - z tym zaświadczeniem nie mają prawa czegoś takiego zrobić).

Cały czas dzieciaki się boksują w brzuchu - jestem wykończona tym...

Hej,

Kika, ale Kruszynka :) 2 m-ce zleci szybko. Trzymaj się dzielnie!

Justicia, co z Tobą? Długo nie piszesz.

Jak Was czytam to jestem przerażona. Nie mam jeszcze nic przygotowanego. Mam 2 śpiochy i 3 bodziaki, bo dostałam. Jeszcze nic nie kupiłam, nie znoszę chodzić po galeriach. Ale muszę się zebrać i ruszyć, żebym zdążyła.

Kika, bardzo trzymam kciuki za Was!

Pirelka, pływanie w morzu i jeziorze czemu nie, chyba trudniej tam o infekcję niż na basenie.

Ja wczoraj robiłam morfologię i mocz, trochę żelazo obniżone.

We wtorek mamy usg 3 trymestru, a na początku lipca wizytę.

Czuję się dobrze, mogę spacerować, wszystko..
Włączył mi się film, że mam za mało ubranek i innych gadżetów. Mąż twierdzi, że za bardzo panikuję i nie żyjemy na pustyni, zawsze można coś dokupić na bierząco.

Macie już torby spakowane do szpitala? Ja na początku lipca chce już mieć tak wstępnie.

Boże kika aż mi ciarki przeszły trzymajcie się dzielnie i pisz co jakiś czas jak tam synuś z całego serca życzę wam dużo zdrowia i powodzenia.

Jeżeli chodzi o pływanie w morzu i jeziorze to moim zdaniem jest to chyba zdrowsze niż basen - chociaż ta zimna woda dla mnie zawsze tylko do moczenia nóg.

Od jakiegoś czasu zauważyłam że nie mogę pozwolić sobie na dłuższe spacery czy stanie w niedzielę jak pozwoliłam sobie na baaaardzo długi spacer rozbolał mnie brzuch po lewej stronie od pępka tak jakbym miała taki straszny zakwas mięśni w tym miejscu i do dzisiaj niestety jak trochę dłużej postoje znowu zaczyna boleć i muszę leżeć.
Mój mąż ciągle woła na mnie mój ty biedaku i śmieje się że skoro tą ciążę w porównaniu z poprzednią przechodzę gorzej to może lepiej będzie mi się rodziło.
Sama wizja porodu po pierwszym jest dla mnie przerażająca.

Kika trzymaj sie, wszytsko napewno bedzie dobrze z maluszkiem.

Ja wczoraj bylam na wizycie i z moimi maluchami wszytsko jest ok, szyjak długa i twarda. Dostałam leki na opuchnięte kostki i dowiedziałam się dlaczego tak mnie boli pod żebrami. Jeden z chłopców ma dosłownie pod łukiem zebrowym główke , która uciska mi na wszytsko i stad ten ból, ale profilaktycznie dostałam też skierowanie na sprawdzenie wątroby czy tam sie nic nie dzieje.
No i zapytałm o to spanie na lewym boku, moja lekaraka uważa tak jak wasze, że mam spać tak aby było mi wygodnie, nie ma u mnie zadnych przeciwskazan.

Zapomniałam się zapytać o pływanie w morzu i jeziorku, co sadzicie na ten temat?

Ruda synek wazyl 870 gram teraz wazy 1 kg po kilku dniach wypuscili mnie do domu .Ciezko jest ale musze byc silna .prawdopodobnie 2-3miesiace polezy w szpitalu.

Kika, gratulacje!!! Trzymam bardzo mocno za Was kciuki! Ile Synuś ważył?
Jak Ty się trzymasz? Puścili Cię do domu? Myślami jestem z Wami!

Serdecznie pozdrawiam!

Oj to maluszek :( mocno trzymam za niego kciuki!!!

Pirelka poczatek 27 tygodnia ale lekarze licza jako 26 ukończony

Kika trzymam kciuki za Synka! W którym tc urodził się?

Kika o kurcze trzymam kciuki żeby z małym było wszystko ok. Napewno jest pod dobrą opieką. Trzymaj się.

Melduję urodziłam10 czerwca na Zaspie nie udało sie powstrzymać skurczy..synek lezy na oiomie dzielnie walczy stan ciezki stabilny.

Cześć dziewczyny, mam do sprzedania małe łóżeczko, które może służyć również jako dostawka do łóżka rodziców lub kołyska. Łóżeczko świetnie sprawdza się w pierwszych 6 miesiącach życia.
http://olx.pl/i2/oferta/lozeczko-dostawne-kolyska-CID88-IDfKeAj.html#:64d9103b0a

Za rodzę w Redłowie i zabiorę 3. Jedną do porodu i 2 na zmianę.

Cześć dziewczyny:)
Również rodzę we wrześniu. Nie wiem czy orientujecie się czy w szpitalu w Redłowie do porodu dostaje się koszulę jednorazową, czy trzeba mieć swoją? Z tego co wiem, to jest chyba wymóg posiadania 2, ale nie wiem czy wliczona jest w tym ta porodowa? Z góry dziękuję za odpowiedzi i życzę wszystkim dużo zdrówka i spokoju :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wolę nie czytać, nie słuchać i się nie stresować na zapas. Będzie co ma być, a na pewne rzeczy i tak wpływu nie mamy.
Ja też chciałabym by było już po, ale w sensie po porodzie, bym wiedziała, że z dziećmi ok, żebym doszła do siebie i było ze mną dobrze.. chodzić sobie na spacerki i opiekować się maluszkami.

Foteliki też mam maxi cosi ;)

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...