Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Mateusz, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
11.10.2014 Miliani

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=536222&c=1&k=16#post9402564
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Aga M. no fakt ciążą zarażona jak nic :) widziałyśmy się w listopadzie, a w grudniu byłam w ciąży :)

wrzesien jak dla mnie można przełożyć w takim układzie, kiedy więcej dziewczyn będzie mogła wpaść :)

ja mam upatrzone już kołderki, teraz tylko poczekać na info jaka płeć.

gabi powodzenia i daj koniecznie znać jak wynik ! 3 mamy kciuki

Aga skoro jestes chora a zostalysmy dwie to moze przlozymy spotkanie? Jesli chodzi o mnie to 9 maja nie moge ,a moge spotkac sie w inne dni do 14 maja. Pozniej juz odpadam bo zaczyna sie u mnie na dobre remont:)

Cześć dziewczyny,

Dawno się nie odzywałam, ale staram się czytać Was na bieżąco :) Ja po wizycie. Z maluszkiem wszystko w porządku, ale nie dowiedziałam się jaka płeć:( Lekarka powiedziała, że wydaje jej się, że to może być chłopiec, ale pewności nie ma.. więc równie dobrze może być dziewczynką. Mój "najprawdopodobniej chłopiec" z pierwszej ciąży jest teraz śliczną dziewczynką.. więc na razie się nie nastawiam. Eh ta niewiedza. W poniedziałek - 12 maja mam połówkowe i mam nadzieję, że się w końcu dowiemy.

Dostałam skierowanie na glukozę. W pierwszej ciąży się nasłuchałam jakie to obrzydliwe i straszne, a okazało się, że nie było tak źle:) Więc nie stresujcie się na zapas, bo może nie warto. Najgorsze te 2 godziny siedzenia, jajko można znieść..

Co do spotkania to ja niestety nie dam rady. Jesteśmy w trakcie przeprowadzki i ciężko z czasem. Życzę Wam miłego spotkania i słonecznej pogody:)

Hej dziewczyny:) Odzywam się po dłuższej przerwie bo chyba przez jakąś pomyłkę admin mnie zablokował;) Poza tym urwanie głowy w domu, szok, jak szybko ten czas leci...
Podczytuję Was i szczerze mówiąc podziwiam troszkę:)))) Ja zupełnie nie mam i nigdy nie miałam głowy do takich drobiazgów, żeby się zastanawiać jaką pościel wybierać, jakieś monitory, nianie, podgrzewacze itd:) Pościel dostaliśmy od znajomych i taka była dobra;) No i antygadżetowa jestem, dla mnie szkoda pieniędzy;)
A u nas też ponoć chłopczyk będzie, propozycji na imię dla niego na razie brak;)

ja niestety odpadam ze spotkania, młoda ma dalej antybiotyk, a nie mam jej niestety z kim zostawić, bo moi rodzice jadą do szpitala na badania :(

Aga bez przesady. ja sie czuje winna, bo jestes moja 9 zarażoną, a w ciaqży ciążą zaraziłam 10:) jedna juz urodziła:)

podgryzajcie marchewki, bakalie niesłone paluszki.
ja kupialm keczmerskiego posciel w akpolu i jestem zadowolona z jakosci.

Ja na pewno jedną pościel to kupię tę http://www.sklep-tosia.pl/nino-reno-green_p1728#

Dziewczyny to co jutro z tym spotkaniem? Aga i manka bo w sumie my zostalysmy:)

bardzo mi przykro ale nie będę mogła spotkać się z Wami, dzisiaj byłam u genetyka i mam wyznaczoną na jutro aminopunkcję, strasznie się boję, ale cóż :(

ostatnio co wieczór już myślę o tym co będzie jej się śniło, czy będzie płacz, krzyk czy może szybki wskok do naszego łóżka :P

zestawy czasami wychodzą dużo taniej, ja łóżeczko mam, tylko teraz stwierdziłam, że chcę kupić kołyskę aby przez pierwsze miesiące miec malucha koło siebie, bo łóżeczko stanie u Mai w pokoju - a przynajmniej są takie są plany :)

Heh widocznie cos jej sie sni co ja wykancza;)))

Te cale zestawy juz z lozeczkiem tez sa fajne:) Musze obliczyc czy taniej wychodzi kupienie wszystkiego osobno czy taki zestaw sie moze oplaca:)

http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-3-el-groszki-niebieskie-do-lozeczka-60x120cm.html

jak dla mnie to ta super :)

tą pościel kupowałam w mama i ja, bo ja z tych co muszą ja pomacać przed zakupem, nie powiem ci teraz czy to na pewno ta sama firma , bo już nie pamiętam, ale jak na użytkowanie jej ponad 3 lata to jest suuper :) po takiej ilości prań jaką przeszła ta pościel to narzekać nie mogę
co do pocenia się malucha to w tym nie pomogę, bo moja młoda jak spi nawet bez kołderki to i tak potrafi być spocona, wszyscy się śmieją że Majka zużywa bardzo dużo energii na spanie :)

http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-3-el-kule-jesien-do-lozeczka-70x140cm.html

Ta mi sie bardzo podoba:))

Czytalam jeszcze ,ze kolderki najlepiej zeby byly z wlokna bambusowego. No ludzie.. Tak na serio trzeba takiej szukac ? :)

Manka one sa sliczne :))
A ogolnie dobrej jakosci sa? Wczoraj troche wglebilam sie w temat i podobno trzeba wszystko kupic z dobrej bawelny . A kolderka to jaka? Bo napewno nie sztuczna. Podobno dziecko sie bardziej pod taka poci i wyziebia niz grzeje.

Wrzesień ja dla Mai miałam tą pościel :)
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-3-el-drabinki-z-misiami-na-kremowym-tle-do-lozeczka-60x120cm.html

zresztą mam ją do dzisiaj i na pewno będzie dla drugiego bąbla :)

http://www.poscieldladzieci.pl/category/komplety-poscieli-do-lozeczka-60x120-cm-klasyczne-3-elementowe

Mamusie a co myslicie o tych poscielach?;)

A jeszcze chcialam zapytac co do tej glukozy to po pobraniu tej pierwszej krwi i wypiciu tego dziadostwa mozna czekac i pic chociaz wode? Czy to wplynie na wynik? Dodam ,ze woda smakowa:))

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...