Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Mateusz, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
11.10.2014 Miliani

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=536222&c=1&k=16#post9402564
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Witam;)

U mnie wygląda to tak; przed ciążą uwielbiałam słodycze teraz nie za bardzo.Uwielbiam śledzie i jakieś ostre rzeczy. Co do urody to jeśli mówią,że dziewczynka zabiera urode to u mnie się sprawdza,co chwile mi coś wyskakuje,cere mam teraz jak nastolatka;)Włosy chyba nic się nie zmieniło, wypadają tak samo.

Miłego wypoczynku dziewczyny ;)

Witam popołudniowo :)
Ja to mam teraz wieczna na mieso i tak mam od poczatku ciazy :) jak bylam z Maja w ciazy to same owoce prawie jadlam, takze teraz zupelnie inaczej. Co do paznokci to mi zaczely sie disc mocno rozdwajac, a wlosy hmm.. ja roznicy znaczacej nie widzę.
Milego weekendu :)

Dzien dobry kobietki:)))

U mnie wiadomo juz,ze bedzie synek i wyglada to tak:
Slodycze kocham ogolnie,a odkad jestem w ciazy nie jem tyle co poprzednio. Teraz od drugiego trymestru sporadycznie raz na tydzien nawet nie zjem jedno ciastko lub kilka żelek:))
A ogolnie tez na poczatku ciazy wcinalam slone,kwasne,ogorki moglam jesc caly czas:)
Jesli chodzi o wlosy to hmm :) moze i urosly troche,ale wypadaja chyba tak samo jak przed ciaza:) moze troszke mniej,ale roznicy nie widze:)
Paznokcie szybko mi rosna,ale sie tez rozdwajaja,takze tez lipa:)
Nie mam wysypki na twarzy to ok:)
No i z ta uroda to nie wiem,ale czuje sie ladna wiec moze i cos tam sie zgadza z tymi przepowiadaniami :))))

Zycze milego wypoczynku wszystkim mamusiom:)))

Ja na słodycze do tego tygodnia normalnie patrzeć nie mogłam... teraz już coś tam skubnę ale raczej też bez większego ciśnienia. Za ro cały czas mam ochotę na jakieś słone albo ostre rzeczy, wczoraj wieczorem właśnie marzyłam o kabanosach :) Pierwszą ciążę, jak juz przestałam wymiotować to byłam na diecie:Mars-arbuz-pepsi. W poprzednich ciążach włosy właściwie mi nie wypadały, nawet na szczotce nic nie zostawało, teraz nie widzę w nich różnicy, paznokcie trochę się wzmocniły. Wszystko troche inaczej niż przy dziewczynach a tym razem, póki co tez chyba dziewczyna :)

My juz spakowane, jedziemy na działkę dokończyć sobotnie zasiewy :) miłego wypoczynku wszystkim ;)

Hej, dzien dobry dziewczyny ;)

Megi, to w rzeczy samej trochę tematów wspólnych by sie nazbierało :)

Co do tych bólów w kroczu, to ogólnie zdarzyło mi sie przeczytać gdzieś na stronie typu "ciąża tydzien po tygodniu", że te bóle są normalne i związane z luzowaniem się więzadeł, na których jest zawieszona nasza coraz cięższa macica i, że ten ból niekiedy może być wręcz nieprzyjemny, ale wychodzi na to, że ogólnie nie ma się czego bać. Choć faktycznie i tak rozsądnie będzie upewnić sie u lekarza :)

No ja to na szczęście na wędzone nawet nie mam ochoty , ale jadłam z początku łososia jak nie wiedziałam jeszcze co jest na rzeczy ;) i gdyby miały sie sprawdzać te ludowe powiedzonka, a ja faktycznie miałabym urodzić synka, to muszę przyznać dwie rzeczy:
1. Nie mam jakoś specjalnie ochoty na słodkie, mimo , że jestem uzależniona normalnie poza okresem ciazy, co by wskazywało nie-dziewczynkę :p
2. Ponoć dziewczynka zabiera mamie urodę, a ja zdążyłam juz sie nasłuchać, że wypiękniałam i że ogólnie ciąża mi służy :) choć to może sprawa lepszej kondycji włosów i lepiej wyćwiczonego makijażu ;)

A jak u Was jest z tymi teoriami ludowymi ? :)

Pozdrowionka i miłego dzionka :)

miłego weekendowo-świątecznego słonecznego dnia laseczki :)

cytrynka ciesze sie, że wszystko ok u Ciebie i Twojego synka :) 511 g szczęścia jak to ładnie brzmi :)

mamastasia gratuluje córeczki !

Megi85 u mnie z kondycją też coraz słabiej .. ale i brzusio rośnie :)

weronikaz ja mam nadciśnienie ciążowe i męcze sie bardzo szybko, problemy z ciśnieniem w ciązy to nie jest fajna sprawa ;/

manka też czuje bóle w kroku o których wspominasz i nie mam pojęcia o co kaman, mam nadzieje, że to nic poważnego

czuje jak wraca mi apetyt :)

Aaaaha:) no to lecę do lodówki:)))

Manka nie martw sie. Mnie ostatnio tez cos tam pobolewało,ale samo przeszlo. Ale Ciebie chyba bardziej boli wiec spokojnie poczekaj bez nerwów na wizyte.

Super dziewczyny ze u was i u maluszków wszystko dobrze,
Co do siły to tez za duzo jej nie mam, a najgorsze ze jak tylko trochę pochodze to strasznie boli mnie w kroku :( ze stać nawet ciezko bo tak boli. Ale w poniedziałek mam polowkowe to zapytm sie czy to aby na pewno wszystko ok.
Dziekuje za nazwe tabletek na gardlo sa super ;)
Co do kabanosow to ja wcinam je normalnie i teraz i w 1 ciazy.
Co do spotkania to tez jestem za spotkaniem w tygodniu.

ja w 2 miesiacu jadlam sushi, ale ze sprawdzonego miejsca, wiec jadlam na spokojnie, chociaz moja mama sie w głowe pukała co ja robie, a ja mialam duza chec na ryby.

wiekszosc ciazy przejadlam na owocach, głównie mandarynkach i winogronach , orzechach i migdalach oraz duzej ilosci czekolady i ptasiego mleczka z nutella na zmiane. mamy parowar i w nim tez w wiekszosci powstawały posiłki.

teraz to unikajcie "nowalijek" szczegolnie sałaty- sieja ją najpierw zeby wyciagnac z gleby toksyny i zelazo. zeszloroczne jablka i cytrusy są ok.

nie ma sie co dac zwariowac,bo organizm sam podpowiada co w danym momencie jest najwazniejsze.

ja sie jedynie w 1 i 2 trymestrze ograniczalam z zielona jasminowa herbata , ktora uwielbiam, w 3 juz ją piłam max 2 filizanki dziennie. polubilam rooibos z miodem i jak zwykle earl grey:)

Megi ja wcnalam wedzone i nawet carpaccio ktore kocham,ale wtedy nie wiedzialam ze w ciazy jestem. Jak sie dowiedziala. To przestalam,ale kabanosy nieraz tez jadlam,no a dzisiaj doczytalam ze tez nie mozna:/

Aga czyli kabanosy mozna?:) bo juz moja psychika ciazowa nie nadaza:)

nie za bardzo mozna jesc wedzone ryby max 1 w tygodniu. ja jadlam mase kabanosów, szczególnie jak mialam tydzien winogronowy:) unikaj tylko tunczyka z puszki, tatara, sushi i plesniowych serów, reszta na spokojnie :)

Wrzesień ja ostatnio jadłam nawet nie wiedziałam , że to nie wskazane :(

Dziewczyny mam pytanie. Jecie kabanosy wedzone ?
Bo dzisiaj naszla mnie ochota wiec kupilam. A czytalam pozniej,ze nie mozna w ciazy jesc wedzonego:/

Weronika to widzę, że miały byśmy wspólny temat o pracy bo u mnie to samo :p.
Właśnie dziewczyny to chyba o ciśnienie chodz,i mi za każdym razem gin jak mierzy to się śmieje, że mam "śpiące" i tak też się czuje jak ta śpiąca królewna- zamulona jakaś :p. Racja , że spacery pomagają ja teraz nadrabiam bo jest pogoda :)

Mi czasami wydaje się że mam mnóstwo siły, zaczynam coś robić z ogromnym zapałem a po 10 minutach... muszę posiedzieć kolejne 10 żebym w ogóle mogła się ruszyć. Ostatnio w kosciele też mi się zrobiło słabo, usiadłam na chwilę i mi przeszło.

Megi pani w aptece mówiła mi, że w czasie ciazy normalne jest zbyt niskie lub wysokie ciśnienie. Ja mam zbyt niskie i rzeczywiście szybko sie męczę, czasem nawet mam takie momenty, np w kościele, że słabnę, blednę, prawie mdleję, no i wtedy nie ma bata, muszę siedzieć i dochodzić do siebie ale takie powolne, spokojne spacery nad morzem trochę wracają mi siły. Lepsze to niż kanapa i tv :)

Siemka mamusie :) super że wasze maluszki zdrowo rosną, oby tak dalej ;) ja tak sie martwilam wielkością mojego brzuszka, przez co obawiałam sie czy wszystko u mojego skarba dobrze, a jak juz przyszły moje ciążowe legginsy i dresowe, to nagle, w poniedziałek powiększył mi sie brzuszek. I mam wrażenie ze przez te ostatnie trzy dni tak wystrzelil do przodu, że juz nie przypominam tej chudzinki z przed niedzieli. A ludzie juz na mnie spoglądają znaczaco i na razie nie moge sie do tego przyzwyczaić ;) tez jestem od marca, ale nie wyobrażam sobie by było inaczej bo u mnie w pracy (bankowość) zachodzą takie zmiany, że jak kogoś z pracy spotykam, są znerwicowani i połowa starych dobrych pracownikow zwalnia się. O mojej ciazy mówią , ze to strzał w dziesiątkę i dobrze , że mam zwolnienie, bo z nerwów zaszkodzilabym tylko dziecku.
A widzę, ze wiele z was korzysta ze słońca :) bardzo dobrze ;) ja to jestem typem "niechce misia" ale ostatnio co dzien wybywam na długie spacery aż do samego morza i z powrotem , czuje sie wręcz wspaniale po takich spacerach, a i tyłek sie podniósł ;)
A jak wasze maluchy? Dają o sobie znać? Moje dzieciatko dalej chyba nie chce pokicać w brzuchu

A z tymi wozkami to fajnie wyjdzie jak wiekszosc bedzie miala tej samej firmy heh :)

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...