Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Mateusz, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
11.10.2014 Miliani

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=536222&c=1&k=16#post9402564
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Mamakaroli nie strasz bólem:))))
Ja z tego strachu byłam caly czas za cesarką,ale potem odmienilo mi sie i postanowilam rodzic naturalnie o ile nie bedzie przeciwskazan:))
Mam nadzieje,ze mnie nie rozerwie za bardzo:))

Ja tez chce kupic,ale jeszcze tak dokladnie sie nie rozgladalam:)))
Super sa te co same bujaja i jeszcze mozna wlaczyc melodie do usypiania:)) tylko drogie jak ...:)

cześć w niedzielne popołudnie :-)

Ja zmowu do Was z pytaniem, kupujecie swoim dzieciom leżaczki/bujaczki? Pytam bo my chcemy kupić ale nie wiemy jaki.
Podobają Nam się fisher price , ale szukam jeszcze innych inspiracji :-)

Hej ;)
Bo właśnie nie wiedzą jeszcze jak poród moze boleć;)) ja już niestety to wiem hehe;)

Hej mamusie:))

Mamakaroli dlaczego zazdrościsz tym ktore beda rodzily pierwszy raz??:)))
Ja chyba bym wolala wiedziec co mnie czeka:)

Hej dziewczyny;)

Ja nie planuje kupna ani monitoru a niani .Przy pierwszej córci nie miałam i nie odczułam braku tych urządzeń ;)

Co do porodu to ja mam nastawienie,że nie ma co o tym myśleć bynajmniej teraz.Każda musi przez to przejść i tyle;) i tłumacze sobie,że nie ja jedna będe musiałą cierpieć ;) I faktycznie troszke zazdroszcze kobietą rodzącym pierwszy raz;)

Hehe ja też tak mam :-) jednego dnia mówię do mojego D ,że już nie moge się doczekać, że dam radę a innego dnia chodzę i mówię,że nie dam rady,że za miękka jestem na to i o ogóle. . . Ehh te hormony :-)

Ja tez ze wzgledu na to chceupic i tez bede jezdzic do rodzicow takze sie przyda:)

Ostatanio mam mysli coraz blizsze porodowi:) nieraz nie moge sie doczekaz a zarazem sie boje tego dnia:)
A u was tez tak jest?:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wrzesień taki nasz los chyba :-) z tymi zmiennymi honorami.

A co do niani to ja też mam małe mieszkanie,ale po pierwsze często pewnie będę jeździła do rodziców czy teściów, a po drugie chce nianię z obrazem żeby nie chodzic co chwilę do pokoju dziecka i niepotrzebnie je budzić w celu sprawdzenia czy śpi. Poza tym Ci nasi znajomi mówią .że ich syn nie raz przebudził się czy chociaż kręcił się w lozeczku i dzięki temu urządzeniu nie biegli do niego do pokoju od razu a syn spokojnie dalej spał. . . .

Cytrynka sprawdzę sobie to co twoi znajomi maja bo glownie to mezus swiruje z tym monitorem oddechu:)

Aga ja tez bede w 21 tygodniu na badaniu polowkowym:). My tez mamy male mieszkanie,ale niańka mi sie przyda,nawet jak gdzies sie pojedzie to sie przyda:))

A co do samopoczucia to mam ostatnio czesto mieszane,raz tak za 5 minut inaczej:)

ja będę w 21 tygodniu jak pójdę na USG połówkowe

u mnie też hormony szaleją, jakaś taka smutna i zamyślona jestem :( wszyscy zauważyli, mówiłam, że boli mnie głowa i mam gorszy dzień

ani niani, ani monitora oddechu nie planuję, mamy małe mieszkanie, więc obejdzie się bez :)

Wrzesień ja mam 7 maja USG 4D od razu po pracy więc odpadam. Poza tym jestem z Gdyni i średnio znam Gdańsk szczerze powiedziawszy :-(

A co do niami to napewno kupimy taka z głosem i obrazem :-) Nasi znajomi używają niani razem z monitorem oddechu firmy angelcare i bardzo sobie chwalą. Wprawdzie to urządzenie jest drogie,ale wiem,że nie mieli sytuacji żeby zaalarmował im niepotrzebnie,że coś się dzieje:-)

A z tego co pamietam pytałaś mnie jakiś czas temu w którym tygodniu będę jak pójdę na usg polowkowe? w 23 tygodniu :-)

hej dziewczyny!

ja mam zwykłą elektroniczną nianię, bez kamerki i czasami się przydaje. szczególnie wtedy, kiedy dzidzia śpi, a my wylegujemy się na balkonie czy w ogródku na słoneczku :)
monitor oddechu wydaje mi się zbędnym gadżetem - takie trochę żerowanie na strachu świeżo upieczonych rodziców...

Wrzesień, zgadzam się z Tobą - i tak będziemy chodzić i zaglądać do maluchów :D przy pierwszym dziecku mój mąż się ze mnie śmiał, że co chwila chodzę do małego :D no cóż... chyba taki urok bycia mamą :D

Aha Cytrynka jak u Ciebie wyglada nasze spotkanie?:) pasuje Ci 7 maj?

Hej wszystkim:)) ja wlasnie zlazłam z balkonu:)) Troche chlodno juz,ale wczesniej na sloneczku fajnie bylo posiedziec:)

Cytrynka co do pytania to ja kupuję nianię elektroniczną i znalazłam taką z kamerką ,a w nocy mozesz wlaczyc na podczerwien i tez widzisz maluszka:)
O monitorach oddechu tez czytalam,ale po dluzszym zastanowieniu nie wiem czy to bedIe mi potrzebne bo bede miala maluszka blisko siebie,a druga sprawa podobno jak dziecko zsunie się z tego niby pola zasiegu to zaraz zaczyna piszczec alarm nawet jak maluszek sobie słodko spi. Dlatego zastanawiam sie czy takie cos nie da mu wiecej szoku z tego pisku alarmu niz bezpiczenstwa. No chyba ,ze znajde cos co daje znac tylko mi ,a nie przy lozeczku dziecka. Podobno sa tez takie monitory oddechu ,ktore maja mate na ktorej spi maluszek i czujnik przypina sie do ubranka i wtedy kiedy cos sie dzieje,mata zaczyna wibrowac i niby tego maluszka budzi. No to juz jest lepsze,ale nie wiem czy to tez takie super.
Ja i tak pewnie bede czuwac przy malym wiec narazie kupie na pewno elektroniczna nianke :)

cześć dziewczyny :-)
Co tu dzisiaj tak cicho? Wszyscy na grillu ?
ja mam kiepski humor, chyba hormony szaleją :-) ale spokojnie , przejdzie :-)

Byłam ostatnio w mama i ja, znalazłam śliczną pościel, łóżeczko. . . mmm zakochałam się :-P
Czytałam też trochę o monitorach oddechu i nianiach elektronicznych. Czy wy coś takiego kupujecie czy raczej nie?

Kasia nie rób smaka :)))

Połówkowe robi sie między 20 a 24tc. Mój maluch zaczął sie ruszać po porządnym kawałku karpatki :) Nie robiłam tego ciasta chyba z 10 lat i tak mnie jakoś dziś naszło i muszę się wam pochwalić, że wyszła boska :)

No to ok:) nie bede zmieniac terminu wizyty:))
A w ogole to nie moge sie tez doczegac wizyty u fryzjera:)))
Nareszcie cos zrobie z tymi wlosami bo odrosty mam chyba najwieksze jakie mialam w zyciu:)))

Wrzesień, mój gin. mówił, że ogólnie czym później tym lepiej, bo wtedy serducho lepiej widać ;) ja miałam w 20 tyg. (dokładnie 19 tyd. i 5 dni) i na początku powiedział, że jakby dzidziuś był za mały to znowu za dwa tyg. także myślę, że to nie jest zbyt późno ;)
a co do spotkania to dam jeszcze znać ;)
ja jeszcze nie czuję regularnych ruchów. no cóż, w końcu ma jeszcze sporo miejsca ;P

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy