Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Mateusz, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
11.10.2014 Miliani

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=536222&c=1&k=16#post9402564
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Karo_lina nie martw sie spotkaniem jesli nie mozesz. Na pewno bedzie drugie:))) tzn.mam taka nadzieje:)
Ja tez mam wizyte 14 maja :) badanie połówkowe:) i pozniej 22 maja u mojego gina.

A mam pytanie do Was. Czy 21 tydzień ciazy to nie za pozno na to polowkowe badanie?

Wrzesień - ja w tygodniu w godzinach okołopołudniowych odpadam... jak pójdę na zwolnienie (planuję w lipcu), to wtedy godzina będzie mi obojętna :)

mileczka - u mnie jeśli chłopak to Filip, a dziewczynka Maja :)

Aga_Kr - też chodzę do Stukana. prowadził moją pierwszą ciążę i teraz czekałam tylko na jego powrót po egzaminach - robił kolejną specjalizację. uważam, że jest rewelacyjny!

rzeczywiście w maju posypią się wizyty :) ja mam ginekologa 14.05., a tydzień później połówkowe :)

dziwne, że na tym etapie w pierwszej ciąży czułam już ruchy, a teraz nic nie czuję. może przez brak czasu na odpoczynek, w końcu dzidzia się rusza, kiedy my siedzimy na pupie :)

póki co, majówkę spędzam z chorym synkiem :( powinnam uważać, żeby się nie zarazić, ale nie umiem się od niego izolować :(

Kasia nie stresuj sie:))
Jeszcze pare dni i bedzie szalał:))
Ja na poczatku tez malo czulam ruchy,a teraz coraz bardziej i czesciej:)
Tez wieczorem daje kopniaki,rano i np. Teraz hehe

Moj maluch tez ostatnio leniwy, budzi się przeważnie wieczorem. chyba juz wolałam jak jeszcze nie było czuć ruchów bo teraz to się stresuję jak nie czuję kopniaków przez jakis czas.

Mileczka ja tez mam fazy ,ze potrafię jesc pare dni to samo he he ,tylko przegryzam czymś innym zawsze zeby bylo wszystkiego po trochu:)

Moj maluch kopie i juz zauwazam ,ze sa to prawie podobne godziny kiedy daje znac:)))

Widze,ze zapowiada sie czas wizyt u ginów:)))
W sumie to zbliza sie u nas wszystkich półmetek:)))

Mileczka dopisz sie do listy jesli 7 maja ci pasuje:)

Wrzesień, po Twoim poście tak sobie pomyślałam, że czipsy (poza solonymi) to jest to, czego nie tykam zbytnio odkąd mam Małego w brzuszku :) a wcześniej to czitosy, albo snacki, mrr :D to jednak coś się zmieniło :P miałam też takie zachcianki,że np. pomidorową przez tydzień jadłam, ale lubiłam ją też przed ciążą :P ale ja Ci powiem, że zazdroszczę, bo liczyłam, że w ciąży trochę mi się zmieni jednak i polubię nowe rzeczy, a tu kicha :P

Mój Maluszek dzisiej po raz pierwszy kopnął Tatę w ucho :D ale się cieszę ;))) ale ogólnie ostatnio leniwy strasznie, chyba ta pogoda tak działa

Manka, ładnej pogody jutro :) w sumie Tobie i nam wszystkim :D

Miłego dnia wszystkim ;*

Dziewczyny, macie już imiona? :)

Hejka, pogoda dzisiaj do bani, byłam chwile z mezem w Gdańsk to zmarzlam jak nie wiem, a dopiero co lepiej się poczulam.

Ja tez mam w poniedzialek wizyte u gina, a moja mloda mowi ze chce isc ze mna i zobaczyc dzidziusia i zapytac pana czy bedzie siostra czy brat, tylko kurcze polowkowe chwile trwa i nie wiem czy bedzie ladnie siedziala, a maz idzie do pracy i bede z nia sama, musze nad tym pomyśleć. :/

Jutro za to mamy chrzciny, moj M jest chrzestnym , ciekawe jaka bedzie pogoda, mam nadzieje ze cieplej niz dzisiaj.

Milego popoludnia ;)

Mamakaroli zapisałam te co wiedzialam ,ze na tydzien sa chetne:))
Reszte dziewczyn musi sie dopisac bo nie chce motać:)))

Do dentysty to ja musze sie wybrac ńiedlugo na przeglad:))
Dziasla mi krwawia bardzo i nic nie pomaga :/

Pogoda do kitu.wyszlam troche na balkon to łeb urywa:))

Tak dobrze,że mnie zapisałaś na spotkanie ;)

Fakt zimno, wczoraj jak wyszłąm wieczorkiem na chwilkę to myślałam,że zamarzne tak mi zimno było.Dziś z resztą nie lepiej.

Ja w poniedziałek mam wizytę u gin. i dentystę młodej. Gin nie mogę się doczekać,gorzej z dentystą hehe.

No fakt zimno się zrobiło:/
Dobrze,ze nigdzie nie wychodzilam bo bym juz na bank była chora:)

SPOTKANIE 7 Maja :

- Aga Kr
- Kasia2308
- Mamakaroli
- Wrzesień
- Manka
dopisywać się :)

ja tez chętnie piszę się na 7 :)

pogoda wczoraj dała nam tez popalić, nawet się przygotowaliśmy na ochłodzenie, ale nie aż takie :/

No to Aga trzymam kciuki zeby wkoncu maluszek ujawnil sie z tozsamoscią:)))
Ja tez jestem za 7 maja. Wiec moze zrobmy liste kto sie pisze na 7 maja ,a pozniej zrobi sie drugie spotkanko:)

7 maja mamy badanie połówkowe :) ale o 8:30 więc jakby miało dojść do spotkania tego dnia to bym sie wyrobiła na pewno :)

12 maja kolejna wizyta, ale tym razem nie u mojej prowadzącej, a u poprzedniego mojego gina dr Stukana. I możliwe, że przy nim juz zostane, zobacze jak przebiegnie wizyta.

gdyby któraś z Was szukała ciuszków to zapraszam

http://forum.trojmiasto.pl/roznokolorowe-ubranka-5662-cm-t538843,1,130.html

Mileczka to uwierz ,ze jednak cuda ciazowe sie zdarzaja:))))
Jestem tego zywym dowodem
Uwielbiam chipsy roznego rodzaju,a w ciazy nie mam ochoty nawet na jeden chips:)
Czekolada to samo. Jedynie raz na tydzien i to nawet nie zawsze jem jedno ciastko,żelka.
Wczesniej zelki jadlam paczke za jednym razem,czekolade rowniez.
I rowniez mieszam jedzenie,np. Ogorek kiszony z wiejskim serkiem lub pierogi z truskawkami przegryzane sledziem:)))
Jak nie bylam w ciazy to nie wierzylam ,ze mozna tak jesc,a jednak mozna:)

u nas chłopczyk,a apetyt na słodycze mam taki jak z przed ciąży, czyli jak mnie dopadnie to cała czekolada moja, a jak spokój to spokój :P za to kfc,mac, cola i reszta co niezdrowe chodzi za mną każdego dnia i muszę mega odganiać te potwory :P chociaż czasem się skuszę
ogólnie to ciężko mi uwierzyć w te wszystkie cuda ciążowe, że ktoś nie może jeść czegoś, co wcześniej uwielbiał, albo odwrotnie, albo mieszanie kiszonej kapusty z czekoladą :P mi się smak nie zmienił, wiadomo czasem ma się na coś ochotę, ale kto nie ma smaczka czasem nawet bez ciąży :) w sumie ubolewam nad tym, bo myślałam, że zrobię się bardziej warzywna, a tu dalej kurczakożerca :P ryb też dalej nie lubię, także ogólnie dalej się zmuszam do tych samych rarytasów, co kiedyś :P

a co do urody to przed ciążą zaczęłam stosować rewelacyjną odżywkę do paznokci, także one są w super stanie. Włosy ciut lepiej, ale też przestałam je farbować (tylko raz, bo z tymi odrostami wyglądałam okropnie :P), z cerą mam problemy gdzieś od 11/12 roku życia więc ciężko mi stwierdzić, bo ogólnie odkąd leczę tarczycę to się znacznie poprawiła i w ciąży też ciut, za to jak już coś wyskoczy (poza zmorą-wągrami:/) to się mega babra, ale ogólnie nie jest źle ;)

witam:)

bardzo gorąco polecam Wam wóżek maxi cosi mura 4. Wózek jest w stanie idealnym.

link do ogłoszenia http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-wielofunkcyjny-maxi-cosi-mura-4-tango-red-ogl8222552.html

polecam gorąco,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co do cery - zawsze miałam małe niedoskonałości, teraz się nasiliły ( może przez te hormony, które nadal łykam). Włosy zawsze wypadały - chyba bez zmian. Paznokcie wzmocnione , ale się rozdwajają ;/

na karkówke patrzeć nie mogłam, a dziś z grila zjadłam cały jeden duży kawałek :) wow :) i do tego tone ciasta :P

miało być tak słonecznie, pięknie, 8 rano 25 stopni, więc założyłam sukienke, sandałki .. dobrze że zabrałam na wyprawe ciuchy na przebranie, bo teraz wróciłam jest 5 stopni zmarznięta, ale w sweterku i leginsach, ale co z tego, bo nie miałam kurtki ;/ kto by pomyślał, że ona się dziś przyda. Dzionek i tak udany :)

ja przed ciążą lubiłam słodkie, ale teraz to je kocham :) byłam przeciwnikiem coli, teraz mam czasem ochote ;/ a wiem że nie powinnam .. na mięso nie mogłam patrzeć, od 2 tygodni się przełamuje i jem. Także nie jestem już na diecie tylko owocowo - warzywnej - teraz jem praktycznie wszystko

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...