Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Mateusz, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
11.10.2014 Miliani

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=536222&c=1&k=16#post9402564
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (7)

mi babka w przychodni tłumaczyła, że mogę chodzic do lekarza gdzie indziej, a położną miec gdzie indziej. mamy prawo wyboru :) z tego co pamietam, po porodzie przysługuje nam do 6 wizyt patronażowych, ale nikt o tym nas nie informuje :)

ja pierwsze dziecko rodziłam na Zaspie, do lekarza chodziłam do Medicovera, a po porodzie przyszła do mnie położna, którą mąż wybrał w najbliższej przychodni (wtedy jeszcze w Gdyni) :D

kompletnie nie pomyślałam o tym przed porodem i wszystko było na szybko i bez rozeznania załatwiane po porodzie... teraz wolę sobie wybrac jakąś fajną babaczkę, a nie taką z przypadku.

Położną środowiskową wybierasz w przychodni i ona przychodzi do ciebie do domu po porodzie, nie ma to znaczenia gdzie będziesz rodziła :)
Czy w gd dzis też tak zimno? właśnie odebrałam Zośkę z przedszkola i normalnie zmarzłam, brrr... mam nadzieję, że w środę będzie cieplej

Ooo dzieki Ci Karo-_ lina:)
A moge sobie wybrac polozna z innego szpitala i w innym rodzic?:)
Bo chetnie bym skorzystala z tych co napisalas:) bo kompletnie nie mam rozeznania. A prawdopodobnie bede rodzic w sweesmedzie;) Polozna wziela bym z Zaspy lub z pobliza zeby blisko miala:)

karo_lina czekam też na niamiary w takim razie na dobrą położną z zaspy :)

cytrynka - gdybym chodziła do pracy też pewnie bym nie myślała o pampersach :P mam za dużo wolnego czasu. Moja siostra też sie rozglądała za pieluchami jeszcze w ciąży, aby taniej kupić

w karmazynie jest o tyle spoko dla mam z maluchami, że jest kącik zabaw, przewijak, krzesełko do karmienia :) zresztą tak jak teraz sobie myśle, chyba każda większa knajpka powinna mieć tego typu sprzęt. Nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi :P

Wrzesień - kiedyś obiecałam zrobic rozeznanie w położnych :)

nie wiem, do której przychodni należysz, w każdym razie polecana jest jakaś młoda położna w czarnych krótkich włosach z Jagiellońskiej albo p.Ptak oraz p.Klamrowska z Kołobrzeskiej.

mam jeszcze dostac namiary na położną z Zaspy, która dojeżdża w całym Gdańsku na NFZ i jest ponoc rewelacyjna :)

ja też mam połowkowe w 21 tc :)

a ponieważ ta ciąża urodę mi odbiera, to obstawiam dziewczynkę :D

Kasia twoja corcia bedZie miala towarzystwo tez z tego co pamietam Mamakaroli bierze corcie i jedziemy razem:))
Bedziesz przejezdzac przez kolobrzeska to blisko mnie heh.

Megi, połówkowe można zrobić do końca 24tc także bez obaw :)

Cześć dziewczyny :-)
Ja dzisiaj pierwszy dzień po urlopie w pracy, lenia mam ogromnego,ale cóż. . . . :-) od czerwca idę na zwolnienie także szybko zleci.

Wy tu mówicie o pampersach a ja nawet o tym nie myślę jeszcze, nie wiem jakie powinno się nawet kupić :-)

Co do brzucha to zazdroszczę Wam,że macie takie małe brzuchy, ja od dawna noszę tylko spodnie ciążowe, brzuch mam naprawdę duży, znajomi ciągle mówią,że bliźniaki będą :-)

dziewczyny, ja będę jechała przez kokoszki na matarnie dalej słowackiego, krótki postój na skrzyzowaniu grunwaldzka i kołobrzeska bo muszę tylko coś do pracy podrzucić i wtedy juz prosto nad morze więc jeśli ktoś chciałby się zabrać na tej trasie mam wolne miejsca :) no i ja w towarzystwie mojej młodszej córki będę :)

właśnie umówiłam się do Invicty na połówkowe na 4.06 to będzie 23 tc, wcześniej nie było dogodnego dla mnie terminu do dr Puzio, myślicie, że to ok, czy za późno?
Pytanie do doświadczonych mam, w którym tyg. tc robiłyście połówkowe?

cześć dziewczyny :). Dawno mnie tu nie było, ale majówka była szalona, drzwi się nam nie zamykały, dom pełen gości od rana do wieczora. Poczytałam wasze ostatnie wpisy i cieszę się, że nie tylko ja mam teraz jakieś wahania nastroju. Bezsensu, mam momenty w ciągu dnia, że jestem smutna i nie wiem dlaczego :/.
Ja będę miała połówkowe też w 21 tygodniu, już nie mogę się doczekać tego badania, ciekawa jestem czy potwierdzi się, że będzie dziewczynka :D.
Ja o porodzie na razie nie myślę, jeszcze dużo czasu do tego wielkiego dnia, póki co zbieram informację od koleżanek, które mają to za sobą :].
Dzisiaj pierwszy raz nałożyłam ciążowe jeansy, co prawda jeszcze w te bardziej elastyczne spodnie sprzed ciąży wciąż się mieszczę, ale jednak komfort dla brzuszka znacznie większy w tych ciążówkach :).
Pisałyście też o zmianach w wyglądzie, u mnie znacznie poprawiły się paznokcie teraz się nie łamią i mogę je zapuszczać, bardzo podobają mi się takie długie :D. Włosy raczej słabo, mam wrażenie, że gorzej niż przed ciążą, ale to może przez nowy kolor, który nie do końca mi odpowiada :p. Cera w 1szym trymestrze - super, gładka i bez żadnych wyprysków, a teraz znowu gorzej :/.
Aha ja również wybieram się na nasze środowe spotkanie także mam nadzieję - do zobaczenia :)

Ufff to dobrze ze wraca bo balam sie ze bede pokraką:)))
Nie dosc ze chuda to jeszcze krzywa he he:)

ja też bez problemu wróciłam do wszystkich spodni sprzed ciąży, więc to, co się ewentualnie poszerzyło, potem wróciło do normy :)

widzę dziewczyny, że zaczynacie już intensywne poszukiwania wyprawki :) mnie też ciągle korci wycieczka po sklepach, ale obiecałam sobie, że zaczekam do czasu, aż poznam płec. oby to nastapiło już w przyszłą środę :D

Spoko, wraca :)

Kasia to Ty lepiej nie wsiadaj do auta w okolicach dni porodu:))

A to dobrze ,ze powiedzialas Kasia o tym:))
Zmierze sobie centymetrem :D (zart) :))
No trudno co bedzie to bedzie.

A potem miednica wraca do stanu normalnego czy juz zostaje w takim rozstawieniu jak w ciazy??

Mi sie sniło przedwczoraj, ze urodziłam w samochodzie ;) a miednice faktycznie na porodówce dopiero mierzą i to takim przyrządem wyglądającym jakby wzięli go wprost z sali tortur... jak położna to wyjęła, to chyba zobaczyła przerażenie w moich oczach bo od razu powiedziała ze smiechem, ze mam się nie martwić bo nie będzie mi tego nigdzie wkładać :) i najważniejszy wymiar to ten mierzony "z boku" od kości łonowej do ogonowej, szerokość w biodrach "z przodu" nie ma tak dużego znaczenia.

Moze tez sobie wyśniłas coreczke tak i ja synka:)))

otwierają lidla na osowej, pampersy mają być za 29 zł jakby któraś była zainteresowana

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...