Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-3-t672216,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Za mną pierwsza wizyta na IP na Klinicznej, wrażenia nie najlepsze :/ a szczęście fałszywy alarm-oby!

Alicja jakie wrażenia z Klinicznej ? Mam nadzieję, że sytuacja z oblężeniem się ustabilizuje, a moje maluszki wytrzymają do 36tc.

Cześć Dziewczyny, dawno nie pisałam, bo ciężko mi usiedzieć przy kompie a z komorki to nie bardzo...
Od 33 tyg nie mam szyjki (zgładzona) i mam rozwarcie 1,5cm - poród zahamowany na Klinicznej, dwa tyg siedziałam bo jeszcze chcieli mi ustabilizować cukrzycę ciążową i sprawdzić co z tachykardią.
Chłopaki jak siedzieli tak siedzą, choć jeden ma już główkę w kanale rodnym i napiera... oj bardzo i to nie jest miłe uczucie. Od kilku dni mam non stop twardy brzuch, kilka razy czułam skurcze i były plamienia, ale pełen poród jeszcze się nie zaczął (czekam do ostatniej chwili na wody albo skurcze, żeby mnie na tej cholernej Klinicznej nie wysłali gdzieś do Bydgoszczy - tak mi powiedziała lekarka jak mnie wypisywała, że z wcześniakami wysyłają, mam nadzieję, że to już nie aktualne) chociaż mi został teoretycznie tydzień i moje dzieci nie będą uznawane za wcześniaki (i tak nie powinny bo mają 3kg - dane z poniedziałku) a to 37tydzień.

Mam do oddania w zamian za paczkę jakiś pieluch 9 listków Luteiny oraz na sprzedaż nosidełko/fotelik maxi cosi czerwony - ten ostatni dostaliśmy od znajomych, ale nam nie potrzebny bo już mamy, tu zdjęcia: http://olx.pl/oferta/maxi-cosi-uzywany-fotelik-CID88-IDglWaw.html
Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana to opuszczę cenę :)

Szczerze Wam powiem, że modlę się by już urodzić. Nie pamiętam kiedy normalnie się czułam a nie jak ludzki kręgiel skrzyżowany z zombie. Dzieci są chyba długie bo tak jak ich główki czuję baaaardzo nisko to machają nóżkami pod samymi żebrami.
Trzymam za nas wszystkie kciuki by nasze porody były... znośne ;)

Wczoraj byłam ze szkoły rodzenia na wizycie w szpitalu, na porodówce w Redłowie, w sumie jestem miło zaskoczona - jeśli chodzi o warunki to sale do porodów rodzinnych są 3, w tym tylko jedna z WC - raczej małe ale dobrze wyposażone (drabinki, worek sako, piłka). Sale poporodowe 2-3 osobowe z łazienką, czyste i schludne, pod łóżkiem szuflada na torbę + mała szafka obok. Widać, że oddział jest po remoncie, spodziewałam się raczej gorszych warunków. Miejsca na dzień wczorajszy mieli.

Jeśli o mnie wydaję mi się, że mały się obrócił bo czuję go teraz zupełnie w innych miejscu, a nie tylko po bokach. Mam nadzieję, że intuicja mnie nie zawodzi, poza tym dziś pakuję torbę i teraz tylko czekać.

Sandra wizyta ok, aczkolwiek po tym lekkich bólach jak na miesiączkę zbadała mi szyjkę i okazało się, że zmieniła się od tygodnia i gdzieś tam głęboko już zaczyna robić się rozwarcie, choć to jeszcze nie poród. Mam profilaktycznie się oszczędzać, ale plan minimum 34 tc skończony więc jest zadowolona.

Pirelka i jak tam wizyta, wszystko w porządku.
Kupiłam w końcu wózek Jedo Fyn został mi jeszcze fotelik chce maxi cosi citi i przewijak.
Ubranka poprasowalam ale teraz to jakoś tak mało mi się ich wydaje możecie napisać tak mniej więcej ile i w jakich rozmiarach macie bodziakow pajacow itp.

Mnie dzisiaj pobolewał lekko brzuch jak na miesiączkę, na szczęście lekko. Kłuje mnie też od rana pod brzuchem (teraz już nie tak bardzo), więc poleżałam większość dnia na wszelki wypadek. Jutro mam wizytę.

Anka Jestem z Gdyni i najpierw pojechałam do Redłowa tam mnie nie przyjęli z powodu braku miejsc na patologii brałam luteine przez kilka dni.

Ja dziś miałam wizytę.
Wszystko w porządku, szyjka długa zamknięta.
Łożysko zaczyna się starzeć, ale mówiła, że adekwatnie do tygodnia ciąży.
Teraz wizyty co tydzień, a za 2 tygodnie KTG.
Mi brzuch nie twardnieje, nie wiem co to znaczy w sumie... ale mały bardzo dużo się rusza :)

Ja też mam wrażenie, że brzuszek jest troszkę niżej, ale chyba zalezy od ułożenia dzieci, bo czasami fikają bardzo wysoko. Byleby wytrwać do 36 tc, potem mogę rodzić jak to lekarka powiedziala.

Anka, to nie wiem..może u niektórych tak jest, ale nie oznacza to, że musi tak być. Mi twardnieje od początku a już jestem na końcówce.

Pirelka mi Położna mówiła że takie własnie częste twardnienie może zamienić się w mocniejsze i regularne skurcze i wywołać poród.

Dziewczyny czy wam też już opadł brzuszek? U mnie 32 tc bliźniaczej i o kilku dni sama zauwazyłam, a wczoraj juz 3 oosby mi powiedzialy ze zdecydowanie sie obniżył. Niby sie mowi ze 2 tyg przed porodem, ale u mnie to za szybko.

Ja znowu też mam non stop twardy brzuch jak kamień, nie raz mówiłam lekarce, dopytywałam, sprawdzała i mówiła że to całkiem normalne i niegroźne jeśli nie ma wpływu na szyjkę. Trzeba dmuchać na zimne, ale jednak każda z Nas jest inna i nie ma co zamartwiać się na zapas. Obserwować i być czujną, w razie czego podjechać do szpitala nawet dla własnego spokoju.

Kika a brałaś jakieś leki. Ja ruchy czuje praktycznie cały czas. A jesteś w okolic Wejherowa że byłaś tam w szpitalu. Jak twój maluszek? Mam nadzieję że chociaż wytrzymam jeszcze 5 tyg.

Anka ja miałam prawie cały czas twardy brzuch i wydaje mi sie ze mało czułam ruchy synka po fakcie to stwierdziłam.Ja Cię nie chce straszyć każdy przypadek jest inny miałam zalozony szew a 4 dni po wyjściu ze szpitala zaczęłam krwawic a 10 dni później urodziłam.3mam kciuki żeby u Ciebie tak nie było.

Dzięki dziewczyny,Kika trochę mnie nastraszyłas będę obserwować się uważnie i liczyć wszystko czyli ruchy i twardnienie. mąż wziął 3 dni opieki na synka bo przedszkole jeszcze zamknięte, Ńie jest zadowolony bo wolałby iść do pracy. Czy wasi faceci też tak mają ze musicie im wszystko pokazać i 10 razy tłumaczyć. Boję się co to będzie jak będzie 2 dzieci. Wszystko na mojej głowie.

Podobno wszystkie szpitale są przepełnione, Zaspa szczególnie. Rozmawiałam z położną z tego szpitala i mówiła, że dużo szalonych ciężarówek na wakacje przyjechało do 3-city z południa Polski i u nich leżą.
Mi też z twardym brzuszkiem lekarz kazał leżeć, lepiej w domu niż w szpitalu. Gdyby coś się dodatkowego działo, córccia się mniej ruszała to do szpitala mam jechać. Ale u mnie to 29 tydz a większość już z Was w pogotowiu torby w przedpokoju ma :)

Anka, leż i odpoczywaj. Zażywaj co i kazali i obserwuj się, miej się na baczności w razie co jedz na Zaspę lub Kliniczną.

Anka ja tez mialam szyjke zamknietą i długą nic nie zapowaiadało az tak wczesnego porodu .3maj sie i duzo odpoczywaj obyś dotrwała te kilka tyg jeszcze.

Dzięki Kika generalnie po lekach jest lepiej. Szyjka jest jednak zamknięta i długa więc będę teraz leżeć i może jako dam radę.
Jeśli będę miała jednak częste stawiania się macicy to będę znów wbijać do szpitala.

Inne tematy z forum

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...